Det flyter på

Känns helt okej det här. Är inne i det nyttiga tänket igen och dagen har gått bra matmässigt! Känt mig hyfsat pigg och alert dessutom. Tror dock solen påverkar en del. Ljuset är ju peppande i sig, håller ni inte med?

Ut ur vintermörkret och in i den ljuva sommartid. Nåja, snart i alla fall.

Imorgon ska jag försöka träna igen. Och försöka läsa ikapp lite bloggar! Är så många man vill hinna med ju!

Hur går det för er andra?

En god morgon

Trots att jag sovit lite länge igen så är det nog en rätt bra morgon det här. Inga krämpor och ganska gott humör. Bara se till att göra det bästa utav de timmar man skall spendera på jobbet!

Ha en fin tisdag. Hoppas solen skiner lite på er ;-)

PS. Just det. Minus 3 hekto sedan igår... mohaha! :P

Jogging

Sträcka: 3,52 km
Tid: 24 minuter
Snittid per kilometer: 6:49 min/km
Snittpuls: --

Glömde ta på mig pulsklockan tyvärr. Var så ivrig på att komma iväg på en kort liten tur. Kändes rätt lagom för jag var ganska trött. Men jag tog i för kung och fosterland!

Invägning inför tävling

Jag skäms att skriva det här. Men det måste ut för annars kommer det bara öka ännu mer... Och så ska jag ju vara med och kämpa med de andra i Lag Tjockis. Som Robinson det här ;-) Kanske vi ska göra en facebook-grupp... hahaha.

Nåja. Till saken.

70.0 kg. Fi fan... Skulle ju aldrig mer se den där jäkla 7:an på vågen hade jag ju bestämt. Nu är det hårdhanskar som gäller.

1,5 kg på två veckor. Det SKA gå!!!


All work and no play

Åh hinner knappt skriva ett inlägg nu. Måndagar, ja vad säger man? Alltid lite småseg på morgonen = dags att skynda sig mot bussen!!

Ha en fin dag! :-)

Lag "Tjockis", nu kör vi!

Är med och tävlar om vilket lag som kan gå ner mest i vikt hos denna blogg. Skoj. Man blir ju mer peppad. Skall faktiskt väga mig imorgon. Misstänker dock att jag kommer få se 7:an på vågen igen men, men. Desto mer motvierande att gå ner mer kilon.

Fan... nu jävlar.

God morgon?

Åh så segt det är idag. Haha, snacka om att man får skylla sig själv. Drack inte supermycket men jag tål ju ingen alkohol nuförtiden märker jag. Men som jag skrev i förra inlägget var det superkul!

Vaderna är verkligen ömma idag efter att studsande upp och ned. Men det känns grymt bra ändå. har laddat batterierna inför en ny vecka. Träna ska jag försöka så gott jag kan.

Men idag visar jag mig kanske inte från min mest attraktiva sida, hahaha.

Hur har er helg varit? =)

Eufori!

Nyss hemkommen från Umeå Open och framförallt Hives-konserten. Vilken kärlek och vilken lycka! Jag vet inte med er men jag fylls med sådana sköna känslor när jag hör musik live! Var jag inte kär i  Howlin' Pelle innan så är jag det definitivt nu, hehe.

Det blev mycket hoppande upp och ned. Svetten droppade faktiskt från pannan och ryggen var blöt. Trängseln var enorm och man kom närmare helt okända människor än man någonsin annars skulle göra Precis som det ska vara på en PERFEKT konsert.

Vägen till en stark kropp är inte bara genom träning. Det är genom att stärka sitt sinne också. Och det gör man bäst när man gör roliga saker.

Lycka.

Ingen vägning igen

Ni har väl märkt att jag inte lagt upp någon vikt idag heller och jag kände inte för att ställa mig på vågen. Jag kommer framöver inte väga mig varje vecka heller utan de lördagar jag känner för det. Blir det tråkigt för er? ;-)

Anledningen är att jag inte vill leva livet efter vågen eller vikten... utan jag vill vara den som bestämmer!

Nu ska jag göra mig klar och ta ett glas vin. För nu är det dags för konsert! =)

Härliga lördag!

Så skönt med helg igen. Känns som det nyss var det, veckorna går ju superfort hela tiden. Idag ska jag alltså ägna mig åt tvättstugan. Inte kul men det måste ju göras... Sedan ikväll är det Umeå Open! Längtar... Tiger Lou är första konserten, sedan blir det Hives men kanske något däremellan.

Får se om det blir någon träning idag. Är ju väldigt fint väder. Men träningskläderna måste tvättas så ev efter när det hunnit torka.

Träningsvärk har jag idag kan jag tala om. I vaderna!! Kom ju på att jag tränade lite vader igår också. Bara såna tåhävningar men det tog tydligen tillräckligt!

Jag SKA ha en!

Jag har bestämt mig för att köpa en spikmatta. Låter kanske sjukt för vissa men jag tror det kan vara något för mig. Det skall tydligen vara väldigt avslappnande och man frigör massa bra endorfiner i kroppen. Läs här Dessutom ska det vara bra mot träningsvärk. Och vi vet ju alla hur ofta jag har träningsvärk... hehehe.

Har tidigare varit inne på att köpa en, men 599 kr har känts så dyrt. Men kan det få mig att slappna av innan jag skall sova bland annat så är det värt det. Jag behöver mer sömn helt klart!

Skall köpa en shaktimatta. Skall kolla om det finns att få tag i stan först, annars ska jag beställa. Någon kanske vet av någon återförsäljare här i Umeå?

Fredagstrött

Nu när man landat efter en hård arbetsvecka på IKSU så börjar tröttheten komma över mig. Men jag har varit ovanligt pigg idag vilket var grymt! Imorgon är det tvätt på schemat från 11.00. Förhoppningsvis kanske sambon kan ta andra halvan av den tiden så jag hinner springa en sväng på stan. Vill köpa mig något raffigt att klä mig i imorgon på Open. Men vi ser väl.

Lite sugen på jogging också. Utomhus!

En fråga: Hur många Umeåbor läser min blogg egentligen? Show yourself!! :-)
 

Kanske inte cosmos imorrn
Däremot ÖL!!


Träningen gick superbra

Vad härligt det var att träna idag. Inte så mycket folk och mycket energi! Blev först 12 min uppvärmning på löpbandet. Började först i  8 km/h några minuter och sedan sprang jag nästan resten i 10 km/h. Vart jobbigt men jag kände att jag kunde pressa mig trots allt. Ska testa och se hur länge jag orkar i den farten någon gång framöver.

Sedan styrketräning i 60 minuter. Försökte köra igenom hela överkroppen så gott det gick. Blev övre och nedre ryggen, axlar, bröst, biceps, mage. Glömde triceps dock. Sedan körde jag också in och utsida lår. Kommer bränna imorgon, känner det redan nu.

Grymt nöjd!

Vad gör ni idag? =)

Det kommer bli en bra dag!

Känner der redan nu. Denna dagen kommer bli perfekt. Sjukt peppad på allt faktiskt. Vart kom detta ifrån? Konstigt det där, som sagt. Ena dagen är man låg och andra dagen speedad. Hahaha. Nåja, jag tackar och tar emot och hoppas det håller i sig.

Väskan är i vanlig ordning packad. Jag gnuggar gruset ur ögonen och beger mig ut i kylan. I öronen har jag musik.

Morgondagens "to do"

Okej mina vänner. Imorgon är det fredag. Veckans bästa dag! Och jag ska såklart börja med att jobba från 06-15. Förmodligne kommer jag kunna gå lite tidigare. Men då blir det direkt in i ett av omklädningsrummen för ombyte. Sedan blir det gymmet. Ska köra järnet! Längtar fan grymt mycket.

Sedan hem, fixa lite fredagsfint och bara mysa under kvällen. Ska bli så skönt! På lördag vankas det konserter för hela slanten. För nu är det äntligen dags för Umeå Open!! Jag kommer klä mig i tunna "svettig-konsertlokals"-kläder och dansskorna kommer vara på! Dvs sneakers :-P

Jag menar, att hoppa runt i ett svettigt folkhav är väl också motion?!

På lördag är vi i samma lokal som 04 igen. Jippie! Can't wait!

Lat...

Nej hörrni, jag fastnade framför datorn och letade resor, bland annat, förut. Så ut på jogging kom jag inte. Men imorgon ska jag ju träna igen så jag är inte så bekymmrad över det.

Har käkat (tacogratängen igen) och handlat lite inför helgen. Bra att fylla kylen lite!! Blev dock en kaka med mörk choklad också... hmmm.. jaja ;-)

Nu ska vi se Lost och Southpark!

Våran lilla "granne" i Brazil! ;-) Frukt gillade de!

Spring i benen

Trots en hel arbetsdag har jag ovanligt mycket energi. Borde göra något av den... jogga kanske? Vad tycker ni?

Solen skiner och det är -4 grader. Kan funka!

Another day in paradise

Haha, ja så känns det kanske inte ;-) Men några bra saker idag är ju i alla fall:
  1. Jag har tacogratäng till lunch, mums!
  2. Det är snart helg
  3. Fick lön igår, katjing!
  4. Känner ingen förkylning
Dags att göra sig klar och knata iväg till bussen. Längtar tills det blir varmt så jag kan börja cykla igen. Jag är inte tillräckligt hardcore för att sätta mig på en kall cykelsadel halv sex på mornarna när det är kallt ute ;-)

Vad hittar ni på en dag som denna?

Läsarfråga om motivation


Tack så mycket för att du tycker jag är duktig och för att du gillar bloggen! Men, just nu känns motivationen sådär. Det går verkligen upp och ner. Inte bara från dag till dag, utan även UNDER dagen!

Men det stämmer nog att jag laddar som tusan inför varje måndag. Om det sedan blir en kanonvecka eller en fuskvecka, ja det beror på hur bra jag orkar hålla kvar peppen.

Just nu känns det halvdant som sagt. Men idag var i alla fall en bra dag!! :-) Jag kanske låter mer pepp i bloggen än vad jag verkligen är... jag vet inte. Men ska verkligen försöka hålla igång nu.

Har ni andra också frågor så ställ dem gärna. Och som sagt, svarar jag inte här så svarar jag i era bloggar eller bland kommentarerna för er som ej skickar med någon bloggadress! Och svarar jag inte.. ställ frågan igen :-) Jag är ju lite vimsig!!

PS. Har nu skapat en egen kategori för frågor från läsare, som ni kan kika i om ni vill. Om ni undrar något som jag kanske redan svarat på. :-)

Tacogratäng på LCHF-vis.

Tacogratäng kan man nog kalla det. På LCHF-vis! Glömde tyvärr ta en bild.

Ca 4 portioner
400-500 gram köttfärs
Tacokrydda
1 pkt philadelphiaost
1burk creme fraiche
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 tomater
Riven ost

Tillagning
Stek köttfärsen och blanda med tacokryddan. Fräs den hackade gula löken tillsammans med köttfärsen en stund. Blanda sedan samma creme fraichen och philadelphian samt vitlöken.

Bred ut köttfärsen i en smord ugnsform och häll sedan creme fraiche-röran ovanpå. Toppa med skivade tomater och ost efter behag!

Ställ in i ugnen på 200 grader tills osten smält och fått fin färg!

Ät tillsammans med sallad och sådant du brukar äta till tacos (förutom bröd och nachos då!)!

Förresten passar denna "gratäng" utmärkt om man äter "som vanligt" också. Om man vill ha nachos till eller lägga i tacoskal. Krämigt och mumsigt!

Bloggkommentatorerna byter omslag

Efter lite dividerande beslutade sig bloggkommentatorerna för att byta omslag på sin bok. För att slippa bråk som de uttryckte sig. Fine för mig! Jag tippar på att de blev lite för snåla för att betala ut någon ersättning till mig, trots att de erbjöd sig i början.

Huvudsaken är väl att de inte använder något som inte är deras.

Bara för att man gör en illustration eller vad det nu må vara, gratis, för ett ändamål betyder det inte att upphovsrätten automatiskt tillfaller personen man gör saken till. Det hajade inte bloggkommentatorerna riktigt.

De gnällde om att de fått ta massa skit i andra bloggar nu tack vare att jag skrivit om detta. Vilka bloggar har skrivit mer om det är min fråga? Sedan får man väl skylla sig själv om man av oaktsamhet begår brott enligt svensk lag.

Hur som. Allt är löst och jag fick rätt!

Nöjd med mig själv

Idag är jag nöjd. Släpade mig in på gymmet och var inte så peppad. Men så sprang jag cirka en kvart och då var jag med i matchen! Blev sedan 45 min styrke och avslutade med 5 minuters rodd. Härligt. Ska försöka köra på fredag också!

Nu middag! Köttbullar blir det säger sambon! :-)

Träning!!

Idag känns det helt okej så jag ska fasen träna! Har redan packat ryggsäcken med grejorna så nu ska inget stoppa mig!! Ska bli skönt att ge kroppen en omgång.Känner mig så himla slapp...

Off to work!

Cheerio

Grillat är godast

Mmm så gott det var med kött, tzatziki och sallad med lite bulgur och fetaost i! Längtar till sommaren då det blir många grillkvällar! Kanske lite kallt att stå ute nu och vända köttbitar, haha!


En sak smolkar dock min bägare ikväll. Som inte alls har med vikt och träning att göra men jag måste faktiskt häva ur mig lite...

För cirka ett år sedan gjorde jag en bloggdesign åt Bloggkommentatorerna. De flesta vet säkert vilka det är! Nu har de tydligen skrivit någon bok. Och vad har de för omslagsbild? Jo min illustration som jag gjorde till deras design! Så förbannat irriterande. Jag vet inte hur man går vidare med sådant här men jag försöker ta reda på det. Någon slags ersättningsrätt måste jag som upphovsman ha väl.

Tycker det är så trist hur större bloggare och andra "mäktiga" beter sig mot oss privatpersoner som kanske inte käftar emot eller har råd att fixa dyra jurister som kan käfta åt en.

Åh. Förbannat....

Update: Självklart är det väl skoj om ens illustration finns med på en utgiven bok. Men helst vill man ju att det inte ska gå "bakvägen" så att säga. Ni förstår! =)

Premiärgrilla

Idag ska vi grilla, haha. Mitt i vintern. Men förra året grillade vi faktiskt redan i februari! Först ska vi sticka och handla lite. Så ni får hålla till godo med en av mina favoritlåtar några timmar!


Lite mer sömn

Inatt har jag sovit lite mer i alla fall, somnade åtminstone strax efter 23. Sitter just nu och avnjuter en oopsie med ägg på.  Den sista så jag måste nog göra fler!

Är lika täppt i näsan idag och dessutom börjar halsen kännas sträv igen! Åhhh... den här veckan som skulle bli så bra!!! Blir så less. Jag som nästan aldrig är förkyld. :-(

Nej, dags för lite sminkning osv. Det härliga är att det är ljus ute på mornarna nu! Känns lite lättare att stiga upp då!

Ha en fin dag!

Kycklingspett med örtkryddad bulgur

En gammal bild får duga! Vill man inte äta bulgur så gör en sallad, ät med kokta/ugnsbakade grönsaker eller liknande. Det du gillar helt enkelt!

4 portioner
500 g kycklingfilé
1 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 krm nymald svartpeppar
grillspett

Bulgur
2 1/2 dl bulgur
5 dl vatten + en grönsaksbuljongtärning
3 hackade scharlottenlökar
2 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
3 msk pressad citron
2 krm nymald svartpeppar
1/2 tsk salt

Yoghurtsås
2 dl grekisk/turkisk  yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm spiskummin
2 krm salt

Tillagning
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär kycklingen i 2 cm stora kuber.

2. Blanda olja, vitlök, salt och kryddor i en skål. Lägg i kycklingen och blanda noga. Trä kycklingen på spett.

3. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och grilla mitt i ugnen ca 10 min.

4. Koka bulgur ca 10 min, och låt ånga av. Blanda sedan med resten ingredienserna och smaka av med salt.

5. Blanda allt till yoghurtsåsen!

Lite off ikväll

Ja jag är lite frånvarande. Har precis hittat min bästa serie Candy Candy som jag såg när jag var liten. Sitter nu och plöjer avsnitt eller avsnitt. Japanska textat på engelska som tur är!

Dagens middag blev i alla fall kyckling som jag kryddat med vitlök, spiskummin, soya, salt och peppar! Gör en marianad tillsammans med olja och stek sedan i ugnen. Hel filé eller på spett! Ska lägga ut ett mer exakt recept senare. Föst mer Candy! ;-)

Någon fler som såg Candy Candy? :-)


Soligt!

Nyss hemkommen från work. En helt okej arbetsdag faktiskt trots alldeles för lite sovtimmar! Solen skiner fint ute. Dock har det snöat!! ÅH, tar det a l d r i g  slut?! Hoppas på plusgrader igen så det blir mer barmark.

Funderar lite på vad man skall käka till middag. Tips någon? LCHF/GI-tips alltså!

Näsan är fortfarande täppt så jag sket i träning.. Måste googla på hur det är med träning och snuva... halsont är ju big no no i alla fall.

Guld i mun, eller hur var det?

Ja det känns ju ungefär som att man har ett kilo grus i ögonen idag. Kunde inte somna igårkväll utan låg bara och snodde mig runt i sängen. Detta har ju såklart resulterat i alldeles för lite sömn. Dessutom är jag ännu mer täppt i näsan idag. Känner fasen ingen smak på det jag äter, haha. Frustrerande.

Well, dags att sparka igång arbetdagen!


Tack och god natt!

Sådärja. Då har man avverkat ytterligare en helg helg. Tillbaka till "ekorrhjulet" imorgon för att slava ihop lite lön. Träningsväskan skall packas innan jag tar och lägger mig!

Sov Gott!

Oopsie-bröd

Idag har jag exprimenterat! Händer inte ofta nuförtiden men ibland så. Blev en variant av bröd för oss LCHF:are. För ibland saknar man ju att kunna ta sig en macka! Namnet Oopsie kommer från att kvinnan som kom på detta recept gjorde fel. Hon skulle egentligen baka något helt annat, Oops liksom!

Dessa "bröd" blev hetl underbara. Lätta, luftiga. Lite bakverk över dem!

Recept
Ca 6 st oopsies
3 ägg
Ca 85-100 gram philadelphiaost
Lite salt.
Ev. lite bakpulver.

Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna tillsammans med philadelphiaosten. Jag tog ungefär 100 gram ost. Sedan blandade jag i lite bakpulver också. Kanske en tesked.

Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten.

Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 150 grader i 25 min!

Låt dem svalna och avnjut sedan precis med vilket pålägg du vill!

Klicka här för mer variationsmöjligheter. Läst att folk gör rulltårta och smörgåstårta med detta recept bland annat! Och inget mjöl så långt ögat kan nå!

Lycka till!

Lat söndag

Så var det söndag, helgen är förbi i princip... Men ganska skönt med söndagar tycker jag. Då "får" man ta det lugnt och vila upp sig inför kommande arbetsvecka. Och jag ser lite fram emot den faktiskt, eftersom jag har det bästa passet. Kommer hinna träna och greja mycket mer! Det känns bra!

Har fasen träningsvärk i skinkorna sedan joggingen igår. Måste vara för att jag spände mig så mycket när jag sprang på is.

Känner mig snuvig idag, men inget halsont och i övrigt bra.

Lördagkväll!

Ah, lördagar är bra härliga. Idag har jag som ni vet joggat och sedan städade vi i princip hela lägenheten. Putsade även lite fönster. Skönt! Nu väntar vi på att två kompisar ska komma hit och sedan får vi se vad som händer! Det är ju premiär för Robinson ikväll på TV4! Det låter som det blir en hård säsong. Ni har väl inte missat att tv.nu gör fet reklam som min sambo fixat med i veckan! Han jobbar med den sidan för er som inte vet (dvs de flesta av er, haha).

Nu fick jag SMS! De är på väg! Jippie! Jag har redan korkat upp...

Trevlig kväll!

PS. Ser ni att jag uppdaterat min presentationsbild. Lite nyare! :-)

Veckans vikt

Kände att jag var tvungen att väga mig idag... trots allt. Har ju inte skött mig exemplariskt denna vecka heller TROTS att jag sa att jag skulle. Vad händer? Kommer jag tappa allt? Så får det ju inte bli!!

Resultatet då? Jo 69 kg. Så det var ett redigt plus på vågen det. Men men, inte 70 igen i alla fall. Alltid något!

Fasen, måste ju börja kämpa ordentligt... Annars kommer jag aldrig bli sådär snygg som jag vill :-P

Till veckan måste det bli mer träning. Skäms ju över hur lite jag faktiskt tränar.


Lite sämre, men ändå bra!

Sträcka: 4,1 km
Tid: 29 min
Snittid per kilometer: 07:04 min
Snittpuls: 165-170 bpm

Lite långsammare än sist. Men ändå helt okej tycker jag. Bara ca 30 sekunder långsammare ju! Var jobbigt idag dock. Ville nästan ge upp vid 2 km. Vid den sträckan brukar det alltid kännas jobbigt men det brukar gå över och ändå flyta på. inte idag. Idag var det jobbigt ända in i mål.

Men jag tjurade på och tog mig fram i alla fall! Dessutom var det blankt av is på vissa ställen så jag fick trippa fram ibland. Kanske det som gjorde det extra jobbigt också! Fick inte till rytmen.

Sket i att springa vid älven idag också. Det såg ännu halkigare ut där nere!

God morgon helg!

Hej kära vänner.

Blev inget bloggande igårkväll som ni kanske märkte. Jag var så trött när jag kom hem att jag bara slängde mig i soffan och sedan gick jag och lade mig. Nu är jag pigg och uvilad, hehe. Solen skiner och jag ska slita på mig löparkläderna och bege mig ut en sväng hade jag tänkt. Känner mig inget krasslig alls idag! Vilken tur!

Sedan måste det bli lite städning och sånt man inte hinner mer på vardagarna när man jobbar kväll.

Hur ser er lördag ut? :-)

Kycklingsallad

Kanske inget recept men ändock! Jag gillar kyckling. Så idag blev det kycklingsallad med bacon till lunch! Kommer bli min middag också. Blir aldrig less! Dressingen är gjord på gräddfil, curry och lite annanasjuice.


Fredag = veckans bästa dag

Ja äntligen är det fredag! Sitter här nyduschad i morgonrocken och skall strax göra mig iordning. Börjar 12 idag istället för 13. Och då slutar jag därmed en timme tidigare också! Skönt.

Idag känns fasen allt mycket bättre, knappt ont i halsen! Kanske, kanske kan jag jogga en sväng imorgon som jag hade tänkt. Håll tummarna. Vill ju kunna komma igång med joggingen ordentligen nu när snön börjar smälta bort.Vill ju springa 5 km på 30 min innan sommaren! =) Det fixar jag va?!

SNART helg

Ja äntligen. Denna vecka har känts så sjukt lång... uscha. Men nu går vi mot bättre tider! Får leva normalt i en vecka ungefär innan det blir jobbiga 2 veckor igen...

Sambon har fixat med GI-efterrätt nu som vi snart skall avnjuta. Bara den stelnar :-) Någon form av pannacotta verkar det vara! Får dela med mig av receptet sen om det blir gött! Tänkte försöka få in lite mer recept faktiskt, det gillar ni va? :-)

Har fortfarande ont i halsen och jag tror fasen jag hade lite feber när jag åkte till jobbet. Vinglade runt och kände mig kallsvettig de första 2 timmarna. Sen gick det över mer eller mindre. Nu känns det sådär igen... Men jag vägrar sjukanmäla mig sista dagen innan helg :-P

Indisk kycklinggryta

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 litet blomkålsstånd (eller ta fryst)
olivolja
1 msk curry
2 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 dl rostade solrosfrön

Tillbehör: Grekisk eller turkisk yoghurt

Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och vitlök samt bryt blomkålen i lagom stora bitar. Bryn kycklingen i lite olivolja så de får färg. Tillsätt all lök, curry och spiskummin och rör om. Häll i krossade tomater samt buljongen och låt koka ca 15 minuter. Lägg sedan i blomkålen och låt det koka ytterligare 2 minuter

Strö över solrosfrön och servera med en klick youghurt

Tips: Var lite försiktig med buljongen. Häll på lite i taget för att se hur vattnigt det blir. Man vill ju inte att det ska bli soppa!

Typiskt!

Vaknade imorse och halsen kändes som ett rivjärn. Så tyvärr får jag väl dras med en ond hals nu då. Förhoppningsvis inte allt för många dagar. Känner mig fortfarande lite vinglig också. Det har säkert något samband... Jaja, jobba kan jag väl göra i alla fall.

Ska dricka lite varmt nu i alla fall. Kanske känns lite bättre sedan!

En OK dag!

Idag har det varit en helt okej matdag. Tränat har jag inte gjort, kände mig skitkonstig förut... Yr och vinglig. Men det gick över lite sedan under kvällen. Nu känner jag mig däremot irriterad i halsen... Får se om det bryter ut något eller om man klarar sig. Hoppas på det sistnämnda...

Ska lägga mig nu. Är hur trött som helst.

Natti natt :-)

All work and no play.

Skall strax bege mig mot jobbet igen. Med tunga steg... Har en dålig jobbperiod nu känner jag. Ingenting känns kul där för tillfället. Vill vara ledig, kunna boka en utlandsresa och bara dra iväg. Det måste vara fördelen för de som lever på bloggande t.ex. De kan ju göra sånt, bara de fortsätter uppdatera även på sina semestrar. Men det skulle jag kunna offra mig på ;-) Om jag kunde göra vad jag ville, när jag ville :-P

Jag har tre veckor semester i sommar. Vet inte hur jag skall fördela dem. Om man kanske ska spara någon vecka eller så.

Just nu vill jag helst vara ledig i 2 månader, haha! =)

Solen skiner i alla fall. Det är inte dumt!

Dagens mat: nötgryta med plommon

4 portioner
600 g benfria grytbitar
1 gul lök
1 liten rotselleri
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 pkt torkade plommon
5 dl köttbuljong eller kalvbuljong
2 msk tomatpuré
salt och peppar

Skär köttet i lagom stora bitar. Bryn sedan i lite smör i stekpannan, lägg över i en gryta. Skala och hacka lök, skala och skär selleri och morötter i mindre bitar samt finhacka vitlöken. Bryn detta i smör i stekpannan och lägg sedan över i grytan. Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Låt sedan koka på svag värme i minst en timme. Tillsätt morötterna 5 min innan servering!

Servera med en grönsallad samt bulgur, quinoa eller dinkel om man så vill!

Vilken bra start på veckan alltså, haha

Ja ang mitt förra inlägg så var det mindre trevligt kan jag tala om för er. Hur kommer man ens på tanken att sätta sig mitt på golvet i ett omklädningsrum och droppa en korv? Ja jävlar... Vuxna människor.

Jaja, tre kvällar kvar nu och förhoppningsvis blir de lite bättre! I helgen får jag lite besök också, en snabbis mellan lördag och söndag antagligen så det är något att se fram emot :-)

LCHF då? Ja... det är mer GI nu. Har käkat bulgur både till lunch och middag. Men det är OK ändå! Tycker det är så trögt nu att motivera sig till att vara sådär extra hård som jag borde vara. Men det kanske kommer om jag ger det några dagar.

Har ni ätit något gött idag? :-)

2,5 timmar kvar... Jippie. Fick

1fa78d72dafaca4c272f8c93ed156149.png

Kolla varifrån!

2,5 timmar kvar... Jippie. Fick nyss sanera ett omkl.rum eftersom vissa inte kan använda toan när de blir nödiga utan väljer golvet ist!


Tisdag.

Idag blir det lax igen till lunch, som blev över sedan igår. Sedan blir det fläskfiléspett med tzatziki till middag ikväll. Mums! Frukost vet jag inte. Blir nåt lätt för annars blir det så tätt inpå lunchen. Bara något ägg eller så tror jag!

Solen skiner idag! Och snön håller faktiskt på att smälta bort! Hoppas det här blir en hyfsat snabb process så man kan vara ute obehindrat framöver. Det vill säga, slippa få blöta fötter!

Imorgon ska jag nog träna. Hade ingen ork till det idag. Fryser lite och känner mig lite lätt illamående... Bara det inte är magsjuka...

Less så less...

Faaan vilken värdelös arbetsdag! Med mat etc har det gått hyfsat i alla fall. Och tur var väl det! Känner mig inte tokpeppad men det känns ändå helt okej. Är svårt med måltiderna när man jobbar kväll, man har ingen riktig middagstid osv.

Nu har jag smaskat i mig lite torrostade jordnötter dock. Det är gött det ;-)

Mitt roliga schema för kvällen..

0-7d519ed782344a42f3ee03da88c0b529.png

Kolla varifrån!

Mitt roliga schema för kvällen... är redan less kan jag ju tala om. Blev nästan utskälld nyss av en stor biffig kille som ville ha en man som städade duschen. För det är ju mitt fel att det bara jobbar tjejer på kvällen? Ja jävlar...


Ny fräsch vecka!

Och nya fräscha tag! Sambon knorrar redan om att det här kommer bli jobbigt, hahaha. Men det ska gå vägen. Så är det bara. Blir lax till lunch idag hade jag tänkt och sedan en omelett till middag, som jag intar på jobbet då. Jobbar ju till 22 ikväll. Usch, ser inte alls fram emot det kan jag ju tala om.

Skönt med en rejäl sovmorgon dock ;-)

Joggaren

"Joggarna är verkligen De Sista Dagarnas Heliga och huvudrollsinnehavare i en mjuk apokalyps. Ingenting kan mer frammana världens slut än en man som springer ensam rakt fram på en strand, förpackad i tonerna från sin Walkman, inmurad i det ensamma offrandet av sin energi, likgiltig också för en katastrof eftersom han inte väntar sin ödeläggelse från någon annan än sig själv, från en uttömmning av energin ur en kropp han själv anser vara onödig.

De primitiva människorna begick självmord genom att simma ut till havs ända tills deras krafter tog slut, joggaren tar livet av sig genom att springa fram och tillbaka på stranden. Hans ögon vilt stirrande, saliven rinnande ut munnen på honom; hejda honom inte, han skulle slå dig, eller fortsätta dansa framför dig som en besatt..."

- Jean Baudrillard

Ja. Det är kanske så det är ;-)

Ruggigt väder

Snön börjar smälta och det är slask överallt. Nu har dimman smygit sig in över stan och det känns grått och trist. Skönt att bara vara inne och softa lite då. Vila lite inför kommande arbetsvecka. En vecka med kvällsjobb... trist! Men det är bara att bita ihop!

Ska försöka träna 2 gånger på gymmet till veckan och sedan kanske jogga en gång också, men det kanske inte blir förrän till helgen. Förväntar mig inte allt för mycket av mig själv för jag vet hur seg jag är när det är kvällsjobbsvecka!

Imorgon börjar det.

Slutspurten inför beach 2009 kan vi väl säga, hehe. Nej, tänka långsiktigt var det ju... Men det har jag väl gjort med tanke på att jag hållit på med det här i 1,5 år.

Nu ska det återigen bli mindre kolhydrater och motion för hela slanten!

Igår var vi som sagt iväg på middag. Där bjöds det på tacopaj och till efterrätt kladdkaka med hallon och grädde. Och jag åt såklart!

Har känts helt okej att äta lite vad jag har velat några dagar. Mycket har berott på mens som sagt. Får extra sug efter allt möjligt då. Och den kom lite försenat idag så nu borde suget avta relativt snart.

Min sambo ska också börja imorgon. Han är inte tjock men han vill deffa lite inför sommaren, haha. Men det är bra för då köper han inte hem massa chips och godis som han kan fresta mig med. För det har ju varit en utmaning hela tiden då han har ätit som vanligt medan jag har suttit med mina nötter i fotöljen framför lördagsfilmen.

Nej nu blir det fasen hårda tag igen. Hälsohitler is back!! ;-)

Hemskt

Har slutat prenumerera på en blogg jag läst ett tag. Varför? Jo för jag tycker inte människan är sund. Klickar runt på de som kommenterar och hamnar på bloggar som handlar om vikt. Sådana som vill gå ner och bli så smala som möjligt. Så taniga som möjligt. Sådan som inte jag vill bli.De lägger ut mängder med bilder på smala tjejer. Tjejer där revbenen sticker ut och de kallar det för Thinspo eller något sådant?

Andra som även läser min blogg är inne och kommenterar om hur duktig den här personen är. Men jag kan inte hålla med. Jag tycker inte det är duktigt att äta så lite som möjligt och föda sig på fel saker.

Jag vill inte vara en del av det idealet så därför kommer jag inte läsa och kommentera den bloggen något mer. Finns mycket bättre bloggar där ute där tjejer och killar på ett sunt sätt jobbar för en starkare kropp! =) Jag hoppas dock den bloggaren kommer fram till att det denne gör inte är riktigt friskt. Och att personen tar sitt förnuft till fånga, innan det går helt överstyr. 

Ingen vägning

Kommer inte väga mig den här veckan. Känner helt enkelt inte för att kliva upp på vågen... Tror det bara skulle sänka mig och nu när jag är peppad är det ju bara dumt!

Lite småseg efter igår

Ja idag känns det faktiskt att man jobbat och motionerat. Värker lite i vaderna bland annat! Var himla skönt att få somna igår. Trött som aset var jag, kan jag tala om!!

Härliga lördag idag. Vet inte vad vi ska hitta på nu på dagen. Men någonting måste man ju göra iallafall. Skall börja med att käka frulle först och främst!

Drömde förresten om utlandsresor inatt... beror nog på att jag satt på alla resesidor och drömde mig bort igår... hihi.

Vart skulle ni helst vilja åka om ni fick välja? :) Just nu skulle jag vilja åka till Thailand, Aruba eller Bali!

1:30 min snabbare!

Fan jag har joggat igen hörrni. På en fredag eftermiddag. Inte lite ambitiöst va? ;-) Nej men jag tänkte att det var lika bra att köra på nu när jag känner träningssug som sagt. Utnyttja situationen så att säga...

Och som rubriken avslöjar så var jag snabbare! En och en halv minut minsann. Inte dåligt. Sprang samma som sist, 4,1 kilometer på 28:30 min. Det ger mig en snitthastiget på 6:57 min/km.

Pulsen låg något högre, på cirka 165 bpm. Gick upp över 170 ett tag också. Tyckte inte det var så mycket jobbigare än sist. Förutom när det var motvind. Det tar fasen på i motvind, även fast man inte tror det ska påverka så mycket...

Nu dusch och sedan soffan!

Sjukt nöjd över mig själv.

TGIF!!

ÄNTLIGEN säger jag bara. Fasen nästan aldrig varit såhär less på jobbet... Haha. Eller jo, kanske :-P I helgen blir det lugna puckar. Middag hos en f.d arbetskamrat imorgon, sedan inte så mycket mer. Träna, ja det måste jag förstås! Nu ska jag inte banga ur... :-) Känner mig ganska taggad på att jogga faktiskt!

Drömde inatt att jag flög fram på vägarna, att steget var superlätt. En önskedröm eller en sanndröm? Den som lever får se.

Nu ska jag rota fram någon slags middag!

Vad händer i helgen hos er? :-)
Hade inte tackat nej till dessa spett nu!!

Fredag!!

Äntligen bara en arbetsdag kvar!! Längtar tills i eftermiddag då man får slita av sig arbetskläderna och sjunka ner i soffan.

Sitter här med en tallrik yoghurt. Har börjat ladda om lite nu. Senaste 2 dagarna har jag ätit en smörgås till yoghurten också. Men nu ska jag börja vänja av mig med brödet igen.Sen ska det jävlar i mig bli en rivstart utan dess like!

Just det. Jag har ingen speciell kändis jag skulle vilja se ut som (ang gårdagens fråga). Men jag skulle inte tacka nej till en sådan här kropp. Eller den här.

Hur man tar reda på sin maxpuls

Det enklaste men kanske sämsta sättet är att ta 220 - åldern. För mig skulle det då bli 195 bpm. Har annars också hört att tjejer skall ta 226 - åldern och då får jag alltså en maxpuls på 201. Ett tredje sätt som jag läste hos Dessie (tror jag?) var att ta 210 - (0,5 x åldern). Då fick jag 197,5. Så därför lade jag mig på 198 bpm.

Annars kan man göra ett maxpulstest på idrottsklinik vilket tydligen skall vara riktigt krävande och jobbigt.

Sedan läste jag här på iForm hur man kan göra sitt egna maxpulstest. Kanske också blir hyfsat resultat? Mer tillförlitligt än de olika formlerna i alla fall? Vad tror ni?

Man skall tänka på att maxpulsen är grenspecifik. Att man har olika maxpuls beroende på om man joggar eller cyklar t.ex. Högst maxpuls har man i den gren man är mest tränad i har jag lärt mig nu ikväll! =)

Nästan sugen på jogging igen

Känner mig lite småsugen på att jogga sedan igen. Men jag tror jag vilar istället. Kändes lite kallt ute idag. Lördag däremot måste bli en träningsdag. Känns bra att peppen redan börjar återfinna sig. Maten skiter jag i fram tills på måndag, men är man sugen på träning är det ju lika bra att köra på!

Nu ska jag äta lasagne. Dock fullkornsplattor åtminstone :-P

Kvällens fråga: Har ni någon person ni skulle vilja se ut som? En kroppslig förebild så att säga

Utförsbacken kvar

Så var det torsdag! Tycker veckorna går så himla fort. Snart är det sommar! Är bara lite utförsbacke kvar på denna vecka sedan är det helg igen. Jag längtar. Är så sjukt trött på att städa gymmet. Tungt!

Måste komma ihåg att ringa pappa sedan. De åker nämligen till Thailand imorgon. Jag hade ju inte bangat om man säger så. Tänk sol, värme, ljummet badvatten och god mat. Mmm... längtar. Vi tänkte också åka till Thailand, när vet jag inte men inom ett år skulle jag tro! =) Tills dess får man leva på minnena från Brasilien som vi var till i december!

Dags att ta på sig ansiktet (sminka sig dvs) packa matsäck och bege sig mot jobbet.

Ha en fin dag!

Strand så långt ögat kan nå!

Tog mig i kragen!

Jag vart så nyfiken på att testa klockan förut så jag tog på mig kläderna och gick ut en sväng för att jogga. Jag gillar inte när det är mörkt för jag är lite rädd av mig. Att någon ska springa ikapp en bakifrån och släpa in mig i någon buske eller så. Därför sprang jag inte efter älven ikväll utan höll mig inne i stan.

Men det gick faktiskt bra ändå. Tog mig 4,1 kilometer på 30 minuter så det är jag riktigt nöjd med.

Pulsen låg någonstans mellan 150-160. Räknade ut att jag har en maxpuls på dryga 198 bpm. Beror lite på hur man räknar förstås. Men däromkring! Så jag låg på ungefär 75% då.  Men jag tyckte inte det kändes tokjobbigt ändå. Visst flåsade jag men jag kunde ändå hålla samma fart ungefär hela tiden.

Så mina vänner, jag är nöjd över att jag hade en snitthastighet på 7:20 min/km och NÖJD över att jag tränat idag trots jobbig jävla arbetsdag!

Nä vet ni. Det är bara att hälla lite jord under sängen/soffan så kryper latmasken ut :-P

Pulsträning

Jag har köpt en begagnad pulsklocka av min kompis. En enkel variant som duger för mig! Jag tänkte börja gå lite efter pulsen då jag springer och se om det blir någon förbättring. Skall läsa på lite mer i ämnet så har någon lästips så hojta gärna!

Jag har i alla fall lärt mig att man skall ligga på ungefär 50-60% av maxpulsen för att bränna optimalt med fett. Och för att bränna fett + öka konditionen ska man ligga mellan 60-70% av maxpulsen. Det kan ju vara något att börja gå efter nu i startskedet så att säga!

Softar några dagar

Jag har bestämt mig för att ta det lite soft några dagar, som några har rått mig att göra. Äta lite "vad jag vill". Men kanske inte sväva ut till fullo. Det är ju bara dumt. Till veckan ska jag ta nya tag igen har jag bestämt. Då får vi se om jag väljer att fokusera på träning och tänka mindre på kosten eller hur jag skall göra.

De sista kilona är svåra att ta så därför måste man ju vara ganska hård mot sig själv. Jag kan vara det, har ju gjort det förr. Så egentligen sitter det ju bara i huvudet som jag talat om så många gånger.

Nu blir det jobb. Bara 3 dagar kvar til helg :-P Vi hörs ikväll!

Trött så trött...

Är så sjukt trött nu. Denna arbetsvecka är som sagt den mest fysiskt jobbiga. Så jag somnar som en lite gödgris varje kväll. Ska lägga mig i sängen och fortsätta se The Mentalist och förhoppningsvis somna innan 23.

Imorgon är en ny dag! =)

Hemma tidigt

Jobbade in lite lunch idag och stack hem tidigare. Känns skönt som fasen. Gått hyfsat idag men men har känt mig mer less. Antagligen pga förrförra inlägget. Vet inte riktigt hur jag skall göra. Försöka stå stilla i vikt och låta det gå ett tag. Kanske bara träna på så gott det går och se vad som händer. Tänka något mindre på maten osv.

Men samtidigt vill jag ju gå ner så mycket som möjligt innan sommaren. Det brukar ju vara så att man vill vässa strandformen ni vet :-P Så jag vet inte!! Frustrerande. Ena stunden vill jag väga mig på lördag, och andra stunden inte. Har ju varit inne tidigare på att väga mig mindre så kanske skulle gå på den linjen.

Äh... vilket svammel va!

God morgon!

Idag kravlade jag mig upp i tid minsann! Skönt att slippa stressa. Övervägde nästan att promenera till jobbet men jag ångrade mig när det verkar se ut som töväder utanför fönstret. Blöta fötter vill jag inte gå med hela dagen, och gummistövlar äger jag tyvärr inga.

Funderar lite på vad jag ska äta till middag idag. Förslag? Till lunch blir det i alla fall tacosallad. Mums! :-) Måste skärpa till mig nu! Ätit för mycket kolhydrater senaste dagarna. Inte så mycket godis kanske, men fel mat.

Ur fokus, eller bara nöjd?

Jag vet inte men jag har inte samma kämparglöd längre. Inte samma vilja att tappa kilon. Det kommer och går för vissa dagar är jag ju råpeppad, och sedan faller det bara. Vet inte om det är brist på motivation eller om det bara är så att jag börjar bli nöjd. Men jag vill inte vara nöjd! Jag vill nå min målvikt!!! Måste upp ur det här diket där jag uppenbarligen ligger och vältrar mig i leran :-P

Ibland sover man lite extra länge

Trots att jag hade ställt klockan på 7.10 så snoozade jag lite för länge. Det blev stress kan jag meddela så jag hann inte blogga något imorse. Men jag hade inte så mycket att förtälja heller förvisso!

Har faktiskt gått över förväntan idag. Trots att det är måndag och att man har den vanliga måndagsångesten. Var relativt lättstädat och jag hade tur och hann precis med bussen hem också, hemma något tidigare till och med! Inte dumt

Nu ska jag käka lite. Sambon har dukat så fint och fixat mat! Skönt! =)

Vad gör ni?

Självklart fortsätter jag blogga!











Tack så mycket Marie. Och vad kul att du fått sådan motivation och blivit inspirerad av mig. Skitkul när ni berättar sådant här!!

Och ja jag kommer givetvis fortsätta blogga när jag når min målvikt. För det är ju inte bara målvikten jag vill nå, utan jag vill ju få lite muskler också. Och sedan börjar ju kampen att hålla vikten dessutom! Och det blir nog en historia i sig!

Att inse att man inte behöver gå ner 25 kg längre

Vi tjejer, kanske inte alla, men många har som en slags spärr i skallen. Vi börjar vår viktresa och sätter upp ett mål, 20 kg skall bort säger vi. Vi börjar vår kamp mot kilona och går sakta men säkert ner. Plötsligt har man gått ner fem kilo och har alltså bara exempelvis 15 kg kvar att gå ner. Men ändå är man inställd på att man ska gå ner 20 kg. Man går ner 10 kg och har gjort hälften. Men man är fortfarande inställd på att man måste gå ner 20 kg.

Känner någon igen sig?

Fortsätter man ha samma tanke i skallen hela tiden blir viktresan skitlång kan jag tala om. Och det kan kännas omöjligt att ta de där kilona. Tänk istället att nu är det bara 15, 10 eller 5 kg kvar. Då får man bättre perspektiv tycker jag! Och det känns som man kommer någon vart.

Nu har jag ca 3 kg kvar att plocka. Men ibland har jag ändå varit inställd på att det är ca 25 kg jag ska gå ner. Och att det känns som man aldrig kommer bli klar. Jag kommer på mig själv och inser att jag inte behöver gå ner så mycket längre.

Jag är faktiskt snart där!

Axelövning

Här är en axelövning som jag kan lova bränner på bra. Ursäkta min konstiga hållning, haha. Men ni kanske förstår hur ni ska göra trots det ;-)

1. Stå som alltid stadigt, med fötterna axelbrett isär. Håll en viktplatta av valfri tyngd i båda händerna. För sedan plattan uppåt med raka armar tills du har den i axelhöjd. Upprepa 10 gånger.




















2. Direkt sätter du viktplattan i brösthöjd och skjuter den ut från kroppen. Upprepa 10 gånger.


3. Håll plattan i brösthöjd (något lägre än jag håller på bilden alltså...) Och höj den sedan ovanför huvudet. Upprepa 10 ggr.


VILA! Gör sedan två set till. Allt skall alltså göras i en följd utan någon vila mellan övningarna. Funkar säkert att hålla en hantel eller något annat tungt i händerna också.
 

Så var det över...

Snart är det slut på helg igen. Usch, imorgon vill jag verkligen inte jobba. Den absolut tyngsta arbetsveckan rent fysiskt. Vet redan nu att jag inte kommer orka att träna någonting. Det skulle i så fall vara innan men då måste jag vara där och träna 07.00 för att hinna duscha och göra mig klar. Sedan jobba till 18. Blir 11 timmar på jobbet och det pallar jag fan inte, har jag kommit fram till.

Låter kanske slött, men prova en dag på min arbetsplats så får ni se hur pigga ni är sedan. 20.000 steg senare liksom  :-P

Stillsam lördag

Och det är så skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Nog för att jag gillar fart och fläkt. Samt att mingla runt med folk. Men ibland vill man bara vara hemma och ligga i soffan med tjocksockarna och mysbralla på! Eller hur.

Idag har jag ätit en kycklingsmörgås på Sandys. Dock grovt bröd och det kändes bättre än en vit baguette! Jag ångrar inte att jag äter lite "förbjudna" saker någon gång i veckan, så som bröd t.ex eller bulgur. Jag går ner i vikt ändå! Men på veckorna är det LCHF som gäller! :-)

4.6 kilometer

Ja min lilla joggingtur blev längre än jag hade tänkt. Tänkte först bara springa lilla rundan på 3 km. Men äh, tänkte jag. Lika bra att testa hur långt jag orkar så jag tog en extrasväng utefter älven (som ni kan se på bilden i inlägget under!).

När jag räknade ut hemma hur långt jag sprungit så blev det 4.6 km. Är rånöjd! Jag menar, 600 meter till hade jag lätt klarat och därmed klarar jag ju i princip 5 km nu! Grymt va hörrni!?

Ska inte påstå att det inte var jobbigt. Men det var inte så jobbigt att jag kände att jag var tvungen att stanna till. Utan det gick ändå ganska bra. Kände av lite på insidan av smalbenen att det spände lite. Och håll fick jag där på slutet också. Men överlag en bra tur!!

Jag är nog inte helt otränad när allt kommer omkring. Men det är väl ett tag kvar tills man orkar jobba fram någon bra tid också. Jag menar... jag sprang på ungefär 7:30 per kilometer idag. Men det duger tills vidare!

PS. Vad yrar jag i? 400 meter menar jag förstås. Matte är inte min starka sida kanske... ;-)

Ute o joggar.

6aa250c17c5dd2e0dedb5e1def4c7e1a.png

Kolla varifrån!

Ute o joggar.


Veckans vikt

Ja idag var det ingenting att hurra över kan jag meddela. +0.1 kg :-P Har stått stilla med andra ord. I princip! Men bättre det än upp! Det är ju dags för röda vecka snart också så det kan ju vara en av orsakerna.

Nuvarande vikt: 68.2 kg
Viktförändring sedan förra veckan: +0.1 kg
Total viktminskning: -23.3 kg
Kvar till mål: 3,2 kg
BMI: 24.5

testar att mms-blogga!

78ea3ba980e2a3bc7b3e13561fff49ec.png

Kolla varifrån!

testar att mms-blogga!


En liten tupplur

Tog mig en liten tupplur förut. Gud så skönt det var. Kände att jag var på väg att somna på bussen hem från jobbet och även hemma framför datorn. Känner mig fortfarande trött men det får bli en tidig kväll. Och KANSKE får jag för mig att jogga i helgen! Ni som hängt med sen start vet ju att jag inte ska planera något för då blir det inte av. Men jag säger kanske ändå!

Vill förresten köpa nya löparkläder. Mitt vindställ är för stort. Jackan funkar ju trots att den är 2 strl för stor men byxorna får jag dra i hela tiden. Tips på prisvärda löparkläder? Gärna tröjor att ha under också! Ja allt man kan tänkas behöva egentligen. =) Vad behöver man i djungeln av löpartights, löpartröjor och toppar?

PS. fick en kommentar här att någon tipsat om min blogg bland kommentarerna i Blondinbellas blogg. Fasen vad skoj att ni läsare gillar den så mycket att ni till och med orkar skriva kommentarer hos andra! Gull!

Varje fråga har ett svar

Du kör väl LCHF-metoden? Tycker du det är enkelt att följa, lätt att laga? Har du något bra tips på en kokbok eller hemsida?
Precis! Eller jag blandar in lite GI, men främst LCHF. Det är lite bökigt till en början, men när man väl börjar förstå vad man sysslar med är det ganska lätt faktiskt! Inte svårare att laga LCHF-mat än "vanlig" mat! Ofta blir det att jag lagar "vanlig" mat men utesluter tillbehör så som t.ex potatis eller pasta. Min sambo äter ju inte LCHF så då blir det så. Ex om vi gör köttfärssås och spaghetti. Ja då äter jag inte spaghettin utan grönsaker av något slag istället.

En hemsida är bland annat: Kolhydrater i fokus. Där finns det svar på det mesta. Kolla länkarna och bloggarna där t.ex! Under min kategori recept så finns också några länkar till LCHF-bloggar med recept på!

Tycker du det är jobbigt med alla smala och spinkiga ideal? Har du drömt om att bli så smal eller vill du bara bli som en medelsvensson? Det är ju egentligen snyggast än alla ben, men det är sjukt så lätt man påverkas av idealen..
Nja jobbigt är det väl i den meningen att jag tycker det är hemskt att det blivit ett sådant ideal. Jag tycker Victoria Beckham och gänget ser ut att ha ont liksom, när ryggraden lyser genom huden. Har aldrig drömt om att bli smal faktiskt. utan jag vill vara normal, fast med lite mer muskler kanske ;-) Muskler är hett och snyggt. Vill inte vara tanig!

jag som har gått ner i vikt ganska snabbt, har du några tips på hur jag ska hålla den, och inte jojo-banta, som jag har råkat ut för förut?
Försök hålla igång med träning och vardagsmotion. Gå i trappor istället för att ta hiss. Gå till affären/jobbet/skolan. Tänk på vad du äter och kom fram till hur mycket du kan äta för att hålla vikten istället för att gå upp eller ner. Det är säkert svårt att behålla sin nya livsstil. Jag är ju själv inte riktigt där än.

Jag har också en fråga som jag vet att du skrivit tidigare men jag hittar inte tillbaka till svaret. Hur lång är du? :)
Jag är 1.67! Om ni kikar under kategorin Vikt & Mått har jag skrivit ut min längd ett antal gånger. :-)

okej, va duktig du är :) vad använder du för metod? :)
Tack! Jag använder GI/LCHF-metoden!

hur gör du när lusten att tjuväta något sött blir stor?
Åh ja. Hur gör man? Försöker sysselsätta händerna med något. Eller äta något nyttigt istället för. Men ibland går det bara inte!! Men sysselsättning är nog mitt bästa tips!

Hur blandar du GI och LCHF?
Jag äter mer frukt och bönor än vad som är "tillåtet" inom LCHF. Ibland äter jag också bulgur i någon rätt. Kanske 2 gång i veckan.

Vad var det som fick dig att orka börja gå ner i vikt? :)
Ja du... jag vet inte, haha! Nej, men jag har alltid vägt runt 70 kg och när jag sedan gick upp 20 kg väldigt snabbt så kändes det inte som "jag" längre. Det motiverade mycket. Att måsta handla kläder i "tjockisrutan" hjälpte också till. Startskottet gick väl egentligen när en av granntanterna här frågade om jag var gravid... eller snarare sa "Jaha, när ska du ha då?". Då fick det vara nog! Ville inte se preggo ut heller!!

Hur får du motivering att att träna och köra på en diet? Jag vill verkligen få motivering att att göra det, jag ger upp för lätt.
Det är svårt att förklara. Men allt sitter i huvudet. Jag antar att jag blir tjurig när jag är på väg att ge upp och säger åt mig själv att fortsätta. Sedan har jag mycket pepp från kompisar, min sambo osv. Det hjälper att tala om för alla vad man håller på med. Då kan de skaka liv i en när man sitter där i soffan med chipsskålen vilandes på magen :-P

Sen vill jag ju också vara frisk och stark. Jag vill ha en mer vältränad kropp. Och då måste man ju gå all in så att säga. Man måste vilja till 110%. När man väl är på gymmet och tränar är det sjukt värt det. Men man får kämpa lite att komma förbi tröskeln. I början är det grymt drygt att man "måste" träna. Sen ser man det inte som ett "måste" längre utan som en del i livet bara.

Sen är ju bloggskrivandet ett stort stöd och ni läsare ger mycket pepp! Jag vill ju inte svika er genom att erkänna att jag gett upp och plussat på mig alla kilon igen liksom. No way!

Hmm, hoppas ni blev nöjda med svaren?

Tänk om man vore sådär brun fortfarande....

Åh neeeej!!

Vart tog peppen vägen kan man ju undra? var ju så sjukt taggad imorse men sen bara dog det. Kände mig trött i rygg och psyke. Samt att jag såg att det var mycket folk i gymmet så jag bara; näe, jag går hem istället. Dessutom var jag lite hungrig så det spelade säkert in.

Blev alltså ingen träning. Skäms på mig :-(

Men, nu ska jag svara på frågor!

Peppad!

Trots att man bara blir mer och mer morgontrött ju närmare helgen man kommer så är jag peppad idag. Det är ju fredag och det är träningsdags!!

Idag tänkte jag försöka köra:
  • In och utsida lår
  • Vader
  • Mage
  • Axlar
Jag har märkt att jag är så sjukt svag i axlarna. Orkar knappt 10 kg kan jag ju tala om! Men det ska bli ändring på det!

VI hörs i eftermiddag, då jag svarar på frågorna!!

Ha en fin dag! Och förresten, vad har ni för helgplaner? :-)

Imorgon kommer svaren

Imorgon efter jobbet och träningen ska jag sätta mig och svara på era frågor så gott jag kan! =) Så fram tills dess har ni fortfarande chansen att undra om något!

Nu är det dags för nattmössa dock. Sjukt trött i vanlig ordning. Men det blir man ju när man kliver upp föra 05.

Natti!

PS. såg att jag låg på 7:e plats idag på bloggportalens lista över mest besökta privata blogga. Ja i Umeå alltså. =) Får väl se hur länge det håller i sig, haha!

My better is better.

Får ju ett gäng kommentarer om hur duktig jag är, vilket såklart är jättekul! Men i samma veva skriver ni också att ni önskar att ni hade motivationen och självdiciplinen att göra som jag.

Jag vet hur det känns. Jag har varit där, när soffan är SÅ mycket skönare än joggingskorna och svettigt underställ. När chipsen är mycket godare än en trökig skål med keso och blåbär.

Men ärligt. Det är bara att ta sig i kragen. Det finns dålig motivation, men alla kan komma över tröskeln. Så kom igen nu (inte på måndag, inte sedan, utan NU!). Låt 2009 bli ditt nya hälsosammare år!

Tjock som smal, det spelar ingen roll. Alla måste röra på sig!

Kom igen, utmana er själva. DO IT


Frågestund!

Var en läsare som ville att jag skulle ha en frågestund igen. Så det kan jag väl ha! Om det är någon som undrar något så kommentera!

Och lyssna på denna fenomenala låt under tiden


Dags för sängen!

Nej hörrni! Ögonen går verkligen i kors på mig här. Har suttit och skrivit lite i era bloggar nu, men som vanligt har jag väl missat någon! Försöker följa så många som möjligt via bloglovin.

Men ärligt, det är fasen sjukt svårt att hinna med ibland. Speciellt när man jobbar heltid som jag gör. Tänk er de som har riktigt stora bloggar! De kanske inte kommenterar och läser så mycket andra förvisso, de har väl fullt upp med sin egen.

Två arbetsdagar kvar igen. Bara utförsbacken nu sedan är man i mål! Dvs det är snart helg ;-) Blir nog lugnt och framförallt nyktert. Ska bli skönt.

God natt och sov gott!

PS. Imorrn tror jag bestämt att ländryggen kommer vara öm av träningsvärk!! ;-)

Dagens träning

Uppvärming: Rodd ca 6 minuter (kanske lite kort)
Träning: Styrketräning 55 minuter.
Försökte få med så mycket som möjligt. Skulle nog varit kvar lite längre för jag hastade igenom vissa övningar... oh well. Jag lär mig väl med tiden :-) Känns som man mest provar sig fram nu. Ska dela upp det sedan så man får mer tid på sig.

Ben: Fram och baksida i maskin + benpress
Rygg: Latsdrag, sittande ländrygg samt sittande rodd
Armar: Involverade en aning vid latsdrag och rodd. Men även triceps extensions i maskin
Bröst: Bröstpress
Axlar: Axelpress

Tränade aldrig mage eller vader

Skillnaden mellan GI och LCHF








Förenklad förklaring kommer här! Jag är ingen expert, som ni vet. Så rätta mig om jag har fel!

GI-metoden: GI står för Glykemiskt Index. Och skall man äta efter GI-metoden så gäller det att välja mat med lågt GI. Detta för att hålla blodsockret på en jämn nivå under hela dagen. Gör man det känner man förmodligen inte samma sug som när blodsockret hoppar upp och ner! Äter man enligt GI-metoden äter man kolhydrater, men inte snabba utan långsamma som förbränns, just det, långsamt! Ju lägre GI desto långsammare kolhydrater.

Exempel på långsamma kolhydrater: Bönor, ärter, fullkorn, linser

GI anser också att mättat fett är onyttigt trots att det har ett lågt GI t.ex

LCHF: Till skillnad från GI så äter man här så lite kolhydrater som möjligt eftersom att snabba och långsamma kolhydrater omvandlas till socker i magen. Det i sin tur gör ju att blodsockret stiger. Här är man således också inne på det här med blodsocker, man kan väl kort säga att man dock har tagit det ett steg längre.

Här handlar det om att äta fett, även mättat! Man är här inte "rädd" för det mättade fettet utan man skall alltså välja produkter som är så feta som möjligt. Dvs inte lätt-creme fraiche och minigrädde.

Okej att äta enligt LCHF: Ägg, Ovan jord-grönsaker, mjölkprodukter (fetaste varianten, naturella), kött, fisk, kyckling, skaldjur m.m.
Ät ibland: Frukt, bönor, nötter etc.
Undvik: Pasta, ris, potatis, majs, bröd, gröt, margarin, chips, godis, läsk, korv etc. (Se upp för alla E-ämnen!! t.ex E621)

Så skillnaden mellan GI och LCHF är ganska stora egentligen. Hoppas jag inte förvirrade er mer nu ;-)

Trött!!

Är sjukt trött idag. Hoppas jag piggnar till när jag går ut så jag inte somnar på bussen ;-) Hörs i eftermiddag!


Att jag skulle kunna inspirera

Det trodde jag aldrig. Okej kanske en handfull läsare eller så. Men inte såhär! Så himla kul att läsa alla kommentarerna under "Vilka är ni?"-inlägget. Det är svårt att vara en inspirationskälla. Men jag försöker köra på en så human linje som möjligt.

Genom att tala om både motgångar och medgångar hoppas jag att ni läsare faktiskt ser att jag är helt "vanlig". Tanken med bloggen var just det - Att visa hur en vanlig arbetande motionär från lilla Umeå gör för att förbättra sin hälsa. Ingen extrem fitnesstjej med jättemuskler och superkondis som bloggar för någon fitnesstidning eller tävlar på hög nivå. Inget ont mot dem, men majoriteten av er där ute är ju inte som dem.Mig kanske vissa av er kan identifiera sig med? Och då har jag uppnåt syftet med bloggen! =)

Tack för att ni läser, hoppas ni stannar kvar länge!! ;-) Ni ska veta att jag uppskattar varenda ord ni skriver, som jag sagt flera gånger innan!

Okej då, kanske lite stel

Känner av i ländryggen ändå att man tränat. Och så jobbat på det, så det hjälper väl till lite skulle jag tro. Imorgon är det dags igen!! Börjar kännas rätt skoj att gå till gymmet ändå. Det är ju så stort och fräscht där (vi städar så fint... hehehe). Ingen sunkig lite källarlokal där man knappt kan andas för allt damm som samlas :-P På mitt förra gym vet jag fan inte hur ofta (sällan!) de städade. Skitäckligt med flera veckor gammalt damm på maskinerna. Nog för att det blir dammigt, men man märker ju om det är nytt damm eller gammalt... Jaja.

Man har ju också så mycket att välja på och det finns ju flera maskiner av samma sort så man slipper vänta. I alla fall om man tränar på dagarna. På kvällarna är det ju lite mer folk såklart. Då skulle jag nog inte orka vara där. Vänta på att få använda en maskin, och bli stressad om någon annan väntar på att jag ska bli klar. Nej tack.

Igår körde jag bland annat dessa två maskiner i alla fall. Den för ländryggen tyckte jag var råtöntig första gången. Det tar ju ingenting, tänkte jag. Men sen kände jag minsann att det tog :-P

Ingen värk

Jag trodde att jag i vanlig ordning skulle få träningsvärk i bröstmusklerna idag, och ryggen. Men icke. Kanske jag också måste öka lite på vikterna? Fast jag vet inte... känns alldeles för tidigt. Har ju inte tränat så många gånger än. Så jag borde inte ha ökat min styrka speciellt mycket. Om ens något :-P

Kul att så många faktiskt svarade på mitt inlägg om vilka som läser. Ska kolla in några bloggar jag inte läst ännu :-) Men först ska jag vila lite i soffan. Under tiden kanske några flera av er ger er till känna ;-)

Dags att kapa luggen kanske?

Det här med träningsvärk igen











Jag kan inte förklara så bra men läs denna artikel!

Det låter som du behöver lägga på mer vikt på gymmet helt enkelt. Lasta på! ;-)

Vilka är ni?

Jag har ju lyckats få ett gäng läsare nu och undrar såklart vilka ni är! =)



Om jag mutar er med en söt bild, kommenterar ni då? ;-D


Latmasken kröp ur.

Idag gick min arbetskamrat hem från jobbet pga sjukdom. Fan, tänkte jag, vi som skulle träna och allt. Auatomatiskt började jag tänka på att träna imorgon istället men så tog jag mig i kragen och tänkte om! Efter jobbet stod jag således på löpbandet och lufsade! För ja, inte kan jag kalla det jogging så som jag stapplar fram, hahaha. Blev 25 minuter och sedan ca 30-35 min styrketräning.

Nöjd att jag inte lät latmasken ta över idag! =) Nu hoppas jag att jag somnar som en klubbad liten säl ikväll! ;-D

God morgon måndag!

Ja då var det arbetsvecka igen! Känner mig faktiskt ganska taggad trots att jag sovit aningen för lite inatt. Men idag ska det som sagt tränas så ikväll kommer jag nog somna betydligt tidigare.

Ha en superbra måndag nu så hörs vi i eftermiddag!

Cheerio!

Kommande vecka

Planen för veckan kommer nog bli träning i dagarna tre. Ska hänga på min arbetskamrat som tränar måndag, onsdag och fredag. Imorrn och onsdag blir det av i alla fall. Det är jag ganska säker på. Sedan är man ju alltid lite lat och vill hem tidigt på fredagar... Men vi får se! =)

Fick en kommentar om att jag borde vara nöjd i vikten som jag har nu. Och ja det är jag ju såklart. Men jag vill nå mitt mål på 65 kg för jag vill se hur kroppen kommer se ut då. Sen vill jag minska ca 4-5 centimeter till i midjemått. Men lite av de centimetrarna lär nog försvinna med hjälp av träning också.

Men skulle jag stanna på denna vikt. Inte fan kommer jag vara missnöjd. Nej, nej. Men jag vill fortsätta ett tag till! =)

Godisfritt, sista veckan

Hur har det gått? Jag har inte tänkt så mycket själv måste jag säga. Igår åt jag faktiskt popcorn på bion. Men överlag har det ju varit mycket mindre godisätande än om jag inte hade infört den här månaden här på bloggen.

och det har ju märkts på vågen, som sagt. Lite över 2 kg på en månad är jag nöjd över! =) Idag vägde jag mig igen för att se om jag gått upp mycket med tanke på att jag drack alkohol igår. Men icke, vågde visade till och med mindre än igår. Förvisso bara 3 hekto men ändå (67.8 alltså). Hur det gick till vet jag inte men jag räknar ändå på gårdagens vikt!

Men så, utvärdera gärna. Vad hade ni kunnat göra bättre? Hur mycket har ni tänkt till osv? Har ni funderat över ert eget ätande? Hur kommer ni göra framöver?

RSS 2.0