Bra matdag

Idag har det varit en helt okej dag, mattmässigt igen. Åt väldigt sen frukost så det blev ingen lunch. Men på kvällen blev det som sagt tacosallad till middag och till efterrätt blev det fruktsallad med lättvispad grädde. Hur gott som helst och man känner sig inte sådär proppmätt och överfull som när man äter godis eller chips ni vet! Räcker gott och väl med sådana här efterrätter! Däremot åt jag väl halva skålen själv. Men det må väl vara .... :-P

Älskade läsare!


Sådana här kommentarer är så himla roliga att få. För jag bloggar ju inte bara för att FÅ peppning av er andra där ute. Utan att också inspirera andra! Det hela blir som en god cirkel. Snälla kommentarer gör att jag vill försöka ännu mer med det här "projektet" och det gör ju i sin tur att jag bloggar mer och förhoppningsvis blir ni andra peppade av det! And round it goes! =)

Tack så mycket Therese, och alla ni andra som ger uppmuntrande kommentarer och för att ni läser här hos lilla mig!

Ni är bäst!


Belöning efter veckans goda resultat!

Var nyss och handlade och jag belönade mig med en tidning eftersom jag känner mig så duktig efter veckan som gått! Och det var jag fasen värd! Visst? Dessutom vill jag både vässa till mina axlar och tighta till rumpan som rubrikerna på omslaget lockar med.


Kvällsmaten blir även tacos! Ja tacosallad för mig då men sambon äter "som vanligt". Till efterrätt skall jag göra en fruktsallad med vispad grädde till.. Mmm jag längtar!

Skall läsa min tidning nu och sedan börja med maten!

Vad pysslar ni med i helgen? :-)

Vikt och mått i slutskedet av januari

Då var det lördg mina vänner! Och jag har snällt hoppat upp på vägen. Blev ju ett bra resultat! 70,4 kg vilket innebär -0.6 kilo ner sedan sist! Inte långt kvar tills man får se 6:an på vågen. Men man ska inte ropa hej än, som det så fint heter!

Mätte mig också. Och ni kan ju se att jag har förlorat en del centimeter sedan starten. Och ni ser ju att jag fortfarande har höga siffror kring midja och mage. Vill ha ner dessa betydligt mer...  Skall mäta igen om en månad tror jag. Sista dagen i varje månad kanske blir en bra mätdag =)


Under byst:
83,5 cm (-12,5 cm)
Midja: 85,5 cm (-23,5 cm)
Mage: 96 cm (-21 cm)
Stuss: 105 cm  (??)
Lår: 60,5 cm (-10 cm)
Vader: 36 cm (-3 cm cirka)

Vikt: 70,4 kg (-21.1 kg)
Senaste viktminskning: -0.6 kg
BMI: 25,2 (32,8)
Min längd: 1.67 m

Prenumerera på min blogg så ni inte missar nästa viktuppdatering ;-)

Var detta något nytt eller?

Typiskt AB med sina rubriker som skall locka läsare.... Men ärligt, var detta något nytt? De flesta med lite sunt förnuft vet väl att det finns massa socker som är skadligt i läsk, juice och marmelad...

Med bravur

Fasen vilken bra buffé för oss som inte vill trycka massa carbs. Fanns oststavar, korv, grillspett, räkor, kyckling osv. En hel del grönt samt  tzatsiki och aioli som såser. Det enda jag "syndade" var en friterad lökring. Men som sagt, det var det enda. Fanns även nudlar, pastasallad osv som också såg gott ut. Men som sagt, jag plockade på mig av det andra goda istället!

Nu är jag proppis så det får nog räcka för idag. Tänkte annars vispa grädde och äta med frukt som fredagsmys. Men det får väl blir lördagsmys istället =)

Nu skall gränser testas...

Skall iväg och äta afterwork-buffé på Norrlandsoperan nu. Blir intressant och se om jag kan hålla mig ifrån de värsta kolhydraterna där. Återkommer med rapport! :-P

Svårt att bestämma...

Jag har lite svårt för att bestämma mig för att träna. Alltså, att exempelvis säga att på onsdag ska jag träna spinning. Det blir sällan så. Max en dag i förväg brukar jag bestämma om jag ska träna eller inte, eller vad jag skall träna.

Varför tänker jag nu då på detta? Jo för att jag satt just och funderade på vad och om jag skulle träna i helgen. Lika bra att inte bestämma, då kanske det är större risk för att det blir av? Haha.

Fördelen med mitt jobb (som lokalvårdare) är att man rör sig så mycket. Får mycket gratis motion genom det ju. Nackelen är väl att man är så pass fysiskt trött när man väl slutar jobbet att man sällan orkar göra så mycket annat än att laga mat och sätta sig framför TVn. Ska jag träna måste jag nästa göra det direkt, medan man fortfarande är uppe i varv. Sätter man sig ner blir man svintrött direkt.

Nåja, dagens lilla fundering medan jag sitter och eftermiddagssnacksar på lite jordnötter! Skönt med helg är det i alla fall! Verkar som blogg.se funkar som vanligt igen nu också! Bra!



Prenumerera *blink*

Dags för helg igen!

Gud så underbart. Idag ville jag bara snooza vidare, kan jag tala om... Träningsvärk har jag också och jag har en stark känsla av att det kommer bli värre under dagen, haha! Men det är ju som bekant skönt samtidigt

Annars känns det helt okej idag! Tror jag ska promenera hem idag med så man får lite extra motion utöver vardagsmotionen (dvs jobbet). Men jag får se, kan hända att jag blir lat och tar bussen. Beror på vilken tid jag lyckas ta mig hemåt. Ska ha möte på jobbet också.

Ha en fin fredag!

Ps. Har blogg.se spårat ur för er också, min och alla andras bloggar ser helkonstiga ut! text överallt!

Dagens mat

Frukost: Yoghurt + keso, ägg
Mellis: clementin + grönt te
Lunch: Köttgryta samt en banan
Mellis 2: banan
Middag: Max Lowcarb hamburgare (den utan bröd ni vet...)
Kvällis: Jordnötter och smoothie!

Tjaa.. det funkar :-) Är så spänd på att få väga mig igen på lördag... hoppas vikten håller i sig.

Snacka om dålig kondis!

Provade som sagt löpbandet idag. Har aldrig sprungit på ett tidigare, så det kändes ganska konstigt! Tror inte jag sprang i mer än 10 minuter, men bättre än ingenting! Gick lite innan och efter joggingen också. Sedan blev det 1 km rodd som tog 5 minuter. Jag gillar rodd!

Körde också axlar, bröst och triceps i cirka 25 min innan jag avslutade med ytterligare fem minuter på motionscykeln. En timma totalt blev det i alla fall, någon minut eller två längre kanske.

Kommer fasen ha träningsvärk imorgon så det sjunger om det!

PS. Just ja! Jag gick ju hem också! :)

Pepp!

God morgon!

Idag känner jag mig taggad inför lite träning. Ska bli skönt att ge löpbandet en omgång! Är härligt att vara så taggad trots den tidiga timman. Vaknade till och med före väckarklockan, och det händer ju nästan aldrig den här tiden på dygnet.

Nu står äggen och kokar på plattan och jag skall packa ner träningsgrejorna och matlådan i ryggsäcken!

Ha en bra dag, vi hörs i eftermiddag!

Mål på vägen, och belöningar

Jag har funderat lite (för 100:ade gången) på vad jag skall ha för mål med denna viktminskning. Som vikt har jag sagt ca 65 kg. Jag tror det blir en vikt som jag kan hålla. Träningsmässigt vill jag ha bättre rutin på tränandet, och så vill jag såklart bli mer vältränad överlag.

Belöningar funderar jag också på och har kommit fram till följande, eftersom jag har så många presentkort som väntar på att få användas:

Under 70 - Handla upp mitt presentkort på Body Shop
68 kg - Fotvård på Wilmas.
66 kg - Handla upp ett av mina presentkort på H&M (lite sommarkläder kanske? vem vet)
65 kg - 1-2 par nya jeans!

Lycka är ju att nå slutvikten lagom till sommaren... men jag vet att det kan gå riktigt trögt framöver så jag försöker vara realistisk och har satt som absoluta slutmål julen 2009. Långt fram va? Men bättre göra det på riktigt än skynda för mycket, gå ner för snabbt och sedan lägga på sig allt igen plus några extrakilon.

Jag har manipulerat mina kollegor!

Ibland förvånas jag över min egen förmåga till att övertala folk i min omgivning, hehe. Nej, skämt å sido. Har övertygat några från jobbet att vi skall springa Blodomloppet i år! 19 maj går det av stapeln här i Umeå så tills dess borde man ju få upp lite kondis, eller hur!

Idag promenerade jag raskt hem efter jobbet så jag kan stolt säga att jag samlat ihop 18.748 steg idag! Känns grymt. Imorgon ska jag träna efter jobbet och jag tror det får bli en sväng på löpbandet för att se hur långt man orkar egentligen. Har ingen koll alls nu! Måste väl ge mig fan på att jag i alla fall ska ta mig runt det där loppet joggandes i alla fall!



Emma tjuvväger sig

Ja mina vänner, det har jag gjort! Och jag måste dela med mig av resultatet också:  70.7 kg! Nu jävlar ska det här hålla i sig tills på lördag! Håll tummarna!!

Jag har inte kommit mig för att mäta mig än heller... vet inte vad det sitter i. Men ska nog ta och göra det på lördag också så man har något att jämföra med framöver.

14769

... Ja steg alltså! Så många har jag gått idag. Känns bra det här. Skall räkna alla steg denna vecka och se om jag kommer upp 100.000 denna vecka. Tänk om! Då ska jag fira med något nytt klädesplagg, hehe.

Det är förresten ett annat bra tips som jag skrev om tidigare - Unna dig kläder eller andra saker du gillar när du skall belöna dig själv. Roligare och smartare än att unna sig godis!

Hoppas dagen har varit bra. Själv ska jag sova efter ett hårt arbetspass på IKSU. Såhär pepp ser man ut efter arbetsdagen.

G'night!



Några tips!

Tänkte skriva några tips för er som vill gå ner i vikt. Hur man kommer ifrån de gamla vanorna! Detta är utifrån mig och för andra kanske det inte funkar alls. Men jag delar med mig ändå! =)

1. Bestäm dig. Kanske det tråkigaste tipsen men ändock det bästa. När du väl bestämt dig går det mycket enklare att komma in i nya vanor. Det går inte att vela sig genom en viktminskning. Man måste sätta hårt mot hårt i början.

2. Proppa kylen full med nyttig mat och laga mat hemma. Se till att du också får matlådor så du inte blir lockad att köpa snabbmat eller en vattning sallad ute på lunchen som gör att du blir hungrig 2 timmar senare. Been there, done that säger jag bara.

3. Ät mellanmål. De gör att du inte blir sugen på annat samt att du får något att sysselsätta dig med en stund.

4. Sysselsätt dig med något annat när sötsuget sätter in (ni vet på kvällen framför älsklingsserien...). Virka, lägg pärlplattor, blogga ( !! ), drick vatten. Eller så äter du något nyttigt beroende på vilken metod du går efter. Keso och hallon är ett säkert kort för min del exempelvis. Hör också lite ihop med nummer 3 på listan. Har man ett mellanmål att se fram emot på kvällen så är det lättare att glömma chokladsuget.

5. Vänta inte för länge mellan måltiderna. Ät något åtminstone var tredje timma. När du blir hungrig så är det lätt hänt att det slinker ner en godisbit på ICA när du handlar efter jobbet. Eller att man går och gräver i skafferiet och sätter i sig någpt man egentligen inte borde äta just då.

6. Motion är A och O. Dels hjälper det givetvis till att förlora kilon då man gör av med mer energi. Men motion frigör också massa härliga ämnen i kroppen som gör att man mår på ett annat sätt. Och när man är "hög" efter träning är man mer motiverad till att också äta nyttigt. Ju mer man tränar desto mer energi får man också till att göra andra saker. Det blir lättare att ta sig för den där veckostädningen t.ex ;-)

7. Unna dig ibland utifrån vad som känns okej. Ät kanske några bitar choklad, men inte en hel kaka osv. Men kom ihåg att det tar ungefär 10 dagar för kroppen att vänja sig av med det värsta sockersuget. Så mitt tips är att köra stenhårt dessa dagar och sedan se hur det går. Efter 2 veckor brukar man inte ens vilja ha något ändå, fast man planerat in att kanske ha en "unne-dag"

8. Sist men inte minst. Ha inte dåligt samvete om du någon dag råkar äta "något du inte borde". Imorgon är en ny dag och i det stora hela kanske inte den där chipspåsen gjorde så mycket trots allt. Börjar man ha för mycket ångest kring om man "syndar" etc är risken stor att man hamnar i ett dåligt ätbeteende. Och det vill vi ju inte. Vi vill ju bli mer nyttiga, eller hur!

Vilka är era bästa tips?!

Era laster?

Vad har ni för laster i mat och godisväg? Sådant som sätter lite käppar i hjulet för er som vill gå ner i vikt?

Själv måste jag nog säga att chips är min värsta last. Älskar att knapra på chips och helst dippa. Choklad kommer nog in på en stark andraplats också. Men inte mjölkchoklad utan riktigt mörk... så det är väl lite bättre va ;-)

I matväg är det nog bröd som är värst för mig. Älskar att göra smörgåsar och smaska på, helst på kvällen framför TV. Det är svårast att ge upp för mig. Pasta och ris går hur lätt som helst... men inte mina älskade mackor ...

Glöm inte att prenumerera på min blogg! Mitt mål är 50 prenumeranter, får man säga så? Haha, att man har ett mål? ;-)

PS. Tack för alla fina kommentarer till inlägget under! =)

Bilder

Rotade lite bland mina bilder på datorn. Och jag har faktiskt en hel del bilder från "tiden innan...". Har sparat en hel massa för detta ändamål, så jag kan jämföra mig med mig själv.

Såhär såg jag ut i mars/april eller något 2007, snart 2 år sedan med andra ord. Men sen så dröjde det ju några månader innan jag började att viktminska. Tror jag vägde ca 91-92 kg här.... fuck, 90 kilo liksom...


Såhär såg jag ut för 2 veckor sedan. ca 20 kilo lättare och med min rätta hårfärg igen. ;-) Aldrig mer brunt hår :-P och aldrig mer sådär nära 100 kg.


Lite skillnad ser man väl, fast kläderna är något draperande.

Måndagen snart till ända

Ja, snart är den här dagen över också. Hållit mig på mattan hela dagen. Frukosten blev som planerad. Fikade sedan en banan vid 8-tiden samt en kopp grönt te. Till lunch blev det rester från pizzan. Har ätit lite torrostade jordnötter också på eftermiddagen. Och nu till middag blir det köttfärrsås utan spaghetti för min del. River nog lite morötter och käkar istället.

Det smidiga med LCHF är ju att man i ganska stor utsträckning kan äta "vanlig" mat och bara plocka bort tillbehör så som ris eller pasta. Dessutom får man ju vräka i grädde och annat smask i såser så jag lider inte ;-D

Det är snasket som är det svåra för mig... men jag jobbar på det.

Ny vecka, igen!

God morgon!

Ja då var det dags för en ny fräsch vecka. Skall ge gärnet hela veckan och inte falla dit. Gick ju bra ändra fram till fredag förra veckan så nu ska jag fasen klara helgen också! Känner mig peppad till tusen. Ska börja veckan med en promenad hem från jobbet och sedan får vi se vad det blir för träning resten av veckan.

Nu ett ägg och yoghurt till frukost.

Kvällsvikt!

Testade vågen nu och den visade 71.6 kg. Och då har jag ju magen fullproppad med både det ena och det andra som sagt! Så... jag tror inte Wii:et visar rätt för mig riktigt. Får se vad det blir för vikt nästa lördag då!

Emma - tjejen med ingen karaktär

Kan ju tala om för er att denna dag har gått käpp rätt åt .... ja till han där nere i värmen ni vet. Har svålat både det ena och det andra och vågar fan inte tänka på allt socker som nu är i omlopp i mina tarmar... hrrr... Börjar man väl äta kolisar så är det så jäkla lätt att det börjar barka utför... man blir ju mer sugen när man väl äter. Men samtidigt orkar jag inte ha dåligt samvete heller...

Vardag imorgon och då börjar jag om, för 100:e gången. Men februari närmar sig och då är det godisfritt som gäller. Och det ska jag FAN klara. Och då ska kilona rasa av i en jävla takt ska ni veta... :-P

Köpte förresten en våg idag på ICA Maxi. Det blev en sån man kan mäta fettprocent etc med. Det var extrapris på den så därför tog vi den.. ;-) De "vanliga" vågarna kostade ju ändå lika mycket. Litar inte 100% på de där värdena men det kan ju vara skoj att ha som riktmärke i alla fall. Ska bli intressant att väga sig på denna i fortsättningen.Och se om det skiljer något från den andra vågen!

Helt okej

Igår gick det hyfsat med mat förutom att jag tryckte i mig en halv chokladkaka. Dock 70% kakao, men det kändes efteråt inte spec nödvändigt. Gjort är gjort. Det är svårt med att äta nyttigt på helgen tycker jag. Bara för att man har inpräntat i skallen att man SKA äta massa snask då. Blev inte många steg heller, lite över 4000. Men idag ska jag nog gå lite mer. Tror att UVIn kanske var falskt alarm... idag kände jag ingenting när jag gick på toaletten... hoppas!!

Ingen våg köpte jag igår heller. Kollade på Elkedjan, de hade inga alls. Och kollade på Åhléns, men de hade bara 2 stycken som kändes sådär. Kanske drar iväg en sväng idag och kollar på andra ställen, t.ex Strömpilen.

Nu ska jag äta en skiva av mitt bröd som jag gjorde igår och se om det fortfarande går att äta, samt en skål med keso och yoghurt. Blev en lång sovmorgon idag!

Linfröbröd - minimalt med kolhydrater

Nu har jag mixtrat med tanke på pizzan jag lade ut recept om innan så borde man ju kunna göra något slags bröd på liknande vis. Utan mjöl och sådant. Det gick!
Ett platt litet bröd
2 ägg
3-4 msk krossade linfrön
1 msk psylliumfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Ca 20 gram rapsolja
Lite solroskärnor
Kanel, kardeumma, ingefära (efter behag)

Tillredning

Vispa äggen hårt med elvisp, tillsammans med saltet så det blir fluffigt. Vänd ner och rör försiktigt ihop med de torra ingridienserna samt oljan. Det blir som en smet, snarare än deg. Låt svälla en stund och grädda sedan i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader, ca 10 min. Känn efter med en sticka.

Beroende på hur tunt man breder det över plåten så blir det väl olika antal skivor. Jag fick ut 4 av den där satsen.

Man kanske kan skippa bakpulvret också. Ska mixtra vidare imorgon och kanske testa att krydda med riktiga brödkryddor. Det funkar helt klart att äta med smör och pålägg! I sig smakade det inte så mycket, typ frö och kanel. Men ett alternativ om man som jag älskar att äta smörgåsar med goda pålägg.

Förvara i kylen!


Pizza på Lowcarb-vis


Pizzabotten

6 ägg
400 gr keso
4 dl riven ost
salt, peppar
övriga kryddor efter smak

Tillredning
Dela på ägggulor och vitor i varsin bunke. Blanda gulorna med keso som du låtit rinna av en stund innan. Mixa detta med mixer alt. mixerstav. Mixa sedan i den rivna osten och kryddorna.

Vispa äggvitorna hårda och vänd sedan ner dem i ost- och äggsmeten. Blanda försiktigt. Bred sedan ut i en långpanna som du innan täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 20 min på 175 grader, eller tills den fått fin färg.

Lägg sedan på tomatsås och de tillbehör du vill ha. Precis som på "vanlig" pizza. Grädda sedan i ugnen tills osten ovanpå har smält.

Minimalt med carbs, packat med protein!

Veckans vikt, ett misslyckande?

Vägde mig på Wii:et imorse alltså. Och vad visar den, jo 71.9 kg. VIlket betyder en ökning på 0.9 kg. Beror det på hamburgaren jag tryckte igår, eller att det är olika slags vågar? Jag vet inte... kul kändes det inte i alla fall :-(

Lustigt dock... för när jag tjuvvägde mig i fredags klockan 05.00 vägde jag inte mer än 71.2 vilket borde ha resulterat i en vikt under 71 kg om jag vägt mig senare på morgonen... Så en ökning på över 1 kg på en dag verkar också konstigt. När man ändå inte ätit SÅ mycket skräp.

En våg måste införskaffas snarast. Får väl väga in mig på den nya vågen då och börja om med räkningen på nåt vis. Tror jag ska köpa en idag och väga mig imorrn igen. Och se om det blir samma. Blir det, det så får jag väl leva med att vara nära 72 kg tung då... Känns långt kvar på den här viktminskningen nu.... :-/

Steppa på!

Dagens steg: 21.977 stycken!

Då har jag alltså jobbat ca 7,5 timmar... gått till och från bussen, till och från gymmet (10 min promme) och spinnat i 45 minuter. Det blev aldrig någon promenad till kontoret som jag skrev om tidigare eftersom min gamla arbetsledare kom och hämtade nycklarna som jag skulle lämna.

Men över 20.000 steg idag alltså!!

Däremot några dåliga saker... åt en GI-burgare igen och lite godis. Bara för att jag tyckte synd om mig själv. Har lite konstiga känningar och jag tror det kan vara urinvägsinfektion.... suck. Började kännas efter spinningen Hoppas det bara är något tillfälligt. Har i alla fall tankat kylen med tranbärsjuice och dragit i mig en C-vitaminbrus nu. Man kanske känner efter lite för mycket också när man är orolig för att få nån sjukdom? Jaja... vi ser väl. Håll tummarna!

En tredje dålig sak är att min våg har gett upp! Duschade förut och vi har inget duschdrapperi än (lagt om golvet i badrummet) och vågen blev full av vatten... så det står bara ERROR.  Tills vidare får jag väl väga mig på Wii Balanceboard... Det funkar ju också! Får se vad resultatet imorgon blir efter kvällens svålande.

Men vet någon av en bra våg så hojta. Inte allt för dyr. Fettprocent och sådana funktioner är inte nödvändiga.

PS. jag ska inte gräma mig för det jag stoppade i mig ikväll. Som sagt, har ju fan gått över 1,5 mil idag och bränt massa fläsk på spinning! :P

Svettig och lycklig

När man tränar spinning känns det ungefär som hjärtat kommer hoppa ur bröstkorgen för det är så ansträngande. Men samtidigt är det så jävla skönt att känna benen gå runt, runt och svetten rinna efter ansiktet. Känna hur jävla skönt trött man blir. Snyggaste frillan får man också! En skön min på det så har vi veckans bild!



PS. Kul att sådant här händer i mitt kvarter. Känns ju inte som man vill vara ute och stegräkna för sig själv direkt... ens på dagen!

Fredagsträning

Det bästa man kan göra inför helgen är att starta med ett träningspass. Så det tänker jag göra nu. Blir spinning. Någon gång måste jag komma igång med "riktig" träning! Idag får bli första försöket.

Lär väl avlägga rapport sen om hur jävla jobbigt det var. Haha!

Fredag, veckans bästa dag?

Ja det känns som att det är veckans bästa dag va =) Snart är arbetsdagen över och man har hela helgen framför sig!

Idag kommer det nog bli ganska många steg igen. Först jobba, sedan iväg till mitt extrajobb en sväng, sedan ska jag gå till kontoret och lämna ifrån mig nycklas och arbetskläder (slutar på extrajobbet nu!)  vilket borde ta i alla fall en halvtimma och sedan hem igen. Så jag hoppas på 20.000 steg idag. Men vi får se vad det blir!

Vad pysslar ni med en dag som denna? Och vad händer i helgen? ;D

Dagens steg!

Idag har jag inte tagit någon promenad eller liknande, men jag har ändå skrapat ihop 15682 steg! Inte så pjåkigt om jag får säga det själv.

I övrigt har dagen varit bra. Ätit bra osv. Känts bra i kropp och själ. Känner mig lite småsugen nu så det får bli lite kvällsfika tror jag!

Hur har det gått för er?

Onsdagens mat

Igår gick det faktiskt hyfsat trots att jag jobbade kväll. Åt min frukost väldigt sent så då blev det lagom med lunch/middag vid 3-snåret och jag kunde hålla mig tills fikat på kvällen sedan!

Frukost: 2 stekta ägg, en skål med yogurt+keso (blandat)
Mellanmål: Nötter
Lunch/middag: Fläskfilé i gräddig senapssås
Kvällsfika: En clementin + en banan
Kvällsfika 2: Nötter (när jag kom hem)

Idag planerar jag ungefär såhär:

Frukost: Keso + yoghurt samt ägg
Lunch: Omelett
Mellanmål: Frukt
Middag: Kycklingspett
Kvällsmål: Smoothie

Undra hur många steg jag kommer ta idag? :-)

Steg i massor!!

Är så grymt nöjd med dagens steg så ni anar inte. Över 23.000! Men då räknar jag förstås in det jag går på jobbet, men det får man väl? I alla fall om man har ett så pass fysiskt ansträngande arbete som jag har. Kan säga att det känns i benen efter ett arbetspass på IKSU. Gick även hela vägen dit.

Enligt stegräknaren har jag också gått 16.8 kilometer idag. Inte dumt va?


Beviset! ;-)

Förbjuda transfetter?

Läste artikeln i AB om att det kanske blir tal om att förbjuda transfetter. Och varför inte säger jag? En del som kommenterat artikeln tycker det är förmynderi och att människor ska få bestämma själva. Men jag tycker det här med transfetter är lite annorlunda jämfört med att äta en fet köttbit eller äta choklad.

Dessutom är det ju industriellt tillverkat till största delen = onaturligt. Det vi får i oss naturlig väg är ju minimalt. Så jag jag tycker nog man kan förbjuda det, eller åtminstone bestämma att livsmedel får innehålla en viss maxgräns med transfett.

Vad tycker ni?

Onsdag

God morgon mina vänner!

Idag är det onsdag och för 1 vecka sedan vägde jag mig och visade er. Men jag kommer inte ha min vägdag på onsdagar så ni får snällt vänta på nästa resultat. Dessvärre tror jag inte att vågen kommer peka nedåt. Men det som lever får se. Ska väga mig på lördag för kommande två dagar kommer jag jobba morgon och när jag väger mig tidigt (där vid 5) så väger jag mer än om jag väger mig vid 10 t.ex. Och den vikten vill jag ju inte registrera :P


PS. Har ni sett att jag och Claudia går "tillsammans" nu, i hennes blogg? Häng med ni också!


Premiärpromenad med stegis

Var ute på en promenad med stegisen och den funkar ju hur bra som helst. Kul med en som man inte måste ha på höften hela tiden för att den skall funka. Man kan ha den i fickan, väskan eller runt halsen. Något att ta med på spinning etc också kanske?

Nu blir det kvällsfika i form av keso och hallon pudrat med kanel och kardemumma! Och så lite serier på det! Livet på en Lowcarb-pinne.


Psst... följ min blogg med bloglovin!

Game on!

Idag fick jag stegräknaren som jag vann. Röd och fin är den. Nu har jag inga ursäkter. På med promenadskorna och gå bara... gå tills fötterna ryker. Här skall samlas steg!

Upp till kamp!

It's you and me now, my little friend...

Smoothie och TV

Som avslutning på kvällen har jag sett ett avsnitt Desperate Housewifes och druckit en smoothie gjord på hallon och banan. Linfrö också givetvis, för ni som kör kolhydratsfattig kost vet väl hur trög magen kan bli :-P Linfrö råder bot på det.

Nu ska jag lägga mig och sova. Imorgon är en ny dag. Och imorgon blir det inget fusk! Syftar på smörgåsen jag åt till lunch idag... Annars har det varit en bra dag!!


Hur gör ni era smoothies?


Veckomatlista, på en höft

Blev frågad om vilken kost jag äter nu. Och som ni kan läsa i den blå rutan till vänster så är det alltså en blandning av GI/LCHF. Men hittills har det blivit lite väl mycket slarv. Men jag är på G. Denna vecka ser matsedeln ut ungefär såhär hittills:

Måndag
Frukost - Smoothie (försov mig lite)
Mellanmål på jobb - clementin och banan
Lunch - en smörgås (ingen matlåda... IGEN.. suck)
Mellanmål: Banan
Middag - Kycklinggryta med blomkål och broccoli
Kvällis - Nötter, smoothie

Tisdag
Frukost - Antagligen ägg + smoothie
Mellanmål - frukt
Lunch - Kycklinggryta
Mellanmål - frukt o ev nötter
Middag - Fläskfilé i gräddig senapssås, sallad
Kvällis - Keso och hallon

Sedan vet jag inte riktigt vad som står på schemat. Jobbar kväll på onsdag så då brukar det bli lite konstigt med middagen osv. Men ska lösa det på något vis! Får uppdatera listan senare i veckan igen! =)

Ny vecka, nya möjligheter

Imorgon är det måndag igen = vardag. Skall försöka att hålla mig på mattan med mat och motion så det blir någon viktminskning någon gång. Skall försöka slänga upp en ny före-bild. Så jag har något att jämföra med när jag gått ner mina kilon, höhö. När det nu blir =)

Sedan funderade jag också lite längre fram... åtminstone till februari, haha! Hur som helst, jag tänkte då ha godisfri månad! I januari har det ju varit mycket fest och kalas så det har varit svårt för mig att följa min diet fullt ut. Känns som man misslyckats gång på gång. Visst, man kan säga nej och inte stoppa in godis i käften, men nu blev det inte så. Men i februari händer inget speciellt så då ska jag köra godisfritt. Vilket innebär inget kaffebröd, snacks, smågodis eller annat sött. Nötter är det enda jag skall äta!

Hänger någon med? Man har ju ett tag på sig att förbereda sig. 2 veckor närmare bestämt!

Jag vann!!

Jag vann stegräknaren hos Claudia Galli!! Åh vad jag är glad nu!! Nu ska här promeneras och samlas steg!!

Jippie!

Dagens form: Bakfull

Ja idag kan jag inte kalla mig själv fräsch! Är trött, bakis och har huvudvärk. Men skoj hade vi trots att vi inte kom ut på krogen. Kanske lika bra att man inte gick ut heller.

Tror jag ska köra lite Wii Fit sedan om jag blir lite piggare, lagom ansträngande för en sådan här dag.

Maten igår då? Jo käkade massor med onyttigheter. Först en hamburgare på max. GI-burgare förvisso och utan pommes såklart. Sedan en 1,5 tårtbit och chips senare på kvällen.. Jaja jag visste ju att det skulle bli så och jag tillät mig. Sedan blev det ju massor med alkohol förstås. Men det var igår. Idag är en ny dag. Kommer inte äta "perfekt" idag heller men vad har jag bråttom till egentligen. Viktminskning är ju ingen tävling, för mig i alla fall =)

Till veckan blir det åter till rutinerna igen! Så får vi se om jag lyckas gå ner något denna vecka!

Inatt var man i såhär bra form ;-)

Burr vad kallt!

Idag är det över 20 grader minus här uppe i norr. Usch! Nog för att jag hellre har kallt och snö än plusgrader och slask men det här är lite väl kallt för min smak.

Nåväl, blir en kort prommis till extrajobbet idag och jag tror det blir min enda motion faktiskt. Har massor att göra i eftermiddag.

Finns det någon som brukar t.ex jogga i sån här kyla? Är det inte jobbigt i så fall?

En okej dag, men dåligt med mat

Dagen har varit bra, psykiskt sett. Har varit glad och pigg osv, som jag skrev i förra inlägget. Men med maten har det gått sådär.... Skäms faktiskt ordentligt över hur kasst jag har ätit.

Frukosten blev okej - ägg och yoghurt med banan. Lunchen däremot blev i princip ickeexisterande. Hade ingen matlåda utan tänkte köpa något på jobbet. Hade inga plånbok med så det blev två bananer och några smörgåsrån med philadelphiaost samt en kopp te. Suck.... hungrig blev jag givetvis fram emot 2-tiden så då tryckte jag i mig en banan till. Ett bra exempel på hur man inte sak äta alltså.

Middagen blev bättre i alla fall. Köttbullar med grönsaker och brunsås.Känner mig dock lite småsugen nu så jag måste nog ta mig något slags kvällsmål. Har ju inte direkt nått upp till lagom kalorimängd idag känns det som...

Nej imorrn kommer det inte bli så mycket bättre heller, för då får vi hem en tårta... (sambons företag blir bjudna) Hur ska jag kunna hålla mig. Dessutom är en kompis här i Umeå så vi har bestämt att vi ska gå ut. Så det blir nog inte en så bra Lowcarb-dag imorgon. Men, ska försöka göra så gott jag kan. Men det kommer garanterat bli en "fuskdag".

Träningsvärk, men glad ändå

Känns som jag har träningsvärk hela tiden nu, haha! Nej men idag känns det som fasen i magen framförallt. Körde någon maskin där man liksom fick dra ihop sig med hjälp av magen... Det var asjobbigt.

Känner mig ändå relativt fräsch och pigg! Beror nog mycket på att jag är så gott som ledig imorgon! Då ska jag träna lite igen! Får se om det blir något idag med.

Träning ger verkligen bra energi!  Känner mig ungefär som på bilden nedan ;-)

 Hittar ni på något skoj idag? Tränar, lagar nyttig mat? ;-)


Promme till jobbet

Dagens motion fick bli en 35 minuter lång promenad till jobbet. Kallt var det men jag hade tid att döda så det var lika bra! =) Tänkte att efter mitt viktinlägg måste jag ju ligga i så jag får skriva en lägre vikt nästa gång ;-)

Kul med så mycket kommentarer också och att folk tar sig tid att skriva så långt och utförligt  över vad ni tycker. Fortsätt med det!! Tack så mycket för de snälla orden ang vikten också! =) Jag vet att 71kg inte är sådär skitmycket, egentligen. Men de flesta av mina kilon sitter runt magen och därför ser jag kanske lite extra tjock ut då. Därför vill jag ner ännu mer ... Så magen inte väller över byxlinningen åtminstone!

Ullis: Jag törs inte lägga ut några halvnakna bilder på mig själv. Är inte så modig ;-)


Nu skall buken blottas (typ).

Ja nu ska jag skriva det där hemska ni vet. Min vikt. Varför är man egentligen så rädd för att låta andra veta vad man väger? Det är ju bara en siffra. Antagligen är det för att man jämför sig med andra. I mitt fall tänker jag lite att alla de som väger mindre än mig kommer tänka "Ja men hon är ju fet fortfarande, jag visste det". Töntigt va? Och varför ska jag ens bry mig om folk som tänker så, OM de ens tänker så, haha!

Så, jag tror att jag egentligen ska ha en annan vägdag framöver, exempelvis fredagar eller torsdagar. Så man blir lite sporrad inför helgen att inte äta massa skit.

Nog med snicksnack...

Vikt vecka 3: 71.00 kg
BMI: 25,5
Kvar till mål: 7 kg
Totalt viktminskning: -20,5 kg

Så, det var ju inte så svårt. Ni kan ju alla då räkna ut att jag har en målvikt på 64 kg. Och det känns som det kommer ta ett tag att nå dit. Jag har varit nere och nosat på 69 kg tidigare, men julhelgen förstörde... Men jag tror jag kommer ta mig dit igen. Det måste ju gå!

Jag undrar hur mycket ni har tänkt att jag väger? För någon har säkert tänkt? :-) Mer/mindre?

Mått får jag ta en annan dag. Måste ha lite hjälp med att mäta mig.

Varför vill du gå ner i vikt?

Många av er som läser här har som jag som mål att gå ner i vikt. Jag funderar lite då och då varför jag själv valt den här vägen. Och varför jag fortfarande vill minska ytterligare.

Några av orsakerna är att jag vill hålla mig stark och frisk länge. Samtidigt vet jag att övervikt inte automatiskt leder till sjukdomar. Man kan vara tjock och tränad och ha jättebra värden och bra kondis. Men då kommer vi till det ytliga för min del. Jag vill vara smal. Inte pinnsmal, men lagom.

Jag har valt att gå ner i vikt för min egen skull. Det är ingen som tvingat mig eller lagt press på mig att jag måste se ut på ett visst sätt. Och främsta orsaken var nog att jag gick upp mina +20 kg på så kort tid (mindre än 1 år). Jag var inte van den kroppen och trivdes väl aldrig 100%. Hade jag gjort det hade jag aldrig börjat att viktminska aktivt.

Sedan så vill jag kunna ha kläder från vanliga avdelningar, återigen behöver jag inte kunna ha en 36:a, men kunna välja och vraka lite mer. Nu kan jag ju det och det tycker jag är grymt skönt. Det finns inget värre än att finkamma alla affärer i stan och inte hitta ett skit som passar. Man svettas och stånkar i hemska provrum och provar plagg efter plagg. Man köper det som funkar, inte det som man tycker är riktigt fint. Sedan går man hem, läser modebloggar och tidningar och suktar över plaggen som bara tillverkas upp till storlek 42.

Nu när jag nått mitt mål, att komma tillbaka till min "ursprungliga" vikt har jag valt att minska ytterligare. Varför? Jo återigen för att jag vill vara smal. Jag vill ha ett BMI under 25 och jag vill känna att min kropp är mer vältränad än nu. Det är nog mer ytliga orsaker nu än förut tror jag. Sedan kan man ju undra om man någonsin blir riktigt nöjd, men jag tror det. Jag kommer väl fortfarande ha fuldagar jag med, som de flesta andra. Men någonstans kommer jag bli nöjd. Om det blir om 3 eller 8 kilo vet jag inte. Det visar sig.

Hur tänker ni andra kring er viktminskning/er hälsa?

Nytränad

Kan ju säga att träningsvärken kommer vara ett faktum imorgon. Fasen alltså. Men nu har jag testat lite olika maskiner för rygg, axlar och bröst i alla fall. Vi höll oss till överkroppen åtminstone för att det inte skulle bli allt för spretigt! Körde också lite crosstrainer och rodd.

Kändes helt okej och skönt med sällskap tycker jag. Har inte bestämt om det blir träningskort än, men det lutar väl åt det hållet beroende på hur mycket jag får jobba framöver.

Nu ska jag duscha, sedan blir det middag. Fläskkarré!

Promenad & träningsvärk

Ingen bra kombination när det samtidigt är halt ute. Körde även lite benböj, utfallssteg och annat igår som gör att jag är mör. Hur som helst gick jag stel som en pinne nästan hela vägen. Min arbetskamrat pinnar alltid på i rask takt så jag nästan får springa för att hänga med i tempot. Skitbra när man skall promenera, men jobbigt när det är isbana på vägen!

Imorgon skall jag och samme arbetskamrat "prova-på"styrketräna efter jobbet. I och med att jag jobbar på Nordens största gym så måste man väl ta tillfället i akt och använda det. Sen får jag se om jag köper kort där, lika bra tänkte jag. Vi får ju tyvärr inte träna där gratis dock. Får se om det känns värt, för billigt är det då inte!

Taco till brunch

Idag klev jag inte upp förrän vid 11.30 så jag tänkte att det var lika bra att äta brunch istället för frukost. Så jag tog och stekte två ägg och plockade fram lite rester från en tacomiddag. Perfekt och alldeles lagom med mat blev det för min del!

Tycker det är fint att göra såhär med resterna. Funkar bra att äta ett stekt ägg till middag också när man gör tacos, om man nu inte vill äta bröden till. Omelett på tacorester är också kanon!

Jag tävlar om en stegräknare

Jag brukar aldrig tävla om saker i bloggar men nu tänkte jag vara med! För det här kan jag ha nytta av på riktigt!! Skulle ju passa mig perfekt! Chansen är väl väldigt liten, men man måste ju försöka nu när det är något man verkligen kan använda!

Här hos Claudia Galli kan man tävla om en stegräknare i alla fall. Henne minns ni väl från Skilda Världar va! =)




Fastare rumpa?

Ja enligt denna artikel från Aftonbladet så är det ju tydligen bara att sitta och spänna ena skinkan åt gången ett par gånger för att till slut få en fastare bakdel. Men, hur länge tar det då? Och varför kan man inte spänna båda skinkorna samtidigt? ;-)

Och sen undrar jag också, vill man ha en Perrelli-rumpa? Är inte hon rätt smal och formlös? Nej hörni, jag tror vi tar och tränar på riktigt istället så vi får muskulösa rumpor! Eller vad säger ni?

Slö, slapp och likgiltig


Känner mig riktigt trött i kroppen idag. Känns som att huvudvärk kommer bryta ut också innan kvällen. Jag hoppas inte det!!  Jag hade planer på att träna lite idag men jag tror inte jag orkar. Kroppen känns så... ja ni vet sådär seg, att man inte orkar göra många knop utan bara vill ligga med en bok i sängen eller framför TVn.

Var en kort sväng på stan förut men till och med den lilla biten tog musten ur mig. Jag hoppas inte att det är någon förkylning som hade tänkt bita sig fast igen. Då blir jag less. Har varit förkyld sedan december med hosta och snuva så nej tack. Ingen mer sjukdom!

Nej jag tror faktiskt jag skall lägga mig i soffan under en filt och vila en stund innan vi ska börja med maten.

Vågen börjar röra sig!

Idag är en bra dag trots att röda djävulen precis kommit på besök... MEN det innebär också att all övervikt är borta snart, ja alltså mensövervikt. Då får jag nog bättre perspektiv på hur mycket jag har kvar att gå ner. Ligger ju fortfarande på julövervikt också...

Har ju lovat att jag skall outa mina vikt och mina mått. Men det får bli nästa vecka då det förmodligen stämmer bättre. Jag får se när jag törs!

Ps. Har ni sett att jag gjort om bloggen lite :) Blev lite bättre tycker jag

Så trött i benen nu!!

har gått från jobbet idag med. Först stått och jobbat sen 06 imorse i princip... sedan gick jag till mtt andra "extrajobb" och sedan hem såklart. Nu värker fan hela underkroppen. Men samtidigt är det tillfredställande att man rört sig så mycket. Jag måste införskaffa en stegräknare!

Såhär snöigt och fint har vi inne i stan här i Umeå nu och idag var det lagom kallt så det kändes riktigt skönt att vara ute och gå!

Träna ensam eller med en kompis?

Jag är lite tudelad. Å ena sidan är det bra att ha en kompis som kan dra med en på träning och som är där som ett stöd i början om man tycker det är lite jobbigt att gå till gymmet.

Ni kanske vet hur det känns att stå där och dra i träningslinnet som man tycker sitter som ett ålaskinn. Ensam bland alla andra redan vältränade personer. Jag vet att jag tyckte det var jobbigt i början. Är fortfarande lite så om jag ska testa nya saker. Vill gärna ha lite sällskap då!

Å andra sidan kan det vara så skönt att gå själv och träna. Sticka dit, göra sitt pass och sedan dra hem. Inget snack och ingen som man måste bestämma tid med. Man kan köra det man helst vill göra själv utan att måsta ta hänsyn till vad den andre vill träna.

Båda sakerna har väl sina fördelar kanske. Vad tycker ni? Och hur gör ni? Tränar ni själva eller med en kompis?

Prommis från jobbet

Åh nu värker mina ben. Först arbete i sex timmar och sedan gick vi (jag + en arbetskollega) hem från jobbet också vilket tog kanske 35 minuter. Och då gick vi i rask fart. Blev svettig under täckjackan! Känns som den motionen får räcka för idag, haha. =)

Man måste ju börja lite lätt och sedan öka, eller hur? ;-)

Jag har kommit på varför...

... jag känner mig lite extra fet och varför vågen vägrar röra sig ett endaste gram nedåt. Och varför jag är så sugen på att äta sånt jag inte borde, dvs choklad. Lingonveckan är förstås i antågande. Varför glömmer jag det precis varenda månad? Borde väl lärt mig vid det här laget... Blir spännande att väga sig efter mensen med andra ord. Kanske blir bättre än vad jag hoppats på? Den som lever får se!


Dagens mat

Jag kommer inte lägga in sådana här små listor frekvent men bara för att ni ska få ett hum om vad jag äter! En del kanske undrar...

Frukost: 1 kokt ägg, yoghurt med banan, linfrö och psylliumfrö
Lunch: Köttfärsröra med morötter, majs, lök m.m. samt en klick turkisk yoghurt + tomat o gurka
Mellanmål: En banan
Middag: Lövbiffsrullader med vitlökssost och ca 1/2 dl fullkornsris, samt grönsaker i form av blomkål, broccoli etc.
Kvällis: En smoothie eller så lite yoghurt m frukt. Kanske lite ost!

Dryck: Te, vatten

Jag går ju inte strikt efter LCHF utan blandar lite med GI och efter mitt egna tyckande! Och det har ju gått bra hittills! Jag utesluter t.ex inte frukt, bär eller bönor. Ibland slinker det ner ris också, men aldrig pasta.



Såhär ser det oftast ut!

Om Wii Fit

Fått några frågor om Wii fit som jag ska skriva lite om. Och som de flesta säkert förstår så behöver man ju förstås Nintendo Wii-consolen och Wii balance board för att kunna köra. Övningarna och spelen som finns är uppdelade i olika kategorier
  • Muskelövningar
  • Yogaövningar
  • Aerobiska övningar
  • Balansövningar
I muskel och yogaövningarna får man titta på en gubbe som står och gör övningar och så gör man likadant. Man väljer själv vilka övningar man vill göra. Det handlar om att utföra t.ex utfallssteg samtidigt som man skall hålla balansen korrekt. I de aerobiska övningarna kan man jogga (utan balance board) och t.ex rocka rockring medmera.

Balansspelen är lite småroliga. Då kan man t.ex hoppa backhoppning, åka slalom och gå på lina.

Ju fler minuter man tränar/spelar desto fler övningar kan man låsa upp.

För att börja spela så gör man ett body test. Man får väga sig, och så räknas ens Wii Fit-ålder ut. Jag blev 33, hahaha! Men har nu avancerat till 29 ;P

Sedan kan man ju använda balance board till andra spel också, finns bland annat ett snowboardspel som jag har som är rätt skoj.

Om det är roligt beror ju helt på om man gillar konceptet med tv-spel eller inte. Spelar man aldrig tv-spel i vanliga fall så är det kanske inte så stor mening att lägga ut pengar på en consol och en Wii balanceboard, för det kostar ju några tusen med alltihop. Men har man redan ett Wii som man använder så tycker jag helt klart man kan köpa! =)

Några gamla bilder

Lägger upp de gamla bilderna från förra bloggen eftersom jag misstänker att kanske inte alla har läst den. Men det kan ju vara skoj att samla allt på samma ställe. Jag har alltså redan kommit stor bit på vägen och gått ner ca 20 kg. Nu har jag väl (tvärr) gått upp lite sen de här senaste efterbilderna togs men så himla stor skillnad tror jag inte att det är.




Det "sjuka" är väl att jag "bara" gått ner ungefär 2 storlekar i kläder (från 48-44), vilket stör mig en aning. Men jag antar att jag har en ganska grov kropp. Breda höfter och det mesta av fetter sätter sig på magen. Det gör ju att jag kommer få kämpa länge innan jag kan klassas som "smal". Även om jag inte är långt från normalviktig (kanske 4 kg) så ser jag ju ändå tjock ut.

Och jag lovar, jag ser faktiskt tjockare ut i verkligheten :-P Så det är ingen idé med lismande kommentarer om hur smal jag ser ut. För det är jag inte, haha! Har stor mage kvar att jobba bort som sagt och valkarna på ryggen är inte att leka med trots viktminskningen. Men det är skönt att ändå ha tagit det värsta. Det är trots allt inte så himla långt kvar. 6 kg ska jag i alla fall ta. Minst. Drömmen vore ju att en dag få skriva -30 kg.

Ska ta någon aktuell bild också, som jag ska använda som ny beforepicture. För nu börjar jag ju om på 0! :)

Prenumerera på min blogg

Tränigsvärk i gluteus maximus

Shit hörni!! Märks att man inte rört sig på ett tag. Fick träningsvärk av Wii:andet igår! Haha. Känns nice dock. ;-) Kanske ska göra fler av muskelövningarna idag, hehe.

Tänkte i alla fall köra överkroppsstyrka sedan. Lyckades ju sova till 12 idag så måste kvickna till lite först + att vi ska hinna iväg en sväng med bilen.

Har just kokat 2 ägg så vi får se om det går lite bättre med maten idag!

Tjipp!


En dålig start

Ja nu ska ni får höra. Här har jag liksom varit präktig och inbillat er att nu jävlar är det Emma som kör hårt med nyttig mat. Ja det gick ju bra idag tills jag kom hem vill säga...

Till frukost blev det ägg och till lunch blev det ugnsstekt kycklingfilé samt bulgur och yoghurtsås. Sedan körde jag lite Wii här hemma som sagt. Och efter det gick jag automatiskt och tog praliner ur chokladasken. När jag hade moffat i mig kanske 5 stycken kom jag på mig själv!!

Sedan var vi bjudna på mat hos Jens mamma. Jens bror + flickvän och baby är där så vi ville ju passa på att se den lille korven innan de far hem igen (de bor i GBG). Där bjöds det på lasagne.... Inte så lätt att lite diskret äta GI/Low Carb då... Hade det varit kött hade jag ju t.ex kunnat undvika riset/pastan/potatisen utan att någon brytt sig. Men men...

Så det blev alltså en ganska dålig första dag... Men jag får ju försöka ta igen det helt enkelt och göra ett bättre försök imorgon.

Nu har ju jag hållt på ett tag med att viktminska så folk blir ju inte förvånade om jag tackar nej till viss mat eller så. Men när det bara bjuds på en rätt sådär så kan man ju inte stanna hemma bara för att man inte äter den maten. Inte jag i alla fall.

Hur gör ni?

Wii fit

Idag har jag jobbat och bara det är ju nästan träning i sig med tanke på att jag står och går i 6 timmar. Promenerade även ca 20 minuter mellan två arbetsplatser och nu är jag hemma! Tänkte köra lite Wii Fit såhär på eftermiddagen! Förena nytta med nöje. Sedan får jag inte glömma mina 100 situps som jag och Ullis ska köra varje dag i en månad nu ;-)

En liten uppdatering om dagens matintag kommer sen ikväll!

Ni som läser här!

Kan inte ni som läser här skriva en rad så jag har lite koll på vilka ni är? =) Ni är ju redan ett litet gäng! Och ni som har egna bloggar får gärna lämna adress också. Spec ni med vikt/träningsbloggar! :)

Har sån oordning bland mina favoritlänkar osv så jag tänkte göra ett nytt arkiv och lägga upp på bloglovin så jag kan följa era också!!

Idag börjar jag lite lätt

Nu är det dags hörni!! Idag ska jag börja lite smått med Low Carb-kosten. Kanske inte så smart såhär i bakfyllan, hade ju lite fest igår. Men vi kör ändå. Skall äta lite ägg nu till "frukost". Frukost 13.30 liksom.... men jag har ju nyss vaknat ;-)

TIll middag kommer det antagligen bli snabbmat. Men jag skall rösta för Max och då blir det en lowcarb-burgare för mig.

Känner mig taggad. Skall kolla in schemat på Träna också så jag kan planera in lite pass!

Rund om magen

Ja jag kan inte annat än inse att midjemåttet ökat under jul och nyår. Jag var så nöjd när jag kom hem från Brasilien att jag knappt gått upp något. Men nu mina vänner, är det annat! Arbetsbyxorna stramade till och med idag!

Men det gör mig bara mer peppad att klara den här utmaningen som jag har framför mig. Det MÅSTE gå. Finns ingen återvändo.


Nytt år och nya möjligheter

Så var det 2009 och många tillsammans med mig har väl avlagt löftet att träna mer och äta mindre snask. Lättare sagt än gjort, vet man ju sen tidigare. Men om jag kan klara att gå ner 15 kg under 2008 så kan jag klara att ta de 6-8 kg som jag har kvar under 2009. Det kan ju tyckas vara en lätt match när man redan gått ner massor. Men ju närmare målet man kommer desto hårdare sitter kilona kan jag ju tala om!

Men planen nu är alltså en omstart och jag tänkte börja på måndag den 5:e eftersom jag fyller år imorgon och då kommer det bli massa gott att äta. Och eftersom jag tidigare kört på min egna variat av Low Carb kommer jag fortsätta med det. Träningen då? Ja, skall försöka ta mig dit 3 gånger i veckan åtminstone. Sedan får man ju inte glömma all vardagsmotion som jag får när jag jobbar som lokalvårdare. Jag går ju minst 13.000 steg varje dag bara på jobbet.

Jag tror det kommer gå bra. Jag är förberedd på motgångar och dagar då det kommer kännas tungt. Men allt jobb kommer vara värt det.

Så håll i er nu, för snart sparkar det igång! =)

Kom ihåg: Det sitter i huvudet. Just do it.

RSS 2.0