Fina små fossingar

Det var ju som sagt en ny upplevelse att gå på sån där behandling på salong. Kände mig lite dum dock. Vad ska man prata om med hon som behandlar liksom? Det är samma när jag går till frissan, har fan inget att säga... hahaha.

Nåja det var nice med lite uppfräschning av fossingarna i alla fall. Gjorde lite ont när hon filade hårt men mjukt blev det efteråt. Inte ultimat för mina hälar är ju helt sjukt torra men det är bara att försöka hålla efter.

I Thailand ska jag ta massa såna där behandligar. Behöver man ju inte oroa sig över samtalsämnen heller för man kan ändå inte förstå varann.. haha!!

Måndag och kvällveckan är här.

Jahapp, då var det dags igen då! Den tråkiga kvällsveckan på jobbet... Men i vanlig ordning är det bara att bita ihop.

Först ska jag faktiskt på en fotbehandling. Har ett presentkort som visst går ut snart så jag fick skynda mig att boka. Hade helt glömt bort det! Synd att det blev en så dum tid som en måndag klockan 11 dock. Hade varit mer nice med en fredag eftermiddag! Men det lär väl vara lika skönt ändå! =) Har aldrig varit på någon sån där behandling så det blir en ny upplevelse :-P

Vi hörs ikväll!

Thailand i mars!!

Nu har jag och min finaste A bokat en härlig Thailandsresa! Den 7:e mars drar vi iväg och blir borta i 2 veckor. Det är bara att börja räkna ner, haha. Fasen, det är en evighet tills dess!!

Vi ska åka till Khao Lak i alla fall, kändes som ett bra val då vi främst är ute efter lugn och ro, mysiga restauranger och sådär. Fick lite tips av en gammal paralellklasskompis från högstadiet om vad man kan göra etc också så det kommer bli kanoooon!

Vi ska sola, bada, dricka Singha, äta ris och gå hand i hand i solnedgången! ;-) Kärlek...

Vi längtar!!!

Det HÄR hotellet ska vi bo på. Nice eller hur? =)

Rummen ser inte så dumma ut! Inte dumma alls...


Frostig söndag

Det kändes faktiskt kallt att vara ute och promenera trots bara cirka -4 grader. Man är ju inte van vid minusgrader nu, trots att det är december i övermorgon! Gick en sväng på stan, A fyndade en t-shirt på Carlings och jag hittade SKOR... Som jag dessvärre inte köpte. Men de var förvånande sköna att gå i trots klacken. Vill ha, men en tusenlapp för skor känns inte befogat just nu...

Sedan gick vi faktiskt och åt pizza. Var sugen på det så det fick bli så för en gång skull! Det händer ju inte så ofta nuförtiden. Blev buss hem efteråt, var sjukt mätta, hahaha.

Nu är det visst fotboll på TV. Årets viktigaste match tydligen, Barcelona-Real Madrid. Jag är måttligt intresserad =)



Klickbara bilder


Första advent

Dagens startades med gott fika och givetvis tända ljus. Snart ska vi klä på oss och traska ner till stan för lite julmarknad. Första gången på länge det är minusgrader ute faktiskt. Kanske blir vinter i år med?


Sömn

Så sjukt skönt det är att får sova när man är riktigt trött! Kom hem strax efter 00 inatt och jag somnade direkt jag lade huvudet på kudden!

Såg Flickan som lekte med elden igår, och njae måste säga att jag blev besviken... Var så mycket de missade tycker jag!

Nåja, idag blir det lite adventsshopping i alla fall. Se vilken söt tröja jag har idag, haha. Julen till ära.

Det står Santa rock my way - I belive in Santa. Köpte den på Cubus förra året tror jag.


Grymt!

Idag var jag taggad som fasen på att träna! Blev först 40 minuters träning i gymmet. Axlar och rygg fick sig en omgång igen. Sedan blev det drygt 30 minuters "vila" innan det var dags för Thank God It's Friday-spinning. Salen var fullbokad! Gick riktigt bra och jag pressade mig själv rätt ordentligt. Var helt slut!

Återhämtade mig emellertid ganska snabbt efteråt så det är väl ett bra tecken på att kondisen är helt okej ändå! Kändes grymt helt enkelt!

Nu har jag duschat och ska väl göra mig iordning lite. Ska fara till några kompisar och hänga. Se film och sånt! Först ska jag såklart vänta på A och så ska vi äta!

Ett bra avslut på denna arbetsvecka. Nu stundar helgen! Skönt är bara förnamnet!

Sjukt trött och semesterplaner

Bakade faktiskt förut så imorgon blir nog arbetskamraterna glada! Hoppas jag, haha. Blev ingen träning idag för jag blev så sjuuuukt trött. Ingen ursäkt, jag vet men så ligger det till. Imorgon har jag dock bokat in spinning så det ser jag fram emot. Kommer köra lite i gymmet innan också antagligen.

Däremot sitter jag för fullt och tittar på utlandsresor. Vi har nu i stort sett bestämt att vi ska åka, men vart, är frågan. Thailand blir det, det är vi säkra på men har inte riktigt koll på vart i landet man skall åka. Någon som varit där och kan rekomendera något speciellt ställe? Tänkte i alla fall försöka dra iväg i början på mars!

För drygt ett år sedan var jag i Brasilien. I en liten ort som heter Pipa... det var härliga tider det. Längtar efter total avslappning.


Praia do Amore


Praia do Madeiro


Snart är det helg igen

En arbetsdag kvar och sedan är det helg! Veckorna bara rusar fram hela tiden tycker jag. Har i alla fall rätt mycket träningsvärk i ryggen sen igår. Känner mig lite lat så jag vet inte om jag ska träna, men jag borde väl i alla fall göra det!!

Tänkte börja med att baka lite fika till morgondagens fredagsfika på jobbet åtminstone. Man får ju lov att bjuda igen lite... =)

Onsdagsstyrka!

Blev till att köra ett pass i gymmet idag. Tänkte egentligen gå på BP klockan 4 men orkade inte vänta ända tills dess. Körde främst rygg idag. Brände på bra bak i nacken faktiskt.

Ska nog träna något imorgon med, men jag vet inte vad det blir än...tror inte det var något pass som låg där vid tretiden så jag går väl hem en vända innan åtminstone!

Nu ska jag laga Indisk Kycklinggryta till middag!

Shopping

Ja jag är ju bra på att slösa mina stackars slantar jag. Igår beställde jag först Guitarhero-gitarrer till Wii:et. Sedan klickade jag in på bubbleroom.se och beställde lite! Men jag tänkte att jag måste ju ha fina kläder om jag ska jobba på självkänslan också... ehrm... ;)

Rosa kjol med spets. Tyckte den var söt, så kan man kombinera med något tufft.
Vit enkel topp. Gillar att det är lite längre ärm
Kjol med dragkedja. Me like!
Svart topp. Snygg till jeans tänkte jag.

2-4 dagar står det på leveransen, men jag vet inte hur snabba de brukar vara? Vet någon annan? Jag har aldrig beställt därifrån tidigare!

Bloggen är förresten skitseg. Började göra om designen men det får vänta för jag kan inte klicka in på designsidan längre, det blir bara vitt eller så står sidan bara och laddar.

Tisdagstrött

Nyss hemkommen. Trött i kroppen idag minsann. Ska vila en liten stund, äta och sen får vi se vad som händer. Tvättstugan hägrar också, jippie! Sådant som måste göras!

Jag är så tjock och ful

Ja jag är nog expert på att trycka ner mig själv ibland. Min självkänsla kan vara så dålig emellanåt. Jag blir ju arg på andra som tänker så dumt om sig själva! Under en "fulattack" som jag kallar det tänker jag såklart inte så. Man tänker inte speciellt klart när man står där och letar fel på sig själv.

De mörka ringarna under ögonen blir mörkare, bristingarna riktigt lyser på huden, brösten hänger i knävecken och magen är störst i Sverige. Armarna är slappa, tårna är fula och axlarna alldeles för sluttande. Ja, sådär håller jag på tills jag brytit ner mig själv.

Så sjukt att man håller på så. För jag är inte ensam, det vet jag.

Alla säger att jag är sååå duktig som gått ner i vikt, så grym som tränar. Men själv ser jag inte alltid det. Jag ser en person som inte tränar tillräckligt hårt, en som inte äter tillräckligt nyttigt. Alla andra är ju så mycket bättre. Inte jämt, men ibland känns det så. Och nu i höst då jag gått upp i vikt istället för den stadiga neråtkurvan har det varit som värst.

Jag har känt mig misslyckad. Misslyckad inför mina vänner och inför er som läser bloggen. Hur ska jag kunna inspirera någon då jag inte lyckas själv med vikten. Att jag gått ner 20 kg glömmer jag bort i de stunderna. Då är jag bara tjock, ful och värdelös.

Jag vet ju att den vikt jag gått upp delvis beror på mina p-piller men det går inte in i skallen under mina svarta stunder. Då är det bara mitt egna fel.

Nu försöker jag fokusera på det roliga med träningen bara för att komma ifrån de jobbiga tankarna lite. Försöka att inte tänka så mycket på viktnedgången utan mer att hålla vikt den jag har nu. Jag har fortfarande ett mål, men det är inte viktigast i livet. Jag vill inte fastna i något slags destruktivt tänkande som kommer utveckals till ät- och träningsstörning.

Det känns jättebra att jag börjar hitta tillbaka till det roliga med motionen, att inte bara göra det för att det är en del av processen "viktminskning". Då man har roligt blir allt annat enklare också. Enklare att motivera sig till nyttigt leverne t.ex. Så jag vet att kilona kommer ramla av igen. Kanske inte nästa vecka men jag ser att de här 5 kilona jag ska ha bort nu kommer försvinna framöver. De är bara inte prioriterade just precis nu.

När skriver såhär går det in lite lättare i skallen att jag inte ska trycka ner mig själv. Men jag vet att jag kommer ha perioder framöver då jag står där och klämmer på fläsket och önskar att jag vore både det ena och andra. Men förhoppningsvis kommer de attackerna att komma mer sällan än vad de gjort på sistone.

Det är en fin linje att gå på hela tiden. Att hålla sig sund och "normal" och inte låta det gå över till någon slags mani.

Därför ställer jag undan vågen lite och gör det jag tycker är roligt istället i tränings och matväg! Och därmed kommer jag inte blogga så mycket om min vikt framöver heller. Det får folk acceptera. Men det tror jag mina trognaste läsare gör! Visst? =)

Sitter på arslet idag

Jajjamensan, idag tar jag mig en vilodag och kollar på lite serier medan A är och spelar innebandy. Skönt att vara lite för sig själv ibland =)

Imorgon däremot vankas spinning igen direkt efter jobbet. Perfekt det!

Nej vad sa jag, serier var det va! Till sällskap har jag en trött liten kisse!


Ett konstaterande...

Jag behöver mer träningskläder, punkt slut! En till tränings-BH och fler linnen/toppar helt enkelt. Man har ju sina favoriter som man använder och när de är slut får man slita på sig det där linnet som man egentligen hatar. Inte nice.

Spinningen gick förresten bra. Kändes rätt så lätt faktiskt så det blir nog en repris på det framöver. Nu vankas det middag!

Sunday bloody sunday

Gårdagen var så himla bra och mysig och denna söndag verkar inte bli sämre!! Har börjat dagen med massa mys, gott kaffe och skidor på TV. Nu ska vi åka och handla adventsljusstake och lite andra småprylar så vi kan pynta här hemma nästa helg.

Efter det har vi bokat ett Cykel 70-pass! Ska bli intressant och se om jag orkar det faktiskt, men det borde jag göra!

Tvätta får bli en annan dag ;-) Var så skönt att sova extra länge imorse!

Känner mig även peppad på kommande vecka! Ser fram emot träningen =)

No swimming...

Näe, det blev faktiskt ingenting :-( Men det blev lite sent eftersom svärpäronen var här ett tag! Fick i alla fall älgfärs och fisk som vi nu har i frysen. Fick även gravad fisk och gravsås så det blev A glad för! =)

Ska försöka ta nya tag imorgon med simningen! Jag vill ju! Ska bannemig pallra mig iväg innan tvättiden börjar...

Har varit och bowlat en timme i alla fall. Så helt stilla har jag inte varit idag åtminstone. Kommer väl ha värk i ena skinkan imorgon misstänker jag, haha. Kände hur det drog där bak! Det var skoj och jag vann i alla fall en gång!!

Nu ska jag mysa med min käresta.

Btw: Idag vägde jag 71.7 kg och det är lingonveckans första dag. Kan det vara så väl att jag väger under 71 kg "egentligen"? Jag brukar gå upp drygt 1-1,5 kg vid mens. Svullen som fasen dessutom. Får väga mig om en vecka drygt och se!


Man är riktigt snygg när man bowlar ;-D


Simning?

Tar en liten paus från städningen just nu. Fördelen med att vara lokalvårdare till yrket är väl att man städar igenom sitt eget hem i rekordfart nuförtiden. Man är ju van att ha lite tempo så att säga.

Sedan ska svärföräldrarna komma förbi en sväng med lite älgkött och fisk till oss verkar det som. Inte så dumt! Efter det ska vi nog sticka iväg till IKSU och simma en stund. Hoppas vi hinner innan simhallen stänger, men det borde vi göra. Kanske slår på stort och styrketränar lite innan också. Benen skulle behöva en omgång!

Igår så kände jag faktiskt för första gången på länge att jag längtade till träningen som jag hade bokat på eftermiddagen. Det är en skön känsla! Lite roligt också igår att instruktören tog sig tid att gå runt till alla 75 deltagare och tala om vilket bra jobb man gjort och ge en high five =)

Äntligen fredag!!

Igår var ingen bra dag. Utan att älta i det kan vi väl sammanfatta det med att jag var sjukt less på i princip allt. Men idag är en bättre dag.

Inledde helgen med att avverka ett kort styrkepass och sedan ett spinningpass. Kändes grymt bra och jag tog i för kung och fosterland.

Fredag alltså och den här städtanten har lagt undan dammvippan för denna vecka!



Friskluft

Blev en liten kvällspromenad trots allt. Skönt det! Tänk att ibland är det så sjukt svårt att lyfta på röven trots att man vet att man alltid blir nöjd när man väl gjort det!

Nu ska jag äta en clementin och invänta Stockholm-Arlanda! Jag blir alltid så sugen på att resa bort när jag tittar på det dock.... =)

Nåja, 125 minuter ihopskrapade hittills denna vecka.

Träningsfritt

Imorse kände jag inte för att packa med mig några träningskläder så jag sket i det idag. Men imorgon ska jag ta med dem igen och köra något pass. Får se vad det blir =) Tänkte simma till helgen igen också. Och KANSKE köra Bodycombat direkt efter jobbet kl 15 på fredag. Skriver kanske så jag slipper skämmas om det inte blir av ;)

Nu har jag nyss kommit hem och ska slösurfa lite innan vi sätter igång med mat och grejer här hemma. Kanske blir en promenad sedan dock.

Ja angående träning och viktminskning igen
- Givetvis är kosten viktig också. Men samtidigt handlar det ju om kalorier in och kalorier ut. Gör man av med mer än man tar in går man ner i vikt. Sedan är det väl lite individuellt vilket kost som fungerar optimalt för att man ska kunna viktminska och bygga upp kroppen samtidigt. Det kan vara lite trixigt att få till den balansen, tycker jag! Men det är ju bara att prova sig fram!

Jag har gått igenom några faser i min viktresa. Ätit mycket och gått ner i vikt. Ätit lite och gått ner i vikt. Tränat mycket och ätit lite och stått still bara för att kroppen vägrar släppa ifrån sig vikt om jag äter för lite. Ätit GI/Low Carb och tränat mycket och gått ner lagom fort... osv. Just nu står jag mest still, men det beror helt enkelt på att jag äter för mycket skräp. Typ fika på jobbet, för mycket extra på helgen osv. Måste bli ett slut på det så man inte blir en julegris lagom till 24:e december =)

Slut som artist

Är helt död efter dagen. Efter maten har jag legat och halvsovit i soffan fram till nu och jag är fortfarande dödstrött. Kanske lite bra att gå och lägga sig på riktigt. Det värsta är väl att jag då kommer vakna vid 4-snåret inatt... Men det skulle inte vara dumt att få mer än 5-6 timmars sömn.

Spinning och lite styrka

Bokade ett spinningpass idag och innan det började körde jag 3 maskiner i gymmet, två rygg och en bröst. Spinningen gick skitbra och jag och A lyckades till och med tvinga med mig min arbetskompis. Så det var skoj! Får se vad som sker imorgon, är lite sugen på att köra något då med, men vet inte riktigt vad!

Nu ska jag duscha och sedan är det middagsdags! =)

Gå ner i vikt med träning

Amanda frågar:
kan du tipsa lite om hur man kan gå ner i vikt genom träning? jag har börjat köra spinning nu, är det en bra form att förbränna fett? (behöver gå ner 10-12kg för att komma på en hälsosam vikt)

Du får jätte gärna tipsa om andra former med :) har svårt att springa bara på grund av knäna som ja haft problem med sen början på högstadiet..(är 20år nu)Maten försöker jag sköta någorlunda, äter pasta o potatis ibland men begränsar mig då med att bara få äta 1 potatis osv.. Jag har träningskort för både gym, spinning och typ gympa pass.

Jag är ju ingen expert på något vis. Men att gå ner i vikt handlar oavsett metod om ihärdighet. Man måste motionera regelbundet helt enkelt. Det betyder dock inte att du måste träna flera timmar om dagen, 7 dagar i veckan. Man får resultat ändå!

Spinning tycker jag är bra för att bygga upp kondition och visst bränner det fett, vad än du tränar så gör du ju av med kalorier. Hur mycket man förbränner beror ju lite på vad man väger, vilken puls man ligger på osv. Inget jag egentligen har någon kunskap om.

Sedan så tycker jag personligen man märker resultat ganska snabbt när man börjar med någon ny träning. Eller om man går från otränad till att börja träna också!

Det låter ju som du har bra förutsättningar för att träna. Mitt råd är att gå på det du tycker är kul i första hand. Det ska inte kännas som ett tvång. Visst, i början måste man kanske tvinga sig dit för att få träningen till en vana, men det ska aldrig kännas hemskt tycker jag. Då kanske man ska testa något annat.

Men jag tycker också man ska utmana sig själv ibland. Kanske man tyckte aerobics var jättesvårt och tråkigt första gången men om man provar igen så kanske det går bättre. Man ska inte ge upp i första taget helt enkelt! Man ska utmana sig ibland!

Har man ont i knäna är ju cykling bättre än t.ex löpning. Simning är ju också bra, och sån löpning i vattnet med wet west (tror jag det heter) ska tydligen också vara bra har jag hört. Styrketräning är bra för då bygger du ju upp muskulaturen kring benen. Funkar aerobics och gympa så kör det med.

Kör allt du kan komma på är mitt tips!! =) Och ha skoj!

Prova dig fram och se om det händer något med vikten. Men mät dig också för ibland kan vågen stå still riktigt länge men däremot kanske midjemåttet minskat tack vare all träning =)

Vilka tips har ni andra till Amanda?

Värk i kroppen

Usch, lite halvrisig idag faktiskt. Ont i rygg och höfter främst... vet inte om det beror på jobbet eller om det är nån bacill som intagit min kropp... Lite rosslig i halsen med, men sjuk tänker jag då inte bli.

Men jag tog det säkra före det osäkra och skippade träning. Man vill ju vara lite försiktig såhär i influensatider. En jobbarkompis har varit hemma en vecka med halsont och chefen har tydligen körtelfeber... Så det skulle inte förvåna mig om man åker på någon skit snart.

Ingen promme

Blev ingen prommis idag inte. Latmaskarna sov till 10 och sedan har vi grejat här hemma resten av dagen. Jag har i alla fall rensat och städat garderoben! Var som ett ormbo där inne kan jag tala om. Sedan har jag plockat ihop lite papper och slängt massa skit som man sparar - reklam etc som jag alltid lägger på hög! Tvättat har v gjort och A har målat en stol =) Dessutom var vi en sväng på Maxi och handlade.

Nu står en lasagne och göttar sig i ugnen. Inte så mycket low carb här nuförtiden kanske, men vikten verkar i alla fall inte skena iväg. Än så länge!

Planen är dock att träna imorgon direkt efter jobbet. Tror det ska finnas något spinningpass där vid 15-tiden annars ska jag köra i gymmet för mig själv =)

Nu tror jag maten är klar!

Natten är ung, men Emma är trött

Vi har kollat på Johan Falk-film och myst i soffan ikväll, jag och min fina. Det är ändå sjukt hur bra man kan ha det med små medel. Nu tror jag dock det är dags att lägga igen mina två blå för idag.

Imorgon ska jag slita upp A:et i tid så vi kan gå en promenad innan den sedvanliga tvätten skall fixas.


Några lappar fattigare

Men dock en baddräkt rikare! Kollade på såna sport-bikinisar på Stadium också, men näe, de skar in i mitt fläsk. Så jag gick till Ingrids istället, med hopp om att mina pattar skulle få plats i någon slags dräkt.

Och där hittade jag faktiskt en riktigt bra. Nog för att den kostade 500 kr men det kändes värt. En som jag både kan träna i och ha annars också om jag skulle vilja ha baddräkt någon gång. Är ju lite inne med såna igen så att! =) Den höll in på rätt ställen också så jag kände mig faktiskt inte som en säl.

Premiärsimmade i dryga 30 minuter och sedan bubblade vi en stund. Kändes riktigt bra!

Denna är det, fast svart istället för marin!


Ljuva lördag

Jag älskar lördagar! Äggen står och kokar på plattan och jag tänkte göra mig en smoothie till dessa och givetvis kaffe. Sedan ska vi bege oss iväg till stan för att kolla in badklädersortimentet.

Sedan ska jag nog tvinga med mig A till IKSU för lite simning ;-) Får se om jag lyckas, hehe.

Vad gör ni?

Tönten Måns

Är det någon som tycker Cirkus Möller är roligt? Jag sitter mest som ett frågetecken och undrar om någon i Sverige skrattar åt det där. Tack men nej tack säger jag bara!

Annars har jag roat mig med Idol och fått fotmassage av A. Jag har det helt enkelt bäst! Jag hoppas att Eddie åker ur Idol ikväll...

Malin undrade om man kunde få se min sida på Funbeat.se, men jag visar bara träning för vänner där =) Så den som kan hitta mig där och skickar en vänförfrågan så visst, då kan ni väl få se ;-)


Otursdagen?

Fredagen den 13:e idag upptäckte jag nyss! Än så länge har jag inte råkat ut för något, hehe. Däremot så är det ju också veckans bästa dag! Tänk ikväll då man får gå hem, sätta sig framför TVn och lägga upp fötterna i soffan. Can't wait.

Vad ska ni ta och hitt' på i helgen då? Själv ska jag leta baddräkt tror jag. Men tänkte nog premiärsimma ändå, med bikinin. Annars blir det lugna puckar. Har ju blivit en pensionär som somnar tidigt på kvällarna och sitter hemma framför TVn och gnäller på hur dåliga program det går nuförtiden ;-)

Men nu är det dags att kamma luggen!

Cheerio!

PS. Vägde mig idag även... 71.5 kg. Händer inte mycket där inte!

För oss 80-talister

En rykande färsk (??) playlist för er att lyssna på :-D Klicka HÄR. Lyssna, njut och minns mellanstadie-discona.

Känner peppen

En dag kvar på kvällveckan och sedan är det dags för träningsveckor igen!! Känner mig faktiskt riktigt peppad att få bränna lite fläsk, hehe. Ska väl ta och börja redan i helgen! Kommer bli asbra det här! Känner redan hur midjemåttet minskas ;-)

Nu kvällsfika och lite mys med älskling och pälskling =)

Utförsbacke inledd

Så var det då torsdag och bara 2 dagar kvar att jobba! Känns skönt och denna vecka har faktiskt gått något fortare än sist jag jobbade kväll.

Appropå något helt annat! Fasen så mycket kataloger man fått hem nu från typ HM, Ellos m.m. Hittar massa grejer jag vill ha! Synd att man inte hade en sisådär 10.000 att handla för, hehe. Mycket festkläder också så man blir ju sugen att gå på fest. =)

Har ni börjat planera för jul och nyår än? Själv vet jag ingenting, kommer nog bli relativt lugnt och skönt om ingen inbjudan till nyårsfest skulle dimpa ner i brevlådan förstås. Dock inte så troligt ;-)

Opepp

Fasen så opepp jag är på att jobba ikväll. Men som alla andra dagar är det bara att ta sig i kragen! =) Drömde inatt att jag var i Thailand, och det skulle jag ge massor för nu. Det var inte så längesedan man hade semester egentligen men hösten är ju så seg, tycker ni inte?

Man borde ha två semestrar per år! En på sommarn och en på vintern. Tänk att ha åtminstone 2 betalda veckor på vintern också! Lyxigt.

Nu ska jag göra mig iordning, slappa lite till och sedan är det bara att traska iväg till IKSU igen.

Ny TV blidde det!

Till ett bra pris dessutom, så nu står den så fint på bänken! En Samsung är det i alla fall, men jag vet inte vad modellen heter riktigt. Alla ska ha så stora TV-apparater nu, men vi nöjde oss med en 40 tums ändå. Jag menar, det är inte så att man har långt avstånd från soffan till TV'n =) Så den räcker gott och väl i vårt vardagsrum.

 

I övrigt har det väl gått hyfsat att jobba, tiden gick lite sakta sådär på slutet men det är väl som vanligt... Tre dagar kvar! Nu har man gjort bort det värsta. Bara onsdagkvällen är över så är det nedförsbacke sen!

 

Träning längtar jag faktiskt lite efter nu och blev rätt pepp på det där med simning! Så jag ska nog göra slag i saken till helgen om jag hittar lämplig baddräkt!


TV-jakt och drömmar

Idag ska vi fara en sväng på Expert för att kolla på en TV vi hittat som kan vara intressant. Hoppas det är bra bild! Sedan hinner jag väl inte mycket mer innan det är dags att börja jobba igen.

 

Inatt drömde jag om simning förresten, haha. Bara för att jag skrev om det igår antagligen. Drömde att simbassängen var full av folk och ingen simmade som man ska, dvs på höger sida. Jag blev irriterad och kunde bara simma 10 längder. Sen skulle jag bubbla och då funkade inte bubbelpoolen. Så allt gick fel :-P

 

Drömmer ni mycket? Jag drömmer alltid massor känns det som!


Kvällsfunderingar

Ja egentligen funderar jag väl inte på så viktiga grejer. Men idag slog det mig att jag faktiskt borde börja simma en gång i veckan. Och då tänkte jag mig att det skulle vara på en lördag eller söndag. Tänk vad skönt att köra lite simning sådär på helgen och sedan sätta sig i bubbelpoolen och softa.

Simning är ju bra och skonsamt och man tränar ju faktiskt hela kroppen utan att det känns som man tränar, tycker jag. Dessutom kan det nog vara ganska avslappnade och avstressande gentemot all annan träning man tränar. Där man svettas järnet i grupp och med hög musik dunkande i öronen.

Ska se om jag hittar någon baddräkt som är passande för jag tror inte jag har lust att simma i min trekantsbikini, haha!

Fast jag skulle nog helst vilja ha en baddräkt med inbyggd BH eller typ band under bysten om det finns. Någon som har koll?

Måndag

Då var det ny vecka igen då, tiden bara flyger fram. Tyckte det var nyss jag jobbade kväll faktiskt, och nu är det dags igen. Känner väl ingen större pepp, men det är bara att ta sig i kragen och göra sitt jobb.

Motionen i veckan lär väl bli sporadisk och kommer väl bestå av promenader skulle jag tro.

Något kasst som hänt är att vår TV håller på att ge upp, så vi måste bege oss ut någon dag och kolla vad som finns. Vill ju helst inte slänga ut allt för mycket pengar heller, men det kostar ju ändå en del. Jaja, får se vad vi hittar! =)

Vad gör ni en måndag som denna?

Mätt & trött!

I vanlig ordning när man åker till släkt och familj så är man ju proppmätt när man kommer hem. Sedan att man åker bil i 5 mil hinner man ju, om man är som jag, somna i passagerarsätet också, hehe.

Nu slappar vi framför dator och TV här hemma. Skönt!

Min vän i nöden

När man inte vill tvätta håret så ofta.
Även kanon när man vill skapa lite struktur i håret har jag märkt.


Söndag

Vaknade redan vid 8 imorse och har legat och dragit mig i sängen ett tag. Nu tvättas det här i vanlig ordning... det ständiga söndagsgörat! Men det är skönt att slippa hålla på med det under veckan.

Sedan ska vi till A's föräldrar och fira Fars Dag, och eftersom de bor några mil härifrån blir vi väl borta ett tag. Får se ikväll om man utför någon slags motionsaktivitet. Promenad kanske. Annars får jag väl nöja mig med 281 minuter denna vecka =)

Kvällen ...

... spenderas tillsammans med min finaste såklart! Vi har ätit fläskfilé och spelat Wii! Nu ska vi dricka kaffedrink och se på en Johan Falk-film. Lugnt och skönt. Jag har varit i princip alkoholfri bra länge nu. Sist jag festade var 26:e september =) Har blivit något glas rött och 2 folköl men det räknar jag inte till berusning :-P

Känner dock att det skulle vara lite skoj med en riktigt rolig fest igen. Får se framöver om vi kanske ska ha någon form av julfest här hemma =)

Ha en fortsatt nice lördag!! =)


Vad tänkte jag med?

Jag skriver ett inlägg om hur slaskigt det är ute och i samma inlägg skriver jag om jogging. Ni såg väl redan där att den ekvationen inte går ihop?

Efter 10 minuters joggande var jag dyngsur om fötterna och förbannad. Men eftersom jag redan var ute vägrade jag ge upp så jag joggade vidare med slask runt fötterna och benen. Ja, för det spratt fan upp på benen också!

Efter 25 minuter blev jag less på skiten och gav upp. Stannade av och promenerade sista biten hem.

Jag är åtminstone uppe i 281 motionsminuter. Inga 300 än, men vad vet man! Kanske hinner träna imorgon också.

Mmm... nu luktar det kaffe från köket

Snö och slask

Ja då har vintern kommit till Umeå verkar det som, eller i alla fall en försmak av den. Har snöat i några dagar nu, igår låg den inte kvar på backen, men nu ligger det lite mer. Dock är det 2 plusgrader så det lär väl försvinna under dagen...

Hatar när det blir en brun sörja av alltihop! Kan det inte få vara några minusgrader istället. Hellre det än att det ska vara blött och jävligt.

Nåja, har sänkt en smoothie nu och laddar för lite träning. Ska ge mig ut och jogga lite lätt.

Så trött...

Ja.. jag skäms men det blev faktiskt ingen träning idag. Lyckades snylta åt mig en klipptid på Hårizont vid tretiden så jag klippte mig, när det var klart var klockan 16.15 och BP-passet jag hade tänkt gå på egentligen hade redan börjat.

Orkade inte vänta på senare pass så jag gick hem istället. Dock en liten omväg för att få liiiite motion i alla fall. 30 minuters promenad får väl duga då!

Nu ringde A och är på väg hem med kycklingsallad. Can't wait!! Är fan vrålhungrig. Inte så konstigt eftersom jag åt lunch 10.30, sen har jag bara ätit en banan och 2 smååååå smörgåsar. Eller just det, en clementin också.

Vi återförenas efter cirka 5 månaders separation.

Jag och min lugg!
Förresten kan ni lyssna på min senaste spellista HÄR!


Prommis istället

Drog på mig min nya vinterjacka, tog min käraste vid armen och gick en promenad istället för att träna. Man ska ju göra det man känner för tycker jag och idag var det skönt att bara gå! Gick ner till ICA MAXI och tillbaka, vilket tog en timma! Lagomt såhär på kvällen.

Imorgon är jag sugen på att svettas lite dock! Får se vad jag hittar på!

Klädstorlekar

Therese undrar vad jag har för storlek i tröjor nu och innan viktminskningen.

Och det varierar kan jag lova, beroende på vilket märke det är eller vilken affär man handlar på. Koftan jag köpte igår t.ex kunde jag ha i storlek Medium, Blusen jag köpte för ett tag sedan har jag storlek 40 i. Jackan jag köpte nu senast är en 38:a.

Men ibland kan jag inte ens ha Large i vissa plagg för de är för små ändå, t.ex märkeskläder som Ed Hardy Eller Diesel.

Men oftast har jag strl 40 på mina överdelar. Jag är ju inte speciellt smal och dessutom har jag stor byst som jag måste pressa ner i plaggen också ;-) I vissa t-shirtar har jag t.om XL. Men då sitter de väl något löst också!

För 20 kilo sedan varierade det också beroende på plagg och material. Men jag hade väl aldrig under strl 44 vad jag minns. Jag har inte kvar några sådana plagg faktiskt så jag kan inte kolla tyvärr! Några XL-linnen från Gina Tricot finns väl kvar kanske.

--

Storleken varierar ju sjukt mycket. Sen beror det ju på hur man vill att plagget ska sitta också. Om jag vill ha t-shirten jättetight köper jag kanske en strl mindre, och tvärtom om jag vill ha en lös. Tröjan jag har på mig idag är t.ex en XS!! Och då sitter den inte som ett korvskinn ens.

Man ska inte stirra sig blind på storlekslappen utan ta den storlek som sitter bra! =) Och är det en Small eller Large spelar väl egentligen ingen roll. Huvudsaken är väl att plaggen man har inte sitter illa på något vis eller är obekväma att ha på sig.

Mätt och belåten

Blev middag på Allstar med E och hennes lille pojk. Trevligt att snacka lite skit. Gick sedan en kort sväng i MVG-gallerian och hittade lite att shoppa på Gina Tricot. Längesedan jag handlade där faktiskt, känner mig lite för gammal nästan, haha! Närå, visst kan jag hitta lite plagg där ibland men inte så ofta nuförtiden.

Blev en kofta i alla fall, tights och ett linne. De har faktiskt bra och långa linnen! Dessutom örhängen i olika färger =) Nu ska jag inte shoppa så mycket mer denna månad. Kommer ju bli ruinerad!! :-P

Dags för sängen snart då. Imorgon blir det träning igen!

Vilodag

Ja, idag orkade jag faktiskt inte träna. Är öm i de flesta muskler idag känns det som! Somnade som en stock redan vid 21 igår dessutom. Helt utpumpad, vilket inte var så konstigt. Var igång precis hela dagen.

Däremot väntar en liten stadsrunda med en kompis om en stund. Sitter och vilar fötterna efter jobbet medan jag väntar på att hon ska ringa. =) Så lite vardagsmotion får jag ju i alla fall! Alldeles som jag inte får tillräckligt på jobbet liksom... hehe.

Nu lite slösurfning!

Spinning etc

Körde 50 minuter spinning idag. Skittråkigt pass och jag bara kollade på klockan hela tiden och ville att det skulle ta slut!! Men jag tog mig i alla fall genom det! Innan körde jag lite mage och biceps i gymmet och gick i rask takt på löpbandet i 25 minuter också. Slutade lite tidigare så var tvungen att roa mig med något innan spinningen.

154 minuter hittills denna vecka! =) Grymt nöjd faktiskt. Imorgon får bli en vilodag hade jag tänkt. Sedan träning på torsdag igen! Vad vet jag inte riktigt än, får se om det kanske blir nåt annat än spinning för en gång skull. Har ju som bekant massor att välja på...

Nu en sväng till ICA Maxi för veckans handling =)

Börjar ju bra i alla fall!!

Ja, veckans träning har ju börjat bra åtminstone. Körde lite crosstrainer som uppvärmning och sedan blev det 50 minuter styrketräning. Nice! Imorgon blir det spinning är tanken. Sedan får jag se vad jag orkar, men ska helt klart över 200 minuters motion denna vecka i alla fall!

Idag när jag kom hem hade finaste A fixat mysigt. Mat och överraskning! Vilken man!! =)


Nytt fint kak/fruktfat!
Tack babe!


Kort promenad idag

Blev en kort liten promenad idag, 30 minuter bara. Men jag kom i alla fall över 300 minuter vilket var mitt mål, 327 för att vara exakt. Det värsta är att jag nu känner att jag måste slå det nästa vecka, hehe. Vi får se hur det går!

Sen middag nu i form av kycklingspett och bulgur. Sedan blir det filmkväll, dusch och säng! Upp tidigt imorgon igen för en ny spännande vecka. Eller... så spännande lär den väl inte bli, men ;-)

Kolla vad nice det blev med det nya skoskåpet i hallen som vi köpte på IKEA förra helgen förresten. Blev bra med ett svart eftersom allt annat i hallen är vitt, även tapeten!


En ny lykta har också fått flytta hem till oss :-P


Grått & trist...

Vilket tråkigt, men klassiskt, höstväder det är här i Umeå idag. Mulet, fuktigt och rått! Känner ingen direkt inspiration men har i alla fall diskat, tvätten är i maskinen och jag ska väl göra ett ryck och städa lite också.

Helst vill jag ligga i soffan och se på repriser... Men jag hinner kanske det också. =)

Träna? Ja eventuellt, får se om det hinns med idag! =)

RSS 2.0