Lite förkyld?

Sitter här med lite ont i halsen och snuva. Kände av det igår också men idag är det aningen värre. Förhoppningsvis blir det inte än värre än såhär. Har ingen lust att bli sjuk. Dels kostar det pengar att vara hemma från jobbet och dels förstör det ju mina träningsplaner för kommande vecka... Så håll tummarna.

Är ni rädda för det här med Svininfluensan förresten? Många verkar ju tänka att de kommer dö om de får den, men det är väl egentligen bara som en vanlig flunsa.

På jobbet har vi satt upp handsprit lite här och där. Eftersom halva Sverige hamstrat handsprit så har leveransen varit långsam. Så när det väl tog slut på första leveransen tog det väl 2 veckor innan vi fick nya. Givetvis kommer det fram folk och påpekar detta... Att man är värdelös som inte trollat fram några nya! Men herregud, använd tvål och vatten på händerna så funkar det lika bra. Man behöver ju inte bli manisk.

Hörde på radion igår att det är drygt 150 som dött av Svininfluensan i Europa (tror jag det var) men 10.000 som dött av resistenta bakterier. Borde man inte vara mer rädd för såna bakterier istället? Media, vilket makt de har...

Nåja. Första koppen kaffe uppdrucket och halsen känns något bättre, eller kanske lite bedövad av värmen åtminstone! Nu blir det frukost och dusch. Skippar promme idag och nöjer mig med promenaden jag får till jobbet.

Till min A

Åh jag vet inte vad jag ska skriva riktigt. Förutom att jag älskar att komma hem. Hem till vårt hem.

Jag älskar dig min finaste.
Min livskamrat. Min stora kärlek.

 


Finväder och friskluft!

Så skönt att gå på morgonpromenader, speciellt med världens finaste människa vid sin sida!

40 minuter blev det idag vilket jag är nöjd med. Känns som lagom tid att lägga innan jobbet. Nu ska jag dricka lite kaffe, softa, äta och sedan dra iväg till jobbet igen. Åh, tänk om man kunde vinna ett par miljoner?

Ha en bra dag!

Promenaden avklarad

Sådärja, då var det dags att traska till jobbet snart. Har gått en 40 minuters promenad tidigare idag och nu blir det ju lite till i och med att jag går till jobbet då!

Har fortfarande inte köpt nytt batteri till stegräknaren, hade varit intressant att se hur många steg det blir på en sån här dag.

Vi hörs ikväll!

Now it begins

Så, nästan oktober men vi kör igång redan idag med nyttigare leverne. Ska strypa allt vad socker heter till att börja med. Sedan blir det någon form av detox genom att äta mycket grönt och "ren" mat.

 

Nu jäklar...


Promenadvecka

Till veckan jobbar jag kväll och då blir det inte många knop på gymmet. Men jag ska likt förra kvällveckan försöka gå morgonpromenad varje dag i alla fall. Det gör nog susen det med!

 

Skulle gärna säga att jag ska försöka gå på morgonpass också. Men let's face it, jag gillar att sova och när jag väl har chansen till sovmorgon stiger jag inte upp för att gå på spinning klockan 07 på morgonen.

 

Nu är det sovdags med finaste A vid min sida!


Rolig kväll!

Igår var en rolig kväll. Var på Umeå Pride-festen på TC/Äpplet. Blev bjuden på inträde så det är klart man hänger med! Drack lagom mycket så idag är jag inte sådär bakfull som jag var sist jag var ut. Skönt.

Nu ska jag och A ha en hälsosam och vit månad! Ska bli skönt. Vi har satt ett viktmål att vi ska gå ner 5 kg tillsammans till den 1 november. Jag tror vi tar det med lätthet!

Nu ska jag se klart Biggest Loser och sen ska jag promenera med A till universitetet för han ska kopiera lite på bibblan.

Tack för alla kommentarer förresten =)

Party

Håret är lockat, mascaran är på. It's time to party!



God morgon lördag!

Sovit riktigt länge idag vilket var grymt välbehövligt. Snittar i vanliga fall 5 timmar sömn per natt. Men inatt sov jag hela 9 timmar!

Fixar grötfrukost nu och sedan ska jag och A bege oss ner till stan för en liten shoppingsväng. Misstänker att det kommer vara mycket folk... Så det gäller att behålla lugnet och inte hetsa upp sig när den 10:e barnvagnen försöker klippa ens hälar ;-) Eller när flock nummer 4 med småtjejer står ivägen och snackar när man försöker gå förbi i en galleria.

Ska nog promenera ner så då blir det ju lite motion också!

SÅ skönt

Med helg!! Känns som man lever för helgerna nuförtiden... Men man hinner ju ingenting på veckorna känns det som. Ett under att jag kommit iväg och tränat 2 ggr i alla fall.

Lönefredag dessutom. Inte så dumt, även fast denna lön blev pissdålig. Det får bli till att handla billigaste maten och leva på lite mindre denna månad. Jag är ju en riktig slösa så det blir nog lite tufft. Men det borde gå ändå! I värsta fall får jag väl nalla av min buffert. Men helst inte!

Träna i helgen då? Jo, det borde kunna bli någonting, men vad vet jag inte än. Ska höra efter med vad A har lust med också!

Nu ska jag inventera skafferiet och se vad som måste handlas (typ allt...).


Veckans bästa dag

Äntligen fredag! Å, jag längtar tills jag får komma hema, dra av mig arbetskläderna och slänga mig i soffan och bara slappa! Ska bli SÅ skönt!

Kanske lite motion i form av promenad, om jag känner för det!

Off to work

Cheerio

Som att gå på krogen, fast man cyklar

Och inte skålar i öl utan i vatten.

Ja så kanske man kan beskriva det. DJ spelade massa låtar och remixer som det brukar vara på dansgolvet ni vet. Och vi trampade glatt i takt.

Var faktiskt skoj men jag hade väntat mig mer drag ändå... eftersom alla 75 cyklar var bokade så det var fullt i salen.

Ena instruktören frågade om vi mådde bra och alla var knäpptysta. Då sa han att det var som vanligt på IKSU, noll med respons. haha. Folket kom igång lite med heja-rop och sådär senare iallafall! Själv var jag tyst, var fullt upptagen med att flåsa.

Det som var lite neggigt var väl att alla låtar hade ungefär samma takt hela tiden, så det blev inte så mycket intervaller som det annars brukar vara tycker jag. Jag blev trött, men inte utmattad. Ändå tycker jag att jag tog i? Eller så är det bara så att jag måste vrida på ännu mer motstånd!

Helt klart skoj i alla fall. Alltid kul med lite annorlunda pass än samma gamla vanliga!

Spinning med Live DJ

Idag ska vi på spinning kl 16.15. Och det speciella är att det är en DJ som spelar låtar och vi får cykla utefter vad han spelar som jag fattade det. Alltså vet inte ens instruktören i förväg vad det blir för musik, tror jag i alla fall. Det blir i alla fall inget planerat pass.

Blir intressant! Får återkomma med recension sen!

Bättre än ingenting

Ja 30 minuter core blev den enda träningen idag. Men som sagt så är det bättre än ingenting och dessutom går jag ju både dit och hem. Nå, det tar bara dryga 13 minuter enkel väg men ändå! Dock blev det en lite extra sväng tillbaka mot ICA eftersom vi två dumma spån glömde plånboken hemma. Därmed kunde vi inte handla mat på vägen hem frå IKSU som vi hade tänkt.

Jag får tänka att jag faktiskt jobbar stående och gående hela dagarna också vilket gör sitt till motionen, så helt kasst är det alltså inte med 30 min core! Fan vad stark jag ska bli i bålen! Till jul kommer det vara stenhårda muskler där under fläsket ;-)

Onsdag.

Jahapp, då var halva veckan gjord då! Idag blir det i alla fall core eftersom det uteblev igår. Känner mig fan inte taggad men det är bara att ta sig i kragen. Vet ju hur nöjd man känner sig efteråt!

Var så less igår så jag orkade inte blogga något förutom det enda inlägg jag skrev. Nåja, idag är nog en bättre dag i PMS-Emmas lilla värld.

Ingen träning

Näe, eftersom:

1. Tvättiden slutar klockan 17 och jag MÅSTE få jobbkläderna rena. Dessutom är alla träningskläder också skitiga kom jag just på.
2. Disken hopar sig på bänken
3. Jag har inte kommit på vad som skall lagas till middag än...

MEN, men lite tur och ork tar jag mig ut på promenad sedan. Den som lever får se.

Fan, känner mig lite småirriterad. PMS kallas det visst...

PS. ska förresten kolla in den där matdagboken. Verkar ju king om det är gratis!

Viktklubb.se

Ett tag var jag medlem i Viktklubb.se för att få översikt med maten. Var även medlem på GI Viktkoll. Men den senare var på den tiden ganska rörig så jag höll mig istället till VK trots att det inte var GI-anpassat utan att man räknar kalorier där. Men jag tyckte jag fick till en bra kombination.

Funderade lite idag på att bli medlem på VK igen för några månader, för att återigen få översikt över kolhydrater, fett och protein. När det gick som bäst med motion och kost så var jag medlem där så det kanske kan vara värt 300 kr för tre månader.

Hmm tål att tänkas på.

Virrpanna

Höll på att skriva god morgon i rubriken nyss. Lite väl sent för det kanske, med tanke på att man varit vaken sedan 05.

Well, dagen har flytit på rätt bra faktiskt. Kände hur trött jag var i benen sedan gårdagens mastodontpromenad. Får se om jag ids göra något idag eller om jag väntar till träningen imorgon. Blir spinning och core igen!

Ikväll är det ju Svenska Hollywoodfruar igen. Måste man ju såklart kolla på, hehe.

11 km senare

Ja och det gick ganska bra. Vi gick inte så snabbt men njöt av det fina höstvädret i alla fall. Tog drygt 2 timmar för oss att ta oss runt och det får lov att bli dagens prestation. Har i alla fall skrapat ihop 370 motionsminuter denna vecka.

Ska peta i mig lite sen lunch nu och sedan slöa framför TV och dator resten av dagen, hehe.


Peppande skylt va?


Söndagspromenad

Det blir nog ingen jogg/löpning idag. Däremot kom jag och A på att vi ska ge oss på att gå runt hela Nydalasjön! Det vill säga över en mils promenad! Undra om det kommer gå lätt eller om man kommer ha ont i fossingarna sedan? Jag är ju trots allt van att gå runt hela dagarna på jobbet så det borde ju bli en walk in the park så att säga. Men man ska väl inte ropa hej innan man är över ån!

Tittar ut genom fönstret och fasen vad hösten slagit sina klor i Umeå nu. För en vecka sedan var de flesta träd fortfarande gröna, nu är alla björkar gula! Fint är det!

Ska ladda med lite ägg, kaffe och yoghurt nu och sedan ska vi bege oss!

Ta, ta!


Efterrättskaffe


Kaffe med varmskummad mjölk och en liten klick med vaniljglass.
Hur gott som helst!


Kaffe

Ja här sitter jag helt ensam och dricker första koppen kaffe för idag. Brukar annars dricka på morgonen och vid lunch men inte idag. Inte undra på att huvudvärken knackat bakom pannbenet sedan klockan 15...

Är man beroende så är man. Men det kunde väl varit värre... kunde ju varit beroende av, ja.. låt oss säga heroin t.ex :-P

Funderade på att bowla ikväll men just nu känns det som jag inte orkar... Å andra sidan skulle ju det också vara lite extra motion!

Bestämde lite halvt med K att vi ska promenera/jogga imorgon. Har ju inte joggat på skitlänge så lite kombinerat gång och jogg blir nog bra. Han har dessutom nyss slutat röka så lungkapaciteten är väl inte på topp där. Så det kan ju vara bra med lite mjukstart!

Alla är vi deffade under fläsket

Ja det var vad instruktören sa idag på coren, haha. Lite roligt tyckte jag!

Blir frustrerad förresten. Kan inte hitta mitt måttband! Tänkte som ta nya mått nu och börja om lite med mätningen. Vet ju att jag ökat säkert 3-4 cm i midjan minst. Känner det på jobbyxorna så jag skulle vilja ha lite koll. Om nu coreträningen ger resultat vill man ju se det i minskat mått runt bålen också. Men jag får väl kanske ha arbetskläderna som måttstock om jag inte hittar måttbandet.

Jaja, nu ska jag duscha, trycka i mig lite föda och sedan en sväng till färghandeln så jag kan måla mitt skrivbord någon gång!

Lördagsträning

Ja då är det bara till att dra på sig träningskläderna det första man gör idag! Ska slänga i mig lite yoghurt och sedan sticka iväg! Får bli en riktig lunch efter träningen.

Core och spinning idag som sagt, vad gör ni andra? =) Sedan blir det nog bara lugnt för mig, kanske spela lite Sims eller åka iväg ner på stan.

Later!

Fredagskoma

Imorse var jag nog tröttare än tröttast. Snoozade skitlänge så jag var tvungen att rappa på lite, därav inget morgonbloggande.

Sedan har dagen gått sjukt segt. Trodde aldrig jag skulle få gå hem. När jag väl kom hem däckade jag och sov tills för 15 minuter sen. Nu är man sådär mosig som man blir då man sovit på eftermiddagen. Men rätt skönt att få tuppa lite ändå.

Blir till att fara och handla mat nu sedan ska vi se film ikväll, jag och min kärlek! Vad ska ni göra?

Tack för alla peppkommentarer förresten, ska kolla in era bloggar lite i helgen!


Mer träning på schemat

Jajjamensan. Tog mig i kragen och bokade in core+spinning på lördag förmiddag! Känns grymt bra, för då kommer jag ha avklarat 3 corepass denna vecka samt två spinningpass! Fördelat på tre dagar då.

Körde förresten ca 5 minuter rodd och 20 min crosstrainer idag innan core så det känns hur bra som helst det med.

Nu är det dags att ta på sig nattmössan

Det bränns!

Det bränns i fläsksvålen tammefan. Om ett par månader kanske man inte är lika "fläbbig" runt midjan!


Peppad

Kanske inte superpeppad men ser fram emot lite träning nu på eftermiddagen. Hemma en sväng och softar lite och ska byta om snart. Tänkte gå en stund innan corepasset börjar och köra lite crosstrainer och ev rodd också. Så man får lite kondition idag med! Låter väl bra va?

Imorgon är det helg igen! Morgonveckorna går så snabbt tycker jag... snart sitter jag här och gnäller om kvällsvecka igen! Åtminstone lön snart... he he.

Morning people

I vanlig ordning uppe före tuppen. Idag kändes det extra trögt, bara för att det vankas helg snart. Imorgon kommer jag vara i koma!

Torsdag idag alltså och jag tror minsann det vankas core igen på träningsfronten! A hade lite ont i ryggen efter innebandyn men jag hoppas han vill gå ändå!


Från gårdagens promme


Ålidhem by night

Promenad avklarad! Och nu kikar jag på Idol som sänder från Umeå. Jag skäms fan... Hittills åtminstone!


Promenad?

Håller på med middagen för tillfället och den borde vara klar om ca 35 minuter. Efter det funderar jag på en promenad. Är ju så fint höstväder! Det bästa med hösten är ju helt klart alla fina färger. Sedan är luften sådär härligt frisk också.

Ja det får nog bli en promme! Tar kanske med systemkameran också loch fotar lite!

Det stramar en aning

Ja, träningsvärken i magen smyger sig sakta med säkert på. Innan dagen är slut lär jag väl inte kunna räta ut magen, hehe.

Lite brått nu, har inte ens sminkat mig!

Hörs i em!!

Tumme upp!

Det gick ju galant att träna idag! Trots att jag i ärlighetens namn var opepp ända tills jag tagit mig igenom spinningens första låt. Sedan flöt allt bara på! Spinningen gick bra, och corepasset lika så. Men ack så det sved i magen. Men det är väl det som är meningen!

 

Nu duscha och sen äta Flygande Jacob till middag!

 


Spinning och core

Ska dra tillbaka till IKSU om en timme och köra spinning och core. Blir bra det. Körde ju det varje tisdag och torsdag förut, eller ja... för kanske 2-3 år sen lite drygt. Men det gav faktiskt resultat ganska snabbt. Så vi får väl se hur det går denna gång!

Ska fika lite innan för jag hinner inte trycka i mig en hel middag. Får bli riktig mat efter träningen!

Projekt: mage och rygg

Mindre midjemått vill väl alla viktminskare ha, så även jag. Så jag funderar på att fokusera på att träna mage och rygg ett tag. Med början idag!

Givetvis måste man träna allsidigt men jag ska ge det några veckor och se om det händer något med midjan om jag regelbundet kör övningar för just bålen. Rent logiskt så borde det ju göra det. Visst? =)

Nu ska jag sleva in det sista av yoghurten och sedan bege mig mot arbetet.

Cheerio!

Nu får NI stå för inläggen

Tänkte att ni läsare skall få fundera lite och även läsa om andras erfarenheter. Så skriv en kommentar till detta inlägg och berätta följande för mig och alla andra som läser:

Vilken personlig prestation/bedrift är ni mest stolt över hittills i livet?

För mig är det helt klart att jag tog tag i mitt leverne. Vände mitt stillasittande och onyttiga liv till något bättre. Nu har jag ett liv där jag försöker kombinera kost och motion så jag känner mig nöjd. Försöker komma till den punkt där jag kan stanna resten av livet i fråga om hälsosamt leverne. Det har varit tufft, men nu är jag snart där jag vill vara viktmässigt och mentalt.

Nu är det höst

Man vet att det är höst då det är mörkt när man stiger upp och termometern inte visar mer än ett par grader varmt. Burr... Vill ha kvar sommaren!!

Har sovit rätt kasst inatt så det var riktigt trögt att kliva upp. Tror jag snoozade 4 gånger... Men så är det alltid när man haft över en vecka med sovmorgon och så ska man upp den här tiden igen. Föredrar ändå att kliva upp tidigt och få sluta tidigt än att jobba eftermiddag/kväll.

Ska roa mig med att tvätta ikväll så det blir nog ingen träning men kanske en promenad under tiden tvätten torkar, får se!

Nu: jobb!


Vincent sover i alla fall gott, när som helst... och hur som helst!


Vilken helg

Igår var det som sagt party och vinet flödade. Tyckte inte jag drack så sjukt mycket men idag mådde jag verkligen inte prima. Längesedan jag var så bakfull faktiskt.

Men kul hade vi och snygga var vi. Dansgolvet ägde vi givetvis trots att vi antagligen höjde medelåldern.... hehe.

Nu är det tack och god natt!


Min finaste


Lördagspromenad ner till stan

Gick en sväng förbi IKSU idag och visade upp min arbetsplats och norra Europas största träningsanläggning. Sedan vandrade vi vidare ner till centrum. Blev väl närmare en timmes promme. Inte så dumt

Nu ska vi svira om, äta och sedan blir det party!

Äntligen

Så var arbetsveckan äntligen till ända. Så himla skönt ska ni veta. Har slitit av mig de fula arbetskläderna och duschat bort IKSU-doften. Man luktar härligt av klor när man kommer hem...

Softa en stund sedan ska vi handla lite och fara ut till flygplatsen för att hämta helgens besök. Blir skoj det! Som gamla tider kanske, vem vet. =)

Vad gör ni för kul i helgen då?

Det handlar inte bara om vikt

Det finns många bloggar om viktminskning där ute. Många är väldigt bra och peppande att läsa. Men det jag ibland tänker på är att många bara skriver om vikten. Hur många kilo de gått ner eller hur många centimetrar de tappat runt midjan. Det gör ju jag också.

Men man måste komma ihåg att hälsa inte automatiskt innebär just viktnedgång. Det handlar inte om att väga så lite som möjligt. Går man ner i vikt finns det inget som säger att man därmed har blivit hälsosam. Det hela handlar om att göra det på rätt sätt. Och vad är då rätt sätt? Ja, om det tvistar de lärde, som man brukar säga.

Men alla mår bra av att äta en kost som inte är fullproppad med socker och tillsatsämnen. Alla mår bra av att röra sig, att låta hjärtat jobba lite hårdare ibland. Det kan vi nog vara överens om.

Så vare sig man vill gå ner i vikt eller hålla sig kvar på samma vikt. Eller kanske gå upp några kilo (?) så är nog det vinnande konceptet att ha lite sunt förnuft.

Vi är ju inte dumma precis, vi vet ju att godis varken är bra för kroppen eller tänderna. Vi vet att fettet i pommes fritsen på McDonalds är skadligt och vi vet att det inte är bra för kroppen att sitta framför TV och dator kväll efter kväll. Det är egentligen rätt logiskt.

Har man ett bra leverne överlag kanske det inte spelar någon roll om man är 10 kg överviktig enligt BMI-skalan. Kroppen mår nog ganska gott ändå.

Något att tänka på när man står där framför spegeln och klämmer på valkarna och suckar över hur fet man är.

En enda dag kvar!!

And I can't wait. Sjukt less nu ska ni veta. Men jag är förvånad, varför är det så "lite" folk som tränar på IKSU nu. Brukar ju vara som värst den här tiden på året då alla nya studenter införskaffat kort. Men men, antar att det är varmt ute än så folk går väl hem direkt istället för att duscha och ha sig på plats! Skönt för mig =)

Kollar på Lyxfällan nu. Och som med Idol så upphör man aldrig att förvånas över människors stupiditet... Jag tycker jag själv är ganska slösaktig men det är ju INGET motför de som är med i det där programmet...

Imorgon börjar jag 12 vilket innebär att jag måste upp lite tidigare för morgonprommisen. Men nog ska den bli av i alla fall!! Heja mig! =)


Promenad nummer fyra

Blev en lite kortare runda idag, men vi var förbi ICA och inhandlade kaffe också, samt apelsinjuice för det var A sugen på. Nu ska vi avnjuta lite frukost och sedan, ja gissa vad jag ska göra då? Jo, jobba! Men idag känns det lite lättare för nu är det liksom utförsbacke!

Ser fram emot kommande två veckor då jag kan träna normalt igen. Gå på roliga pass och ha lite mer normala rutiner igen.

Helgen blir nog också kul. Alltid trevligt när kompisar kommer hit och hälsar på. Man får mer tid till varandra då än när jag själv åker hem till Sundsvall. Då ska man ju runt till alla och man hinner knappt träffas egentligen. Ja, ni som bor i andra städer än där ni har familj vet säkert vad jag pratar om...

Men nu var det frulle som sagt!

Vad gör ni andra idag? Jobb, skola? Träning av något slag på schemat? =)

Snart, snart helg

Två dagar kvar... Jag vet att jag tjatar men jag ogillar verkligen att jobba kväll. Det är så sjukt tråkigt. Ensamt och dant. Man är ju omgiven av ett par tusen människor men man är ändå ensam. Folk kollar snett på en för att man är städare, gnäller att man inte gör tillräckligt bra, eller för att man är i duschen och håller på, tilltalar en inte då de kommer in i fikarummet osv. Man får alltid heja först... Men sånt är livet. Och alla är verkligen inte likadana. Så drar inte alla över en kam =) En del som tränar/jobbar där är jättegulliga och snälla.

Hur som helst, kollar på Idol nu. Alltid lika intressant och kolla på de som är värdelösa, haha. Jag kan inte heller sjunga men jag skulle aldrig ställa mig där och tro att jag kan heller =) Brukar ni följa Idol, eller?


Hurtig

Idag fick jag ett SMS om att jag är hurtig som promenerat varje dag denna vecka. Snällt sagt!

Har gått dryga 40 minuter idag med, eller 43 för att vara mer exakt! Blåser rätt ordentligt så det blev en del motvind längst vägen, hehe. Extra motstånd kan vi väl säga ;)

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen en snabbis och sedan är det dags för jobb igen. Snart gjort halva arbetsveckan.

My feet hurt!!

Åh ni ska bara veta hur det är att ha ett heltidsjobb där man i princip står hela dagen! Vissa av er vet nog vad jag snackar om Idag har jag kutat fram och tillbaka som en skållad... Plus promenaden!

Det känns som svanken håller på att gå av och fötterna var så svullna att mina Nike var för små när jag gick hem!

Men som sagt, gratis motion är ju inte dumt. Även om det inte är högintensivt så förbrukar man ju mycket energi när man har ett aktivt arbete.

Nu ska jag kräva lite massage av min älskade! Försöka i alla fall

Tre kvällar kvar till helg...

Promenad nummer 2

Idag blir det också promenad. Ska hålla i det här hela veckan nu för på lördag ska det tydligen hända något spektakulärt enligt min vän som kommer på besök. Jag gissar på att det blir en extra lång lördagspromenad, haha.

Först får det bli lite föda i magen. Är skithungrig faktiskt.

Jag överlevde!

Jajjamensan, home at last säger jag bara. Det var faktiskt inte överjävligt utan flöt på ganska smärtfritt. Lite sådär lagom mycket att göra. Så tiden i alla fall gick normalsnabbt :-P

Min stegräknare har förresten lagt av. Slut på batteri så måste köpa ett nytt. Men jag tror nog jag var närmare 25.000 steg idag inklusive promenaden jag tog förut. Gick förresten runt hela Ålidhem vilket tog mig 40 minuter lite drygt. Inte dumt!

Kollar nu in Roast på Berns och vilar fötterna lite. Snart är det sängdags!

Vilken flawless hy man får med webbcamen :-P



Måndag... suck

Jahapp, ny vecka som jag inte ser fram emot så värst. Får hoppas att den går fort för helgen däremot tror jag blir prima. Sitter nu med en kopp kaffe och laddar för en liten promenad innan jobbet.

Vädret ser ju lovande ut i alla fall så jag hoppas folk tar sitt förnuft till fånga och tränar ute och inte inne på IKSU ikväll, hähä. Önsketänkande...

Hörs väl ikväll. Om jag överlever... :-P

Mitt hem

Nu när hösten smyger sig på vill man ha lite mysbelysning tycker jag. Den gör sig inte riktigt rättvis på bild. Mycket djupare färger egentligen. Men ni vet hur det är när man skall fota i dunkelt ljus.

Börjar faktiskt bli nöjd över min lägenhet nu som går i vita och bruna nyanser främst, med några färgklickar här och där. Denna lampa t.ex! Skaffat mig ett smalt skrivbord också samt en gammal stol som skall målas vita under veckan hoppas jag.

Jag har nog Ålidhems bästa lägenhet =)


Söndagstankar

Satt och funderade lite... Efter det jag började min viktminskning på allvar har jag inte gått upp något under tiden nästan. Kanske något kilo här och där och man har ju haft flera veckor då man inte gått ner något alls. Men i det stora hela har jag gått neråt nästan hela tiden, sakta men säkert.

Så det här plusset jag fått nu är det största hittills. Och egentligen ligger jag ju inte på plus egentligen utan faktiskt på minus fortfarande. Om man ska se det ur det större prespektivet. Jag har ju inte gått upp alla 20 kg jag gått ner liksom.

Jag vet ju varför jag gått upp. Slarvig sommar samt semester. I vanliga fall rör jag mig ju dagligen vilket jag inte gjorde under semestern. Sedan att det blivit för mycker "mys" framför tvn med A har ju också hjälpt till. Lite för mycket snask och sånt jag i vanliga fall inte ätit.

Så hur vänder man på det? Ja det finns väl bara ett sätt? Ge sig fan på att skippa onyttigheter och röra sig mer. Vardagsmotionen får jag ju gratis och det borde ju ge resultat i kombo med nyttig mat. Sen är jag ju på G med träning så jag tror de där kilona är borta inom 2 månader. Sedan ska jag ju ner ytterligare några kilo innan jul. Just nu känns det väl lite svårt men det kan gå. Bara jag ger mig fan på det.

Jag menar jag har ju gjort det förr!

Till veckan väntar 13-22 skiftet på jobbet vilket gör det svårt att träna. Men jag ska försöka kliva upp tillsammans med A och sedan motionera lite innan jobbet. Promenader får det bli främst, enklast så. Det är så drygt att gå till IKSU innan jobbet med tanke på att jag ska jobba där efter träningen också. Ni kan ju tänka er hur lång dagen blir... Lättare när man går efter jobbet av nån anledning.

Nåja. Blir nog bra det här. Har en känsla av att denna höst kommer bli framgångsrik!! =)

Tomorrow

Imorgon blir det body combat igen! Ny release som sagt så det blir ju intressant. Undra om den är svårare... Måste ju jobba bort de här 4 kilona nu...

Känns ju såklart trist med så mycket plus men jag kan inte gå och gräva ner mig. Kilona är inte ALLT här i livet. Det har jag insett under denna viktresa.

Nåja, lite kort inlägg. Ska äta fruktsallad nu!

Jag har vägt mig

Och det var inga roliga siffrorn kan jag säga. Drygt +4 kg sen i början på maj!!!! Men vi tar det väl med lite humor va? Ja jävlar... ;-)


Helg!

Åh äntligen är det helg. Inatt sov jag max 3 timmar så jag var som en zombie på jobbet... For och handlade sedan hoppade jag ner i sängen då jag kom hem... helt däckad. Så det blev ingen spinning heller. Känns inte bra och jag skäms lite, men å andra sidan hade jag väl somnar på spinningcykeln.

Får se, om det kanske kan bli något imorrn... men det är väl ingen idé att säga något för det blir ju aldrig av när jag bestämmer att jag ska träna.

En trist sak idag förresten som också gjorde mig opepp var att jag lyckades tappa mitt Bismarckarmband som jag fått i studentpresent... :-( Letade överallt men hittade inget så det är borta för alltid antagligen. Känns inget kul alls. Att det är ett dyrt smycke spelar ingen roll utan det är ju trist för att man fått det som present, ett minne från en speciell dag... Dessutom var det från pappa.

Ska trösta mig med lite gött att snaska på ikväll i alla fall. Morötter, paprika och dip!

Later lovers!

För ovanlighetens skull...

... har jag träningsvärk, haha. Känns som ett konstant tillstånd just nu. Men det blir ju så när man går på pass man inte är van vid och tränar kroppen på ett sätt den inte gjort på länge. Ryggen och axlarna är grymt ömma!

Ikväll blir det promenad. Tänkte köra Functional Power egentligen, men det blir för stressigt i och med matlagning osv. A slutar också lite senare idag. Så vi kör spinning imorgon istället! Lika bra kanske, jag vet inte om mina axlar skulle palla att stå och hålla i en pinne ovanför skallen i 35-40 minuter idag!

Nu är jag hungrig så det får bli en banan innan maten. Ska även diska och röja lite här innan A kommer hem från universitetet.




Body Combat

Idag var jag alltså och testade Body Combat. Faktiskt inte så farligt som jag trodde. Å andra sidan tog jag väl inte ut mig helt med tanke på att jag inte fattade hälften av det som hände, haha. Hade lite svårt att kombinera sparkar och slag, men var sak för sig gick rätt bra =) Var egentligen inte speciellt avancerad koreografi, men jag har rätt dålig koordination.

Sedan hoppade jag väl inte så mycket som man ska heller. Ni vet hur det är när man är ny på något pass, man vet inte vad som komma skall så man törs inte ta ut sig maximalt. Det som jag också tyckte var lite bökigt var ju att man inte slår på något utan bara luftboxar. Jag har ju varit på liknande pass men då har man slagit och sparkat på en säck så det var något enklare, men jobbigare då man möter på motstånd.

Men helt klart godkänt var det så det blir fler gånger. Nu blir det ny release på söndag så då är ju alla nya. Det känns bra ;-)

Promenad

Blev en liten promenad idag igen. Strosade mest runt och pratade om foto med A. Han kan så mycket mer än jag så jag försöker lära mig. Provade att ta lite silhuettbilder, så det var skoj. Sen att resultatet inte är det bästa spelar inte så stor roll, övning ger färdighet som bekant!

Nu ska jag softa i soffan innan det är dags för sängen.

Min  f i n a s t e.

Jag fick också vara med... Lite lätt ansträngd


Köttbullar med smak av Grekland

Gjorde inga ordinära köttbullar idag utan det blev lite annorlunda! Men resultatet blev lyckat, det tyckte både jag och A!

4 portioner
500 g köttfärs (jag tog älgfärs)
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ tsk kanel
2 tsk oregano
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk fryst persilja

Blanda samman alla ingredienser och forma köttbullar i lagom storlek. Stek så de får färg runtom och häll sedan på lite vatten och låt dem puttra under lock 5-10 minuter tills de är färdiga.

Jag gjorde wokgrönsaker till som jag "fuskstuvade". Blev lite vetemjöl där alltså, men man kan ju ta t.ex Maizena eller något annat att reda med. Som är lite bättre!

Ge mig mera köttbullar

Jag tror bestämt till blir köttbullar till middag idag. Små och söta! Osökt kommer jag att tänka på Madicken, hehe.


RSS 2.0