Träning i värmen

Jag tänkte att det var lönnlöst att träna ute idag eftersom det är så varmt. Körde crosstrainer och löpband inne istället. Blev ungefär 25 min sammanlagt. Sedan körde jag också lite rygg! Allt som allt höll jag på i närmare en timme så det får godkänt tycker jag! =)

Efteråt for jag iväg och luftade Mastercardet lite. Börjar få lite fint på balkongen nu! Ska skaffa lite mer växtlighet, några lyktor, samt något att lägga på golvet (dvs någon form av matta...).

Jag har ju inglasad balkong så jag kan ju ha lite vad jag vill där utan att det tar skada av t.ex regn =)

Man ska aldrig börja på en måndag

Eller vad brukar man säga? Ehm... Nej så farligt har det väl inte vart kanske. Men imorgon blir dt helt andra bullar. Då ska jag träna för första gången på evigheter. Kommer bli en minst sagt spännande upplevelse.

Jag tror jag får med mig min kärlek också. Om jag lägger huvudet på sned och blinkar lite med mina två blå.

Nu däremot är det dags att placera min lekamen framför fläkten. Har ni lika stekhett hemma?

Planen skall sättas i verket

Okej hörrni, nu har jag som sagt 3 veckor kvar att jobba innan semestern. På de här veckorna ska jag komma igång igen. Imorgon blir det till att börja med någon form av diet igen och träningen skall trappas upp så fort halsen känns bra. Idag är den inte alls lika dålig som igår så jag har bra förhoppningar om att kunna träna på tisdag. Då ska jag börja med joggingprogrammet jag skrev om tidigare! Ska berätta mer om det framöver.

Det är slut på alkoholkonsumtionen nu ett tag framöver. Åtminstone fram till semestern. Så vi säger  tack och hej till den här vinhaggan på bilden nedan! ;-)

Igår var det fest

Trots halsontet så visade jag mig som alltid från min bästa sida.

Det var då själva fan...

Kände av en liten ansträngning i svalget igår. Blev aningen värre under kvällen men inte ohanterligt. Men idag... ja då vaknar jag med dubbelhakor bara för att halsen är så fruktansvärt svullen. Är det inte en jävla otur? Blir så less. Hela veckan har man mått prima. Men när man äntligen är ledig och kan tillbringa dagen och kvällen i solen så blir man förkyld!

Nu ska jag dricka massvis med te i min stekheta lägenhet och se om jag kan få ner svullnaden. För ikväll är det ju dags för grillning och vin. Och jag tänker ICKE banga!

Överraskningar som glädjer

Fick lite av min eftersända post idag i ett stort kuvert. I ett av breven fanns ett litet gulligt paket. Och i paketet låg ett somrigt och fint armband! Tack så hemskt mycket Mia!! Supergulligt!!

Kul att få en sådan överraskning när man kommer hem efter en tråkig arbetsdag :-D

Jag har en plan

Ja en träningsplan! Fick mail av min kompis Emma med ett upplägg för hur man ska bli snabbare och uthålligare på 5 km. Lät tämligen enkelt så jag ska köra på det. Tre gånger i veckan, 20 samt 30 min åt gången. Den tiden ska jag väl fan kunna avvara?!

Ja och nästa vecka blir det fasen spinning också. Jävlar i mig.

Inget nytt på tapeten

Jag vet att den här bloggen har blivit tråkig. Men jag vet inte riktigt vad jag skall förtälja? Jag tränar mindre än någonsin och äter slarvigare än vad jag gjort på 1,5 år. Varför? Ptjaa.. säg det? En svacka som hållit i sig sedan i mars tror jag...

Det är snart bara 3 veckor kvar till semester. På de tre veckorna ska jag rycka upp mig! På något vis...

Nu ska jag sova. För jag ska ju jobba imorgon i vanlig ordning. Suck.

Ännu en ny vecka

Ja mina vänner, då var det måndag igen. Vad händer? Jobbar ni eller har ni semester?

En annan ska ju iväg och jobba kväll igen... suck... var ju nyss jag gjorde det så det känns drygt att måsta göra det igen... Men men, blir ju några extra kronor i kassan i alla fall. Kommer väl till pass när man får semester. Fyra veckor kvar!!! Längtar så sjukt mycket...

Träning denna vecka lär således bli sporadisk. Igår var jag i alla fall på en liten promenad på kvällen så det var ju bättre än ingenting åtminstone!

Nu måste jag rappa på lite så jag hinner duscha och göra mig iordning innan jag måste traska till IKSU!

See ya!

Veckans vikt

67.2 kg. Ja det är jag mycket nöjd med igen! Har pendlat upp på 68.5 till och med i veckan. Det visar ju bara på att vikten verkligen hoppar lite fram och tillbaka och att man inte bara skall förlita sig på vågen när man vill minska i omfång!

Mätte mig lite snabbt också, har inte mätt mig sen februari så jag börjar om på noll nu. Vill ni se hur många centimeter jag totalt förlorat så gå in under kategorin Vikt och Mått och läs gamla inlägg!

Under byst: 82 cm (-1 cm)
Midja:
84 cm (-0.5 cm)
Mage:
93 cm (-1 cm)
Stuss:
102 cm (-1,5 cm)
Lår:
59 cm (-1 cm)
Vader:
35,5 cm resp 36 cm (oförändrade)

Vikt:
67,2
Längd:
167 cm
BMI:
24.1

Idag väntar tvättstugan och så ska jag dammsuga av golven en sväng. Ni vet, när man har djur är det ett evigt dammsugande om man inte vill leva i en hög med damm.

Sedan kommer A hem från Stockholm i eftermiddag. Can't wait! =) Då ska jag hångla!

25 min jogging

Tog mig ett litet joggingpass i solen (!). Blev "bara" 25 minuter men det kändes rätt lagom en dag som denna! Flöt på riktigt bra och jag hade nog orkat det dubbla. Men jag är nöjd med det lilla för tillfället.

Fixade förresten med IKSU-kort i förrgår så nu kan jag börja gå på pass igen. Längtar efter spinningen som jag inte sysslat med på drygt ett år snart! Undra hur det kommer gå att komma igång med den igen? Kommer antagligen vara dödsjobbigt från början. Men det blir skönt!

Ska nog bara köra en gång i veckan till att börja med. Sedan försöka jogga en gång i veckan också. Eventuellt klämma in ett gympass här och där. Ska ta det lite som det kommer och köra det jag är sugen på! Det blir ju som roligare då!

Helg och midsommar!

Hej och hallå!

Ja mina vänner, nu var det dags för helg igen. Midsommarhelg för att vara exakt. Vad hittar ni på? Själv blir det till att göra ingenting för första gången på flera år. Hade tänkt åka hem till Sundsvall men hittade ingen kattvakt så det blir till att stanna i Umeå. Får se vad som bjuds imorgon, men det blir nog väldigt lungt.

Tar mig nog en lite joggingrunda på morgonkvisten om vädret tillåter. Men först ska jag sova ut utan att bli väckt av alarmet 4.30 på morgonen!

Emma - speedad på kaffe
A är trött.

Fotopromenad

Dagens motion bestod av en promenad runt här i området. Trodde myggen skulle äta mig levande ett tag dock.


Nästan mitt i stan, tro det eller ej.


Alltid lika het.


Graciös och fin!

Bloggtorka

Det finns fler anledningar än flytten och mycket jobb som gör att jag bloggar lite mindre. ;-)

Söndagsstädning

Idag städar jag min halvfärdiga lägenhet. Jag vill få iordning nu så det blir mer "på riktigt". Ska sätta gardiner i köket idag så blir det nog lite mer hemtrevligt!

Appropå städning och andra göromål så älskar jag min nya tvättstuga. Maskinerna tar bara 30 min på sig att tvätta. Lite skillnad mot för förut då det tog 60 min per maskin. Man kunde ju bli tokig för mindre.

Till veckan jobbar jag förmiddag och ska ta och ge mig i kast med träningen på allvar. Nu ska jag komma i mitt livs form.

Hur många gånger har jag sagt det nu egentligen? :-P

Fulväder = Emma spenderar pengar

Ja jag har lagt en beställning på en ny kamera nu. En kompaktkamera denna gång. Lite bökigt att alltid släpa med systemkameran. Blev en Canon Ixus efter lite rekomendationer :-) Nu blir det nog lite mer foton på bloggen framöver också!

Nu mina vänner skall jag, hör och häpna, ta mig en liten joggingrunda!Bild: Cyberphoto.se

Veckans vikt

67.2 kg. Ja men det får jag väl vara nöjd med antar jag! Har ju som sagt inte ansträngt mig för att minska i vikt på ett tag utan mer satsat på att hålla den och inte gå upp igen. Har ju lite marginal upp till 70 nu och den siffran kommer jag inte passera igen.

Har bestämt mig för att börja forma nu i sommar istället för att fokusera på viktminskning. Sedan får vi se om det går neråt automatiskt eller om jag ska försöka ta de sista kilona sedan i höst. Jag har ju tidigare i vinter berättat att jag har julen 2009 som absoluta slutmål. Då ska jag ligga stadigt på 65 kg. Jag har ju trots allt ett "normalt" BMI nu, på 24 så det är jag rätt nöjd med.

Jag ska ta och mäta mig också och se om måtten förändrats något. Måste bara köpa ett måttband. Mitt gamla har försvunnit i flytten.

Favoritbloggar?

Kan ni inte lista era favoritbloggar? Och varför är det era favoriter? :-) Roa er med det medan jag sliter på jobbet! Längtar så mycket till helgen nu. Och semester... som sagt.
Jag i Natal 2008

Träningsvärk och skatteåterbäring!

Hörrni, idag har jag en sån där skön smärta i låren och skinkorna. Då vet man att det var längesedan man rörde sig, haha. Men det är som bekant tillfredställande trots att det gör ont.

Imorgon ska jag ta en ny runda hade jag tänkt. =)

Och igår kom ju skattepengarna in på kontot! Vilken lycka! Brände ju en del lappar på IKEA så det var välkommet kan jag tala om. Speciellt eftersom jag fick igen över 5000 kr! Slängde över det mesta på sparkontot. Har ni också fått tillbaka på skatten? =)

Kul att ni gillade bilderna förresten. Ska visa er mer sedan då jag får lite mer ordning. Det tar ett tag att fixa när man jobbar kväll. Hinner som inte börja fixa på morgonen direkt.Mitt vardagsrum

Bara för att ni ska få en lite personligare bild av mig så visar jag er mitt hem! Här är mitt vardagsrum som det ser ut för just nu. Sover här också för sovrummet är förråd för tillfället. Väntar på en soffa så jag kan flytta in sängen till sovrummet sedan. Tills dess är den soffa!

Spartanskt? Ja jag vet. Men jag har ju inte ens bott här i två veckor än =) Ska få upp lite saker på väggarna snart hade jag tänkt. och köpa en matta! Funderar på att göra en fondvägg där sängen står även. Får se vad värden tycker.

Men kolla, jag har ju gardiner!!! ;-)

Långsammare än någonsin

Ja jag tog mig ut på en liten sväng nu som sagt. Det gick okej, men inte speciellt snabbt. Känns att jag inte motionerat intensivt på drygt en månad. Blev en sväng runt universitetet bara och det tog mig 27 minuter att lunka de 3,7 kilometrarna. Det ger mig en kilometer tid på 7:18 min/km.

Jag är besviken men inser också att det är klart det inte går lika bra som innan när man haft ett så långt uppehåll. Jag tror jag plockar igen den där minuten jag tappat ganska snabbt bara jag försöker hålla i med träning nu.

Om jag ska skylla på något så hade jag faktiskt motvind större delen av vägen och hela 3 sega uppförsbackar att ta mig förbi ;-)

För skoj skull kan jag väl lägga in löpningens olika stadier. Från nybörjare till hurbulle ;) Själv tror jag att man kan placera min jogging någonstans mellan 6-7:e stadiet, hehe

1. Stenstod
1.1/4 Går att rubba
1.1/2 Sälstadiet
1.3/4 Ålning medelst hasning
2. Stappling
3. Släpande
4. Hasning
5. Lufsa
6. Lunka
7. Stappeljogg
8. Jogga
9. Mala
10. Harvande
11. Trippa
12. Löpning
13. Flyt
14. Älga
15. Skägga
16. Sprinta
17. Rusha
18. Tokrus!

Another sunny day

Sol, sol, sol säger jag bara! Så grymt skönt. Inte så himla varmt men det gör inte så mycket när man får massa energi av ljuset ändå. Det är ju viktigt när man bor såhär långt norrut.... man har ju totalt mörker större delen av året :-P

Har just avnjutit en kaffekopp på min inglasade balkong och väntar på att ipoden skall ladda och frukosten lägga sig i magen. Sedan ska jag jogga en sväng!

Återkommer med resultatet, hehe

Är det inte semester snart!

Kvällvecka igen då... And I hate it. Nu har vi nya sommarscheman dessutom så man har massa städ att göra på kvällen. Bra att man har något att göra förstås, men drygt eftersom att det var asmycket att göra. Svårt att hinna med. Längtar till semestern, bara 6 veckor kvar lite drygt... Som en evighet känns det!

I veckan ska jag komma igång med joggingen igen hade jag tänkt. Nu får det vara nog med maskande. Ska försöka jogga imorrn och på torsdag innan jobbet. Känner mig rätt peppad så det borde gå vägen!

Det här med inre stress

Jag har under ett par år haft svårt att sova på kvällarna i perioder. Det har tagit extremt lång tid för mig att somna. Ofta 1-2 timmar. I värsta fall har jag legat vaken och stirrat i taket halva nätterna. Varför har jag aldrig förstått riktigt. Tänkt att det beror på sängen, rummet eller något annat som stör på ett eller annat sätt. Typ vägen utanför.

Inte förrän nu. När jag flyttade från min förra lägenhet till mitt tillfälliga boende och sedan vidare hit till min nya bostad så har jag inte haft en enda sömnlös natt. Inte en kväll på 5 veckor som jag haft svårt att somna. Så då kan ju vem som helst räkna ut att anledningen till mina sömnsvårigheter nog berodde på min livssituation.

Jag har väl antagligen varit stressad pga mitt förhållande utan att jag märkt det eller förstått det. Eller kanske inte velat inse det? Jag vet inte. Men nu känns det bra. Grymt bra t.om.

Det är som att jag hittat en balans i livet på något vis. Jag ångrar inte för fem öre att jag gjort som jag gjort.

Jag mår riktigt bra mentalt. Kanske en förutsättning för att kunna jobba mer på det fysisksa också. Det går ju som bekant hand i hand!

Ytterligare lite fattigare

Nu har jag bränt lite pengar på IKEA. Blev en del nödvändiga saker som en till kastrull, nya bestick och gardinstänger. Sedan köpte jag också den vita  EXPEDIT-hyllan som kommer tjäna som bokhylla/sideboard i vardagsrummet. Har den inte uppställd utan den ligger ner. Har härmat min kompis Madde ;-)

Ska snarft visa er lite bilder om ni vill se? Måste bara rota fram USB-kabeln till systemaren... alla såna grejer ligger i en röra. Kompaktkameran försvann i bodelningen...

Nu ska jag äta lite cashewnötter och softa resten av kvällen!

IKEA

Eftersom IKEA inte finns i Umeå blir det ett projekt att ta sig till Sundsvall varje gång man vill handla. Idag är en sådan dag. 3 timmar bil ner för att shoppa. Men med tanke på mitt grymma sällskap så är det piece of cake!

Blir bara en tur över dagen. Nästa gång blir det nog övernattning också, med tanke på att jag har alla kompisar och familj där nere.

Vad gillar ni min fräna tischa förresten. Passar ju mig som handen i handsken ;-)

Nej dags att sminka sig lite så man inte ser ut som ett lik.


Funderingar om hälsa för femtielfte gången?

Jag är så sjukt ambivalent. Ena stunden är jag råpeppad att ta de sista kilona ner till 65 kg. I andra stunden är jag rätt nöjd men vill träna till kroppen så den blir betydligt fastare. Vill ha bort mer mage för det är där det mesta av mitt fläsk sitter. Jag vet inte vilket ben jag ska stå på. Sommaren i antågande också vilket gör mig automatiskt lat. Sedan att jag haft sjukt mycket att göra med relationer och flytt den senaste månaden. Eller jag ska väl säga de senaste månaderna... Det har tagit en del på mina krafter och det mentala. Man funderar ju så mycket när man inte trivs med livet på alla plan.

Viktmässigt ligger jag och pendlar mellan 67-68 kg som det ser ut just nu så jag går ju inte upp i vikt i alla fall. Den nivå på mat och vardagsmotion räcker för att hålla vikten hyfsat stabil. Då har jag inte ätit Low Carb direkt utan mer åt GI-hållet och faktiskt unnat mig en hel del. Både glass, kex och lite annat.

Så frågan är väl återigen: Satsa på att "banta" eller satsa på att forma kroppen med hjälp av träning. Det är ju som sagt sommar så det borde vara ett ypperligt tillfälle att faktiskt satsa ordentligt på joggingen. Jag vet ju att jag kan. Det sitter bara i huvudet. Och därmed kanske lägga vikten åt sidan fram till hösten och då se vad jag ligger på. Sedan plocka det sista.

Så ja, vad är problemet? Snart kan man väl kalla min lägenhet för ett hem och då kanske det blir lättare att börja fokusera ordentligt igen? När man inte har en röra med kartonger och prylar omkring sig.

Vad tror ni?

Till köket

Helt orelaterat egentligen men här kommer jag nu sitta och avnjuta min goda och nyttiga kost! Snyggt va! Inköpt på Boom!

Mitt i veckan

Onsdag och således är halva arbetsveckan avklarad. Gud så skönt. Sliter ganska hårt på jobbet nu då vi har lite specialscheman vi går efter samt storstädning. Men snart är väl IKSU dött som i graven antar jag, då alla studenter är puts väck!

Blir LCHF-pizza till middag idag i alla fall. Gott som tusan! Vad äter ni idag? =)

Hur hinner man med?

Bloggen är sjukt försummad just nu. Jag vet! Men det finns inte riktigt tid ju! Jobba, flytta och en del annat som tagit energi. Sedan att solen skiner gör ju inte saken bättre på bloggfronten! Man vill ju vara ute! Läsa andras bloggar gör jag knappt. Men jag får väl läsa ikapp lite framöver!

Hur som helst. Ligger på ungefär samma vikt fortfarande och har börjat med GI/Low Carb igen. Men jag har bestämt att jag ska få äta lite bröd denna gång. Resten ska jag skippa! Får se hur det går. Ger det inga resultat ska jag väl ta det till den mest extrema nivån ett tag.

Det kommer i alla fall inte bli en sommar då man går upp 3 kg på semestern ;-)

RSS 2.0