Magknip och skitväder.

Usch, förut fick jag världens magknip. Vet inte vad det beror på... om det var kaffet, eller kanske mjölken i kaffet som gjorde det. Eller något jag åt till frukost...

Blev helt spak i alla fall... lade mig under en filt på sängen och läste en tidning. Vad händer? Jo jag somnar givetvis! Men nu känns det i alla fall okej, som tur är.

Snön vräker ner här utanför och blåser i ansiktet vart man än vänder sig. Gick en sväng på ICA nyss för att handla middagsmat så jag fick erfara det härliga vädret ... Så ni kan ju gissa vem som inte joggat idag!

Imorgon är en ny dag. Just nu har jag bara lust att fixa maten, äta och sedan kura vidare i soffan. I värmen.

Mina crunches ska jag i alla fall göra!

Bättre dag idag :D

Ja jag kunde fasen inte låta bli utan jag ställde mig på vågen igen. Och då visade den 68.5 istället för 69.0 så det känns lite bättre då ;-) Det är bara mentalt det där. För ett halvkilo gör faktiskt inte så himla mycket... men det känns bra att se 68-komma-nånting istället för en 9:a på slutet.

Nu kanske det inte är helt omöjligt att få komma ner på nivå 67 :P Men man ska inte ropa hej i förväg!

Grått och trist här idag. Men det verkar inte snöa... Kanske blir en utejogg ändå! Ska äta frukost, tvätta och dricka kaffe först bara!

Cheerio for now =)

PS. Jo det snöar visst... små små flingor...

Suck.

Prognos för NORRA NORRLANDS KUSTLAND
Snöfall som kan bli ihållande. De största mängderna väntas i Västerbotten, där fram till söndag kväll ett tillskott på 2 eller lokalt 3 dm. Ca 10 minusgrader. Vind omkring nord.


Behöver man säga mer?

Blir dyrt detta

Man ska komma ihåg att det inte bara är själva utlandsresan + inrikesflyg som kostar pengar när man bokar. Allt runt omkring kostar ju också en del! T.ex solskyddsfaktor som man måste ha är svindyrt. Och jag som bara hade några få sommarplagg att dra på mig måste ju handla på mig lite nytt. Okej, man måste väl inte... en del finns ju att köpa där. Men jag har läst att vi med strl 40/42 klassas som "elephantsize" där så jag tar hellre det säkra före det osäkra och tar med mig det jag behöver =) Så man har lite ombyte i alla fall!! Får se det som att jag nog kommer slippa köpa sommarkläder till våren i alla fall =)

Sen är det ju vaccination a´ 500 kr per gång = 1000 kr innan resan + 500 kr ytterligare efter ett halvår om man vill ha skydd i 25 år. Imodium, Resorb och myggmedel måste ju förstås med. Och lite andra småprylar. Så det drar fasen iväg... Och ja... vi får ju inte glömma resekassan... som blir X antal tusenlappar! :P

Men det är värt det! Vissa slänger sina pengar på dyra handväskor, smink, kläder, sitt hem eller sitt husdjur. Andra lägger dem på resor =)


---

Hade planer på att jogga förut idag efter att vi kommit hem från stan. Men snön föll irriterande nog från skyn i stor mängd så jag kände inte för att klafsa runt i den... Imorrn ska jag se om det går att köra ute eller så traskar jag till IKSU =)

Blir en slapp kväll här i alla fall. Känns inte som det är någon direkt som ids göra något denna årstid. De flesta verkar sitta hemma och uggla ;) Men jag kanske har fel.... hehe.

Irriterande!!!

Då är man uppe på 69.00 kilo igen då!!!! Fan vad irriterad jag blir. Okej, kanske har lite att göra med träningsvärk och vätska i kroppen. Men ändå! Allt jag gick ner förra veckan är tillbaka :-( Besviken! trodde inte det skulle bli så mycket som 0.8 kg iaf.

Men, men... ingen idé att hänga läpp allt för mycket, bara att fortsätta att träna osv!

Måste bero på att jag ökat på kolhydraterna alldeles för mycket. Jag ökade dem förra veckan för att jag behövde mer energi och fick mer ork faktiskt. Speciellt när jag ska jogga märker jag skillnad. Men så har det kanske spårat iväg lite med för många mackor och pasta. Pastan skall bort igen. På direkten. Så kanske det blir en viktminskning kommande vecka istället

Nästa vecka ska jag mäta mig också. Får se om det hänt nåt!

Nu kaffe! Och det är som sagt ingen mening att sura utan bara ta nya tag. Det är ju trots allt lördag =)

Jag är nöjd över...

  • ... att jag inte ätit chips eller lösviktsgodis sedan nyårsafton.
  • ... att jag inte druckit någon läsk överhuvudtaget.
  • ... att alkoholintaget har varit lika med noll hittills.
  • ... att jag tränat och vardagsmotionerat* 2000 minuter prick hittills i år. Och mer skall det bli!
  • ... att jag gått ner i alla fall 4 kg, den vikt jag lade på mig i höstas då jag var lat och slevade i mig passa onyttigt


Klapp på axeln till mig själv =)


* Lägger in promenaden till jobbet som vardagsmotion. Men egentligen kan man ju säga att jag vardagsmotionerar minst 7 timmar om dagen då jag jobbar. Men det blir lite knäppt att lägga in så pass mycket i träningsdagboken ;-) Och man går ju inte så snabbt alla gånger heller. Men ändå! Värt att komma ihåg i alla fall.


Massor med träning

Tränade riktigt mycket idag... Eller ja, mycket för att vara mig då! Blev först lite "uppvärmning" i form av crosstrainer och löpband i 20 min. Tog inte ut mig så hårt utan blev lagom varm.

Sedan blev det BodyPump i en timme drygt och efter det joggade jag lite lätt i 2 km på löpis igen. Sedan fick det vara nog! ;-) Grymt nöjd i alla fall.

Ska bara få i mig middag nu så är dagen fulländad

Veckoslut igen

Det bara rasslar till så är det plötsligt fredag igen. Riktigt skönt. I helgen blir det nog att handla smågrejjer man ska ha med sig på resan. Typ myggmedel, haha.

Och så blir det träning efter jobbet!! Tjoho! Vet inte vad dock... Men det löser sig väl! Som alltid.

På viktfronten ser det inte så ljust ut. Vägde mig igår och ligger fortfarande på plus... :-( Men å andra sidan är det väl kanske inte hela världen. Hade bara så gärna velat se 67.XX-någonting innan resan... Men det kommer med största sannolikhet inte att ske. Ska vara ordentlig och duktig nu sista veckan i alla fall och ändå hoppas på det bästa! =)

Nu lite smink i fejjset och sen iväg till jobbet!

Ha en skön fredag =)

Jobba jobba jobba

Kvällspass igen. Tråkigt!!! Men bara att bita ihop som jag sagt så många gånger förut. Skall tydligen ha personalmöte också.

Ingen träning idag således. Men imorgon däremot! Då blir det något skojjigt pass tror jag!

Off to work!

Massage är inte dumt

Min snälla babe gav mig massage nyss. Helt grymt skönt. Känt mig så stel i benen t.ex trots att jag stretchat duktigt för en gång skull. Men nu känns de lite mjukare i alla fall.

Dessutom tror jag att jag har lite mineralbrist då jag lätt känner en början till sendrag i baksidan låret. Ska köpa lite tillskott och se om det kanske blir bra sen!

Nu är jag trött... Men ska vara vaken en stund till. Lite kvällsfika väntar =) Börjar ju dessutom sent imorrn!

Styrke igen

Blev ett gympass idag efter jobbet. Skönt det! Ibland är det skönt att träna t.ex ryggen trots att man är lite halvseg i den. Om man suttit en hel dag är det också skönt att få igång lite blodcirkulation!

Blev 40 min i alla fall och jag hann nog med 5 övningar tror jag. Kanske hetsade något mellan ett par övningar dock :-P Tyckte ändå jag vilade rätt länge!

Förresten, vad grymt mycket svårare det är att köra t.ex axelpress i FreeMotion än i en vanlig axelpress. Man får verkligen balansera upp och spänna kroppen mycket, mycket mer för att kunna göra rörelsen korrekt. Gillar det i alla fall. Även latsdrag i FreeMotion tycker jag bättre om!

Axelpress





Burr...

-27 grader... säger bara det. Har INGEN lust att gå ut för promenaden till jobbet. Kan inte komma ihåg att det har varit såhär kallt i slutet på februari på länge.

Well. Bara att bita ihop.

Rekord igen... =)

Nog för att jag sprungit snabbare förra året men nu har jag ju börjat om. Och så ocså resultaten. Idag klampade jag på där på bandet. För ja, det känns som jag stampar och klampar mycket mer än de som är fit och bara flyyyger fram på det där löpbandet.

Anyway... Blev 4 km och tiden blev 26:20 min! Ytterligare en liten förbättring! :-D Är riktigt nöjd med tanke på hur snabbt jag tagit mig från att jogga på 8:ans nivå till 9.5 t.ex. Sprang en stund på 10:an också och en ministund på 11:an med. Snitthastigheten blev 6:35 min/km. Då gick jag ändå 4 min ungefär av den totala tiden.

Jag vet inte varför jag stannar av och går... Men det är nån mental spärr jag har att jag är trött vid 2.5 km. Men egentligen kan jag fortsätta, men gör det inte... Bara för det där jäkla tidtagaruret. Hade inget att lägga över heller och ingen TV att se på så jag stirrade bara på siffrorna hela tiden!

Vill så gärna springa ute mer... Men det verkar ju dröja innan man kan göra det :-( Då har jag lättare att springa längre sträckor. Inbillar jag mig i alla fall!!

Nåja, nöjd med dagens pass ändå.. blev 10 min crosstrainer också

Iskall tisdag

Himlen är blå, solen strålar och det är 25 grader. Ja inte plusgrader utan minusgrader... Givetvis. Bara till att dra på sig täckbyxorna för promenaden till jobbet då!

Ser i alla fall fram emot att träna sedan. Hoppas jag har tillräckligt med energi för i söndags var det ju inte sådär tipptopp. Jag får peppa igång mig själv under dagen helt enkelt!

Ha en bra tisdag, frys inte ihjäl :-P

Trötta fötter

Dagens arbetspass avklarat och det är så skönt att komma hem, softa lite och lägga upp fötterna i soffan. Kollar på skidåkningen och ska snart fika lite. Blir ett Biggest Loser innan det är dags att sova ;-)

Imorrn blir det ett försök på löpbandet igen. Hoppas man slipper folk som likt hyenor står och väntar på att man skall bli klar. Som komnmer irriterande nära bara man stannar för att gå en stund. :-P Alldeles som det inte finns tillräckligt med löpband på IKSU...

Fast samtidigt kan jag tycka att de kan sätta upp lappar på t.ex 3-4 löpband där det står att man får springa max 10-15 min som uppvärmning. Så kan de som vill konditionsträna få vara ifred utan att någon knackar på axeln o frågar om man inte är klar snart.

Dumheter & resfeber

Om man ställer sig på vågen dagen efter en brakmiddag med tacos så är man rätt osmart. Jag åt verkligen skitmycket igår. Sådär proppmätt att man knappt kan ligga och sova på mage för att det tar emot :-P Jaja, blev ju ett fint plus på vågen, men jag antar att det försvinner under veckan. Hoppas det i alla fall!!!

Nu dricker jag kaffe och ska ta mig lite frukost strax. Kvällsjobb idag tyvärr... Men det är bara att härda... 10 arbetsdagar kvar till SEMESTER!!!! Kan inte fatta det, var ju nyss vi bokade. Resfebern börjar smyga sig på. Eller, who am I kidding? Har nog haft resfeber sen dagen vi bokade... =)

Appropå det. Är det någon läsare här som varit i Khao Lak? Tipsa gärna om restauranger osv. isåfall =) Alltid kul att ha något ställe att gå och leta efter.

Verkar som stranden på bilden ska ligga ganska nära vårt hotell som jag fattat det. Ser inte dumt ut! Annars har vi en strand kanske 300 m från hotellet också, men det verkar som det är mycket koraller etc som spolats in där efter tsunamin så den verkar inte vara sådär jätte badvänlig. Men vi får väl se... Är ju bara att gå en bit... motion i sanden liksom! Stränderna ligger ju på rad efter varandera. I Brasilien fick man ju gå i jobbiga trappor jämt då man skulle till stranden så jag lär nog kunna stå ut i Thai med ;-) Cyklar kunde man tydligen hyra/låna på hotellet också. Skitbra det!


Khuk Khak Beach


Lite träning i alla fall

Kände mig inte så peppad på att träna idag heller egentligen. Ville bara ligga och kura under en filt i soffan och slippa gå ut i skitvädret. Men vi tog oss till IKSU ändå, jag och A. Jag hade ambitionen att jogga 30 minuter, men blev less nästan direkt så jag gick och körde några ryggövningar i gymmet istället. Kändes bättre och roligare!

Innan träningen gjorde jag Oopsies som vi smaskade i oss =) Gott, gott!




Trött

Ungefär lika trött som i fredags känns det som... suck. Igår såg vi film och tryckte asmycket morötter. Det var inte bra för magen kan jag tala om... Blev surt i den och det kändes som man var proppmätt och hungrig samtidigt. Lyckades somna tillslut i alla fall men idag är det nästan som man är bakfull. Huvudet känns jättekonstigt och magen är inte bra än.

Ska äta något nu medan vi tvättar och hoppas på att det blir bättre. Sen blir det nog lite träning hoppas jag. Lika kallt idag som igår... tröttsamt. Blåser givetvis också ... vad annars?

Men jag är inte bitter :-P (eller, haha?)

Kyla, vik hädan!!

Åh vad less jag är på att det ska bara -20 grader nu!!! Det är snart mars och då brukar det väl nästan aldrig vara såhär kallt, inte ens i Norrland.

Var ner på stan en sväng för att köpa ett par hörlurar till A och en present till min systerdotter som fyller 1 år imorrn. Ska skicka ner den imorgon. =) Det var isande kallt och dessutom blåste det ju. Som alltid i den här stan...

Tror inte jag orkar traska iväg till IKSU idag för att träna... Blir städning istället.. och crunches!! =) Städning är också motion säg... :-P

Tur man åker till värmen om 2 veckor...

Veckans vikt

Okej, igår trodde jag ju att det skulle gå dåligt. Med anledning av att jag ätit mer kolhydrater än vanligt bland annat. Och vi får inte glömma semlan. Och så har det bara känts trögt! Men det gick faktiskt bra!

Jag tror jag ska fira det med ett joggingpass! =)

Nuvarande vikt: 68.2 kg
Viktminskning: -0.9 kg
Viktminskning sen 4/1: -4.6 kg
Total viktminskning: 23.3 kg

BMI: 24.5
Längd: 167

Invägning imorgon

Är lite skeptisk. Känns inget bra inför denna veckas vägning. Är glad om jag åtminstone inte gått upp!! Men jag vettetusan...

Är skittrött nu men jag lär väl sitta uppe och härda ett tag till... Ska försöka lägga upp receptet på pizzabottnen jag gjorde förut imorgon också. Orkar inte nu!


Seg är bara förnamnet

Vet ni vad... jag iddes faktiskt inte byta om och köra ett gympass idag. Kände mig så sjukt segt i slutet av arbetsdagen att jag tog på mig ytterkläderna och gick hem istället. Och det kändes som ett smart val för mina ben är trötta, likaså ryggen. Så jag tror inte det blivit ett så bra pass ändå. Får träna lite i helgen istället!

Ska softa nu och sedan ska jag försöka mig på att göra en pizzabotten med minimalt med kolhydrater. Får se hur det går! Får återkomma med resultat sedan!

Skulle behöva röja upp lite här hemma också... A's plugggrejer ligger överallt blandat med massa skräp. Men bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete som man brukar säga ;-)

Skönt med helg i alla fall!! Eller hur?

Alldeles för sent...

för mig att vara vaken då jag ska upp tidigt imorgon. Börjar 06. Ska dessutom ha med mig en "lärjunge" som ska vikariera för mig då jag är ledig. Får lägga alla tråkiga sysslor på henne kanske... he he he ;-)

Blev sent idag för jag var tvungen att se ett avsnitt av Biggest Loser, haha!

Packat träningsväskan återigen för imorgon ska jag nog köra lite rygg i gymmet.. bland annat! =) Viktigt att stärka ryggen när man är en städkärring som jag är :-P

Natti natt!


Skotest, över förväntan

Provade skorna jag skrev om igår idag. Hittade någon form av instruktioner i botten på skokartongen hur man ska anpassa sig till dem så jag tog det ganska lugnt. Joggade lite lätt, provade några fartökningar för att känna hur det kändes, traskade på med lutning osv. Blev inte mer än dryga 35 minuter inkl uppvärmning & nedvarvning men det räckte till. Det stod att man inte skulle hålla på mer än 20 min. Får höra mig för lite mer exakt hur man ska göra...

Kände faktiskt ingen smärta förutom lite, lite i fotleden i början men det gick över då jag värmt upp. Tänkte att jag kanske skulle få ont i fötterna då man prövar skor man aldrig använt förr. Men icke. Bara den "vanliga" tröttheten jag nästan alltid får efter jobbet. Men så går jag ju nonstop i flera timmar om dagen också.

I övrigt gick det faktiskt helt sjukt bra. Kom på mig själv med att jogga på 9:an och sedan springa in i "pulsmätarpinnen" framför mig ett par ggr. Så jag ökade farten ett snäpp. Kändes bra och inte så ansträngade faktiskt. Bra arbetstakt liksom.

Nu dusch och sedan lite mat i magen!

Så var det över...

Jag har avverkat det enda kvällspasset denna vecka nu. Så grymt skönt! Och bara två dagar kvar till helg! Gick hyfsat bra att jobba ändå, gillar när man har saker att göra men att det inte blir för stressigt. Visserligen borde man vara fler på det där passet men så kommer det aldrig att bli... så folk får stå ut med lite skit i duschen helt enkelt.

En kompis till A har idag även givit mig ett par Ecco-skor att prova jogga i. Så det tänkte jag eventuellt göra imorgon. Funkar det bra blir det ett köp till en billig slant =) Lustigt eftersom jag bara för någon dag sedan funderade på nya joggingskor! Det är bra med kontakter ibland! =)

Läs om skorna här. Ska som sagt bli riktigt intressant att testa!


Säng, säng, säng!

Dags att krypa till kojs efter en bra dag! Imorgon har jag sovmorgon eftersom jag jobbar kväll! Ska bli skönt att sova ut lite sådär mitt i veckan! Eller ja, sova längre än till 05.00 i alla fall. =)

Ingen träning imorgon, men på torsdag hoppas jag att jag ska kunna jogga, eller köra nåt annat pass på IKSU kanske. Vi får se!

Sov gött!! =)

Jag har världens sötaste katt

Jag måste bara visa er den här bilden, appropå ingenting.
Är han inte grymt oemotståndlig? =)



Benstyrka & semla

Blev gymmet idag igen då lilltån inte var speciellt samarbetsvillig... det skavde och brände där nere. Hur som helst så blev det först crosstrainer som uppvärmning och sedan gjorde jag några benövningar. Samt mage förstås. Får inte glömma min egen utmaning =)

Efter det kände jag mig nöjd, mötte A vid ICA och handlade 2 semlor med oss hem. Har planerat hela februari att jag ska få äta en semla idag eftersom det är fettisdag! Och god var den! Hemmagjorda är förstås godare men ställa mig och baka två semlor gör jag icke =)

Ska fixa lite sen middag nu och sedan blir det bara TV resten av kvällen. Skönt det! Har ni ätit någon semla eller avstår ni?


Måndag: Styrketräning

Blev en sväng i gymmet idag, 40 minuter ungefär. Sedan blev det så smockat med folk att jag inte orkade längre utan gick hemåt! Nöjd ändå! =) Imorgon ska jag konditionsträna! Och göra crunches:en förstås ;-)

Dock har jag gjort illa min lilltånagel... så det gör skitont att ha skor på sig... Får se hur det känns imorgon om jag kan jogga eller om det går bättre att köra spinning! Vill nog hellre jogga så jag håller tummarna för att det går att ha de skorna på sig!

Ny vecka och nya friska tag

Jag tycker alltid helgen går sådär sjukt fort att man knappt hinner med att känna sig ledig. Så det är bara att hoppa upp på hästen igen och ta nya krafttag. Semestern känns i alla fall inom räckhåll nu, 3 veckor kvar bara!

Träningsväskan är i vanlig ordning packad och jag tror jag ska gå på Bodypump sedan efter jobbet. Eller så blir det gymmet!

På återseende i afton! =)

Bio och fina blommor

Mitt hjärta gav mig en stor bukett med blommor idag. Rosor och liljor. Det doftar så himla gott i lägenheten! Sedan efter vi avnjutit en god kycklingsallad så begav vi oss iväg till SF för att se "Farsan" på bio. Helt klart sevärd! Och jag unnade mig popcorn. Attans vad gott det var...

 

Det har verkligen varit en bra dag idag. Massor med pussar, massor med bra saker har blivit gjorda och det känns som man är laddad inför kommande vecka.

Träna ska jag givetvis göra och jag ser fram emot det!! Blir nog ett pass imorgon och eventuellt tisdag med. Till att börja med!

Nu ska jag höra om A vill se ett avsnitt Biggest Loser innan det är sängdags!


Alla FRISKA hjärtans dag

Hörrni... Den 14:e feb. behöver ju inte bara gå i kärlekens tecken. Jag tycker att alla som läser här idag skall göra något för sitt egna hjärta. Ut och promenera eller jogga. Eller gå till gymmet/simhallen och kör ett svettigt pass!

Gör det för din egen skull och för ett starkare hjärta. Meddela gärna sen hur det kändes vettja! Kom igen nu allihop.



Själv har jag avverkat årets första utomhusjogg. 3.5 km bara, men det kändes härligt kan jag tala om! Blev inte så katastrofal tid som jag trodde heller, 24:50 min. Jag är ju alltid lite långsammare ute än på löpbandet. Nu har jag en tid att slå ute också.

Hade kunnat jogga längre men hade missberäknat längden på min runda lite, så nästa gång ska jag ta en annan sväng!

Alla hjärtans dag

Vill önska mina fina läsare en trevlig alla hjärtans dag! Firar ni på något vis eller är det som vilken dag som helst? Lite kan man väl fira, tycker jag väl ändå. Även fast det blivit så komersiellt. Men det har man väl klagat på sedan urminnes tider också!


Kväll

Det är skönt att bara slöa ibland. Kollar lite OS osv. Ska unna mig Marabou Dark Mint sen. Köpte en sån liten förpackning med typ 2 bitar i ni vet.

Tror jag ska försöka övertala A att massera min rygg också :-P


Grymt väder

Riktigt fint väder idag igen. Skall ner på stan en sväng för att kika lite. Kommer väl krylla med folk skulle jag tro! Såhär ser det i alla fall ut nedanför vår lägenhet. Mycket snö!


Veckans vikt

Trots PMS och nu mens (skiten kom igår...) så har jag gått ner i vikt denna vecka! Jag som alltid brukar gå upp 1 kilo, minst.

Känner mig ganska nöjd. Det är inga stora siffror som ramlar från min kropp nuförtiden men många bäckar små, som man brukar säga =)

Nuvarande vikt: 69.1
Viktminskning: -0.5 kg
Viktminskning sen 4/1: -3.7 kg
Total viktminskning: -22.4 kg

BMI: 24.8
Längd: 1.67

Jag skriver ut längden jämt för att jag ofta får frågan om hur lång jag är när jag skriver hur mycket jag väger... ;-P

Jag är helt sjukt bra!

Jajjamensan! Det är jag ska ni veta!!

Blev löpbandet efter jobbet idag och damn it alltså... trots att jag var riktigt seg i benen pga. träningsvärk så sprang jag 4 km på 27:40 min. Och då gick jag först kanske 3 min och hade 2 pauser (eller 3, minns inte) om 2 minuter vardera. Så det betyder ju att när jag väl sprang så gick det (i min mening) fort =)

Sprang mest på 9 och 9.5 och ökade i några minuter till 10:an. Jag tror att jag kan jogga konstant i 30 min på 9:ans hastighet utan att vila. Kanske längre till och med. Får prova nästa gång!

Har liksom fastnat här på 4 km också, så nästa gång ska jag hålla på tills jag tagit mig 5 km istället.

Tumme upp!

 

PS. Dessutom gjorde jag mina 100 crunches! =) Bra va!




Sport-BH

Jag beställde en ny sport-BH från Ellos nyligen. Och den var faktiskt riktigt bra! Till ett bra pris dessutom. Hade även rabatt så det blev inte dyrt alls! Tror jag ska köpa en till fast i vitt!

Rekomenderas. Jag tog en mindre storlek på kupan (D istället för E/F) för att den skulle sitta åt hårt. Och det gör den. Funkar bra till löpning!! Visst, det skumpar lite men det gör det ju oavsett vad man har på sig om man inte tejpar brösten med silvertejp typ :-P

Kan nämna att det inte är brottarrygg på den. Men axelbanden sitter där de ska och glider inte runt. Är mjuk att ha på sig också, man känner inte att det skaver någonstans t.ex!

Bild: Ellos.se


Fredag!!

Gud så härligt med fredag! Opeppad på kvällsjobb förstås men det går rätt bra ändå. Är ju som ganska lugnt på IKSU på fredagkvällar!

Funderar på att ta med mig träningskläder faktiskt, haha. A funderade på att komma och träna när han slutar sitt jobb så då skulle ju jag kunna köra en lite kortis jag med på löpbandet kanske! Jag får se! =)

Nu ska jag i alla fall göra mig klar och sedan bege mig ut i finvädret! Grymt härligt med sol!

Ha en skön dag!

Recept önskas

Kan inte ni tipsa mig om lite olika recept! Känner mig helt lost på matfronten just nu. Blir som jag skrev i förra inlägget mest samma, samma hela tiden.

Så alla tips mottages =) Behöver inte vara GI/Low Carb heller. Det mesta går ändå att modifiera!


Gym

Blev lite gym idag bara. Körde ganska hårt på ben. Blev helt skakis efteråt. Tror inte jag höll på mer än dryga 35 minuter, men bättre än inget som man brukar säga!

Ska diska och sedan fixa lite käk! Blivit dåligt med recept nu igen, men jag har inte lagat något skoj tycker jag och så äter vi mest samma här. Sånt som det redan finns recept på! =)

Fick bikinisarna från LaRedoute förresten och den ena var helt okej, så jag beställde en till fast svart. Så nu kommer jag ha en svart och en turkos =) Den som man knöt bakom nacken funkade inte på mig.. blev för slappt tyckte jag. Och knöt man kortare band så blev det för tungt i nacken. Inte skönt! Hade kunnat funka om det varit formpressade kupor. But no.



Funderingar kring morgondagen

Imorgon slutar jag tidigt och tänkte att det kanske skulle finnas något skoj pass att gå på där vid 15-tiden. Men icke! Så frågan är: Ska jag köra lite i gymmet direkt efter jobbet imorgon eller vänta ända till kl 16 då jag kan gå på BodyPump eller Core? Känner inte för att springa igen i alla fall.

Svåra livsfrågor man ställer sig själv va? ;-)

Nu kan jag bara tänka på hur tunga mina ögonlock är och nästa anhalt blir kudden. Gud så skönt det skall bli att sova! Och somna med ett leende på läpparna ska jag göra, med tanke på dagens prestation!

Natti natti! =)

Jag har slagit pesonbästa igen!

Jajjamensan, idag är det en stolt (och svettig) Emma som skriver på tangenterna. Tränade efter jobbet och det blev löpbandet igen. Trots att jag kände mig lite halvseg så pinnade jag på med mina stubbar till ben och vips... 4 kilometer och endast 27:07 minuter senare var jag klar! Det är alltså en förbättring på över 2 minuter sedan i söndags :-D

Snittiden blev 06:47 min/km till skillnad från i söndags då den låg på 7:19 min/km. Är riktigt, riktigt nöjd med mitt avancemang hittills! Om jag kan hålla samma fart hela tiden betyder det att jag kan ta 5 kilometer på under 33 minuter, vilket jag kan känna mig nöjd med!

Idag var jag tvungen att stanna och gå i cirka 3 minuter ungefär dessutom, så bara jag kan hålla mig joggandes hela vägen så kan jag nog få ner tiden ytterligare lite till!

Kom hem och gjorde mina 100 crunches också! Raka, sneda och omvända. Med omvända menar jag såna här:


Veckorna går rätt snabbt

Tänk att det redan är 10:e februari... Tycker det nyss var grå december... Men jag klagar inte! =) Längtar till sommaren, det mesta blir mycket lättare då. Jogga ute t.ex. Iofs gillar jag när det är lite halvkyligt när man ska ut och jogga, men -10? Nej tack.

Ska peta i mig lite frukost nu och klä mig, sedan traska till jobbet! Just ja, får inte glömma att packa träningsväskan! :-D Är grymt taggad.

Förresten har jag tjuvvägt mig. Kunde inte hålla mig... 69.3 kg. Kanske går ner lite mer till på lördag? Hoppas =)

Ha en superonsdag!

Träningsdags!

Ska bi skoj att träna imorgon! Känner mig riktigt sugen faktiskt! Undra om man har hittat den där omtalade balansen när det gäller träning? Det verkar ju onekligen så i alla fall. Vet inte vad jag ska träna i vanlig ordning, men det är väl lika bra att det får bli spontant!

I övrigt har dagen varit seg... Känt mig trött och "matt". Men det är nog bara tillfälligt. Man blir väl automatiskt less när man ska jobba kväll... :-P

Ska ta mig något ätbart nu och sedan sova! Eller ja, ska läsa lite på forum om kubmaneter först. Blivit uppskrämd av media av de där maneterna så vette fan om man törs bada i Thailand... Eller jo, man törs nog men man får väl vara lite aktsam...

PS. bloggen har hållt på och epat sig idag med... suck!!!

Skillnad

Den största skillnaden på hur jag var innan och på hur jag är nu, efter att ha gått ner typ en fjärdedel av min kroppsvikt, är nog inställningen.

Alltså intsällningen till exempelvis träning. Förut kunde jag se det som ett nödvändigt ont och enbart ett redskap för viktminskning. Jag har för det mesta alltid gillat det och sett en viss glädje i det. Men ibland såg jag det alltså bara som ett måste. Det gör jag inte längre! Nu tränar jag främst för att det får mig att må bra och att det är kul. Att jag går ner i vikt är en bonus. För hade jag inte tränat hade jag inte gått ner i vikt heller. Åtminstone inte lika mycket.

Lite yrt inlägg det här, men ni kanske förstår hur jag menar.

Visst kan jag också nu känna ibland att jag måste träna. Måste för att inte gå upp alla kilona igen. Men jag vet att jag inte kommer gå upp 20 kilo om jag skippar träning några dagar i följd. Det krävs mer än så för att lägga på sig så många kilo.

Det känns som att mina tankar blivit mycket bättre på sistone. Att man inte har den där elaka djävulen på axeln som säger att man är dålig lika ofta längre. Hon dyker upp ibland men allt mer sällan. Det är skönt!

Man kan ju inte ödsla sitt liv på att klanka ner på sig själv. Lika bra att göra det bästa av det hela!

Blogg.se = ständigt strul

Allvarligt talat, i alla år jag använt mig av blogg.se så har det strulat till och från. Ikväll har jag knappt kunnat logga in för det blir bara "service unavailable" hela tiden... Irriterande!! Blir nästan sugen på att flytta bloggen men samtidigt är man ju så van vid det är verktyget att det känns som ett jobbigt projekt...

Vad tycker ni om blogg.se nu. De har ju dessutom gjort om utseendet igen! Till det sämre enligt mig för nu är det inte lika tydligt om man fått nya kommentarer tycker jag. De gamla ligger kvar så länge...

Jaja.. nu har jag gnällt ;)

Btw... Gjorde 100 situps förut. Delade upp det på raka, sneda och "bakåtvända".

Utmaning

Utmanar främst mig själv men andra som vill får förstås hänga på. Minst 100 situps varje dag till den 7:e mars! Kort och gott!

Kanske kan magen minska någon centimeter då, vem vet.

Edit: Menade förstås varannan dag, vet inte varför jag skrev varje.. Förra året körde jag ju också varannan dag och tänkte ju köra likadant i år =) Man är ju rätt så yr ibland...

Måndag

Sitter här och lyssnar på Brandi Carlile och softar. Kom hem från jobbet och hann faktiskt precis dra av lite smuts från toaletten innan svärisarna kom förbi för att hämta en skrivare som vi beställt åt dem. Åt lax som A lagat och nu har de just åkt igen. A spelar innebandy till 20.00 så då kan jag som sagt chilla, poppa musik och sjunga med ... högt och falskt utan att nån hör ;-)

Tänkte träna egentligen men så skulle vi ju få besök så jag får ta träningen på onsdag istället =)


Dagens kroppsliga upptäkt

Mina överarmar! Förut när jag spände överarmen så var det liksom slappt ändå där i triceps typ och i gäddhänget. Inte nu! Nu är hela armen hård. Man kan inte se någon "bulle" när jag spänner, knappt någon liten upphöjning. Men den är hård! Det måste väl vara en bra början? =) Alla är vi deffade under fettet ;-)

Jag har ju inte direkt tränat armarna så jag blev lite förvånad faktiskt. Men det kommer väl liksom lite på köpet när man gör andra övningar, bröst t.ex.

Nu är det natti natt! Imorgon börjar jag 06!

REKORD!!!

Vet ni, idag efter vi varit hos sambons föräldrar och ätit så åkte vi till IKSU för att gå på något pass. Det var dock inget som lockade när vi väl kom fram så vi traskade in i gymmet istället.

Och jag tänkte att kanske kunde jag ta 4 km på ca 30 minuter idag. Upp på bandet och det började inte så bra för fötterna var iskalla och det började sticka i dem när de blev varma. Så det blev lite obehagligt att springa... Sedan började hårsnodden kana längre och längre ner på håret så det var bara att stanna och gå och försöka fästa håret igen. MEN SEN SÅ!!

Ja då joggade jag på och tillslut såg jag 3.5 km ticka förbi och jag låg bra till! Så tillslut när mätaren flippade över till 4.00 km så stod uret på 29:27 min. Jag är faktiskt grymt nöjd att jag klarat mitt mål. Nog för att det bara var med 33 sekunder, men fan alltså... ändå!

Kom då ihåg att jag alltid börjar med att gå i cirka 5 minuter som jag räknar in i den totala tiden. Ska se sen någon gång hur snabbt jag springer 4 km utan att räkna in själva uppvärmningen.

Jag har ju ändå förbättrat snittiden per kilometer med 53 sekunder också. På drygt en månad. Så det tycker jag faktiskt är bra också.

Och jag har mer att ge. Det känns!

Prommis i vintervädret

Vi startade dagen med en promenad i det sköna vädret, bara några få minusgrader och strålande sol! Nu ska vi göra oss iordning för att fira födelsedag i Vindeln! Smörgåstårta serveras tydligen så jag får väl offra mig ;-) Som om det skulle vara svårt =)


Fina Ålidhem ;-)


Skoterfärd på älven är nog inte så dumt
en sån här dag!


Fyra ynka veckor

Det är vad som är kvar tills vi sitter på Arlanda och väntar på att boarda planet som skall ta oss till Thailand. Fattar inte riktigt att jag ska dit än...

Hur som helst... fyra veckor har jag på mig att trimma till kroppen lite till. Jag vet inte vad jag kan förvänta mig för resultat. Om det ens blir några? Men jag ska gå all in, det är ett som är säkert!

Jag har ju inget att förlora utan det är bara att köra på! Eller hur?

En dag på stan

Resulterade dock i noll med shopping för min del. Kanske lika bra det. Jagade efter en axelbandslös BH men hittade inget prisvärt, så den jakten går vidare! Fick mail från posten att mina bikinis från LaRedoute är på väg i alla fall. Hoppas de kommer på måndag eller tisdag! Letade också efter någon sval och somrig klänning, men det finns ju inte så mycket denna årstid så jag får väl klara mig med 1 kjol och 2 par shorts kanske. Eller beställa, once again.

Ingen träningen idag, men imorgon kanske. Ska dock till svärisarna och fira födelsedag så vi får se hur det blir. Annars blir det på måndag! =)

Vad händer en kväll som denna då? Här ska vi tydligen se Melodifestivalen på ANDERS initiativ!! Det trodde jag inte, hahaha. Får väl se hur det blir med det... Är ärligt talat inte så intresserad av delfinalerna. Roligare när det är sista finalen då man får se vem som går vidare till Eurovision. =)

Tacos ska vi mumsa i alla fall. Åt förresten en grov baguette till lunch idag på stan. Med kycklingröra i. Gör inte så mycket tycker jag... Ska vara strikt på måndag igen!


Nya mått

Kände att det var dags att rapportera in lite nya mått så jag har något att gå efter igen då vågen inte vill samarbeta :-P Vikten får gärna stå på samma siffra men midjemåttet ska minska ändå, hehe. Skriver totala minskningen inom parantes.

Here it goes:

Över byst: 93 cm (??)
Under byst: 81.5 cm (-14.5 cm)
Midjan där den är som absolut smalast: 77 cm (??)
Midja, 2 cm över naveln: 84 cm (-25 cm)
Mage, rätt över navel: 93 cm (-24 cm)
Stuss: 102 cm (ca. -16 cm)
Lår: 61 cm (-9.5 cm)
Vad: 36 cm (-3 cm)
Överarm på tjockaste stället: 29 cm (-3 cm)

Vikt: 69.6
Längd: 1.67
BMI: 25

Jag mätte faktiskt stussen i början på januari och då stod det 106 cm, så det är en ritkigt bra minskning på drygt en månad det! Jag har mycket att ta av i det området också - runt mage och höft. Men inte undra på att arbetsbyxorna sitter lösare om jag minskat 4 cm runt arslet ;-)

Tänkte börja mäta smalaste stället runt midjan också. Jag har nu mätt där det liksom svänger in på mig. Under ryggfläsket och över magfläsket :-P Kanske egentligen min "riktiga" midja, där jag naturligt sätter händerna om jag sätter dem i sidorna ni vet. Men jag har alltid mätt midjan ca 2 cm över naveln så det fortsätter jag med, men lägger till ett nytt mätställe då, som sagt! =)

Ingen viktförändring, men till veckan är det ju lingonveckan så... kan ju även bero lite på det.

Ska bli intressant och se om måtten kan förändras något lagom till Thailand. Hoppas!!

Befrielse

Det är en befrielse att få träna och svettas faktiskt. Nöta på och bara tänka på att sätta den ena foten framför den andra och hjärnan är helt blank i princip.

Idag blev det 30 minuter och 3.94 km. Så nära 4 km på 30 min! Det tar sig ju måste jag säga! Gick faktiskt ganska lätt också så jag kan nog öka takten lite nästa gång.

Nu efter jul då jag åter tog upp joggingen så var det jobbigt att springa på nivå 8 på löpbandet. Nu är jag mer bekväm i nivå 9. Inte för långsamt och inte så snabbt att det blir tungjobbat. Tänk vad snabbt man avancerar ändå. Inte för att 9 är speciellt snabbt egentligen men för mig är det, det! Snart "flyger" jag fram på nivå 10... hehe...

Underbart med fredag

Veckans bästa dag är här! Ska bli så härligt att gå hem efter jobbet sen. Längtar! Ska börja något tidigare idag dessutom så kan jag dra hem i bättre tid också. Eller ja, ska ju förstås träna först! :-D

Ställde mig på vågen förresten... dumt nog! Men i alla fall så var det ingen förändring sen i helgen... Så man har väl gått in i den berömda viktväggen då! Men det släpper väl framöver skulle jag tro.

Kropp och mått.

Imorgon ska jag träna, trallalalalala! :-P Kommer bli skönt att träna ur sig arbetsveckan så att säga! In med ny energi!

Tänkte på en sak ang det här med viktminskning. Att det är så svårt att se i spegeln att man förändrats osv. Tycker ofta det är småsaker man märker det på. Som jag t.ex, när jag hade gått ner som mest - Spinningskorna satt inte riktigt lika tight på fötterna längre. Det var mer plats över i soffan då jag låg och kollade på TV och armbandet som prydde min handled gled nästan av!

Tycker det är så lätt att bli blind på sitt egna utseende. Inte så konstigt kanske då man ser sig själv varje dag... Då är det ju bra att mäta sig som sagt! Kanske inte för ofta för då ser man ändå inte förändringen, men en gång i månaden tycker jag verkar bra.

Funderade också lite på vad jag har för mål med mina mått... Jag vet inte riktigt vad jag kommer landa på till slut. Men ett mål är att få ett midjemått på 80 cm. Det är inte så långt bort då jag har ett mått på drygt 84 nu. Det kan gå, eller vad tror ni?


Kvällspass, once again.

Ja idag jobbar jag kväll igen. Men det känns inte allt för jobbigt ändå med tanke på att det är torsdag och snart helg! Imorgon blir det bannemig ett träningspass efter jobbet i alla fall. Vad vet jag inte men jag bestämmer mig väl imorgon! =)

Träningsvärken igår var hemsk kan jag tala om... huga.. igårkväll kunde jag knappt sätta mig på toa utan att hålla i mig och långsamt sjunka ner mot stolen, haha! Lite bättre idag faktiskt, trodde det skulle vara än värre! Men idag verkar jag kunna röra mig i alla fall.

I övrigt känner jag mig lite yr och konstig idag. Vette tusan vad det beror på. Kanske ätit lite för lite eller så. Ska ta mig lite till livs nu innan jag pyser iväg.

på återhörande i afton!

Mätte mig lite idag

Testade att mäta mig en snabbis förut då jag kom hem. Glädjande nog verkar midjemåttet vara mindre! Eller ja det runt naveln och stussen. Rotade i arkivet här och senaste gången jag faktiskt mätte mig ordentligt var den 20/6 2009. Så det var ju ett tag sedan!!

Har nu samma mått runt mage och stuss som det datumet men jag väger ca 2 kg mer! Så tänk om jag kunde gå ner 2 kg nu innan resan... då borde ju rimligtvis måtten vara något mindre också? Tänk om! =)

Ska mäta mig lite mer noggrant i helgen hade jag tänkt och lägga ut nya mått!


Trött kropp

Jag satt och dividerade med mig själv idag om jag skulle träna eller inte. Kände att jag borde men ville inte egentligen. Så jag kom fram till att varför ska jag tvinga mig själv? Då förlorar jag ju det roliga med träningen. Så det blev hemgång istället.

Rätt skönt att inte vara "slav" under något... Varken mat eller träning. Det känns sunt på något vis. För lat är jag väl inte ändå, eller? ;-) Dessutom känner jag mig helt slut i kroppen efter igår. Så kanske lika bra att vila lite extra

Nu sitter jag och slappar och babe kom just innanför dörren. Vet inte vad vi ska hitta på riktigt i eftermiddag. Ganska skönt att bara ta det lugnt förvisso!

Varma äpplen med yoghurt

Tag ett äpple och skiva. Strössla över följande:
Kardemumma
Kanel
Havregryn
Kokos
Flytande honung


In i ugnen på 200 grader tills äpplet blivit mjukt! Lägg i en tallrik med lite vaniljyoghurt och ät! Gottigott. Lite lagom såhär till kvälls. Kan meddela att det är gött att ha till vispad grädde också ;-)


Lite nyttigare än äppelkaka.


Man är inte kaxig ...

efter en timmes Bodypump. Shit alltså... Ändå tog jag typ de lägsta vikterna man kunde ha på olika övningar. Är helt spak nu. Träningsvärken kommer väl vara jävlig imorgon skulle jag tippa... och än värre på torsdag!

Känns dock bra att träna något man inte brukar. Man ska ju variera sig! Kändes lite i min vänsterarm på vissa övningar dock. Stramade lite eftersom jag tagit vaccin idag (Twinrix). Men det gick bra ändå. Över förväntan!

Minns allra första gången jag testade BP. Då behövde jag vila betydligt mer än vad jag gjorde nu. Så det är ju bra att grundfysiken verkar bättre åtminstone! Men svag, ja det är jag!! Haha!

Nu snabbdusch, sedan ICA MAXI.


Det bästa ...

med att lägga ut sitt liv och sin kamp mot kilona och för en bättre hälsa är nog alla andra bloggare som stöttar och peppar. Helt otroligt egentligen att människor man inte känner kan lägga ner tid på att gång på gång besöka ens blogg och komma med fina kommentarer och smarta råd!

Har fått flera awards från er och jag tackar så hemskt mycket!! Det är skoj att bli uppmärksammad så och ni ska veta att jag uppskattar era bloggar lika mycket!

Tänk om det vore så att vi alla bodde i samma stad och kunde träna och hänga tillsammans, det hade varit coolt! En grym mix med brudar! =)

Tack så mycket för att ni läser om mitt liv och för att ni delar med er av era!!

Ha en skön och riktigt hälsosam tisdag! ;-D

Imorgon ska jag träna!!

Nu känner jag verkligen peppen inför träningen imorgon. Man ska ha lite avhållsamhet i form av vilodagar emellanåt så man behåller lusten uppe. Låter som jag pratar om nåt annat än träning, haha!

Problemet är dock att jag har så många val imorgon. Ett angenämt problem dock! Beroende på när jag kan sluta kan jag gå på följande:
  • Bodypump
  • Cykel 40
  • Cykel 55
  • Freepower
  • Core
  • Fys
Ja, det är väl de där passen som känns mest aktuella just nu. Så vi får se vad det blir som sagt! Blir säkert kul oavsett!

På onsdag slutar jag tidigt men då låg det inga kuliga pass så då ska jag antagligen nöta på löpbandet igen.

Måndag

Ny och fräsch vecka! Blev ingen träning igår och kommer inte bli idag heller eftersom jag slutar 22.00. Men imorgon däremot ska jag planera in ett pass direkt efter jobbet. Får se vad det blir, har inte bestämt än.

Gjorde som Anna idag och mixade hallon och pressad apelsin samt blandade ut med yoghurt. Jättegott och friskt är det! Blandade allt i en tallrik och åt med sked jag =)

Nu dricker jag kaffe, ovanligt va? Softar bara lite innan man skall göra sig iordning för jobbet. Skönt det!

Fortfarande kallt här, -20 just nu. Vill ha lite mildare väder nu! Men jag ska väl inte klaga... åker ju trots allt utomlands inom kort :-P

Hur ser veckan ut för er? Planer? =)

RSS 2.0