Hur man tar reda på sin maxpuls

Det enklaste men kanske sämsta sättet är att ta 220 - åldern. För mig skulle det då bli 195 bpm. Har annars också hört att tjejer skall ta 226 - åldern och då får jag alltså en maxpuls på 201. Ett tredje sätt som jag läste hos Dessie (tror jag?) var att ta 210 - (0,5 x åldern). Då fick jag 197,5. Så därför lade jag mig på 198 bpm.

Annars kan man göra ett maxpulstest på idrottsklinik vilket tydligen skall vara riktigt krävande och jobbigt.

Sedan läste jag här på iForm hur man kan göra sitt egna maxpulstest. Kanske också blir hyfsat resultat? Mer tillförlitligt än de olika formlerna i alla fall? Vad tror ni?

Man skall tänka på att maxpulsen är grenspecifik. Att man har olika maxpuls beroende på om man joggar eller cyklar t.ex. Högst maxpuls har man i den gren man är mest tränad i har jag lärt mig nu ikväll! =)

Kommentarer
Postat av: Offer

Tips, för att få fler besökare - vänligen klicka på länken och följ anvisningar:

http://www.viraltrafik.se/?OfferHjärtligt välkommen till min blogg, läs om min kamp tillbaka till ett normalt liv efter att blivit offer för en våldtäksman.

http://www.metrobloggen.se/offer

2009-03-12 @ 22:58:24
URL: http://www.metrobloggen.se/offer
Postat av: Caroline

Oj, va mkt muskler... så vill inte ja se ut. Jag vill bara vara "vanlig". En platt mage, fina ben o en lagom rumpa...så är ja nöjd :) det är väl inte för mkt begärt eller? haha...

2009-03-13 @ 08:59:28
URL: http://carromeller.blogg.se/
Postat av: ullis

Hej gumman!Vill bara meddela att jag bytt adress till min blogg, den är numera http://iamviktig.blogspot.com istället för den gamla ullisisonline.KRAM

2009-03-13 @ 09:30:39
URL: http://iamviktig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0