Träna ensam eller med en kompis?

Jag är lite tudelad. Å ena sidan är det bra att ha en kompis som kan dra med en på träning och som är där som ett stöd i början om man tycker det är lite jobbigt att gå till gymmet.

Ni kanske vet hur det känns att stå där och dra i träningslinnet som man tycker sitter som ett ålaskinn. Ensam bland alla andra redan vältränade personer. Jag vet att jag tyckte det var jobbigt i början. Är fortfarande lite så om jag ska testa nya saker. Vill gärna ha lite sällskap då!

Å andra sidan kan det vara så skönt att gå själv och träna. Sticka dit, göra sitt pass och sedan dra hem. Inget snack och ingen som man måste bestämma tid med. Man kan köra det man helst vill göra själv utan att måsta ta hänsyn till vad den andre vill träna.

Båda sakerna har väl sina fördelar kanske. Vad tycker ni? Och hur gör ni? Tränar ni själva eller med en kompis?

Kommentarer
Postat av: Karin

Tränar nästan alltid själv, trivs bäst med det. Hade samma tankar som du i början..massa folk runtomkring och en annan känner sig bortkommen. Men det har gått över med tiden..nu spelar det ingen roll.

2009-01-08 @ 18:38:39
URL: http://litenbrun.blogg.se/
Postat av: Madde

Känns alltid bättre att gå med någon om man ska testa ett nytt ställe tycker jag men går jag på mitt vanliga föredrar jag att träna själv som rutin men någon gång då och då kan det vara kul med sällskap :)

2009-01-08 @ 18:59:17
Postat av: KIA WHITE

jag tycker att du ska börja gå med en kompis, ni kan dra upp varandra men välj en som inte drar ner dig.

2009-01-08 @ 21:21:11
URL: http://honheterkia.blogg.se/
Postat av: Dessi

Jag brukar variera :) Det beror på vad jag känner för, för dagen. Jag tror det är viktigt att man har samma ambitionsnivå eller att den andra har lite högre.

2009-01-08 @ 21:57:30
URL: http://www.dessi.se
Postat av: Annika

Det ena behöver ju inte utesluta det andra=) Tycker nog dock mest om att ha en träningskompis, blir mer peppad då, men ibland kan det vara jätteskönt att gå iväg själv och köra sitt eget race=)

2009-01-08 @ 22:18:52
URL: http://annikafredby.blogg.se/
Postat av: Tjockisen

Visst är det kul att träna med någon, och det har ju självklart sina fördelar som du sa men jag tränar helst själv då det är skönt att bara kunna dra iväg helt plötsligt, och inte behöva stå och vänta på någon när man själv är klar men inte den andra. Men är man inte säker på vad man vill kan man ju alltid variera :)

Peppkram

2009-01-08 @ 22:34:12
URL: http://nomoreatjockis.blogg.se/
Postat av: Karoline

jag har nästan bara tränat ensam med korta avbrott där jag haft sällskap, dessvärre har mina träningssällskap alltid varit sämre (om man får säga så haha), knappt motiverade och rätt gnälliga. det som jag tycker är bra med en träningskompis är att man har någon att prata om träningen med, men det är väl också det enda haha.

2009-01-08 @ 22:42:14
URL: http://wordsareveryunnecessary.webblogg.se/
Postat av: Anneli

Vissa dagar vill jag träna med någon och andra inte. Så är du likadan får du försöka hitta någon som vill detsamma som du ;) Och bara för att man är träningskompisar måste man inte göra samma sak. Man kan ju alltid dra med varandra till gymmet men göra olika saker sen när man är där... Aja, det är inte lätt att veta vad som passar en själv bäst förens man testat.Jo, jag har en del jag vill bli av med, runt 9 kg. Men visst trimmar jag till kroppen så kanske det räcker med en 5-6 kg... Den som lever får se =)

2009-01-08 @ 23:23:00
URL: http://halsofreaket.blogg.se/
Postat av: baconlinnea

Hej hej, käck blogg du har! Bra jobbat på din resa hittills, ser grymt ut när man kikar på bilderna. :)

Jag kör mest promenader. Då är det ju käckt med sällskap om man lyckats hitta ett sådant, men oftast blir det mp3n och en god ljudbok för min del faktiskt. :):) kram linnea!

2009-01-09 @ 00:45:28
URL: http://www.baconbreakfast.blogspot.com
Postat av: EmmaEmma

Svår fråga det där. Eftersom jag mycket sällan går på pass så tränar jag hemskt gärna själv. På förra gymmet var vi tre stycken från jobbet som tränade, men det blir lätt så att om en bangar, bangar alla. Därför har jag bestämt mig för att se sällskapet som något plus, inte ett måste. Sedan tror jag att anledningen till att jag inte kör pass är nog för att jag är just ensam. Har lite fobi för att göra saker själv… typ sitta på ett fik med en kopp kaffe eller äta middag ute själv. Kan tom ha svårt med hämtmat.

2009-01-09 @ 09:22:23
URL: http://emmawee.blogg.se/
Postat av: Matilda

Tröjan är från http://www.pinkywebshop.se/ :)

2009-01-09 @ 12:31:26
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: sofie

jag kör själv, för då kan man verkligen ge järnet...för dom gånger jag varit md polare så snackar vi nästan mer än vi tränar :D

2009-01-09 @ 12:33:36
URL: http://bolli.blogg.se/
Postat av: Think Thin

Jag brukar träna med min sambo :) Skönt att ha någon att träna med + att det blir lättare att faktiskt ta sig till gymmet :)

2009-01-11 @ 18:12:45
URL: http://thinkthin.blogg.se/
Postat av: Anna

jag tränar med kompis och det är jättebra. hon får mig att ta i mer när jag tror att jag inte ska orka.

2009-01-12 @ 22:03:17
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Carro

Jag och en kompis brukar smsa varann när någon av oss ska iväg och träna, typ "medelgympa ikväll kl sju på friskis om du är sugen". Det funkar super, man får liksom ytterligare en anledning att komma iväg men man måste inte om man inte kan eller vill. Och ibland provar man på pass man kanske inte skulle gjort själv, typ intensiv- eller danspass. Himla bra alltså!Ååå, nu blev jag också sugen på att göra en "hälsoblogg"! =)

2009-01-13 @ 22:07:35
URL: http://calorin.blogg.se/
Postat av: Anonym

tränar me en kompis och vi "tävlar" mot varandra fastän vi inte har sagt det, ser ja att ´hon har 5.8 på bandet måste jag ha över 6.0 :P hahah

2009-01-24 @ 18:25:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0