Linfröbröd - minimalt med kolhydrater
Nu har jag mixtrat med tanke på pizzan jag lade ut recept om innan så borde man ju kunna göra något slags bröd på liknande vis. Utan mjöl och sådant. Det gick!
Ett platt litet bröd
2 ägg
3-4 msk krossade linfrön
1 msk psylliumfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Ca 20 gram rapsolja
Lite solroskärnor
Kanel, kardeumma, ingefära (efter behag)
Tillredning
Vispa äggen hårt med elvisp, tillsammans med saltet så det blir fluffigt. Vänd ner och rör försiktigt ihop med de torra ingridienserna samt oljan. Det blir som en smet, snarare än deg. Låt svälla en stund och grädda sedan i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader, ca 10 min. Känn efter med en sticka.
Beroende på hur tunt man breder det över plåten så blir det väl olika antal skivor. Jag fick ut 4 av den där satsen.
Man kanske kan skippa bakpulvret också. Ska mixtra vidare imorgon och kanske testa att krydda med riktiga brödkryddor. Det funkar helt klart att äta med smör och pålägg! I sig smakade det inte så mycket, typ frö och kanel. Men ett alternativ om man som jag älskar att äta smörgåsar med goda pålägg.
Förvara i kylen!
2 ägg
3-4 msk krossade linfrön
1 msk psylliumfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Ca 20 gram rapsolja
Lite solroskärnor
Kanel, kardeumma, ingefära (efter behag)
Tillredning
Vispa äggen hårt med elvisp, tillsammans med saltet så det blir fluffigt. Vänd ner och rör försiktigt ihop med de torra ingridienserna samt oljan. Det blir som en smet, snarare än deg. Låt svälla en stund och grädda sedan i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader, ca 10 min. Känn efter med en sticka.
Beroende på hur tunt man breder det över plåten så blir det väl olika antal skivor. Jag fick ut 4 av den där satsen.
Man kanske kan skippa bakpulvret också. Ska mixtra vidare imorgon och kanske testa att krydda med riktiga brödkryddor. Det funkar helt klart att äta med smör och pålägg! I sig smakade det inte så mycket, typ frö och kanel. Men ett alternativ om man som jag älskar att äta smörgåsar med goda pålägg.
Förvara i kylen!
Kommentarer
Postat av: ullis
Kanon gumman!
Skitbra tips juh, jag måste också testa :o)
Postat av: Tjockisen
LCHF bröd, det är inte dåligt, måste nog prova det också :D
kram
Postat av: Robert
är det där gott?
Postat av: Robert
okej, bra det då:D
jag är mer för, vitt bröd! haha
Postat av: pokergirl
Ät inte för mkt bara, mer än en msk linfrö per dag anses vara giftigt.
Postat av: Emma
Pokergirl: Fel, äter man 100 gram per dag (ca 10 msk) kan det medföra en förgiftningsrisk. Men om man slår ut 3-4 matskedar på hela detta bröd så får man ju inte i sig så mycket per skiva, så jag är lugn! :)
Postat av: Anna
mmmm det där brödet ser jättegott ut. jag gilalr bröd med frön i, speciellt om man värmer.
Trackback