Kyckling & bacon

Bacon är väl gott det? Stekte ihop kyckling tillsammans med bacon idag till middag. Till det serverade jag blomkålsmos och ädelosstsåsen som var kvar sedan igår. Lade sig bra i magen det! Ingen bild tyvärr.

Blomkålsmoset gjorde jag genom att koka blomkålen mjukt. Hällde sedan av vattnet och mixade blomkålen med smör och lite grädde. Kryddade med vitpeppar och salt. Klart! Bra alternativ istället för potatismos! Ska mixa i lite riven ost nästa gång ;-)

Nu ska vi på ICA. Bra strategi att vara mätt när man åker för att handla så det inte slinker ner så mycket skit :-P Men jag lurar ändå på att unna mig lite cashewnötter idag. Vi ser väl...

Återigen söndag

Veckorna känns ungefär likadana måste jag erkänna. Man gör inte så mycket utöver det vanliga. Man jobbar, äter, sover och tränar. Och så går det runt, runt. Idag är det tvätt som vanligt, sedan vet jag inte om vi ska göra något kanske. Eller om man bara ska softa här hemma. Det visar sig väl. Skulle behöva träna idag också för det kommer inte bli något imorgon, jobbar kväll då.

Jo men förresten... nu har vi gjort om våra arbetsschema igen! Istället för att jobba ett schema hela veckan kommer vi rulla på alla 3 scheman under veckan. Så nu till veckan kommer jag jobba: kväll, eftermiddag, morgon, kväll, eftermiddag. Tror det blir bättre för den veckan man har kväll så är man fasen helt slut, psykiskt och fysiskt. Det är så jobbigt. Nu får man lite andrum mellan kvällspassen och det är bra.

Dessutom blir det lättare att träna regelbundet. Nu kan jag gå och träna efter jobbet 3 arbetsdagar av 5. Orkar inte träna de dagar jag jobbar kväll... Men då blir det ju naturliga vilodagar istället =) Bra va!

Nog babblat om det. Dags att koka lite frukostägg!

Ta, ta!

Ikväll festar jag på ...

Kött, ädelostsås och ugnbakade grönsaker + potatis. Har ju inte ätit potatis på snart en månad, så jag känner inte att det kommer förstöra! Gott var det kan jag lova! Och helt klart värt det.

 

Såsen är förresten jättelätt att göra. Koka upp en burk creme fraiche med grädde (kanske en halv förpackning) och krydda med peppar och soya (för att få lite färg). Smula i en Kvibille Gräddädel och låt den smälta. Klart! Red ev. med Maizena.


Bikinijakten kanske är över

Ja jag surfade runt lite mer på bikinisar och hittar inte mindre än TVÅ möjliga kandidater på La'Redoute! Helt otroligt att det fanns i 75E!!! Hör inte till vanligheterna att det finns E-kupor om man har under 80 i omkrets på vanliga affärer och webbshoppar.

Så jag slog till och beställde dessa två. En vanlig och en halterneck. Tveksam till halterneck egentligen då det brukar kunna bli alldeles för tungt i nacken. Men med rätt kupstorlek kanske det blir lättare ändå, vi får se!

Håller tummarna för att de passar för isåfall har jag två set att ha på mig i Thailand, till en summa av dryga 460 kr! Lite mer prisvärt än att bara köpa en BH för 399!




Dags för vägning

Idag är det dags att registrera den "rätta" vikten. Kändes lite pirrigt att kliva upp på vågen faktiskt, jag visste ju att det skulle bli ett bra resultat, men ville också gärna ha ett jättebra resultat. Om ni fattar? Det vill man ju alltid...

Well, till saken.

Dagens vikt 30/1 2010: 69.6 kg
Viktminskning sedan 4/1: -3.2 kg
Total viktminskning: -21.9 kg
BMI: 25
Längd: 167 cm

Jag är nöjd att vara under 70 kg återigen. Hade gärna sett några hekto mindre dock, men jag har ändå gjort mitt bästa och det har gett resultat. Jag vägde mig ju senast 11:e januari inför er, då stod vågen på 71.9. Men innan dess hade jag vägt in mig på 72.8 kg så därför räknar jag från det datumet =)

Nu hoppas jag att jag kan gå ner 2 kg till innan Thailand. Men jag är medveten om att det kan komma en platå nu som gör att jag inte minskar ett skit, rent ut sagt. Men det är bara att fortsätta träna för midjemåttet minskar ju förhoppningsvis ändå tills "proppen" släpper igen! Och kroppen blir ju fastare.

Sen får man ju tänka att ju mindre man väger, desto mer skillnad gör ju varje kilo. Ett kilo när jag vägde 90 kanske inte syntes, men 1 kg nu gör mycket mer skillnad i t.ex ansiktet. Ju mindre man väger desto längre tid verkar det ta att gå ner också, eftersom man inte behöver tappa lika mycket kroppsvikt. Ganska logiskt.

Näe, jag är faktiskt riktigt nöjd!

Firar detta med att köra ett litet träningspass. Är ombytt och klar och väntar på att mitt träningssällskap ska ringa =)

Min sambo är BÄST

Åh jag var sugen på kycklingsallad idag från ICA... messar min babe om ämnet i fråga och så ringer telefonen en stund senare. Då är han på ICA och frågar vad jag vill ha i min sallad. Är man lyckligt lottad eller är man? =)


Love!


Löpbandet är min vän

Eller? Nja jag vet inte det jag. Men det blev löpis idag ändå. Hade faktiskt tänkt att gå på bodycombat, men det blev inställt!  Joggade på i min normala takt, typ hastighet 8.5. Gick helt okej men så kommer jag såklart åt stopp/pausknappen!!!! Och bandhelvetet stannar av såklart, så då var det bara att börja om kändes det som.

Den ena stoppknappen sitter mitt på ramen där man kan hålla i sig på löpbanden som finns på IKSU. Kolla denna bild. Så springer man för nära den så är det lätt att slå i knappen för man behöver bara toucha den. I alla fall om man flaxar med händerna som jag tydligen gör, haha

Jaja, körde lite "intervaller" sen. Vet inte om man kan kalla gå 2 min och sen jogga 2 min för intervaller men så gjorde jag i alla fall. Gick då i hastighet 6.3 ungefär och joggade på 10:an. Funkade rätt bra ändå =) Hade nog kunnat hålla på lite längre. Men jag hade en tjej bakom mig som glodde och ville åt mitt löpband. Sjukt störande...

Så sammanlagt med första delen (innan jag råkade pausa) och andra delen då det blev olika hastigheter så tog det 32:20 min att ta mig 4 km. Kanske inte sååå kasst ändå med tanke på hur mycket av tiden jag faktiskt gick. Kan i alla fall bara bli bättre.

Sedan gick jag ner och motionscyklade 10 minuter också... Strax över 3 km. Efter det blev jag less och drog mig hemåt :-P

Kabanossgryta

A gjorde en slags gryta idag med kabanoss, kokta grönsaker (morot, blomkål, romanaböna) och ICA's pastasås (med vitlök). Blev gott. Enkelt att bara slänga ihop såhär en torsdagkväll! Bara att koka upp grönsakerna, steka korven och sedan blanda ihop allting och värma på tillsammans med såsen =)


Bikini

Spanade på Ingrids idag som sagt. De hade inget som passade på REA såklart... gick till den vanliga baddräktshörnan istället. Hittade DENNA! Blev lite förälskad i den, men trosorna fanns inte vad jag kunde se utan det var varianten med ben... och det vill jag inte ha för mina ben är nog korta som de är, hehe.

Men jag ska fundera på saken, fanns även i helt svart så det skulle ju också funka. Det bästa var att man kunde plocka rätt storlek på BH och rätt på trosa... Det satt inte ihop som ett set alltså!

Dock kostar bara BH 399 kr....... dyyyyrt... Så ett alternativ är att köpa en svart och sen använda mina gamla bikinitrosor istället.

Men måste säga att det var skönt att prova en bikini-BH i rätt storlek. Där inte pattarna flög ut åt alla håll eller pressades ihop :-P

Det jag störde mig på var dock mina ryggvalkar... men med träning kanske de blir något mindre lagom till Thailand. Sen ska man väl inte tänka på sånt egentligen när man ska iväg på en grym semester!!!

Om någon förresten har tips på webbutiker i Sverige där man kan köpa bikini-bh:ar i strl 75E så tipsa gärna!!

SNÖ

Jag tittar ut genom fönstret direkt när jag stiger upp och inser att jag inte kommer komma i tid till jobbet idag. Ligger nämligen hur mycket snö som helst i drivor där nere och ingen har gått där innan så jag har svårt att uppskatta hur djup snön är. Men det bådar inte gott, haha. Ska sms:a min chef och förklara läget. Antar att hon också kommer få gräva sig fram hela vägen till jobbet :-P

Återkommer i eftermiddag! Ha en skön torsdag och stanna inne ni som kan ;-)

Planer för morgondagen

Imorgon tänkte jag skippa träning tror jag. Sugen på att åka ner på stan och kolla vad för REA de har på Ingrids (lite dyrare BH-affär). De skulle visst ha REA på badkläder. Och jag behöver faktiskt en bikini-bh i RÄTT storlek och inte en som är för liten i kuporna eller för stor runt om. Alltid samma dilemma när man har större bröst än D-kupa... Och inget finns ju i vanliga affärer.... Jaja. Vi får se.

Ikväll blev det biffwok till middag, inget avancerat. Ätit lite ostkuber nu också men känner mig fortfarande lite hungrig så jag ska ta något så man inte ligger sömnlös för att magen kurrar. Det är det värsta jag vet!

Känner mig faktiskt helt outstanding nu! Nästan inget slisk på 4 veckor (förutom dopet i lördags). Det är inte konstigt man får lite resultat!! :D

Nej, lite mer i magen då, sen sängen!

Sov gott!


30:30 minuter

Blev löpandet idag och jag testade att lägga handduken över tiden så jag inte skulle se hur långt jag hade kommit. Gick faktiskt rätt bra... men fortfarande lite segt tyckte jag ändå. Förbättrade min 4 kilometers tid lite igen! Tog mig 30 minuter och 30 sekunder på pricken faktiskt! Tog ju 31:20 förra gången.

Försökte köra lite roddmaskin sedan också men fasiken så seg jag var... blev bara 6 minuter och 1 km för benen var sjukt trötta!

Sedan har jag traskat hem i snöovädret. Motvind givetvis så jag fick all snö i ansiktet. Hade ju drivit på vägarna också så det var bara att försöka spåra sig fram i snön!

Dusch snart, och sedan mat. Är rätt hungrig!


Eh, det blåser visst...

Blåser ute, ganska kraftigt... Tycker det är lite läskigt när det blåser storm jag. Får alltid för mig att ett träd eller nåt ska knäckas och ramla över en. Men men, klass 2 varning i Västerbotten, men jag får väl lov att klä på mig ordentligt och traska till jobbet ändå.

Träna lite efter jobb, sedan hörs vi =)

Att märka skillnad

Det är skönt att märka att den tid man lägger ner på gymmet och i köket ger resultat. Det kan vara traggligt om man tränar och tränar och inget tycks hända. Och när man äter nyttigt men vågen står stilla. Men denna gång har det faktiskt hänt lite med kroppen på kort tid! Att man själv märker måste ju betyda att det blivit ett ganska bra resultat hittills!
  • Mina lår känns aningen fastare
  • Ansiktet har smalat av lite igen
  • Höfterna är något mindre fläskiga
  • Ryggen är lite "hårdare" enl. sambon =)
Det känns BRA. Det gäller att vara lite ihärdig helt enkelt och inte ge upp. Det finns mycket mjukt kvar att arbeta med! Förhoppningsvis blir resultaten ytterligare lite bättre om någon månad! Bara att fortsätta i samma goda anda.

Plötsligt sitter arbetsbyxorna normalt igen. Det om något är grymt skönt ska ni veta, mina vänner!

Mmm tacos!!

Som sagt... blir ALDRIG less. Och idag blev det utan bröd och nachos! Minst lika gott! =) Längtar redan till matlådan imorgon. Försökte rulla in allt innehåll i salladsblad, men det var lite svårt men gick faktiskt om man kämpade lite. Eller så gör man som A, äter det som en macka! Nu är vi proppmätta här, men det var vi värda efter spinningen!

Vad har ni i era tacos? Själv har jag väl det "vanliga" samt ananas och banan. Gött de! Säger ni "taaacos" eller "tackos" förresten? Jag säger det sistnämnda.


Spinning 55

Sådärja, då var arbetsdagen och dagens träning avklarad! Blev ett spinningpass som jag nämnde igår! Grymt skönt! Känner verkligen hur jag orkar mer och mer och det är en så skön känsla! Hade nästan kunnat köra något mer efter spinningen, men "gremlins:en" i magen började knorra och be om föda så det var bara att gå hem =)

Imorgon ska jag nog entra löpbandet igen och tjura på där. Vi får se helt enkelt! Känner fortfarande peppen!!

Måndagstrött

Ikväll har jag bara slappat! Till middag gjorde vi kycklingspett med diverse tillbehör som vi bara plockade och åt. Lite som buffé! Hade tzatziki, ost, tomater, paprika, gurka osv. Mätta blev vi kan jag tala om! Blev inte ens matlåda över utan håller i skrivande stund på med en omelett till imorgon. Så kan det gå! =)

Har tjuvvägt mig förresten... det bådar gott inför den "riktiga" vägningen som jag tänkte göra på lördag =) Mer om det då!

Träningsväskan är packad inför imorgon och jag är peppad! Kan inte bli bättre!

Löningsmåndag!

Måndagar är väl alltid lite sådär måste jag säga. Men idag är det ju löning så då känns det lite bättre, eller hur? Dock kommer det mesta av min lön gå till räkningar etc. så det blir inte supermycket kvar. Dessutom hade jag två karensdagar i december.... Men jag överlever ändå! Så länge man har till mat, hyra och räkningar får man vara nöjd! Skall lägga undan pengar till Thailand också, såklart! Bara 40 dagar kvar nu!!

Kör en vilodag idag dessutom. Ganska skönt! Brukar kunna få lite dåligt samvete de dagar jag inte tränar. Men inte nu längre! Nu unnar jag mig de dagarna! Imorgon däremot blir det nog spinning. Blir skoj det! Är bra om man får längta lite efter träning också istället för att köra på tills man blir less.

Ska fara och handla när A kommer hem från uni. Fylla kylen och frysen igen. Ekar fasen rätt tomt där just nu! Fick hem lite erbjudanden från Maxi så vi får ta och utnyttja dem!

Enkelt kvällsgott

Apelsin
Turkisk Yoghurt
Kanel


Ändrade planer

Blev ingen utejogging idag. Blev att vi skjutsade en kompis till flyget vid 14-tiden så A körde mig till IKSU efteråt istället.

Där avverkade jag 4,4 km på löpbandet! Det tog mig 35:35 min för att vara exakt. Då gick jag först i 5 minuter, joggade och hade två avbrott där jag gick i cirka 2 min vardera gången. När jag passerade 4 km så stod klockan på 31:20, så ytterligare en liten förbättring sen sist! Efter 4 km så saktade jag av och gick sista biten som nedvarvning. Därav 4,4 km.

Nöjd över att jag inte bara har latat mig idag åtminstone! :-D

Tycker dock man blir lite psykad på löpbandet... Man stirrar på klockan hela tiden känns det som, och på hur långt man hunnit. Lite enklare på så vis att jogga ute eftersom i alla fall jag kan lunka på tills jag kommit runt den runda jag tänkt mig. På löpbandet så blir det att man vill ge upp lite oftare nästan, vid vissa sträckor då man känner sig trött. Vid 2,5 km brukar jag känna att jag vill ge upp t.ex. Då är det bättre att inte veta om hur långt man sprungit ;-) Då kanske man blir glatt överraskad när man väl stannar ;-D

Hur funkar ni?

Snabblagad lunch

 

Dagens lunch för 2!

Grillad kyckling (rester från igår)
1 pkt bacon
3 ägg + 1,5 dl matlagningsgrädde (vispa ihop)
Riven ost

 

 

Klipp baconet i bitar och knaperstek, låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingresterna i lagom stora bitar. Hade en sån bröstbit kvar. Släng ner allt i en form och slå över äggrädden sist av allt. Grädda i ugnen i 25 minuter på 200 grader. Klart att ätas tillsammas med valfria grönsaker. Enkelt!

 


Att träna eller inte träna

Det är frågan? Men just nu lutar det åt att försöka bege mig ut på lite jogging i snön. Är bara -3 grader här så det är ju ypperligt väder. Däremot vet jag inte om jag kan ha mina vindbyxor... De är aningen för små. Köpte dem i våras då jag hade något mindre midja än nu. Men ska prova dem i alla fall. Mina andra byxor är sönder så de går tyvärr inte att använda. Plus att de är 2 strl för stora.

Sitter just nu och knaprar lite morot och tittar på utföråkningen på SVT. Har hällt i mig yoghurt också så det får bli dagens frukost. Vill inte proppa i mig för mycket om jag nu ska jogga inom kort. Får bli en rejälare lunch! =)

Lite kaffe hade inte varit så dumt heller... ;-)

TV och kvällsmat

Sitter och softar framför TVn och äter lite grillad kyckling med diverse grönsaker och fetaost. Gott! Och lagom efter allt fika. Känner mig lite sockerhög nästan... Inte så konstigt när jag undvikit det i 3 veckor snart! Bara det inte drar igång nåt sug? Ska motstå alla frestelser nu i alla fall!


Dop = fika i mängder

Ja det fanns massor med gott fika att äta efter dopceremonin - Smörgåsar, tårta, muffins, chokladbollar, småkakor m.m. Och ja jag åt... en smörgås, muffin, liten chokladboll och kanske tre skedar tårta. Tänker dock inte ha dåligt samvete över det utan jag hade bestämt redan innan att idag får bli en sån dag!

Blev att vi åt lunch på Max också. Men tog en low carb-burgare och ramlösa där i alla fall. Lite lustigt tyckte jag det var när kassabiträdet frågade om vi ville ha pommes frites till våra mål. Om man beställer en hamburgare utan bröd hur troligt är det att man vill ha pommes frites som inte ens ingår i målet då? Jaja.. jag tyckte i alla fall det var en konstig fråga.

Köpte förresten en ny tunika på Esprit idag. En rosa för en gång skull... min garderob som typ består av svart och vitt! Se här! Lite dyr men det fick det vara värt!

Barndop

Idag blir det till 99% chans ingen träning eftersom vi ska på dop halv tre. Innan måste jag kolla i affärer om det finns något att ha på sig. Insåg att varken jag eller A har något som passar sig för ändamålet. Minns knappt vad man brukar ha på sig på dop, det var så himla längesedan jag var på ett. Jaja, det är kanske inte så noga :-)

Auf Widerhören

Träning idag igen!

Var helt sjukt osugen på att träna idag egentligen. Men då jag stod vid skåpet på jobbet och funderade på om jag skulle ta på mig ytterskorna eller inte så tog jag mig i kragen. Knatade och bytte om till träningskläder och gick sedan bestämt till ett löpband.

Avverkade 4 kilometer idag. Bestämde på förhand att jag skulle ta just 4 km. Gick först hyfsat raskt i 5 minuter, joggade sedan i dryga 20 minuter, gick 2 min och joggade sista biten tills jag nådde "målet". Totalt blev det 32 minuter så det var ju lite bättre än sist! Hade säkert kunna tjura på och springa snabbare också... egentligen. Men man får ta det lite lugnt så man inte sliter för mycket på muskelfästen och leder i början.

Är fasiken riktigt nöjd med denna veckas träning hittills! 4 av 5 dagar har jag svettats minst en halvtimme åt gången :-D

Dags att duscha och sedan kanske dra ner på stan... om jag ids!!

Kycklinggryta a la sambon!

Min fina sambo snörde ihop en god gryta idag efter lite inspiration från något annat recept, jag vet inte vilket. Här kommer hans recept!


Detta behöver du
Kycklingfilé 1kg
Blandade grönsaker 2-300g
Apelsin 1 stor
Matlagningsgrädde 2,5dl
Vitlök 2 klyftor
Salt & curry efter behag.
Matvete eller ris.
Ananas 10 skivor

Tillagning
Skär upp den tinade kycklingen i tärningar och stek dessa ordentligt tillsammans med salt och curry. Blanda sedan i de blandade grönsakerna (Vi hade Euroshoppers wokgrönsaker, billiga!), hackad ananas, vitlök och pressa i saften från en halv apelsin. Låt detta puttra till sig under lock medans de valfria kolhydraterna kokar. A hade matvete och jag körde utan, med bara sallad samt apelsin på sidan av!

Gottigott!

Jag och mitt löpband

Idag blev det lite jogging på löpbandet. Gick faktiskt helt okej ändå tills löpbandet tvärstannade och jag nästan flög in i displayen framför... Varför? Jo jag var dum nog att inte ställa in det ordentligt. Det står automatiskt på 20 minuters träningstid så efter att den tiden gått ut så stannar det. Efter det kom jag inte igång riktigt så det blev en dålig tid. Fick ju gå lite medan löpbandet återställde sig också...

Blev 4 km på cirka 33 minuter i alla fall, om man inte räknar in gångvilan på 2 minuter under avbrottet som blev då. Jäkligt kass tid det... Men man ska väl börja någonstans antar jag. Börja om för min del! Satsar på att klara 5 km på 35 minuter till att börja med. Det får bli mitt första mål =) Så långt bort verkar det ju inte vara!

Sprang bara på hastighet 8 också och jag kan springa på 9 om jag ger mig fan på det. I våras sprang jag ju på 10:an så det är bara att bita ihop och träna, träna, träna!! =) Eller ja sprang och sprang... jogga/lunka kan man ju kalla det :-P

Nu dusch!

Cheerio!


Paprika med tacofärsfyllning

Dagens middag blev fyllda paprikor. Riktigt gott! Fick en idé om att steka lite tacofärs och fylla med och så blev det! Nu är vi mätta och glada i magen här!

 

Enkelt är det också eftersom det bara är att steka köttfärsen, blanda i kryddan, ananas, majs och lök. Fyll paprikorna och toppa med creme fraich och ost i valfri mängd! Kör in i ugnen på typ 225-250 grader ett tag tills osten smält. Grillfunktionen på ugnen är rätt bra att använda!

Detta behövs
Ca 400 gram köttfärs
5 paprikor
1 burk majs
1 burk ananas (i bitar)
Santa Maria Taco Spice Mix - Smoked Chili & Garlic
Creme Fraiche
Ost i valfri smak
Andra tillbehör, så som grönsallad, gurka och tomat att ha vid sidan av t.ex

 


Vilodag

Idag har jag en liten vilodag. Känner mig så himla seg i kroppen så det är väl lika bra att chilla lite. Men imorrn ska jag på't igen! Vet inte vad jag ska träna men tar väl med mig kläder så jag kan gå direkt efter jobbet i alla fall!

Var ner en sväng på stan idag och köpte doppresent eftersom vi ska på dop till helgen. Avslöjar dock inte vad för mamman i fråga kanske läser här, hehehe! ;-)

Nu blir det till att fixa middag. Är VRÅLHUNGRIG! Sedan ska jag softa och läsa ikapp på några bloggar tror jag! Och kolla på Biggest Loser kl 19.00!

Återkommer senare med Dagens middag!

Dagens träning

Det blev som jag skrivit tidigare spinning idag. Gick faktiskt grymt bra. Hade nog kunnat ta i lite mer faktiskt. Men, men... next time! =)

Är verkligen stel i kroppen nu, mer än imorse!! Alltid såhär när man har gjort något kroppen är ovan vid. Då syftar jag på Core Puls-passet jag var på igår. Träningsvärken från helvetet smyger sig på dagen efter. Och värre är det alltid dag två!! Är det så för er med?

Känner mig faktiskt duktig. Inget godis på två veckor och nu träning 2 dagar i rad! Jag är ganska dålig på att berömma mig själv men nu gör jag det i detta inlägg!

Jag är helt enkelt grym!

Hamburgare!

Gjorde hamburgare idag, utan bröd. Hade planer på att äta det på fredag egentligen men jag var så sugen så jag föreslog det för A redan idag istället! Hur gott som helst var det!

Emma & Anders version av LCHF-burgare med bacon!
1 pkt köttfärs (500 gram)
1 ägg
Sambal Oelek
Tabasco med Chipotle-smak
Salt & peppar
1 pkt bacon

Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Blanda ihop allting till burgarna och tag kryddor efter behag. Forma till biffar (såklart) och stek i baconfettet.

Hamburgerdressing
Creme Fraiche
Chilisås
Chipotle-tabasco
Vitpeppar
Salt
Cayennepeppar

Blanda och smaka av tills du fått till det så starkt som du vill ha det!

Tillbehör
Ost, salladsblad, gurka, lök, tomat

--

Lägg ut salladsblad och lägg din hamburgare i dessa. Ät och njut!

Kladdfaktor:
Hög (haha) så var förberedd med kniv och gaffel =)

God morgon tisdag!

God Morgon!

Idag är jag ganska stel överallt känns det som, haha. Kommer säkert bli värre sen så jag vet vad som väntar. Är lite drygt att jobba med träningsvärk faktiskt, när man MÅSE böja på benen i vissa rörelser osv. Gör ju ont det. haha!

Sitter nu och petar i mig en tallrik yoghurt och ägg. Ska väl ta och avsluta det och sedan sminka mig och borsta tänderna. Sedan är det bara till att traska iväg och jobba!

Ha en bra tisdag!

Efter kvällsfikat

Efter några ostrullar och te är det dags att krypa i säng. Jag borde verkligen lägga mig tidgare på kvällarna, men det är så sjukt svårt. Med lite tur somnar jag innan 23 i alla fall!!

Imorgon: SPINNING!

Är jag på G eller är jag på G??!! =)

Löpband & Core Puls

Idag har jag tränat! Känns grymt bra! Började med att köra lite på löpbandet, blev 20 minuter och 2,3 kilometer. Gick, joggade och gick sen igen. Under tiden jag joggade så kändes det faktiskt ganska behagligt. Var inte alls snabb men det kändes som jag hade orkat bra mycket mer så den känslan var skön att få!

Sedan knatade jag bort till Aten och inväntade Core Puls-passet som jag bokade igår. Alla träningshallar på IKSU är döpta efter städer i Europa förresten, så ni förstår vad jag menar, haha.

Anyway... Hade aldrig testat Core Puls förut så det var en ny upplevelse kan man väl säga. Är väl ungefär som ett vanlig corepass, men med kondition och benstyrka också. Blev faktiskt helt slut när man skulle försöka stå i planka, göra armhävning och sen upp och hoppa. Jag är väl inte den smidigaste heller men gjorde i alla fall så gott jag kunde =) Är verkligen helt värdelös på armhävningar!

Nu blir det dusch och sedan lite mat i magen!

Upp med tuppen

Imorgon är det upp 05.00 som gäller. Kan stiga upp lite senare på mornarna nu när jag bor närmare jobbet. På senare tid har jag börjat fixa frukosten på kvällen också så jag bara behöver plocka fram ur kylen, det sparar mig också några minuter!

Träningsväskan är i alla fall packad så imorgon blir det träning direkt efter jobbet! Kommer bli grymt skönt det! Längtar faktiskt!

Nu är det strax sängen som gäller. Hoppas man kan somna hyfsat fort. Brukar vara lite svårt när man haft sovmorgon i 9 dagar.

Keso och ostomelett i ugn

Har mixtrat igen och tanken var väl att det skulle bli som en paj. Tycker det blev som en blandning av paj och omelett men jag kallar den för det senare! Äggstanning kan man ju också kalla det men detta blev lite mer matigt enligt mig!

Du behöver

2 dl keso
5-6 ägg
2 dl riven ost
Mjölk
Salt och peppar
Pizzakrydda
Tärnat bacon (stekt och avrunnet)
Rökt skinka (i bitar)
Purjolök

Dela på äggulorna och vitorna till att börja med. Mixa ihop äggulor, ost och keso. Blanda sedan i skinka, bacon och purjolök (som du hackat i den storlek du vill). Slå över en skvätt mjölk och rör om.

Vispa äggvitorna hårt så man kan vända på bunken utan att de trillar ur. Vänd sedan ner vitorna i äggsmeten, försiktig.

Smörj en pajform och bred sedan ut smeten i denna.

Grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter ungefär! Känn efter i mitten om det har stelnat!

Den blev lite mörk ovanpå för mig, som synes, men smakade inte bränt!

 


Söndag & middagsexperiment

Hej mina vänner, hoppas helgen varit till belåtenhet hittills. Än är den ju inte slut förstås, så det är bara att njuta av dagen.

Idag ska vi bege oss till Clas Ohlson för att köpa en elvisp. Skall exprimentera lite i köket sedan, ska blogga mer om det i eftermiddag! Så ni får vänta tills dess! =)

Jag skäms lite idag för jag sa att jag skulle träna i helgen tidigare. Men än har det ju inte skett... Får se om det blir något idag. Jag tror jag ska sluta säga att jag SKA göra något för det blir liksom aldrig av när jag planerar för långt i förväg. Knäppt det där!

Hörs sen! =)

Filmkväll

Filmkväll denna lördag tillsammans med dip och grönsaker. Inte ett chips så långt ögat kan nå i alla fall =) Snyggt upplagt i pajformen, haha!


Träningskläder behöver inte vara dyra

Jag tycker Stadiums märke SOC är bra och billigt så jag handlar ofta sådana plagg. Idag blev det ett par nya byxor som jag både kan gymma, jogga och köra olika pass i. Samt en t-shirt som också funkar till det mesta. Har en likadan fast svart. Allt till den nätta summan av 248 kr! Prisvärt tycker jag.

Brallorna var bra för det var en bredare kant upptill så de inte hasar ner när man joggar. Hatar när man måste dra i kläderna hela tiden när man tränar. Men dessa verkar funka!

Nu ska jag slänga mina slitna och fula tights som blivit helt noppiga på insidan av låren tack vare bland annat spinning och att mina lår touchar i varandra när jag springer.

Har också beställt en ny tränings-BH som jag hoppas passar.


Lördagsfrulle

Samma som sist men ack så gött! Slängde dit lite paprika också! Sedan blir den en tur till stan tror jag. Vi får se! =)


Kesomuffins (experiment)

Gjorde ett expriment ikväll för jag var sugen på något nu när jag kom hem. Gjorde oopsiereceptet fast jag bytte ut philadelphian mot keso istället. Nu höftade jag faktiskt helt och hållet, men för typ 8 stycken tog jag:

2 ägg
1 dl keso
Bakpulver
Salt
Andra kryddor (t.ex pizzakrydda)

Rökt kalkon
Ost


Dela på gulor och vitor till att börja med. Mixa ihop keso med gulorna, salta och krydda med de kryddor du vill ha. Blanda sedan ner kalkon, som du skurit/klippt i små bitar, samt riven ost i kesosmeten.

Vispa äggvitorna hårt. Vänd sedan ner kesosmeten i vitorna. Vispa eller rör inte runt utan var försiktig.

Klicka sedan ut i formar. Jag hade bara alluminiumformar och då fick jag inte loss dem sen, men kanske går lättare om man smörjer dem.

Grädda sedan i drygt 20 minuter i 150 grader.

Jag hade för mycket bakpulver i mina tror jag för de svällde ju och blev helt gigantiska som ni ser, haha! Sedan när jag plockade ut dem sjönk de ihop lite! Tog också lite för mycket i varje form... Räcker nog att fylla halva.

Som sagt, provade lite bara och det finns säkert liknande recept där ute redan. Får googla lite.

Hur som helst kan man ju fylla dem med vad man vill. Blir lite som paj nästan.


Frukost

Det kanske inte ser mycket ut för världen men det mättar i alla fall mig ett tag! Känns grymt att vara tillbaka på banan faktiskt. GRYMT bra!!!


Tack för alla värmande ord!

Ni som tar er tid att kommentera här är guld värda, det ska ni veta! Ni är peppande och grymma allihopa!

Postat av: Stina
Klart du kommer ha en sexa först när du åker till Thailand! Har följt din blogg ett tag men aldrig skrivit någon kommentar. Tycker du är superduktig, du har hittat en ny livstil som funkar för dig och som inte handlar om att träna flera timmar var dag och äta minimalt. Du har inspirerat mig att ta tag i min övervikt på ett sunt sätt, TACK!
2010-01-14 @ 14:39:22

Det är jättekul att få sådana här kommentarer och veta att man i alla fall inspirerar några! :-D Och det är just det jag vill få fram med den här bloggen. Att man inte måste vara överdriven när det gäller mat och motion. Man behöver inte svälta sig och man behöver inte träna 7 dagar i veckan för att lyckas. Lite jävlaranamma är förstås bra, som ni vet, men det får inte bli en besatthet!

Kör hårt Stina och alla ni andra som blivit inspirerade av mig!! Och tack alla ni andra som är här inne och läser, även ni som ögnar igenom bloggen i det tysta ;D Otroligt att det faktiskt ofta är över 100 unika besökare här varje dag och läser mina inlägg. Svårt att fatta faktiskt!

Det är ganska svårt att uppdatera en blogg regelbundet, jobba heltid, träna, laga mat och göra allt annat man gör här i livet samtidigt. Ibland blir det inte så himla innehållsrika inlägg (och lite bilder, jag vet) men det verkar ju som ni står ut ändå ;-) Det är kul att folk fortfarande hänger med!

Snart, mina vänner, snart!!

Snart är det helg! Kommer bli grymt skönt. Det är alltid extra nice med helg efter en vecka med enbarts kvällsjobb. Gick rätt bra idag ändå men har ändå lite värk i benen. Inte konstigt när man går så mycket som jag gör.

Längtar efter lite normala rutiner i 2 veckor med mat och träning =) Peppad på det nyttiga livet nu så jag tror jag kan nå 6:an på vågen innan Thailand. Kände mig lite tveksam tidigare idag men nu är jag taggad!!

Konstaterade också förut att jag måste klippa luggen. Fick låna ett hårspänne av C idag på jobbet för jag såg tammefan knappt ut, haha!


Härligt blek är man också =)



Jag och mitt kaffe

Sitter här med mitt kaffe som vanligt. Kollar på Americas Funniest på TV. Vissa grejer är ju faktiskt kul =) Är bra att få skratta lite varje dag! =) Väntar på att reprisen av Biggest Loser ska börja klockan 11!

Börjar se ljuset i tunneln nu på jobbet även. Torsdag och bara 2 kvällar kvar att jobba! Igår var det faktiskt inte överjävligt, otroligt nog med tanke på att det var innebandymatch dessutom.

Till helgen ska vi träna, både jag och A. Det ska bli nice det! Även han behöver träna upp lite muskler :-P

En önskan att vara bäst

Jag tycker det är så, när man börjar träna eller bestämmer sig för att gå ner i vikt. Man vill lyckas skitbra på en gång. Börjar man jogga vill man orka hur mycket som helst på direkten. Och när man börjar "banta" så vill man helst förlora x antal kilo över natten. Eller? Kanske bara är jag som tänker så ibland?

Jag vet ju att det är ologiskt men ibland tänker man fasen inte klart! Då hägrar bara det där målet man satt upp för sig själv inne i skallen.

Det är så lätt att bli besviken om man tänker sådär dumt jämt. Men ibland går det inte att hejda de där knäppa tankarna.

Mitt i veckan

Hehe, ja jag var ju i alla fall inte ensam med att sova vidare istället för att stiga upp tidigt och träna ;-) Skönt att ha några likasinnade!

Idag var väl en likadan morgon kan man väl säga. Men jag får väl ta igen det lite i helgen! Går ju trots allt så himla mycket så det är väl ingen katastrof om det inte blir träning på 5 dagar.

Well, well... dags att sminka sig lite och sedan bege sig till arbetet. 3 kvällar kvar... sedan helg!

Det här med vikten då.

Ja några kanske har undrat vad jag väger nu egentligen... Och det har väl känts ganska motigt att erkänna för andra och även för sig själv att det har barkat iväg en aning... *host host*

Eller... det har egentligen inte hänt så mycket sedan i höstas. Imorse då jag vägde mig stod vågen på 71.9 kg i alla fall. Så, nu har jag erkänt det. Vet inte när jag kommer väga mig nästa gång. Ska kämpa på här och se om det ger resultat. Men i slutet på januari då kanske. Det känns rätt lämpligt att ha en ny vägdag då!

Irriterar mig dock att jag låtit mig själv gå upp de där 5 kilona igen... Men men, nya tag! Innan Thailand vill jag se en 6:a på vågen!

Sömn som sagt...

Idag hade jag en plan på att stiga upp 08.00 och bege mig ut för en lätt jogg innan jobbet. Men jag tryckte av alarmet och sov till 10 istället! Att det ska vara så svårt att stiga upp på morgonen när man inte "måste". Tycker någon fler också det? Eller är ni hurtiga varje dag trots att ni jobbar eftermiddag?

Nåväl, imorgon är en ny dag och då vet man aldrig vad som händer ;-)

Trött är bara förnamnet!

Ja det var ju betydligt mer folk än vad det varit de senaste veckorna kan jag ju meddela. Det var kanske inte så jag tokstressade men nästan... Men fyra dagar till nu då, sen helg! Haha, bra att man börjar räkna ner redan på måndagen... :-P

Har lagt upp mina trötta fötter i soffan nu och väntar på att äggen på plattan ska bli klara. Behöver lite i magen innan jag ska sova känner jag!

Förresten så har jag inte ätit något sötsliskigt på en vecka nu. Känns bra det. Kolhydrater har det blivit men jag ska skära ner på dem med sinom tid.

Det är skönt att sova

Har nog fått 10 timmars sömn inatt. Grymt skönt!! Men det behövs kanske då man skall jobba en måndagkväll på IKSU. Usch jag gruvar mig lite faktiskt för jag vet att det kommer vara ett gäng med folk om man säger så... Alla ska väl infria sina nyårslöften om att bli smala nu ni vet =) Då blir det mycket för oss på städet att göra. Eller ja, jag kommer ju vara ensam på 21.000 kvm så det blir mycket för mig att göra, kanske man ska säga :-P

Nåja, det går nog bra. Bättre att ha saker att göra hela tiden än att gå runt och inte ha något alls att göra, tiden går ju så grymt sakta då!

Nu ska jag dricka kaffe i vanlig ordning och äta lite stekt ägg. Gött!

Ha en bra måndag alla!

I lathetens tecken

Ja inte har man gjort många knop idag inte!! Har mest suttit på arslet och glott in i datorskärmen. Lite tvätt blev förstås vikt, men har inte gjort mer än så. Har inte ens orkat laga middag utan vi gick till ICA och köpte oss varsin kycklingsallad. Slött med gott!

Men de har faktiskt grymt bra salladsbuffé på ICA här och mycket godare än att köpa en sån färdig inplastad ni vet. Och dressingarna man kan välja är skitgoda. Säger bara - Het aioli... yum yum.

Imorgon är det i vanlig ordning jobb. Första femdagarsveckan på en evighet känns det som. Och det är kvällsjobb på schemat. Känns lite segt, men jag försöker tänka att vi åker till värmen om 56 dagar. Då känns det lite bättre!

Ska bli så himla kul att resa iväg med A ♥ Längtar så mycket hela tiden!!

Med lite tur kanske man blir såhär brun igen också! Med undantag för det brända ansiktet :-P


Pipa, Brasilien 2008



Sköna söndag

Söndagar är rätt sköna ändå. Kanske för att det är den enda dagen i veckan då jag känner att jag kan ta det lite lugnt utan dåligt samvete. Dum tanke ändå. Man får väl slappa när man vill, egentligen. Men ni vet hur man kan tänka ibland.

Idag händer med andra ord inte mycket. Tvättstugan i vanlig ordning men annars lär jag väl mest sitta här och dega, haha! Vem vet, kanske får jag ett ryck och hittar på något!

Nu ska jag dricka mitt kaffe till att börja med åtminstone! Och kolla lite på Vinterstudion.

Kycklingfajitas

Både jag och A älskar tex mex och tröttnar i princip aldrig på det. Vi kan lätt äta det en gång i veckan om vi så vill. Idag gjorde vi fajitas med kyckling. Mumsigt blev det.

Köp en sån fajitamix på affären. Vi använde ICA's egna. Sedan blandade vi också i en vanlig Taco kryddmix (gjorde på 800 gram kycklingfilé).

Sedan gjorde jag en "gegga" bestående av 1 avokado, lite creme fraiche (kanske 2 msk) och keso. Tror jag tog lite mindre än 1 dl. Mixa ihop med stavmixer så är det klart!

Sedan är det bara att fylla tortillabröd med det man vill ha i. Man kan ju skippa ost om man vill ha lite mindre kalorier. Och man kan ju lika gärna vira in allt i bara salladsblad om man vill ha det Low Carb.

Gottgott sade vi och satte i oss två var ;-)


Jag är bäst!

Drog på mig träningskläderna ändå idag och fick skjuts till IKSU av A som skulle iväg på ICA Maxi. Först tänkte vi att vi skulle hämta mina skor men när jag ändå skulle dit så var det väl lika bra att träna på plats!

Så jag avverkade 5 kilometer på löpis idag. Känns grymt tungt än så länge så det tog mig 41 minuter. Då började jag med att gå cirka 5 minuter i hyfsat rask takt, sen joggade jag drygt 20 min, fick gå en stund, joggade, gick och joggade typ de sista 700 meterna in i "mål". Bättre tid än sist dock så det var ju i alla fall bra =) Men det är lång väg kvar innan jag är där jag var i somras... Jeez alltså, jag flåsar som om jag aldrig rört mig en meter i hela mitt 26:åriga liv!! Å andra sidan struntar jag lite i hur fort jag tar mig fram. Bara jag blir svettig och hjärtat får jobba så är jag rätt nöjd!

Gick sedan ytterligare en stund på bandet fast med lite lutning. Ungefär 10 minuter eller så. Vilade mig en stund efter det och körde sedan lite mage och rygg. Och stretching! Det var skönt för mina ben som fortfarande värker efter joggingen i förrgår =)

Sen prommade jag de 1300 meterna jag har hem! Och nu sitter jag här och är nöjd med min insats för idag! :-D Skall hoppa in i duschen nu och sedan vankas det väl lite middag hoppas jag =)

Solen strålar!

Ja det är jättefint väder ute idag och inte alls speciellt kallt med tanke på hur kallt det varit. Vår termometer visar på dryga -5 grader men jag vet att det är lite kallare då den legat i solen nyss.

Får se om jag tar mig ut idag, hoppas det. Ska dricka lite kaffe och se på skidåkning först bara =) Kom på att jag nog inte har någon toppluva att ha på mig heller. Måste köpa en "joggingmössa". Ska gräva och se vad som finns i garderoben.

UPDATE: Ja eftersom mina joggingskor står i mitt skåp på IKSU så blir det svårt att jogga ute ändå haha. Typiskt mig... =)

Obehaglig film

Såg just The Gray Man på DVD... Huga vilken obehaglig film!! Måste göra något kul nu innan man ska sova så man inte drömmer mardrömmar hela natten...

Imorgon har jag en vision av mig själv joggandes i bara några futtiga minusgrader. Vi ser väl om det blir till verklighet.

Nu ska jag snart lägga mig tillsammans med männen i mitt liv ;-) Den hårige och den med lite mindre hår :-P Ja efter jag kikat på något mer lättsamt på TV eller Internet såklart!

Natti natt!


Oh my legs!

Snacka om värk i benen idag alltså. Är helt stel, haha! Och ljumskarna ska vi inte tala om... jisses. Well, även om jag vet att träningsvärk inte har med prestationen att göra så känns det i alla fall som man tagit i ordentligt ;-) Man kan ju åtminstone inbilla sig va?

Helg nu då, alltid skönt. Inga planer för helgen förutom att kanske försöka jogga lite ute om det inte är för kallt. Det skulle ju bli mildare väder nu tydligen så vem vet.

Vad ska ni hitte på?

I övrigt verkar förkylningen bara så gott som borta. Lite, lite snuvig än men inget som påverkar. Grymt skönt!

En vecka in på det nya året

Och första träningspasset är avklarat! Blev en ganska lugn vända på löpbandet. 45 minuter höll jag på lite drygt och varvade gång med långsam jogging. Tog mig ändå över 5 kilometer på den tiden. Tror jag passerade 5 km vid ca 43 minuter så helt åt skogen var det väl inte med tanke på hur mycket jag faktiskt gick. Snittiden blev fantastiska 6:93 km/h, haha!

Men det gick i alla fall bra, kände inte att snuvan påverkade prestationen nämnvärt. Men man vet ju aldrig...

Hur som helst känns det bra att ha gjort första passet för i år! Och det kan ju bara bli bättre.

Jag stretchade till och med efteråt. Kors i taket, hahaha!


Lite fynd

Jag och A gick en sväng på stan förut idag. Bara MVG-gallerian och Åhléns hade öppet dock. Hittade en kjol för 149 kr på Esprit. Ett fynd med tanke på att den kostat 500 kr tidigare. Var väl förra säsongens förstås men det är väl skitsamma =) Blir bra i Thailand den!

Känns knäppt att köpa sommarkläder när det är 20 minusgrader ute dock! Kul att kunna ha storlek 40 också! Däremot provade jag ett par shorts i samma storlek men de fick jag knappt över rumpan... :-P

Köpte också ett satinbäddsätt på Hemtex för 299 kr som egentligen kostat det dubbla! Vi har sånt King Size-täcke så då blir bäddseten så himla dyra så det är bäst att passa på när det är REA. Ni ser det i bakgrunden på bilden här nedan =)

Ska bli så mysigt att krypa ner i sängen ikväll! Älskar när det är renbäddat!


Ledig dag

Så skönt att ha lite ledigt såhär mitt i veckan. Lär väl inte göra något speciellt men det är skönt att bara slappa också! Fortfarande riktigt snuvig och täppt men har i alla fall inte ont i halsen idag! Jippie!

Vad gör ni en dag som denna? Har ni det kallt ni också?

Rösten från helvetet

Ja imorse var inte halsen inte nådig kan jag lova! Jag harklade och kraxade som jag vet inte vad, haha. Fick gurgla med Nyodex så kanske det blir bra så småningom. Ska köra en omgång med gurglet ikväll med. Lite bättre nu förvisso men det gör fortfarande ont. Det var inte ens lönt att tänka tanken på att släpa med ryggsäcken till jobbet idag.

Däremot fick man ju slita på sig täckbrallorna och dra jackhuvan upp ovanpå mössan för det var kallt! Blåste givetvis också som det alltid gör i den här stan... -19 och blåst är INTE mysigt kan jag tala om.

Jag som känt mig så pepp på att träna. Men i och för sig är det kanske bra så man blir ÄNNU mer pepp på att köra järnet sen =)

Inte konstigt att jag blivit förkyld dock. Så många i min omgivning, bland annat A, är jätteförkylda. Men sedan kanske man gjort bort sina sjukdomar för denna gång då man avverkat både förkylning och magsjuka =)

Te i min ensamhet

Har tagit en varm dusch och smort in hela min vintertorra kropp med Body Butter nu. Skönt det! Har gjort te också och kurerar rivjärnet i halsen lite :-P Ska packa träningsväskan ikväll och hoppas på träning imorrn!

Sitter även och kollar på bilder från Thailand och drömmer mig bort. Fattar inte riktigt att vi faktiskt ska dit om drygt 2 månader :-D


Dåligt med sömn

Inatt hade jag sjukt svårt att somna. Lade mig med 22.30 men jag tror inte jag slumrade till förrän vid 23.30, sedan vaknade jag vid 01 igen och sådär höll det på.... Tror jag inte mer än halvsov fram till 04 och efter det var det liksom kört, skulle ju ändå upp 05. SUCK. Får hoppas jag kan sova bättre ikväll för jag behöver fasen sova ordentligt.

Har inte varit pigg idag. Ont i magen och dessutom förkylning. Sträv i halsen och rinnsnuva. Och så trött på det då!! Så den här dagen kan vi väl lägga undan nu tycker jag :-P Hoppas halsen är OK imorrn för i så fall ska jag träna lite lätt ändå tror jag.

Nu ska jag göra lite gröt till middag för det finns inte så mycket annat här hemma :-P

Nu börjar det

Imorgon är dagen D. Dagen då jag börjar leva nyttigt igen! Känns grymt bra och jag vet att jag kommer nå framgång igen. Känner mig peppad på träning och på att göra god och nyttig mat!

Har ni givit några löften i år förresten? Jag har inte gjort det förutom att bli lite mer hälsosam igen då. Men det är väl inte direkt ett löfte utan mer ett konstaterande att nu ska det bli så, helt enkelt.

Tack så mycket för alla gratulationskommentarer igår! Födelsedagen spenderades i sällskap av nya vänner tillsammans med smörgåstårta och kladdkaka. Sedan gick jag och min käre sambo på bio och såg Avatar. Den var skitbra tycker jag! Fick dessutom en ansiktsbehandling inkl nackmassage på 60 min i present samt pengar och lite andra saker =)

Behandlingen ska jag unna mig när jag känner att jag varit duktig med att äta bra och träna bra! För pengarna ska jag köpa en Soda Stream tror jag, så man kan göra bubbelvatten hemma!

Nu ska jag softa lite, spela Sims kanske och fixa middag inför ikväll då Erika och Nicklas kommer hit!

Ingen vanlig dag

Näe, för det är min födelsedag =)

 


RSS 2.0