Nytt år inom kort

Borde man göra någon slags resumé över det gångna (öh stavning?) året som många andra bloggare kanske? Det har väl hänt en del, men samtidigt harjag inte gjort så himla mycket intressant... på något vis. Knäppt det där =) Tycker i alla fall 2009 gått jättefort! Ser dock framemot vad 2010 har i sitt sköte så att säga, hehe.

Idag gick jag tidigare från jobbet. Fyndade en omlottblus på H&M för 100 kr och införskaffade en ny mascara. Blev tillbaka till min gamla trotjänare Maxfactor 2000 calorie mascara. Fick en vild idé för ett tag sedan att byta till en Loréal-mascara med skitkonstig rund borste som var totalt värdelös. Spindelben är inte min kopp de va! Så nu känner jag mig trygg när jag har min kära MF-mascara igen! ;-D

Råkade ramla ner lite ögonskugga och en ny träningströja också, när jag ändå höll på hähä.

Sedan tampades vi med folk på Systembolaget och ICA Maxi. Herregud att man är så dum att man går på affären strax före middagstid. Gick knappt att komma fram för alla kundvagnarna. Och på systemet så var det ju också skitmycket folk såklart... Tur det är gjort nu i alla fall!

Nu lite middag för oss här i kalla Umeå. Snart börjar mitt nyttigare liv igen. Känns bra det!! Ser redan hur slimmad och fit jag kommer vara i Thailand, hehehe.

Nästan frisk

Idag känner jag mig symptomfri men är hemma ändå för att inte smitta resten av arbetsstyrkan. Man rekomenderas ju vara hemma 1-2 dagar efter att man tillfrisknat så! Kändes mycket bättre igårkväll och jag behövde inte springa på toa en gång i kvarten åtminstone.

Ska ägna dagen åt att packa upp alla julklapparna och väskor eftersom det aldrig blev av när vi kom hem... Insjuknade ju relativt snabbt båda två.

Imorrn ska jag jobba igen, och träna lite dessutom. Blev ju en snabbstart på bantningskur i och med magsjukan, haha. Närå den vikten jag förlorade i vätska lägger man ju snabbt på sig igen :-P

Förresten så snöar det skitmycket här! Höll på hela dagen igår och det verkar inte komma mindre idag! Tror det kommit närmare 1 meter snö på 2 dygn. Igår var parkeringen helt igensnöad. Kolla! Kan bara tänka mig hur det ser ut idag... Lär ju inte få ut bilen på några dagar...


Så var det min tur

Vaknade inatt av att jag var tvungen att kuta in på toa och avlägsna magens innehåll :-P Och det är väl ungefär det jag roat mig med hela natten. Fi fan alltså.... Verkar inte lugna sig direkt heller :( Just nu känns det OK men jag vet att det snart kommer vrida om i min nu tomma mage snart igen....

Världens bästa unge

Jag har världens bästa systerdotter. Det syns att vi är släkt. Konstigt vore det väl annars ;-)


Största granen i stan hade vi nog också :-P


Tillbaka i Umeå med lite mer i bagaget

Så var julhelgen snart till ända. Vi gjorde en "smart" grej och körde natten mot idag till Umeå. Nackdel - det var mörkt. Fördel - man mötte kanske bilar en gång i halvtimmen så det var ju bara o ligga mitt i vägen om man så ville :-P Kunde ju inte köra för fullt ändå eftersom det är vinterväg nu. Men vi kom i alla fall fram, helt slut, klockan 5 imorse. Har sovit och åter sovit.

A verkar ha fått magsjuka dessutom så jag väntar bara på min tur...

Julklappsskörden var bra i år. Blev det mesta jag hade önskat mig faktiskt! =) Ett helt gäng med böcker att läsa i Thailand bland annat :) Sedan en pastakastrull, brödformar, solskyddsfaktor, vetevärmare (sån kudde man värmer i micron), lite pengar, en primer, lakan och överkast =) Sen är det väl nåt mer jag har glömt också...hmm.. jo, kaffemuggar också. Nu kan vi slänga alla udda muggar!

Nu ska jag värma på lite mat här och se hur sjuklingen mår.

Ha en fortsatt trevlig julhelg!!

God Jul!!

Vädergudarna gjorde oss till viljes så nu ska vi packa in alla grejer i bilen strax och sedan bege oss cirka 65 mil neråt landet. Blir en lång dag i bilen, men vi har laddat med proviant! ;-)

Ha nu en riktigt skön helg. Ta det lugnt, ät gott och må fint!

GOD JUL =)

Det bådar inte gott

Snöovädren som drar över landet verkar ju sätta stopp för julfirandet för vår del. Men vi får se, i värsta fall får vi åka tidigt på julaftonsmorgon istället. Det vill vi såklart inte men vad gör man? Sista lösningen är väl att stanna hemma och fira så gott det går. Känns tråkigt när man handlat julklappar till alla dock... :-(

Nåja, alla klappar är i alla fall inslagna och sådär så vi hoppas väl på att få dela ut dem på rätt dag!

Nu ska jag göra mig klar för jobbet och hoppas på att jag kan få gå hem lite tidigare idag! =)

Julveckan

Årets näst sista vecka med jul och allt vad det innebär. Skönt att bara jobba två dagar och sedan vara ledig i fem! Nästa vecka blir det ju bara tredagars vecka också!! Det behövs.

Förhoppningsvis kan man smita lite tidigare ikväll och imorgon från jobbet också. Lär inte vara packat med folk har jag en känsla av.

Dags att göra sig i ordning och få i sig lite snabblunch!

Vi hörs ikväll

Julegris...

Ja idag har vi fikat och åter fikat. Gott men nu känner man sig ju lite uppsvälld, haha! Redan innan jul liksom... Koftan är i alla fall invigd och svärmor tyckte att den var så fin ;-)

Kvällsjobb imorrn då. Men bara två dagar vilket känns grymt skönt. Sedan bär det av neråt på onsdag. Vädret ser ut att bli kasst men jag hoppas ändå vi kan åka. Blir det jättedåligt måste vi ju stanna i Umeå men jag har hoppet kvar =)

Nu ska vi se den sista Johan Falk-filmen och mysa lite!

Känns som man inte bloggar om annat än julgodis och fika nuförtiden, men i januari kommer Hälso-Hitler tillbaka big time så då ska ni få se på andra bullar!

Julklapp till mig själv

Köpte koftan jag dillade om i föregående inlägg. En klapp till mig själv, och kunna köpa strl M är inte helt fel faktiskt. Om jag någonsin kommer kunna ha det på byxor kommer jag jubla :-P

Nu ska vi städa och diska lite sedan blir det mini-julmiddag med två kompisar. Glömde givetvis köpa potatis på ICA så man måste väl iväg en sväng igen...

Kallt ute trots bara -4 grader. Blåser som vanligt i den här stan så det blir rått ute.

Kallt om tårna

Jag envisas ju med mina sneakers trots -20 grader. Men då får man lida pin också! Stod och väntade på bussen hem från stan nu. Givetvis var den sen och mina tår blev till istappar. Äntligen hemma i alla fall och bara EN klapp kvar att handla, till Farmor. Men det kan jag handla nästan vart som helst så det får väl bli på ICA Maxi, haha. Duschcreme och sånt ska jag köpa är tanken.

Skönt att slippa kuta på stan något mer innan jul i alla fall. Var en hel del folk nu som knuffades och höll på. Men gick rätt bra ändå. Såg dock en kofta på Gina Tricot som jag vill ha, haha. Givetvis... Köpte inte men funderar på att ta en snabb sväng och inhandla. Röd är den så den passar ju nu i juletid.

Väntar på A nu som har jobbat. Jag är sjukt trött, hungrig och vill bara ligga i soffan resten av kvällen.

Det är typiskt mig

Är ni också så att ni alltid börjar greja med något annat när ni städar hemma? Börjar rota i någon låda eller vika kläderna fint i skåpen?

Idag hade jag som mål att städa vardagsrummet. Började ju bra med att damma alla möbler osv. Sedan dammsuga soffan. DÅ kom jag på den briljanta idén att möblera om. Eller ja flytta soffan och byta plats på divanen. Det är väl tur att den här soffan är typ ihålig så den är lätt att flytta, hahaha!

Så nu sitter jag här med divanen mot väggen istället för mot fönstret. Säger inte er något, men för de som faktiskt varit här kan väl tänka sig (typ Emma W). Och jag tror jag blev nöjd, men måste höra med min käre sambo sen också, haha.

Och städningen har väl kommit av sig lite dessutom... ehrm... ;-)

Jag skulle ju vara smal till jul!

Ja i januari lovade jag mig själv dyrt och heligt att jag skulle nå min målvikt på 65 kg lagom till julen 2009. Så blev det inte! Kan väl erkänna att jag är besviken att det faktiskt inte lyckades. Jag som hade så gott om tid på mig och jag var ju så nära där i våras också då jag låg på 67 kg. Lite irriterande.

MEN samtidigt måste man ju faktiskt tänka på att jag inte gått upp allt för mycket under 09. Visst, jag har gått upp från 67 kg till runt 71-72 kg nu, men det är väl ingen katastrof. Jag har i princip hållit vikten i ett år, skulle man väl kunna säga. Jag ligger ju på samma vikt nu som då jag startade den här bloggen. Eller man kanske kan säga som så att jag hållit själva viktnedgången. För mitt första mål var faktiskt -20 kg och det har jag ju klarat och inte gått upp igen. Ligger fortfarande på den siffran. Och det är jag nöjd över. Med tanke på hur mycket pikar man fått att man kommer gå upp allt igen för det gör ju de flesta. Säger de som inte tror på en eller är avundsjuka i alla fall.

OCH jag har lärt mig en del! Dels hur mycket jag måste röra mig för att inte rusa iväg i vikt. Och hur jag kan äta för att hålla vikten. Jag är mycket väl medveten om vad jag måste "offra" för att gå neråt i vikt igen. Jag vet hur jag ska göra men jag har varit för lat i höst för att orka implementera det hela...

Men jag ser fram emot januari igen för då blir det hårdkörning inför Thailandsresan! Och det känns skönt att ha bestämt sig redan nu för att börja den 4:e januari och sedan hålla på så länge man orkar! Jag tror jag kan komma tillbaka till 67 kg på 2 månader bara jag ger mig fan på det. 5 kg på 2 månader, visst sjutton ska det gå!

Jag menar, jag har ju lyckats förr!

Styrketräning

Blev en vända i gymmet idag. Först lite jogg på löpbandet i en kvart ungefär, och sedan styrketräning på det. Kändes bra att göra av med lite energi!

Kallt är det här idag och fint ute!

Nu ska jag städa, äta osv. Sedan bara slappa i soffan!

Mer julshopping

Var en sväng till Mariedals centrum idag och handlade lite klappar på Barnens Hus. Åkte en stund ner på stan också och jag är snart klar med årets julklappar!! Har bara farmor och A kvar att köpa till. Skönt =) Kan ju inte handla till honom när han är med liksom... ;-)

Nu har jag fem arbetsdagar kvar att genomlida innan jag får åka neråt landet för att fira jul. Tog ledigt den 23:e så man slipper åka på självaste julafton. Vi har ju några mil att avverka om man säger så! Sen får man vara ledig i hela fem dagar! Och efter det blir det ju bara tredagars vecka på jobbet igen. Skönt!! Hade gärna varit ledig i mellandagarna också, men har inget kvar att ta ut sen tyvärr! Hade det inte varit för att man får komp.ledigt för nationaldagen (som var på en helg i år) så hade jag inte kunnat vara ledig den 23:e heller.

En annan sak är att snön äntligen har kommit till Umeå! Fint är det faktiskt, och känns inte riktigt lika deprimerande och kolsvart längre. Lagom kallt idag också, men lite ruggigt är det förstås att traska till jobbet vid 05.40 på morgonen. Man är ju inte riktigt vaken.

Funderar på om jag ska göra ett ryck och städa lite nu eller om jag ska lata mig resten av kvällen. Det återstår att se, haha!

Havrekex

Ca 50-70 kex
750 g havregryn
1 L mjölk
200 g smör (rumsvarmt)
2 dl socker
1 tsk salt
30 g Hjorthornsalt
Ca 4 dl vetemjöl
+ mjöl till utbakning


1. Lägg havregrynen i en bunke och häll på mjölken, rör om. Låt svälla dryga halvtimmen. Gör ingenting om det står lite längre. Eller över natten i kylen.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Klicka i det mjuka smöret i bunken med havregrynen. Rör i socker, salt och hjorthornssalt blandat med vetemjöl. Rör om tills allt är väl blandat. Ha hellre degen lite kladdig än helt slät.

4. Mjöla bänken/bordet och bearbeta en bit av degen i taget med lite mjöl tills den blir slät. Kavla ut med kruskavel tills den är ca 4 mm tjock. Ta ut runda kex med exempelvis kakmått eller en skål. Jag använde ett lock till en shaker som jag blandar proteindryck i. Blev lagom stora då för mig!



5. Lägg på mjölad plåt eller på bakplåtspapper. Grädda i 6–7 minuter. Kexen ska få en aning färg. Det går snabbt över till övergräddat och då blir de hårda...

 

När man bakar med Hjorthornssalt som jäsmedel så tänk på att det blir en ganska stark doft av ammoniak som kommer mot dig då du öppnar ugnsluckan. Så stick inte fram skallen just i öppningen!

 

Sedan kan det också bli för mycket av saltet och då smakar inte kexen så gott. Men man får prova sig fram lite.

 

Har man ingen kruskavel kan man nagga kexen med en gaffel då de ligger på plåten!


Mina fötter värker!

Idag har jag tränat en skvätt igen. Blev dryga 25 minuter på löpbandet. Sprang större delen av tiden men det var asjobbigt. Jisses vad jag har tappat på löpningen... suck!! Sedan körde jag en kortis i gymmet, bröst och axlar.

Hem och duscha, käkade en morot och efter det iväg ut på promenad med K ner till Strömpilen. Nu värker både fötter och ben efter allt jobb de fått göra idag. Men det känns bra!

71 motionsminuter idag får väl vara godkänd. Plus ca 9 timmars vardagsmotion, det får vi inte glömma!

Mysigt

Lussefika


Lucia

Förra året på Lucia var jag i 35-graders värme och stekte på stranden. Iår befinner jag mig i Umeå, med någon minusgrad och frost på taken, skidor på TV och mitt livs kärlek vid min sida.

Vi ska snart fira denna dag med lite gott fika till frukost. Lussebulle givetvis och de goda havrekexen jag bakade igår! Ingen jul utan havrekex!

Imorgon blir det lowcarb igen =)


Julshopping

Idag har vi varit en sväng på stan och handlat lite julklappar. Jag är nästan klar med det jag bestämt att jag ska handla men tänkte ta resten till veckan då det kanske inte är lika packat med folk i affärerna.

Hade en tanke på att gå och träna förut också, men det rann liksom av mig, hehe. Däremot har jag druckit en kaffekopp och ätit 2 mozartkulor nu. Men jag var ju nyttig i veckan så det gör inget tycker jag =) Blir mer lowcarb på måndag igen!

Och appropå något annat så verkar axeln vara återställd! Vilken tur att det inte var något värre.

Jag är värdelös

Ja, på att kommentera och läsa andras bloggar!! Dels orkade jag faktiskt inte med bloglovin då de flesta bloggar jag försökt följa uppdaterar ofta = Det blir skitmånga inlägg och vissa glömmer man bort och sen fattar man inte sammanhanget på bloggen i fråga till slut eftersom man kanske missat x antal inlägg.

Men jag gillar ju frekvent uppdatering också förstås, det är ju det som är kul med bloggar. Men med bloglovin blev det så stressande att hinna med.

Dessutom har jag slarvat bort lösenordet dit nu.

Så, dags att komma till saken va?

Ni som brukar läsa här, skriv en kommentar här under och länka till era bloggar. Speciellt ni med vikt och träningsbloggar. Jag ska lägga in er i mina bokmärken istället =) Saknar att läsa hos en del, men efter datorbyte och massa tidsbrist så, ja. Ni vet hur det är!

Skriv nu! PLEASE! =D

Sköna fredag

Hej och hå! Äntligen helg igen! Tänk att snart är detta år slut, knäppt egentligen. Det har ju hänt en del i mitt liv ändå!

Nåväl, arbetsdagen flöt på bra och sedan blev det lite träning! Gick i rask takt på löpis, sedan körde jag ryggresningar, sidoresningar och mage i gymmet. 15.30 var det dags för spinning och det gick bra! Svettades som ett as men det är skönt de ;-)

Nu känner jag mig nöjd och ska äta goda biffar med tsatziki till middag! Är ju dessutom Idol-final så det vill man ju inte missa. Först ska jag ta en dusch!

Tumme upp!


Snart så ...

Snart helg igen mina vänner! Imorgon vankas dessutom lite spinning! Gymmar nog innan en kort sväng också. Axeln känns inte bra än, men liiite bättre än igår. Hade inte tänkt belasta den imorgon men hoppas förstås att smärtan kommer gå över inom kort.

 

Sovdags!

 

 

 


Tosrdag och träningsfritt

Idag kände jag inte för att träna så jag drog hem istället! Skönt att vara hemma redan vid tre! Imorgon däremot, ska jag boka spinning hade jag tänkt. Känns så skönt att svettas bort jobbveckan sådär på fredag eftermiddag!

Ska göra mig lite ägg, bacon och tomat till "middag" idag. A är på jobbet till sent så jag orkar inte göra någon speciell mat.

Först ska jag dock slösurfa lite och lyssna på musik!

Sträckning?

Förut när jag kom hem så skulle jag kränga av mig den svettiga sport-BHn, en sån utan knäppning som man får dra över skallen. Kände då hur det liksom knäckte/högg till i axeln men tänkte inte mer på det för det gjprde inte ont efteråt. Nu under kvällen kom det mer och mer och nu har jag ganska ont. Typiskt.

Tippar på att jag vred armen på något vis och då sträckte jag väl nån del där i axeln. Om det nu är en sträckning, kanske till och med gått över till imorgon? Den som lever får se!

Ska i alla all krypa till kojs nu.

Dagens middag

Blev lax till middag idag. Det är gott det. Kryddad med lite citronpeppar bara. Rörde ner lite saft av lime i creme fraiche som blev en fin sås!

 

Kan ju tipsa er om att de säljer lax i 8-portionsförpackning på ICA för 89 kr! Köp!


Lite motion idag med

Med ambitionen att köra järnet på löpbandet idag så traskade jag med glatt humör till gymmet efter jobbet. Upp på löpis och sedan var jag igång. Efter en stund märker jag hur sjukt mycket jag tappat när det gäller jogging!! Fasen vad det tog emot alltså. Gick och joggade i 22 minuter, joggade dock mer än jag gick, sedan gav jag upp. Dumt kanske, men jag kommer vara bättre nästa gång!

Men svettig blev jag och det är ju det viktiga, haha.

Nåväl, fick bränna lite kalorier i alla fall och det är ju inte fel såhär inför den stundande julen och allt vad det innebär.

So far, so good!

Idag har faktiskt varit en bra matdag känner jag! Hållit mig inom rimlig kolhydratsnivå.

Frukost: Yoghurt, clementin, en smörgås med 2 skivor ost på
Jobbfika: 1 kopp te
Lunch: 3 biffar med sås + blandade grönsaker
Fika 2: Clementin, 1 kopp kaffe
Middag: Kycklingfilé + kokta frysta grönsaker och färska grönsaker.
Övrigt: Lite ost

Är lite sugen nu så jag tror jag ska ta mig ett kvällsmål också. Blir nog ägg åtminstone. Ska komma ihåg att koka ägg till imorgon också. Det står man sig ju så bra på!

Känner mig faktiskt lite pepp på att se vilka resultat jag kan få under denna vecka då jag försöker köra lite lowcarb igen. Kommer inte vara benhård utan kanske unna mig en grov macka ibland till frukosten. Men ingen pasta eller något sånt!! Och inte massa bröd på kvällen.

Jag äter ju rätt mycket frukt och det är ju inte bra enligt LCHF-teorierna. Men jag tycker det är gott och jag har ju lyckats viktminska ändå, trots att jag ätit rätt mycket banan t.ex. Så jag fortsätter med det! Såhär i clementintider vill jag inte avstå från det!! =) Älskar clementiner. Dessutom är det så lätt att ha med sig på jobbet.

Fler än jag som är clementingalningar? :-P

Veckans första träningspass

Kändes skönt att svettas lite igen! Körde först en snabb uppvärmning på crosstrainern, sedan rygg-styrke i 20 minuter. Efter det hoppade jag upp på spinningcykeln och brände av 50 svettiga minuter.

Grymt nöjd.

Nu blir det pippi och grönsaker till middag. Ska exprimentera lite så jag får återkomma med recept om det blir bra, haha!

Trött i luvan

Idag har varit en seg dag. Rätt mycket att göra på jobbet och sedan gick jag hem, somnade i sängen en stund och åt sedan middag. Blev köttfärsbiffar med bacon i + brunsås och grönsaker. Inte så dumt, blir en fin matlåda det!! Tänkte köra lite lowcarb-light i veckan för att komma igång igen.

Nu ska jag sova för imorgon är det dags för lite träning igen! Jippie!

Natti natt

Andra advent

Idag har jag fixat lite julgodis. Chokladkola och Mozartkulor. Kolan blev lite för mjuk, men skitsamma den är god ändå! Man får förvara den i kylen, hehe.


Mozartkulor på G =)


Nu har jag diskat undan det värsta och softar lite framför skidskyttet. Ska faktiskt börja med maten snart tror jag. Har inte ätit något ordentligt på hela dagen. En lussebulle och två smörgåsar liksom? Ja det låter ju skitnyttigt, haha.

Imorgon däremot börjar en vecka av hyfsat nyttigt leverne. Känns skönt att jag bestämt mig för det =)

Njuta

I år försöker jag njuta av julen och av livet i allmänhet. Därför köpte vi finfina glöggmuggar på Expo här i stan.


Grymma katter

Måste ge mig själv Mycket Väl Godkänt på dagens lussebak! Riktigt nöjd! Använde Tastelines recept, men det är väl i princip som vilket annat lussebullerecept som helst. Kesella är ju givet i bullarna.

 

Blev desstom många fler bullar än vad som står i receptet. Ja, det beror väl förstås på hur stora man gör dem också. Men jag fick ut över 50 stycken och då tycker jag de är normalstora.


Bakning pågår

Idag har vi shoppat några julklappar. Fasen vilken komers det är redan... suck!! Sedan var vi på ICA Maxi för att handla lite grejer så vi kunde baka och göra julgodis. Står vid hyllan där de har blockchoklad etc och letar nougat, pratar högt om den samtidigt. Givetvis raffar en gubbe åt sig de TVÅ sista förpackningarna... Han hörde att jag letade så när jag fick syn på dem så drog han in näven före mig. Vilken typ va =) Stressad ut i fingerspetsarna!

Nu har jag lussebullsdegen på jäsning här och ska baka ut bullarna om 20 minuter. Fasen så sjukt dyrt det är med saffran i år förresten... 28 kr styck på Maxi!! Hutlöst för lite, lite krydda.
Hoppas de blir goda och fina! För annars får jag väl ett psykbryt... Ja ni som känner mig vet ju hur ond jag kan bli ibland ;-)

Heja Calle!

Så jag fick som jag ville! Nu tycker jag Calle ska kamma hem hela skiten. Och med de orden säger jag tack och god natt! =)

Fredag, idol och kaffe!

Så var det alltså helg igen. Skönt som tusan! Ska strax se Idol och dricka lite gott kaffe. =) Vem tror ni åker ut idag? Eller vilka blir det i final rättare sagt?

Jag tippar på Tove och Erik. Fast helst skulle jag ha Calle och Erik där. Tove börjar bli lite småtråkig i mina ögon. Men smaken är ju bekant som röven - klöven!! :-P

Skönt med fredag!

Känns som det är måndag eller något egentligen bara för att jag var hemma igår. Men det är fredag, så bara denna kväll är undanstökad så har man helgen att se fram emot. =)

Armen är fortfarande inte riktigt samarbetsvillig men mycket bättre. Nu kan jag lyfta den framåt/uppåt eller hur man ska förklara. Men jag kan inte vinkla den utåt och lyfta.

Håller på att koka 2 ägg på spisen och ska göra iordning lite keso och hallon också. Det får bli dagens frulle! Har med mig spaghetti och köttfärssås till lunch/middag sen! En redig laddning!

Hörs ikväll!

Är det över nu?

Verkar som det värsta är över nu. Armen gör fortfarande ganska ont men betydligt bättre än förut. Känner mig feberfri så ska jobba imorgon igen hade jag tänkt om inget oförutsett händer!

Men det är ju på ett sätt bra att man får en reaktion, då vet man ju att immunförsvaret funkar! För det är ju så att man blir injicerad med en form av viruset för att förbereda kroppen.

Sen anledningen till vaccination är mest att vi ska fira jul med småbarn och jag är ibland i kontakt med småbarn som inte kan vaccineras så då är det ju bara dumt att själv inte vara vaccinerad. Även fast jag skulle klara av influensan är det ju dumt att sprida smittan vidare till små liv som skulle bli mycket sjukare.

Sen är jag mycket väl medveten om alla konspirationsteorier som finns där ute om vaccinet också ;-)

Jippie

Idag fick jag lov att sjukanmäla mig. Sov knappt nåt inatt för armen värkte samt att jag hade en feberfrossa från helvetet. Imorse vaknade jag med huvudvärk och yrsel och är fortfarande yr. :( Men som sagt.. hellre sjuk i någon dag än aslänge...

Nu åter till filten och TVn...

Ingen baconfeber för mig inte!

Idag var jag och A och vaccinerade oss mot svinis. Det var ingen kö alls och allt som allt tog det 10 minuter från det att vi klev in på vårdcentralen och hade kommit ut igen!

Om man gjort rätt eller inte kan man ju tvista om i 100 år om man vill. Men jag är hellre lite sjuk i någon dag än sängliggande i en vecka! Sedan vill jag inte riskera att åka på influensan lagom till Thailand heller.

Än så länge känner jag inga biverkningar förutom ont i armen. Och den gör faktiskt riktigt ont!! Kan inte lyfta den högt alls för då spänner det som fasen. Kommer inte kunna ligga på den inatt misstänker jag. Får hoppas jag slipper biverkningar i övrigt

Har ni vaccinerat er?


Så dum man är

Jag ställde mig på vågen ändå. Dum som jag är!! Började genast känna mig tjock och ful bara för att siffrorna inte visade det jag ville. Blir irriterad på mig själv. Ska fan plocka undan den där tingesten helt och hållet så man inte frestas.

Well, well ska trolla bort de tråkiga hjärnspökena på något vis.

96 dagar...

Loggade in på betalningssidan på Ving.se och där räknar de ner till avresan. 96 dagar kvar! Men med tanke på hur snabbt den här hösten har gått så lär väl de där dagarna segla förbi i ett nafs! Man kan ju åtminstone hoppas.

Anyway så har väl dagen varit helt okej. Är ju sjuuukt segt att jobba kväll, tänk om man bara finge jobba dag då hade det här jobbet inte känts så sjukt drygt. Men det är ju pengar så man ska väl inte klaga så mycket egentligen. Men det gör väl de flesta ändå ibland ;-)

Peppar inför helgen då jag ska träna igen! Känns riktigt skoj och jag tror jag har ett bra upplägg med träningen nu. Eller ja, upplägg och upplägg. Jag tränar när jag känner för det och vad jag vill helt enkelt! Sen om det blir 2 eller 5 gånger i veckan struntar jag i just nu! Efter jul som sagt, då ska jag pressa mig själv lite igen.

Nu TV och sen soooova!

Strandsnygg på 14 veckor?

Ja jag måste ju erkänna att Thailandsresan gör att jag vill gå ner de där extrakilona faktiskt... MEN jag ska inte låta det styra utan köra vidare på min bana där jag gör det jag känner för! Däremot kanske jag kommer lägga in en lite högre växel efter nyår. Ni vet det klassiska, godisfri månad osv. Det kommer säkert sätta fart på hela processen om inte annat.

Såg att de ska releasa nya Les Mills-pass på IKSU till helgen. Och de ska börja med Body Step. Ska gå på det och se om det är något för mig. Gick några gånger på det för något år sen och det är lite lättare än vanlig step, så det kan ju kanske vara något för en med kass koordination :)

Nu frukost. Eller ja, lunch!

RSS 2.0