Tränat?

Tror ni jag har tränat något idag då? Nej... givetvis inte!! Har fasen noll med diciplin på helgen... känns det som i alla fall. Nåja, imorgon ska det bli en promenad åtminstone så jag når över 300 motionsminuter denna vecka!!

Nu väntar jag på pepparbiff... Det vattnas i munnen på mig!!

Jag och A firar att det var sex månader sedan vi la ögonen på varandra för första gången! Min fina, fina A...


Some new stuff!!

En riktig shoppingdag blev det idag. H&M hade visst öppet så jag traskade in för att leta jeansen. Hittade dem inte men däremot ett annat par som fick följa med hem, 400 kr är billigt det! Bara vanliga blågrå stuprörsjeans, inte så speciella men bra vardagsbralla!

Började sedan leta ny vinterjacka och i min fantasi tänkte jag att jag skulle kunna få en för under tusenlappen. Icke! Kollade på varenda affär och hittade ingen till det priset. Fick bli en Everest från Stadium tillslut som kostade 1300 kr. Sved lite men jag får tänka att jag ska ha den i ett par år. En röd blev det i alla fall!! Är supernöjd!


Lördag

Åh så skönt med helg, och att få sova ut. Igår var jag så trött att jag knoppade in runt 22.30 och såg inte vem som åkte ur Idol, men A berättade det för mig imorse. Grannen hade fest och den andra grannens unge skrek (som vanligt...) men jag sov ändå.

Idag tänkte jag mig en stadstripp. Det jag inte räknat med var dock att stan är öppet som en söndag idag. Så det får väl bli en tur till MVG-gallerian bara... H&M i stan har inte öppet även fast det är en ingång dit från MVG... typiskt, ville ju kolla om de hade jeansen!

Får se om det blir motion idag, kanske skulle bege mig ut och jogga? Får se om jag orkar =)

Vad gör ni andra?


Myskväll

Idag jobbar A så jag har köpt hem lite gott och ska laga mat sedan. Först ska jag städa lite för lägenheten ser faktiskt rätt jävlig ut just nu... Sedan ska jag tända ljus och dunka fint när A ringer och säger att han är påväg hem!

Ingen motion idag, men lika bra det. Är faktiskt ganska trött i benen efter veckans kutande hit och dit =) Synd att jag fortfarande inte köpt nya batterier till stegräknaren... Måste komma ihåg att fixa det!!

Yes, yes, yes!!

Jajjamensan hörrni, jag tog mig allt en liten promenad. Eller liten, det tog 30 minuter att gå till Strömpilen och 30 minuter hem också. Sedan blev det ju att man gick runt där inne också, men det räknar jag inte =) Kan nu meddela att jag motionerat i 297 minuter denna vecka! Heja, heja!

Unnade mig därför en kaka med Marabou Premium - Dark Mint från ICA när jag gick hem! Har tagit 2 bitar och det får räcka för idag.

Jeans hittade jag inga, så jag får beställa tror jag. Om de nu inte finns på H&M i stan. Kanske ska kolla där först. Är ute efter dessa i alla fall. Ser nu att de är slut i strl 32... så jävla typiskt. Nåja det kanske kommer in fler =)


Härligt!

Blev träning idag efter jobbet! Körde ungefär 30 minuter styrketräning och 20 minuter crosstrainer. Körde ett program på crossen som heter typ "spänst och styrka" vilket var skitjobbigt. Lätt i början men sedan blev det tuuuungt vill jag lova. Men kändes bra efteråt! Räckte gott och väl med 20 min, var helt slut sen!

Ikväll har Strömpilen (galleria) öppet till 22 så jag funderar på att ta mig en tripp till fots dit ner och kolla om de har några jeans på H&M. Då får jag lite promenad idag också! Men jag får se om jag orkar.

Ska börja med att duscha och få i mig lite föda, sen får vi se!

Har skramlat ihop 237 motionsminuter hittills denna vecka, så det känns super!! Då räknar jag de promenader jag tar utöver det jag går till och från jobbet och all annan träning förstås (spinning osv).

Denna vecka blir en bra träningsvecka! =)

Prommis completed!!

Tog mig ut trots allt, i sällskap av A och K. Trevligt med sällskap i höstmörkret. Gillar inte att promenera själv när det är mörkt trots att man oftast går i områden där det finns en del folk.

Imorrn funderar jag på att ta med mig träningskläderna på jobbet igen och kanske köra lite i gymmet. Lite löpband kanske? Får se, eller så kanske det finns något pass som man kan tajma in, måste kolla!

Känner mig rätt hurtig nu ändå!! =)


Mitt i veckan!

Då har man avklarat halva arbetsveckan då! Skönt! Idag jobbade vi tillsammans nästan hela tiden vilket var kul. Då har man någon att prata med. Tiden går lite fortare =)

Funderar på en promenad ikväll, är stel i benen och rumpan efter gårdagens spinning. Blir sällan det så det borde väl betyda att jag tog i tillräckligt mycket igår väl? Hehe... Nåja, får se om jag orkar ta mig ut sedan! Ska greja lite här hemma först! Fixa mat och städa undan lite.

Later!

IKSU

Som de flesta av er vet tränar jag på IKSU här i Umeå. IKSU är är skitstor träningsanläggning där man kan göra det mesta från att klättra och gruppträna till att gymma och spela beach volleyboll. Det är vad jag minns norra Europas strösta anläggning.

Fördelarna med IKSU är ju givetvis främst variationsmöjligheterna. Man kan göra det mesta i träningsväg där. Till och med öva på golfsvingen! En annan grej är att man kan vara ganska anonym om man vill. Klasserna på gruppträningarna är så stora så man behöver inte känna sig uttittad, vilket i alla fall jag kan vara lite "rädd" för ibland. Dessutom har de så många olika klasser om dagen så man nästan alltid kan hitta en som passar den tid man vill träna.

Nackdelar, finns det kan man ju fråga sig? Ja det kan jag väl påstå. Trots mängden med pass så är det alltid mycket folk, vilket ju kan vara lite störande om man inte kan röra sig ultimat under ett träningspass. Man kanske drämmer till grannen med högernäven under ett aerobicspass :-P

Klasserna ligger oftast tätt inpå varandra. Om ett pass pågår mellan 16.15 och 17.15 börjar passet efter direkt när det första slutat. Exempelvis på spinningen så väller det in folk innnan man ens hunnit fälla ner sadeln på cykeln. Instruktörerna hinner aldrig förbereda sig och hjälpa de som behöver utan att det går ut över andra deltagare. Passen startar därför nästan alltid lite senare och drar över...

Jämför man med en mindre träningsanläggning kan ju IKSU tyckas opersonligt, och ja... det är det kanske ibland. Men att man har så mycket att välja på väger såklart upp och då blir det ju att man tränar där ändå. Man får ju en del för pengarna.Trots att man kanske tycker det är lite mysigare någon annanstans.

Personligen gillade jag ett annat ställe att träna på men eftersom jag nu jobbar på IKSU och bor nära så blir det såklart att jag tränar där också. Man är ju lite bekväm trots allt! ;-)

Vart tränar ni och varför?

Trötta små fötter

Äntligen sitter jag i soffan och tar det lite lugnt. Känns som jag gått och gått hela dagen, ända sedan 05.40 imorse. Givetvis har jag suttit ner, men ni vet hur det kan vara ibland ! =)

Spinningen gick bra i alla fall, medan jag väntade på att den skulle börja så körde jag 10 min crosstrainer och 2 ryggövningar i gymmet. Så en bra träningsdag har det varit! Är astrött i benen nu och det värker till och med på insidan av låren, som det annars aldrig gör! Var faktiskt ett bra pass och bra tid som jag ska gå på fler gånger.

Imorgon vet jag inte vad som sker motionsmässigt. Bestämmer mig under dagen tror jag! =)

Nu blir det TV resten av kvällen!!

Gäsp!

Åh... vad trött jag är!! Känns att jag inte sovit de timmar jag behöver inatt för jag fattade knappt att det var alarmet som tjöt när jag skulle upp!

Jobb idag och sedan spinning direkt efter jag slutat. Sedan ska vi fylla kylen med massor med ny mat! Den ekar rätt tom för tillfället =)

Det börjar bli!

Tycker lägenheten börjar bli riktigt fin och mysig nu faktiskt! Köpte en stor Dracena på IKEA som placerades bredvid TVn tillsammans med ljuslyktan som jag köpte för 100 år sedan på BOOM här i Umeå. Dracenan är bra för den renar luften =)

Det kostar ju en del att inhandla nya saker till sitt hem så man får ta lite i taget annars blir man ju ruinerad! Tavlor är något som jag knappt har på väggarna heller, men jag hittar inga motiv jag gillar... Vet ni av några nätbutiker där man kan inhandla posters/affischer och liknande? Kollade på IKEA och har kollat Gallerix med, men nä inget som faller mig i smaken. Allt känns så "vanligt".


Råkade få med mina cherry blossoms i förgrunden
Sorry :-P

 

Idag ska A som vanligt spela innebandy så jag ska nog ta mig en promenad med K, min arbetskompis sen. Hoppas jag inte slappar till bara. Är ju så lätt när man väl sätter sig här vid datorn...


Back in Umeå

Sådärja, då var denna helg avverkad! Skönt att vara ledig i 3 dagar fast det gick som vanligt snabbt. Har mest ägnat mig åt att äta och åter äta hela helgen. Det blir så när man åker hem till familjen. Allt går ut på att äta och fika :-P Tänker då inte ställa mig på någon våg, det är ett som är säkert, haha!!

Nu ska jag slappa i soffan, duscha och sedan är det dags för sängen. Upp 05.00 imorgon! Känns skönt det ;-)

Helg för "Slemma"

Ja man har ju onekligen ett antal namn när man har ett så tacksamt att rimma på som jag! Nu är det helg för mig i alla fall och vi tänkte bege oss ganska tidigt söderut mot Sundsvall. Förmodligen hälsa på min faster först sen hem till pappa. IKEA ska få sig ett besök och sedan får vi helt enkelt se vad som hinns med. Orkar inte jäkta runt så mycket... Jo till farmor då förstås.

Ang vikt igen. Jag och A sade ju i början på oktober att vi skulle gå ner 5 kg tillsammans under en månad. Och det har vi lyckats med redan! Men vi ropar inte hej än utan väntar tills 1 november står i kalendern. DÅ räknar vi ut hur många kilon vi gick ner. Men det bådar ju gott eftersom vi har 1 kg tillgodo! :) Har alltså gått ner 6 kg tillsammans hittills!

"Fredag"!

Åh det är NÄSTAN med ett leende på läpparna som jag går till jobbet idag. Ska bli så himla skönt att vara ledig imorgon så ni förstår inte!

Idag stannade vågen på 71.5 kg. Så det verkar gå neråt, med lite tur =) Helt otroligt med tanke på att jag fortfarande är PMS-svullen. Röda veckan borde sätta igång vilken dag som helst nu, så efter det kanske jag väger lite mindre till och med! Hoppas :-P

Trött så in i ...

Ja fasen alltså, idag har varit en dag då det mesta känts jobbigt... Ont i skallen fick jag också senare på kvällen och då är det fan inte kul att vara i en lokal där ljudnivån är relativt hög överallt. Man vill bara hem...

Men nu är det en dag kvar till helg, sedan bär det av neröver landet för att hälsa på lite. Min syster som bor i Stockholm hoppas jag på att få träffa också, men främst lilla systerdotter :-)

Nu ska jag krypa till kojs och hoppas jag vaknar utan skallebank!

Dag 3 av 4

Har nu avnjutit en skål med yoghurt, banan och kanel. Skall klämma i mig 2 ägg också så är frukosten avklarad. Blir lite konstigt med maten när jag jobbar kväll eftersom jag oftast går upp sent. Försöker äta själva middagen runt 15-tiden och sedan fika något på rasten vid 18. Då klarar jag mig tills jag kommer hem igen!

Jag funderar på att köra den här ISO-metoden lite istället. Som jag fattar det innebär det att man äter glutenfritt, och alltså skippar bröd och pasta. Frukt och potatis verkar okej och även råris, quinoa och något mer jag inte minns nu.

Jag får se... någon som testat? Enda som jag känner känns sådär är att man ska äta lightvarianter av mjölk, yoghurt etc...

He he...

Ja inget ont mot Engla men hennes tights ser ut som ett par löpartights ;) Man kanske skulle svänga in på stadium, köpa sig ett par nya och bära dem till klänning? hehehe...

Och blondinbella sedan... vart gräver Nils med handen här egentligen, hahaha!

Hmm ja... dags för sängen nu kanske med tanke på att humorn verkar vara på topp.

Hälften är gjort!

Så då var förhoppningsvis veckans två drygaste jobbdagar avklarade och nu är det utförsbacke! Fick ledigt på fredag så det innebär ju bara 2 dagar kvar till ledighet! Ska bli SÅ skönt att ha tredagarshelg!

Har inte tränat något idag heller, vad fan är det med mig liksom? Jaja, hade det inte varit för all vardagsmotion då hade jag haft sjukt med dåligt samvete. Nu känns det dock inte lika farligt.

Well, har väl inte så mycket att förtälja, är ju mest bara jobba och sova som gäller nu!

Jisses

Ja nu märks det att folk som tidigare var ute och tränade har bytt det mörka och kalla elljusspåret mot IKSUs svettiga gympagolv istället. Jag har sprungit som en skållad råtta fram och tillbaka hela kvällen så nu är mina fötter heeelt slut!

Så det känns inte så farligt att det inte blev någon motion idag med tanke på att mina ben är helt stumma för tillfället.

3 dagar kvar om min plan om en ledig fredag går i lås. Hoppas :)

Nu ska jag avsluta denna måndag med en smoothie!

Ja då var det dags

För den härliga kvällsveckan igen.... VILL INTE!! Hela veckan är ångest tammefan... Förhoppningsvis får jag ledigt på fredag i alla fall så det bara blir en fyradagars vecka. Men vi får se... ska höra imorgon om hur det blir. Hoppas, hoppas.

Idag har jag suttit på arslet hela dagen. Steg upp skitsent och har bara diskat som enda nyttogöra idag. Eller ja, tvätta håller jag också på med förstås. Som vanligt.

Snart blir det till att fixa mat också. Vet inte riktigt vad man ska servera idag. Någon form av pippi har vi pratat om i alla fall! Så får väl kocka ihop något utifrån det!

Svullen...

Idag känner jag mig sjukt svullen, alldeles som det är en extra liter vätska innanför huden. Men det får man leva med strax innan lingonveckan. Vägde mig förresten idag också och ni kommer fan inte tro hur mycket jag väger. Eller för vissa är det inte mycket men för mig känns det som ett nederlag.

72 kg. Jag som var nere på 67 kg i våras!!! Irriterande.

Man ska inte skylla ifrån sig egentligen men jag vet med säkerhet att det inte bara beror på slarvigt ätande under sommarmånaderna. På det går man inte upp 5 kg, eller ja... 7 kg för att vara exakt för i början på oktober vägde jag minsann 74 kg... Så jag har i alla fall jobbat bort 2 kg denna månad hittills.

Hur som helst så prövade jag nya p-piller i början på juni och det var då det började ticka uppför igen. Och det i kombination med mindre rörelse och mer slarv under semestern så ja, here I am. Nu har jag fått utskriven en ny sort så ska vi se om man blir mindre svullen av dessa. Barnmorskan rekomenderade de här i alla fall. Vi får se, annars får jag kämpa lite hårdare helt enkelt.

Min plan var ju att väga 65 kg til jul, jag inser att det inte kommer gå. Man ska väl aldrig säga aldrig men det känns så. Så planen för mig är att komma ner till 70 igen till att börja med och sedan ta det därifrån.

Känns trist när man har kämpat så in i helvete, men samtidigt så är det väl inte hela världen vad vågen säger. Trots att det känns trist... Men det är bara att börja om. Jag har trots allt fortfarande gått ner 19 kg!!

Veckans bästa dag!

Härliga fredag. Nyss hemkommen och skall bara göra mig iordning igen och fara iväg, bara jag får klartecken från E att det är OK att hälsa på! =)

Idag har jag ont i TRICEPS (?!!) efter spinningen. Konstigt, men jag antar att man spänner armarna lite när man sitter där och trampar!

Hämtade paket från Ellos på vägen hem från jobbet med, beställde en blus som jag gillar jättemycket redan. Gillar att det inte är långärmat men inte kort ärm heller såhär på vintern!



Dagens kost - dag 4

Ja idag har det ju gått riktigt bra måste jag säga. Känner mig grymt nöjd faktiskt!! Jag kommer inte vara SÅ benhård denna omgång med Low Carb. Jag kommer nog ta en kaka eller så när det bjuds, men inte vräka i mig 10 stycken liksom. Och inte flera gånger i veckan.

Det är ju som bekant inte det man äter ibland man blir tjock av, utan det man äter varje dag.

Frukost:
2 stekta ägg + yoghurt
Mellis: 1 banan
Lunch: Chiliconcarne
Mellis 2: 1 banan
Middag: Kycklinggryta med kokta grönsaker
Övrigt: Cashewnötter, kanske ett halvt hekto, 2 koppar kaffe med mjölk. 1 glas juice (oops)

Nu är det tack och god natt!! Fredag imorgon, äntligen helg!!! =)

Skönt trött

Nu har jag duschat och softat lite efter spinningen. Gick faktiskt grymt bra och jag orkar rätt mycket känner jag. Kan nog ta ut mig lite mer till och med!

Middagen står på spisen och skall snart inmundigas. Det dryga är att vi måste gå en sväng på ICA för att inhandla lite frukost till imorgon. Varför kom man inte på det när man gick hem förut? Typiskt oss... =)

Later people!

Dagens kommentar från A:
- Det luktar godis när du kommer ut från duschen och tvättat håret med det nya schampoot!

Spinning

Hållit mig på mattan angående kosten idag med. Inget fikabröd så långt ögat kunde nå på jobbet. Bra.

Nyss hemkommen och sitter nu och laddar för spinning med A. Skall möta honom på IKSU sen då han går direkt från universitetet.

I vanlig ordning är jag efter jobb-trött, men det går nog till sig. Har smällt i mig en banan också för lite extra energi!

Dagens kost - dag 3

Lite mer mat än igår blidde det! Och det är bara bra! Får se om jag äter något kvällsmål sedan, antagligen inte eftersom jag just ska äta min middag.

Frukost: Yoghurt + 2 kokta ägg
Mellis: 2 bananer (en på morgonen och en då jag kom hem)
Lunch: wokgrönsaker med chorizo, lite bulgur, lite creme fraiche
Middag: Chiliconcarne
Kvällis: ??
Övrigt: 3 koppar kaffe med mjölk, vatten

Trött!!!

Fasen alltså, har hållit ångan uppe hela dagen. Kom nyss hem och har väl suttit i soffan i 10 minuter. Varför blir man sådär sjukt trött så fort man kommer innanför dörren hemma? Skulle jag lägga mig ner nu skulle jag somna, lätt!

Men icke. Jag ska träna och sedan äta, eller om det blir tvärtom. Ska höra villken tid A vill träna!

Inget mer fusk idag

Lyckades hålla mig och fuskade inte något mer idag! Känns bra. Gick även en kort prommis med A och sedan handlade vi hem frukt och gjorde smoothisar som inlägget innan visar på!

Imorgon ska jag nog träna något, jag vet inte vad men motion i någon form ska det i alla fall bli!

Nu kokar frukostäggen inför morgondagens frulle på plattan och när de är färdiga ska jag ta och hoppa i säng. Är sjukt trött.

Good night people!

Smoothie

Det var längesedan jag gjorde en smoothie så ikväll fick det bli en med blåbär, hallon och banan! Inte så dumt. Stavmixern är bra den ;-)


Low Carb, dag 2

Idag har det hittills gått sådär. Föll dit och tog utan att tänka några finska pinnar på fikat OCH en ballerina. Damn it!!! Jaja... Behöver ju i alla fall inte förstöra resten av dagen med massa skit.

Frukost: Yoghurt + kokt ägg
Lunch: Kycklingwok från igår
Middag: Chorizo med wokgrönsaker + creme fraiche med vitlök
Övrigt: Finska pinnar (kanske 4), en ballerinakaka, 2 koppar kaffe med mjölk, vatten

Kvällsmat vet jag inte. Åt middag tidigt idag så jag måste ju äta något mer sen. Kanske steker på några ägg, får se!

Ett liv i exil?

Nej så illa är det verkligen inte. Men ibland längtar jag efter mina kompisar och allt jag gjorde innan jag flyttade till Umeå. Jag ångrar inte att jag flyttade eftersom alla val jag har gjort har lett mig till det liv jag lever idag.

Däremot slår det mig ibland hur lite kontakt jag har med mina gamla vänner. Jag har varit hem ett par gånger per år under de snart 4 åren jag bott här uppe i Umeå. Dock är det alltid stressigt och man hinner knappt umgås. Familjen drar i en hela tiden och man förväntas kontakta alla och styra ihop saker. Jag orkar inte det längre.

I år har det hänt en del saker i mitt liv, jag flyttade ifrån min sambo sen 3 år tillbaka, jag började jobba heltid och jag träffade A under en period då jag inte ens tänkt tanken på att inleda något förhållande. Nu bor jag med honom också och det är det bästa som hänt i mitt liv hittills. Och jag vill ju att alla ska veta. Men... ingen har ens frågat hur jag mår på flera månader. Eller hur det går med A. Jag vill inte tvinga på folk information som de inte verkar vilja ha.

Jag tycker jag försökt hålla lite kontakt i alla fall, men kanske inte tillräckligt? Jag vet inte...

Jag blir så himla glad när mina vänner tar initiativ själva och vill komma hit och hälsa på mig. Att jag ska slippa tjata och slippa haspla ur mig allt som hänt det senaste halvåret över en fika eller en shoppingrunda på Birsta (shoppingcenter i Sundsvall).

Man får ju acceptera att folk har sina egna liv med jobb, fritid, ungar, hus och allt sånt. Jag vet själv hur det är bara med att hinna med jobbet. Men ibland känns det som jag bara försvunnit ur vissas liv. Och det kanske jag har, och lite får jag väl "skylla mig själv" kanske då jag aktivt valt att leva i en annan stad.

Samtidigt kan jag tycka att - fan, ansträng er lite ni också. Hur svårt är det att boka en helg (typ per år!) då man inte ägnar sig åt sådant man kan göra alla andra helger. Jag åker hem ungefär 3 ggr per år. Någon gång kan väl de jag umgås med när jag är hemma, komma hit också. Till och med min familj är slöa som fan på att hälsa på. hemsk kan jag väl inte vara som människa att man inte ens kan stå ut i 2 dagar? Jag tycker inte heller att jag ska måsta be på mina bara knän att folk ska komma hit. Då får det vara. 

Eller så är jag hemsk och har tvingat mig på folk sedan låg/mellan/högstadiet. Eller så har vi inte så mycket mer att säga till varandra helt enkelt ... Det kanske andra har insett förutom jag. Och då får jag acceptera det med.

Ursäkta att jag vräker ur mig. Men ibland behöver man bara skriva av sig till den okända massan där ute som läser. Vilka ni nu är...

Ps. Jag har PMS kom jag på när jag kollade på P-pillerkartan och inser att det snart är dags för röda veckan. Förklarar ju varför jag grinar för minsta lilla och blir helt sjukt rabiat på jobbet.

Tack för att ni läste :-P

Nu jävlar

Om jag ska lyckas gå ner något till i slutet av oktober måste jag fan lägga på en rem. Så då tar vi till metoder som funkar. No more bröd och pasta. Low Carb-Hitler is back!!!

Idag har jag ätit följande och faktiskt hållit mig mätt, tro det eller ej:

Frukost: Yoghurt + 2 kokta ägg
Lunch: Tacosallad med creme fraiche till och lite salsa också.
Middag: Wok med kyckling och wokgrönsaker
Övrigt: 3 koppar kaffe med mjölk, vatten.

Kommer bli sugen sen, men jag har en keso som väntar på mig i kylen. Får bli den och lite skinka och ost till kvällis!

Sköna söndag

Så var det söndag igen, dagen då man får slappa så mycket man vill ;-) För mig innebär det tvättid också. Mindre kul, men det måste ju göras.

Lurar på en promenad också, får se om det hinns, men det borde det väl göra!

Sjukt segt

Det gick förbannat segt att jogga idag. På 20 minuter tog jag mig endast strax över 2,6 km. Inte direkt världsklass om man säger så. Men jag tog mig i alla fall ut, så det är väl alltid något! Hemskt att man tappat så mycket dock! Men det är väl bara att börja om och inte ge upp! Lite trist när man blir omsprungen av en som riktigt flyger fram... men men!

Har en slappardag i övrigt. Håller mig nog hemma resten av dagen och bara slöar tror jag. Är så himla skönt när man sliter på veckorna. Pengar sparar man ju också, fast jag är sugen på att beställa lite kläder faktiskt. Hittade en skjorta/blus och en cardigan på Ellos som jag vill ha! Så varför inte... Ska klicka in och kolla ;-)

Träningsmusik

Fick en kommentar om vad för musik jag lyssnar på när jag tränar. Och då är det väl främst när jag joggar eftersom jag inte lyssnar på mp3 annars!

Och svaret är väl kanske inte så tillfredställande eftersom jag lyssnar på mycket "konstig" musik. Sånt som inte alltid passar riktigt till träning men som har en skön känsla. Mycket indiepop och rock, folkrock osv. Exempelvis:

Tallest Man on Earth
Deer Tick
Bon Iver

Wolf Parade
Mumford & Sons

Ska jag ge förslag på något med lite fart i så rekomenderar jag i alla fall I Are Droid och MGMT. Sök på Spotify! =) Appropå det så kanske jag ska göra en lite spellista med några favoritlåtar och länka till här så kan ni få en uppfattning?

Hej och hå

Nyss tryckt i mig lite mat, blev pasta med skinksås idag. Inte det mest nyttiga jag kunde komma på men jag plockade ihop det som fanns i kylen. Orkade inte handla... Äter åtminstone fullkornspasta. Minns inte senast jag åt "vanlig" pasta!

Funderar på om jag ska pallra mig till IKSU eller om jag ska jogga istället. Har laddat iPoden med musik i alla fall så jag tror det blir jogging om jag inte hittar nåt passande pass. Vill inte träna allt för sent heller för då får jag så svårt att sova. Tar ett tag för mig att varva ner efter ett pass!

Snart helg hörrni, fasen vad bra det känns!!

Äntligen lite värme

Idag huttrade jag inte när jag steg ur sängen i alla fall. Vaktmästaren var här igår och fixade elementen som varit iskalla fram till nu. Skönt!

Fattar inte att det är torsdag redan? Veckorna då jag jobbar dag går så himla fort... kvällveckan segar sig fram som aldrig förr...

Har aningens träningsvärk från den korta joggingen i förrgår, haha. Antar att benen vant sig av med allt vad löpning heter! =)

Nej nu måste jag i vanlig ordning rappa på lite! Ska bara ...

Lite friskluft kanske?

Gick hem tidigare från jobbet idag... runt 12.30, har vilat och känns huvudet lite bättre. Ska ta en liten promenad nu för att få lite friskluft. Sedan ska jag äta lite är väl tanken... och vänta på att min finaste ska komma hem. Can't wait...

Tänkte egentligen köra core på IKSU idag, men känner nu att jag inte orkar med massa hög musik och andra svettiga människor... Men imorgon så ska jag nog gå på något pass!

Ösregn och huvudvärk

Usch, har verkligen sovit kasst inatt. legat och snurrat runt i sängen och vaknat flera gånger... vet inte varför! Huvudvärk har jag i alla fall och är INTE pepp på att jobba. =(

Regner vräker ner utanför också... Blir till att dra på sig regnkläder....

Jogging för första gången på länge

Ja, jag gav mig ut på en liten runda. Det var tungt och jobbigt under större delen av de 25 minuterna jag kämpade vägen fram. Men jag hade som mål att orka den runda jag hade tänkt utan att gå även om det skulle innebära väldigt långsam jogg. Och det klarade jag i alla fall!

3.4 km blev det så helt på noll verkar jag inte vara. Hade säkert orkat en bit till, men det fick räcka för idag. En sak i taget.

Nu blir det en snabbdusch, och sedan ska jag steka biffar!

Kvällspromme!

Tog mig ut på en promenad med A och K ikväll. Blev en runda runt Tomtebo och hemåt igen som tog ungefär 60 minuter. A skippade innebandyn idag för att kunna plugga men ville ut och få lite friskluft ändå.

Resten av veckan kommer jag vara ensam på eftermiddagarna så då ska jag släpa mig iväg på några pass. Kanske man ska köra gammal hederlig gympa för en gång skull? Ala Friskis och Svettis, fast på IKSU. Vi får se! =)

Softa i soffan resten av kvällen är min plan för tillfället åtminstone. I väntan på Svenska Hollywoodfruar, hehe.

Måndag

Endast Emma och Vincent är vakna...

Måndag alltså. Faktiskt inte sådär dödstrött som jag brukar bli. Vet inte riktigt vad det beror på, men tröttheten lär väl smyga sig på under veckan tippar jag.

 

Träna lite idag kanske? A ska på innebandy och resten av veckan ska han jobba sent. Tråkigt, men jag får gå och träna själv helt enkelt.

 

Nu måste jag rappa på lite så jag kommer till jobbet i tid. Burr... det är bara 2 plusgrader ute...


Kanelbullens dag

Ja även jag bakade bullar idag. Och har avnjutit en med iskall mjölk till!
Det var värt det!!


Hemmakväll.

Som den pensionär jag är denna månad så sitter jag hemma framför TVn i helgen. Riktigt skönt faktiskt. En sen middag i form av kyckling, fullkornsris och currysås avnjöts tidigare.

Utesluter inte kolhydrater helt nu, behöver lite då och då har jag märkt. Men jag proppar inte i mig av det heller, som jag gjorde tidigare, för kanske 2 år sedan.

Blev ingen motion idag dock... typiskt mig att skriva att jag ska göra en sak och sedan blir det en annan? Nå, det blev i alla fall storstädning här hemma. Så nu blänker kaklet ovanför diskbänken!

Imorgon då? Då får det bli ett nytt försök!

Igår ...

... efter jag skrivit klart det senaste inlägget så satte jag mig i soffan. Då kommer min finaste A in med rosor till mig. Vilken överraskning! Blev lite tårögd där.

Idag börjar jag dagen med kaffe som vanligt och sedan är det städning som gäller. Men det gör vi nog bort ganska fort!

Sedan vet jag inte om A skulle spela freesbee-golf eller inte. Men om han ska det så ska jag nog också motionera på nåtg vis!

Denna efterlängtade helg...

Ja nu sitter jag här igen med hela helgen framför mig! Vet att den i vanlig ordning kommer gå sjukt fort men kommande veckor kommer inte bli lika psykiskt jobbiga... Skönt!

Dags för lite soft tv-kväll med A. Har laddat med morötter och Fresh Island-dipp! Det får vi i alla fall unna oss!

Bara en dag kvar!!

Åh bara en dag kvar, sedan kommer den efterlängtade helgen. Kommer inte hitta på något speciellt utan fixa och dona hemma. En kökslampa ska väl upp och gardiner i sovrummet kanske är på sin plats?

Träna givetvis, vare sig det blir gymmet eller utomhus. Känner mig taggad! Nu kan jag köra normalt med träning i 2 veckor igen! =) Tränar ju inte stenhårt men jag tror jag börjar hitta den där balansen jag snackat om.

Nu TV och sedan är det nattmössa på!

Det går rätt okej

Ingen promenad idag heller. Fortfarande tjock i halsen. Visst, promenaden kanske inte skulle skada direkt, men jag tar inga chanser. Min ambition är att kunna träna core och ev spinning på lördag så då vill jag vara tiptop!

Med mat och annat går det bra! Har redan tappat en del i vikt, men nu ska jag inte hålla på att väga mig stup i kvarten utan vänta. Inbillar mig att arbetsbyxorna redan sitter lite lösare, men det är nog bara inbillning ;) Resultat får ni höra sen någon gång, hehe.

Det fanns tårta i kylen på jobbet igår. Jag har hållit mig. Trots att man sitter där helt ensam med sin tråkiga banan så höll jag mig. Visst är det ganska lätt att man trillar dit om man sitter ensam på jobbet/hemma och inte har speciellt mycket att göra? Man äter av ren tristess liksom!

2 arbetsdagar kvar och i vanlig ordning har veckan sniglat sig fram. Så sjukt less!! Men man ska vara glad att man ens har en inkomst... Försöker intala mig det då och då så känns det inte lika jobbigt. Men nog fan önskar jag att jag hade något mer kreativt att syssla med.

Nåja, vad är en bal på slottet... Arbetskläderna är på och det är dags att börja traska iväg snart.

Ha en bra dag!

RSS 2.0