Inget vasalopp

Nej det blir ingen spinning för mig imorgon. Kände att det kanske inte var min tur i år... Men nästa år! Då jävlar ska ni få se på annat!! =)

Nu däremot dricker jag vin och skall eventuellt möta upp min vän C på Scharinska denna helg med! Men man vet ju aldrig hur det blir med den saken... :-P Men det är gött att suga på ett glas rött!

Var på bio förut förresten! Såg Män som hatar kvinnor. Helt klart sevärd tycker jag utan att säga för mycket. Tycker man ska bilda sin egen uppfattning. Spec om man läst boken!

Trevlig kväll! =)


Tack för alla kommentarer och alla peppande ord. Ni är GULD värda!

En bild säger mer än tusen ord.

Det kanske inte syns så bra på bilden, men jag får ner två knytnävar på tvären innanför byxlinningen. Plus att de inte går att ha i midjan alls länge (hade dem i navelhöjd förut). De ramlar faktiskt av!

Mått för februari (samt vikt)

Under byst: 83 cm (-0.5 cm) (-13 cm)
Midja: 84,5 cm (-1 cm) (-24,5 cm)
Mage: 94 cm (-2 cm) (-23 cm)
Stuss: 103,5 cm (-1,5 cm) (??)
Lår: 60 cm (-0,5 cm) (-10,5 cm på vardera lår)
Vader: 35,5 cm (-0,5 cm) (-3,5 cm cirka på vardera vad)

Vikt: 68.1 kg (-23,4 kg)
Viktminskning senaste veckan: -0.4 kg
Viktminskning senaste månaden: -2,3 kg
Kvar till målvikt: 3,1 kg
BMI:24,4 (32,8)
Längd: 1.67 m

Tjoho! Som ni kan se har jag minskat i centimeter på alla mätområden! Första parantesen är senaste mätningen, och den andra parantesen är totala förlusten av centimeter sedan start. Stussen mätte jag aldrig från början så jag vet inte hur stor jag var där. Kan tänka mig att den också minskat med cirka 15-20 cm eftersom magen gjort det. Vaderna är väl de enda kroppsdelarna där jag inte vill bli mindre. Fan sjukt ändå hur många centimeter jag minskat totalt om man slår ihop allt. Vi låtsas att jag minskat 15 cm runt stussen... Då blir det totalt 103,5 centimeter. Över en meter!

Vikten då. Ja, jag har inte gått ner så mycket den här veckan. Förväntade mig faktiskt lite mer, men jag är såklart nöjd ändå. Som sagt, ju smalare man blir desto svårare blir det att gå ner. Jag har väl snart nått min maxgräns för vad kroppen vill släppa skulle jag tro. Men ändå 2,3 kg på en månad. Det är ändå helt okej!

Sammanfattningsvis är jag grymt nöjd! Såklart! :-D

Emma funderar....

....på Vasaloppsspinning på söndag. Minst 4 timmar. Vette fan om jag skulle klara det? Spinnar ju nästan aldrig nuförtiden och jag vet inte riktigt vad de har för upplägg. Om de kör ganska lugnt hela vägen med lite spurter eller om de kör typ 4 vanliga spinningpass på rad.

Men visst hade det varit grymt om jag bara stack dit med en klase bananer och typ 3 vattenflaskor och drog av 4 timmar på cykeln sådär? :-P Om det nu finns platser kvar vill säga!

Ni som kört på olika orter i Sverige. Hur har det varit hos er?

(Madde jag vet ju att du varit med i alla fall en gång för längesen!)

Äntligen helg!!

Åh äntligen har den här veckan passerat. Nu kan jag se fram emot en vecka med arbetdagar som slutar 15.00. Jag längtar. Nog för att det är djävligt att måsta stiga upp före 05.00 men det är värt att få komma hem när det är ljust ute. Och kanske ha ork att träna och greja lite hemmavid också.

var sjukt lugnt idag på jobbet. Känns som jag mest lallat runt. Gick lite tidigare också, vilket var skönt. Nattpersonalen var ändå på plats så det gjorde inget tyckte jag.

Ja just det. Ni som prenumererar eller köper Fitness Magazine. Där kan ni läsa om min arbetsplats, IKSU. Norra Europas största träningsanläggning!! =) Och ni som tränar där och som antagligen sett mig någon gång, tveka inte att heja. ;-)

No pain, no gain.

Åh denna träningsvärk. Bröstet är helt hur funktion känns det som. haha! Axlarna likaså. Men samtidigt är det skönt... som bekant!! Det är ju det som är det tråkiga med att träna ofta... Kroppen vänjer sig ju och man får ingen träningsvärk. För trots att det inte är svinskönt med värken så är det ju ändå tillfredsställande. Hehe, kanske bara jag som är sådär konstig ;-)

Så kan vi väl ta dagens fråga till er:

Är ni bra på att stretcha? Varför/varför inte?

Jag är asdålig på att stretcha då jag tränar själv. När man går på pass blir det ju automatiskt. Men när jag tränar själv... näää lite töjningar här och där och sen är jag less efter några minuter. Är jag ensam?

Till värmen vill jag...

Nöjd!

Idag är jag grymt nöjd med mig själv igen. Har nämligen gått 25.682 steg idag! Utöver det så var jag ju och tränade innan jobbet. Blev bara 15 min på löpbandet men körde sedan styrketräning i 60 minuter istället! Sjukt bra! Kommer vara halvdöd i varenda muskel imorgon men det gör inget. Har ju hela helgen på mig att vila, hehe. 

Gymmet it is.

Kallt ute idag, -10 grader. Då blir Emma för lat och tränar inne istället! Har bytt om och väntar bara på att frukostäggen skall koka klart. Äta och sen fara till IKSU! Blir en lång dag där men, det är väl värt det i slutändan :-P

Känner mig inte superpeppad. Men jag blir det nog då jag väl står och klampar på löpbandet :-P Eller om jag skall köra crosstrainer kanske, eller rodd? Hmm... ja möjligheterna är oändliga :-P

Vi hörs!

Här har jag en liten jogging/träningslåt till er. Säg den som inte vill hoppa runt, eller jogga lite extra fort till denna? Ni har ett fint solo att spurta till också :-P


22.114 steg

Ja, jag pinnar på med mina små korta ben :-P Idag har varit en rätt okej dag. Lagom mycket att göra på jobbet och sådär. Nu är det bara 2 kvällar kvar sedan är det helg igen! Längtar! Sedan väntar en vecka med pass från 6-15. Bättre enligt mig! Kan träna i gymmet efter jobbet!

Idag har jag hämtat ut min biljett till Umeå Open och dessutom fick jag hem mitt presentkort från GratisBio! Snabba de var! Har lagt det i min hög med belöningspresentkort! =)

Imorgon är det dags för träning igen. Har inte bestämt mig för om jag ska springa eller sticka till gymmet. Får se när jag stiger upp. Allt beror på vädret! =)


Hjärntvättar er med ytterligare en liten lullaby ;-)

Äta lite?

Jag blir lite ledsen när jag går in på vissa viktbloggar. En del verkar försöka äta så lite som möjligt för att gå ner så fort som möjligt. Jag kan inte förstå mig på det. Eller jo, jag kan förstå att man vill se resultat snabbt. Men jag fattar inte hur man orkar hålla igång på dagarna när man äter så lite mat? Och fel mat oftast. Ser vissa som väljer att dricka en cocacola istället för att dricka vatten och lägga de där kalorierna som colan ger på riktigt mat.

Är det värt det? Vad händer sedan när man ska äta normalt mycket mat igen. För någon gång måste man ju börja göra det. Annars kommer man ju få massa brister och sjukdomar. Och kanske rentav en ätstörning på köpet. Fast om man redan gått den vägen att börja äta lite, så kanske man redan har en ätstörning?

Något att fundera över i alla fall...

Träningsvärk

Har lite träningsvärk i mina små ben idag! Känns grymt det! Vaknade just och kände ett sug efter att jogga igen. Men nu hinner jag inte.

I övrigt känns det som en bra dag. Igår var det sjukt lugnt på IKSU för att vara tisdag, vad gjorde allt folk? Hemma och åt semlor istället för att träna? :-) Hoppas att det lika lugnt idag, eller åtminstone som det brukar vara på onsdagar. Förhoppningsvis har den värsta "jag måste börja mitt nya liv"-hysterin efter nyår gett med sig nu och folk börjar tagga ner :-P

Det är många som frågar vad jag jobbar med. Och jag jobbar som lokalvårdare. Så det är därför jag kommer upp i så många steg. När man jobbar på 22.000 kvadratmeter träningsanläggning så blir det mycket spring fram och tillbaka!

Håller fortfarande på med äggdeffen förresten. Blev en avstickare i helgen dock så jag började om i måndags. Igår blev det ju semlefusk men idag ska jag ge järnet. Får se om jag går ner något tills på lördag. Då ska jag mäta mig också!

Ett erkännande

Som ni alla vet är det ju fettisdagen idag. Och fettis kände jag mig när jag fuskade och åt en semla. Men gjort är gjort och jag ångrar mig egentligen inte. I det stora hela gör det nog ingen skada :-P

Nu ska jag sova.

Stegrekord

Idag har jag nog slagit rekord i antal steg på en dag. Blev 27.362 stycken närmare bestämt. Amazing! Joggingen gav lite över 5000 och sedan har jag jobbat resten av dagen.

Gryyyymt nöjd!!! =)

Svettlugg är det senaste!

Såhär het är jag efter ett litet joggingpass. Inga glamourösa träningstoppar och fräscht rosiga kinder. Nä, här rinner svetten från pannan och ner i knävecken, ansiktet är blankt och håret står åt alla håll. Blicken är tom och att sminka sig före träning finns inte ens på min karta :-P

Dagens pass blev 3,2 km på 24 min. Har som sagt aldrig påstått att jag är snabb ;-) 7:30 minuter per kilometer. Det är fasen bra mycket jobbigare att springa ute (på hal snö) än på band kan jag ju meddela i alla fall.

Nu dusch, snabblunch och sedan jobbet.

Finväder och -2 grader

Och jag skippar gymmet för en springtur ute istället! Får se hur långt jag orkar. =) Hepp hepp!

En kväll avklarad

Och summan av alla steg jag gått idag är: 21.548 stycken. Är så nöjd med att jag går sådär mycket på jobbet. Men blir förvånad nästan varje gång att jag når upp över 20.000 i princip varje dag. Det är ju ganska mycket varje vecka. På helgerna går jag ju desto mindre dock.

Träning imorgon då. Ska packa väskan redan ikväll så inte det blir en ursäkt imorgon.

Update: När jag nyss skrivit klart det här inlägget känner jag i benfickan på arbetsbyxorna... och vad ligger där om inte jobbets interntelefon!!! SUCK vad störande. Var bara att sätta sig i bilen och åka tillbaka till jobbet igen. Störande.

Veckans träning

Har ju sagt att jag inte borde planera. Men jag ska försöka köra tisdag och torsdag denna vecka med. Förra veckan blev det ju bara en träningsdag tyvärr. Men denna vecka är det ju lite lättare att träna innan jobbet eftersom jag börjar 13.00! Så imorgon och på torsdag måste det bli i alla fall! =)

Snön vräker ner här i Umeå... Tar det aldrig slut? Längtar tills det börjar smälta bort och solen kommer fram igen.

Vad har ni för planer denna vecka? Jobba, plugga, träna, shoppa!?  Själv är jag inte alls peppad på att jobba till 22 varje dag. Så det kommer ju bli lite bloggande från mig vilket ni säkert förstår! =) Man har inget liv de här veckorna när man jobbar såhär ;-P

Helgerna går alldeles för fort

Ja imorgon är det måndag igen. Känns som det är måndag hela tiden! Är ni taggade? Jag känner mig sådär laddad måste jag säga. Jobbar till 22 varje kväll så det känns tungt.

Jag har gjort en ny kategori här som heter allmänt och övrigt där jag tänkte skriva lite om annat än träning/kost. Fokus kommer såklart ligga på vikt, träning och hälsa. Det var ju därför jag gjorde denna blogg. Men jag orkar aldrig skriva i min andra blogg längre eftersom det blir för mycket att skriva i två bloggar. Jobbigt att hålla reda på...

Hur som, något inlägg emellanåt om mer allmänna saker får det bli i denna blogg istället! Låter det okej?

Nu ska jag sova. Och som avslutning på denna fenomenala helg bjuder jag på en god natt-sång från min folkrock-kärlek. ;-)

Kan man annat än älska karln?

7 sanningar

Blev utmanad av Stream. Jag är skitdålig på att ta till mig sådana här bloggutmaningar, men ska försöka ;-)

Blir du utmanad går det till så här:
1. Länka till den som har utmanat dig
2. Berätta sju sanningar om dig själv
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.

1. Jag biter på naglarna
2. Jag älskar att klippa håret i olika frisyrer och är inte rädd för att kapa av det =)
3. Jag är expert på att påbörja 100 saker men slutför inte alltid allt jämt.
4. Jag känner fortfarande sug efter chips och annat godis alldeles för ofta
5. Jag kan inte få de enklaste blommorna att hålla sig vid liv här hemma. Är usel på att vattna. Garderobsblommor är väl de enda som överlever här!
6. Jag blev MOSTER igår!! ;-)
7. Jag har ca 30 par skor men går oftast i sneakers.

Jag utmanar (helt omedveten om vilka som gjort den här utmaningen eller inte):
Inisen
Carromeller
Tjockisen
Anna Drott
Fashionstars
Anna och Lina
Mari

Godisfritt vecka 3

Så hur går det för er som ville vara med. Håller ni er än eller har ni gett upp? För mig går det bra i alla fall. Ja förutom förra helgen då som jag berättade om! Annars rullar det på måste jag säga. Är peppad nu när vikten gått neråt ett hack till! :-)

Viktbelöningar

Belöna sig skall man absolut göra när man viktminskar! Och det har jag gjort nu! Jag skrev ju tidigare om just detta och vad jag skulle göra. Men min första belöning som var att handla på Body Shop har inte blivit av än. Kan inte bestämma vad jag vill ha så jag väntar.

Däremot har jag skickat efter ett presentkort som jag samlat ihop via Gratisbio. Har bestämt att det får bli på H&M det med så jag har en liten pott att handla för sedan till våren och sommaren :-) Har ju redan ett annat presentkort där som jag fick i present!

Ser fram emot att få handla massa härliga sommarkläder snart!! Känna hur kläderna bara glider på utan att korva sig och kännas på gränsen till för små! =)

Dags(o)form

Usch, snacka om att jag är trött idag. Blandade alldeles för mycket olika sorters alkohol och då får man lida dagen efter. Har knappt rört mig en meter idag kan jag ju tala om. Men skall pallra mig till affären en snabbis nu i alla fall.

Trots baksmällan så var det kul igår! Grym spelning. Skickade ett MMS till en kompis. Som jag idag såg var ungefär lika suddigt som vi kände oss igår! ;-)

Veckans vikt

Nuvarande vikt: 68.5 kg
Viktminskning sedan förrförra veckan: -0.5 kg
Total viktminskning: -23 kg
Kvar till mål: 3,5 kg

Jag är fasen grymt nöjd att jag trots all alkohol i kroppen väger under 69 kg! :-) Trodde att jag gått upp över 70 igen nästan efter förra helgens slarvande och i veckan har det också varit lite si och så med maten. Förutom nu när jag börjat med äggdeffen då.

Men -23 kg... det är mycket det. Det är vad den här sandsäcken väger eller den här båtmotorn :-P

Fredag mina vänner!

Äntligen helg!! Och det firar jag med att gå på konsert. The Tallest Man On Earth är planen. Dagen har gått över förväntan. Gått skitbra med äggen!! Känner mig inte rutten i magen heller, hähä.

Men nu ska jag ta mig ett glas vin eller två. Kanske tre... ;-) Och så säger vi F*ck you till den här arbetsveckan som äntligen är över!

Dagens steg: 19.892 (hittills!)



Spana in min fräsiga kjol och min väska som jag fyndade för ynka 155 kr på Tradera!  =)))

Bara några timmar kvar

Tills helgen är här igen. Gud så skönt det skall bli...

Nu ska jag äta stekta ägg till frukost och till lunch blir det en omelett med tomat och lite tacofärs. Middag vet jag inte än, haha. Äggröra?

Vad pysslar ni med idag? :)

Jag har bestämt mig

Det blir en form av äggdeff! Kommer i huvudsak äta ägg förstås. Men jag kommer lägga till lite grönsaker och försöka göra olika äggrätter. Omelett, äggröra, ägghack osv. För att få lite variation!

Nu är frågan - Kommer jag bli less efter en dag eller kommer jag fixa ett par dagar i alla fall? ;-)

Ägg i mängder, och dagens steg.

Jag har funderat på det här med äggdeff som några provat på (googla för er som vill veta mer). Blev lite sugen eftersom jag är inne i en så dålig period. Fuskar mest hela tiden!! Därför tänkte jag att om jag gör något ganska extremt, dvs bara äter ägg med få tillbehör så kanske jag kommer upp på banan igen? Idag blev det i alla fall ägg till frukost, men tonfisksallad till lunch utöver äggen. Tänkte göra en omelett nu! Får se om jag får bort mitt kolhydratssug!

Dagens steg: 22.245

Inte illa pinkat va! :-)  16 kilometer enligt stegräknaren!

Skit också...

Jag försov mig... Sängen var så himla varm och skön imorse och jag skulle bara snooza lite... Men så vaknade jag för en halvtimme sedan istället. Skit. Jag som var sugen på att jogga igen. Det är fasen en curse... när jag säger i förväg att jag ska göra något blir det inte av. Haha... :-)

Jaja, får glädja mig åt att jag går så många steg i alla fall. =) Igår blev det 18.000, får se hur mycket det blir idag.

Får säga hej till ett gäng nya läsare också. Kul! Jag vet inte om någon länkat till min blogg någonstans för igår var det ungefär 70 fler unika besökare än vanligt?

Ha en fin dag!!

Fokusera på träningen

Jag tänkte på det här med fixeringen vid vikten. Nu känner jag mig inte så fixerad men ändå är det ju en stor del av min vardag. Ibland vill jag bara skippa vågen och köra på utan att veta vikten. Men nyfikenheten tar samtidigt överhand. Behovet att hålla koll med till viss del. För jag vill ju inte gå upp i vikt, speciellt inte så pass mycket som jag en gång gjorde. Vill kunna ta tag i det innan det gått så långt i så fall...

Men jag funderar på att ändå fokusera mer på träningen och motionen. Kanske bara väga mig 1 gång i månaden eller varannan vecka. Så man kommer ifrån det lite mer men ändå har lite koll. För på en månad hinner man ju inte öka så pass att det är "för sent".

Svammel såhär på kvällskvisten. Men jag läste en gång att viktminskningen kan ta fart om man fokuserar på träningen också istället för på viktnedgången. Och min blogg handlar ju om vägen mot en starkare och friskare kropp. Inte bara en smalare! Eller hur!?

Nu: sovdags! :-)

Sweet dreams!

Hängmattan i Brasilien längtar jag tillbaka till.
Speciellt nu när det är -20 grader ute....



När man har spring i benen...

... trots att man jobbat 8 timmar känns det nice. Att man VILL röra sig och inte bara dega i soffan på sin lediga tid. På bussen hem idag så satt jag och tänkte på om jag ska orka träna imorgon innan jobbet eller inte. Det lutar åt att det blir så för jag har sådan lust till att springa! Härlig känsla.

Om jag tar mig ur sängen imorgon är en annan femma. Då kanske det känns helt annorlunda. Vem vet? Men jag var bara tvungen att dela med mig av den här känslan till er! :-)

Halvtid

Snart i alla fall, efter dagens arbetspass är det bara 2 kvar, sen är det helg igen! Imorgon är det torsdag och jag ska försöka träna igen, om jag kan lägga mig i tid ikväll vill säga. Kanske var för lite sömn och för lite vatten som startade huvudvärken igår.

Nej, nu måste jag skynda mig till jobbet!

Varför extra fet mat?

Eftersom jag äter enl Low Carb High Fat (LCHF) så gör jag min mat extra fet därför att energin skall komma huvudsakligen från fett och inte kolhydrater!

När man äter lite kolhydrater måste man ju komma upp i kalorimängd ändå så inte kroppen svälter sig själv. Därför lagar jag t.ex mat med fetare grädde osv! =)

PS. Har ni frågor så ställ dem gärna, men ibland glömmer jag av att svara. Och ibland svarar jag i era egna bloggar. Får ni inte svar så fråga igen! Jag är ju lite yr av mig och vet inte vad jag svarat på och inte... :-P Maila går också bra om det är något ni väldigt gärna vill ha svar på! Kollar mailen 1 gång om dagen. Mailadressen hittar ni i blå rutan till vänster.

Löpbandet - min vän

Nej så roligt ska vi inte ha det kanske? Haha, men löpningen imorse gick faktiskt över förväntan. Klockan 7.15 stod jag redo! Blev totalt ca 3.3 kilometer och jag sprang ca 2.7 av dem! Sprang till och med i 10 km/h ett tag! Den ni!! Nog för att det bara var sista minuten, men ändå ;-D Gick över förväntan också och jag kunde hålla ca 8-9 km/h ganska lätt.

Känner mig nöjd att klara i princip 3 km redan nu med tanke på att jag inte joggat mer än en handfull gånger i år. Samt att det var i våras jag försökte senast. Och då tog det längre tid att nå dit jag är nu. Får se när jag uttökar och börjar springa ca 3,5 :-)

Gymmade sedan i cirka 20 minuter. Hann inte med mer innan jobbet. Skulle ju duscha och sådant också! Men jag är grymt nöjd ändå! Jag menar, inte alltid man har diciplin att stiga upp klockan 6 bara för att hinna träna innan jobbet

Tyvärr fick jag sån huvudvärk på eftermiddagen. Berodde kanske på att jag trots allt drack lite för lite vatten. Jag vet inte... Fick slänga i mig en treo när jag kom hem och vila en stund för det dunkade i skallen så jag nästan mådde illa. Nu känns det bra igen. Men det blir tidig säng ikväll... känner mig helt slut!

Dagens steg: 24.481

Har ni tränat något idag? Vad i så fall? :-)

Rise and shine!

Jag tog mig upp i alla fall! Men jag kan säga att det känns trögt och motbjudande eftersom det är -25 grader ute... burr! Men å andra sidan ska jag ju inte motionera ute så bara jag kan ta mig till bussen utan att frysa ihjäl så kommer det nog gå vägen ;-)

Undra hur många steg det blir idag? Igår blev det nästan 21.000 bara på jobbet.

Hörs ikväll!

Receptlänkar

Jag är själv dålig på att lägga ut recept. Oftast för att jag sällan lagar efter något speciellt recept på vardagarna utan slänger mest ihop något. Äter vi köttfärssås och spaghetti äter jag köttfärssås med grönsaker ungefär, och sambon äter pasta. Inget avancerat. Jag försöker göra mina maträtter extra feta dock!

Här är hur som helst några sidor och bloggar där man kan finna LCHF-recept!

Dessi
LCHF recept
Vägen från 137 kg
Mitt LCHF liv

Läs! Och mixtra lite själva i köket också! Det är inte så svårt egentligen, bara man tar sig tid att tänka lite.... och googla lite ;-)

Imorgon gäller det

Jag har bestämt mig. Jag skall upp med tuppen och vara på plats i gymmet runt 7.15-7.30 för ett pass! Skall inte kommer med några lama ursäkter om att jag jobbar sent. Då får jag ju tammefan styra upp träningen innan jobbet istället!!

Nu har jag ju skrivit här dessutom så jag kan ju inte göra mina läsare besvikna ;-)

Fråga om vägning


Nej man måste ingenting. Man får väga sig hur sällan eller hur ofta man vill! Men jag personligen rekomenderar inte att väga sig varje dag. Varför? Jo för att man lätt kan bli fixerad vid vågen. Dessutom ser man ju mer skillnad om man inte väger sig varje dag. Vikten hoppar ju upp och ner som en jojo beroende på hur mycket man har i tarmarna, hur mycket vätska man har i kroppen just den dagen osv. Har man tränat har man t.ex mer vätska i kroppen.

Däremot tycker jag man skall väga sig ungefär samma tid på dygnet då man väl väljer att väga sig. Då får man ett mer tillförlitligt resultat. Väger man sig på morgonen och kvällen varannan gång kan vikten växla kraftigt, eftersom man väger mer på kvällen

Måndag igen

Ja då har vi måndag igen och en ny fräsch vecka att se fram emot. Själv jobbar jag fram till 18 så jag vette tusan hur jag skall göra med motionen denna vecka. Det återstår att se! Ska försöka med tisdagar och torsdagar även denna vecka!

Och maten måste jag ju komma på rätt köl med också. Annars kommer jag ju aldrig bli smal :-P

på väg hem igår. Inte varje dag man kan fotografera ovanför molnen!

Godisfritt vecka 2

Hälften avklarat!! Hur har det gått??!

Jag kan ju med skammen i kroppen säga att jag har fuskat. Jag bara släppte precis ALLT denna helg och det känns som jag verkligen frossat. Har blivit muffin, hamburgare och lite smågodis, bland annat... Kommer inte ställa mig på vågen alls denna vecka för då kommer jag bli så hemskt missnjöd så det är inte värt det.

Ni vet hur det kan vara. Man har kanske gått upp något kilo, eller två (främst vätska) och börjar genast inbilla sig att midjan utvidgats med 10 centimeter...  Vågen är inte så nyttig alla gånger.

Nåja, gjort är gjort och jag hoppas ni andra kan föregå med gott exempel i alla fall! ;-)

Ny vecka nu igen!

Vem har sagt att shopping inte är motion?

Hej!

Är nu tillbaka från huvudstaden och jag kan säga att jag har gått så mycket att mina fötter är alldeles ömma nu!! Igår blev det ca 18.400 steg och idag ca 11.000 steg! Har gått runt på Drottninggatan, Gamla Stan och Södermalm. Inte en endaste gång har vi tagit tunnelbanan!

Så vi kan väl konstatera att man kommer upp i ganska mycket vardagsmotion när man shoppar också! Sedan att jag bara shoppade tre stackars plagg (skjorttunika, kofta och tröja) hör inte hit :-P Det var ju stegen vi skulle fokusera på, va? Hehe...

Framme!

Kan såklart inte hålla mig borta utan måste testa att blogga från mobilen. Resan gick bra i alla fall och nu ska vi äta lite middag! Har utsikt över topshop på drottninggatan. Så mitt i smeten är vi! Dagens steg kan jag ju redovisa: 18798

Träningsvärk

Idag har jag skön träningsvärl i Latissimus Dorsi. Stramar härligt där bak, hehe. Kommer väl inte kunna ta mig upp ur sängen imorgon...

I annat fall känner jag mig sjukt trött. Har sovit stenhårt ända fram till 05.03. Märkte inte ens när jag tryckte på snooze första gången!! Tur jag inte stängde av alarmet av bara farten istället.

Nåja. Nu ska jag och min möra kropp bege oss mot IKSU och arbeta. Hinner jag inte blogga något mer får ni ha en trevlig helg, så hörs vi på söndag igen! :)

Stockholm i helgen

Vi bestämde lite spontant ikväll att vi skall åka till Stockholm imorgon eftermiddag, bara vi två. Bo på hotell och jag skall shoppa lite hade jag tänkt! Alla hjärtans dag är det ju även på lördag!

Vet inte hur det kommer gå med LCHF:andet i helgen, men jag får väl se till att inte sväva ut allt för mycket. Godisförbudet? Ja jag skall verkligen försöka stå emot.

Motionen kommer väl bestå av spring på stan antar jag =) Kommer inte väga mig såklart och väntar nog till nästa lördag med det också.

Får se om jag hinner blogga något imorgon!

PS. Hur varm jacka måste man ha där nere?

Dagens träning!

Träningen blev av idag med, så då har jag uppfyllt mina mål för denna vecka, tisdag och torsdagar om ni minns! =)

Blev först 30 min på löpbandet. Sprang i cirka 20 minuter. Känner mig nöjd med det! Blev en hastighet på ungefär 7:24 minuter per kilometer vilket jag är riktigt nöjd med!! Om jag kunde hålla den hastigheten så skulle jag ta 5 km på dryga 36 minuter. Och det är inte fy skam i min värld! Sprang en stund i lite snabbare tempo också och kom ner på 6:40 min/km. Mitt mål är att tillslut orka springa 5 km på 30 minuter så det är väl en bit kvar innan jag når dit. Men så har jag ju inte tränat löpning på ett bra tag heller.

Så nu lämnar vi löpningen! Efter den körde jag 45 minuter styrketräning. Jag vet att det är lite olika åsikter huruvida man ska köra konditionen före eller efter styrkan. Men nu blev det som det blev! Och det funkade eftersom jag tränade överkropp!

Kändes riktigt skönt idag. Tänkte promenera hem, men så blev jag för lat och tog bussen istället, hehe. Har en känsla av att jag kommer ha värk i bröstmusklerna imorgon :-P

Har ni tränat något?

Svar på frågorna!

Vilken linje gick du på gymnasiet?
Jag gick Teknik med inriktingen virtuell design på gymnasiet!

Favoritmat?
Tacos!

Hur svårt var det att riktigt bestämma sig för att komma i form och verkligen följa det och inte ge upp? (jag har gett upp typ 67 gånger :/ )
Att bestämma mig tog inte lång tid. Men att verkligen komma igång, ja det tog nog ett par veckor i alla fall. Det tar ju ett tag att komma in i nya rutiner och man får räkna med att kanske falla tillbaka lite emellanåt. Mendet viktiga är ju att inte ge upp. Där är det bara hjärnan som sätter spärrarna och det måste man övervinna. Det finns inga bra tips förutom att vara tjurskallig.

Hur länge har du bloggat och varför började du blogga? :)

Jag började blogga 2005 tror jag, på blogg.se i alla fall... sedan skrev man ju "dagbok" på lunarstorm också och det har jag nog gjort i 10 års tid nästan =) Gammal i gemet som man är.... ;-)

Varför jag började just blogga? En trendgrej, andra gjorde det och jag hängde inte lika mycket på olika communitys längre! Och så ville man väl skriva av sig lite, uttrycka känslor osv!

Har det varit någon skillnad med LCHF än om du ätit efter någon annann ätfilosofi? alltså i viktnedgång, i hur du mår osv. är väldigt nyfiken på det.
Jag har varit medlem på viktklubb.se, och de propagerar väl mest för tallriksmodellen skulle jag tro... Kaloriräkning också. Det funkade sådär för mig. Gick ner lite grand men gick upp osv. Höll väl på med det något halvår nästan och pendlade mellan 88-91 kg. Så jag valde att testa GI som senare blev mer åt LCHF. Och då började kilona trilla av! Från januari 2008 till september samma år gick jag ner ca 15 kg, vilket för mig varit lagom takt. Här hänger ingen lös hud =) Så jag röstar ju för LCHF om jag måste välja eftersom det varit mest effektivt. För många år sedan testade jag sådana där shakes också... naturdiet osv. Och ja visst går man ner, men det var ingenting för mig för jag hade svårt att diciplinera mig efteråt.

Med LCHF-kosten blev jag så sjukt pigg och glad redan från början. Har massor med energi när jag följer kosten till punkt och pricka. Dåligt har jag aldrig mått. Möjligtvis varit lite trög i magen då och då men det kan man ju råda bot på! Det bästa är ju att man får vara mätt och ändå går ner mycket i början vilket är motiverande

Har du nått din målvikt och hur mycket vägde du när du startade? Om du är i mål, äter du fortfarande enligt lchf nu? Ha det bra, kram! =)
Nej jag har inte nåt min målvikt. Det kan ni läsa om under Vikt och mått. =) Men min målvikt är ca 65 kg och jag började på 91.5 kg. Väger 69 kg nu (hoppas jag, om jag inte ätit mig fetare denna vecka).

Har också en fråga angående lchf. Är det något du bara äter för att gå ner i vikt och att du ska gå tillbaka till att äta "normalt" sen eller är det något du kommer fortsätta med? Kram :D
Främst har jag ätit det för att gå ner i vikt ja. Men jag kommer inte gå tillbaka och äta "normalt" sedan. Mitt normala då var snabbmat alldeles för ofta, godis för ofta... ja allt skräp för ofta helt enkelt. Men jag kommer nog inte utesluta kolhydrater i lika stor grad när jag nått min målvikt. Det kommer nog slinka ner lite ris eller potatis ibland =)

Däremot har det väl blivit mer av en livsstil nu än bara "bantningsmetod". Man har mer kunskap än när man började och man lär sig ju mer ju längre man håller på. Så jag vet att jag inte kommer äta kolhydrater i lika stor utsträckning framöver. Kommer nog bli när man skall "festa till det" lite.

Bara det kommer ju bli en kamp i sig. Att lära sig äta så man slutar gå ner i vikt och inte börjar gå upp igen. Jag vet att jag kommer äta godis och chips igen liksom. Och rostade mackor... :-P Men inte varje dag! Får se hur mycket kolhydrater jag tål utan att börja öka i vikt igen sedan!

Bara att hålla vikten blir ju en kamp i sig. Varken gå upp eller fortsätta gå ner. Ska blogga av mig kring det framöver....

Torsdag!

Snart helg igen. Veckorna bara flyger fram...

Tänkte att vi kunde ha en sån där frågestund som jag sett de flesta bloggare har. Så är det någon som undrar något speciellt om mig eller om något annat som rör bloggen osv, är det bara att kommentera. Eller så är allt solklart redan ;-)

Fråga på!

Komma igång med träning

Fick en fråga här bland kommentarerna som gällde hur man kommer igång med träningen egentligen. Och ja, svaret är "enkelt". Ge dig fan på det. Tvinga dig själv i början. Släpa röven ur soffan helt enkelt.

Men prova olika träningsformer och hitta det du tycker är roligt. Det är lättare, speciellt i början, att komma iväg på träning om man gör det som är kul!

För vissa är det lättare att planera in träningen i förväg. För andra inklusive mig själv är det lättare att köra det man spontant känner för just nu. Funbeat är en bra träningsdagbok där man kan planera och fylla i det man tränat. Motiverande att se hur mycket man rör sig också! Bra att få en översikt tycker jag!

Variera träningen tycker jag också man skall göra. Kör man t.ex spinning hela tiden kommer man tillslut inte märka några resultat eftersom kroppen vänjer sig vid den träningen... Men till en början kan det ju kännas kul att verkligen komma igång med en eller två olika träningsformer.

Kort och gott: Träna det du känner för. För det är ju så att den träning som blir av är den bästa motionen

Hjälp mig

Tänkte be er om hjälp att göra ett slags schema över styrketräningen. Vilka muskelgrupper man skall/bör träna under samma träningstillfälle osv. Skriv gärna hur ni delar upp det! Måste få någon slags struktur ganska omgående om det skall ge några resultat!

Promenad hem!

Blev en promenad hem idag, men träningsvärk i benen! Tänkte slänga upp en bild och visa hur röd och rosig jag är på kinderna efter den härliga halvtimmen jag spenderade mellan IKSU och stan. Men det syns ju inget, haha.

Räcker med promenaden som motion idag. Imorgon ska jag ju träna igen! =)

Trött i huvudet

Dagens form har varit över förväntan. Att tillbringa 12 timmar på jobbet inklusive träning är inte att leka med. Men det gick. Fick ju en liten energikick där efter träningen så jag pallade med möten i 2,5 timmar. Men nu ska det bli skönt att äntligen få sova. Kommer nog somna ganska snart skulle jag tro. Ska bara torka håret och sedan krypa ner. Ytterligare en dag som börjar 4.30 imorgon.

Jag har gått på det här förresten :-P Undra om det funkar? Haha

Benträning

Körde några benövningar idag på gymmet. Blev alldeles skakis så jag tror bestämt att träningsvärken kommer smyga sig på imorgon ;-) Joggade också på löpbandet och sprang faktiskt en stund i 7:30 min/km igen. Kändes inte så jobbigt så ska springa lite längre i samma tempo nästa gång! Blev 3 km idag men då gick jag ju 4-5 min innan jag joggade också och så ca 5 min efteråt för att varva ner. Körde också 1 km rodd. Me like :-)

Förresten gick det bättre på löpbandet idag. Det är nog en vanesak. Blev lite yr efteråt dock och det kändes som man fortfarande gick på något som rullade fram. Men bättre än sist i alla fall!

På torsdag har jag bestämt träningen igen, med min arbetskamrat!

Tisdag, dags för träning!

Ja då ska jag försöka träna lite idag. Blir ett snabbt pass för vi har utbildning i vattenrening på jobbet klockan 16, och jag slutar 15. Kanske kan smita något tidigare dock. Sedan ska vi också ha arbetsplatsmöte. Har packat väskan med mycket mat idag för jag misstänker att jag inte är hemma förrän sent...

Hörs ikväll!

En milstolpe är nådd!!

Mina vänner! Jag kommer i mina "smaljeans". Ett par Lee i storlek 32. Dessa har jag inte kunnat ha sedan jag var 18-19. Dvs 6 år sedan. Och bootcut är ju inne igen, har jag hört. Den som spar han har.... ;-)

Läsarfråga om kvällsmat!













Kul att du gillar bloggen Jenny! Och alla ni andra som också skriver uppskattande kommentarer förstås. Ni ska veta att jag suger åt mig som en svamp! =)

Till Jennys fråga. Ja jag äter kvällsmat. Hur mycket beror hur hungrig jag är, och om jag har tränat eller inte. Men jag vräker inte i mig heller. Blir ofta lite keso och bär. Kanske lite nötter eller så också!

Jag har hört/läst någonstans att man skall se till att inte äta senare än 2 timmar innan man skall lägga sig. Minns inte vart jag fått det ifrån dock! Men så kör jag! Då går man inte och lägger sig proppmätt. Hungrig tycker jag inte heller man skall lägga sig, men om man äter tätt inpå sänggåendet så ät något litet!

Sedan tycker jag man skall äta något proteinrikt till kvällsfika. Kolhydraterna har man ingen användning för när kroppen skall vila ändå. Man gör inte av med dem så det mesta blir bara till fett. Dessutom sover jag personligen bättre på en skål med keso än 2 mackor t.ex.

Att jag knappt äter kolhydrater spelar såklart också in.

Så trött

Nog för att man är trött i vanliga fall när man stiger upp den här tiden. Men när man också knappt sovit så blir det ju än värre! Låg bara och vred mig inatt och vet inte hur många timmar jag sovit egentligen. Inte tillräckligt i alla fall.

Usch. Kommer väl går runt som en zombie idag...

Träningsplan

Funderade lite och tänkte göra någon form av träningsplan som jag ska försöka gå efter. Förr tränade jag alltid tisdagar och torsdagar så jag tror jag ska försöka börja med det igen. Tycker det är bra dagar av någon anledning. Och kanske därför det funkade så bra också!

Sedan vet jag inte vilken dag jag skall ta som tredje dag. Lördagar kanske, eller fredagar. Skönt att träna på fredagar för då har man liksom inlett helgen på ett bra sätt! :-)

Jag har ju svårt att hålla det jag planerar som ni vet. Men ska försöka köra tisdag och torsdag denna vecka i alla fall! Vad jag ska träna tänker jag inte bestämma. Får ta det som det kommer!

Hur ofta tränar ni andra egentligen?

Tanken bakom godisfri månad

Ja givetvis är det ju att man skall försöka klara en hel månad utan sötsaker. Och för att komma ifrån gamla vanor som att t.ex köpa godis både fredag, lördag och söndag eftersom att "det är ju helg!". Börja tänka helt enkelt. Och inte bara ta en chokladkaka per automatik när man står i kassakön på affären.

Om man nu har råkat äta en liten kexchoklad eller vad det nu må vara denna vecka. Så se det inte som ett misslyckande. Tänk på allt annat du kanske skulle ha ätit också om du inte sagt till dig själv att du skulle ha godisfritt.

Nästa vecka är det en ny vecka, och då är det nya försök som gäller :) Nu kör vi!

Yrsel

Jag lider ibland av yrsel när jag har mens. Beror väl kanske på dåliga järnvärden just då? Idag är i alla fall en sådan dag då det nästan svartnar för ögonen då jag reser mig ur soffan för häftigt. Inte skönt för fem öre.

Då känns det bra att snön vräker ner utanför fönstret och det är askallt. Hade det varit sol och fint hade jag haft lite dåligt samvete för att jag inte orkar röra mig.

På fönstret har några snöflingor fastnat

1 vecka godisfritt!

Och det har ju gått över förväntan måste jag säga! Hur har det gått för er? Och hur känns det inför en ny fräsch vecka? :-)

Blev ingenting ...

... från Body Shop. Rusade hemifrån utan presentkortet! Men jag belönade mig genom att köpa ett puder på KICKS istället!

Skall fortsätta belöna mig genom att äta ett Low Carb-mål på Max och sedan ska vi se schlager ett par stycken. Hehe. Blir fint det. Skall INTE trycka i mig massa chips som jag vet kommer finnas. Har beställt att jag vill ha nötter =)

Det är jättekallt ute här. Burr!

Ha en fin lördagkväll!

Jag är normalviktig!!

Nuvarande vikt: 69.00 kg
Viktminskning sedan förra veckan: -1,4 kg !!!
Total viktminskning:
-22,5 kg
BMI: 24,7

Fattar inte riktigt hur jag har lyckats gå ner ÖVER ett kilo denna vecka. Mens och allt?! Ibland håller kroppen hårt i kilona och ibland rasar de bara av. Det kan vara så för mig i perioder. Kan gå ner mycket i 2-3 veckor. Sedan står det still igen i ett par veckor eller månader om det vill sig illa... :-P

Och att jag nu nått ett av mina mål, att bli normalviktig enligt BMI känns grymt bra! Jag hoppas det här inte bara är tillfälligt utan att jag kan säkra vikten genom att gå ner ännu mer kommande vecka. :-) Och dessutom är jag ju under 70 kg nu. Flera anledningar till att fira! Vill inte se 7:an mer :-P

Skall handla upp presentkortet på body shop idag!

Nära att falla för frestelsen ...

Idag på jobbet var det tråkigare än tråkigast. Fredagkväll, hur många är och tränar då? Inte speciellt många, kan jag ju meddela...På fikarasten var jag sådär dödligt sugen på "något gott".

Cafeterian hade inte stängt än och jag fantiserade om chokladbollarna och biskvierna... "En liten chokladboll gör inget" försökte jag intala mig. Och jag var SÅ nära att hämta plånboken från skåpet och traska dit. Men så ringde interntelefonen och jag var tvungen att springa iväg och fixa lite saker.

Snacka om tur! Det var fasen ödet. Om inte den hade ringt hade kanske godisdjävulen tagit över min kropp. But I made it! :-)

Nu är det helg hörrni! Vad hittar ni på? :-)

Spänd!!!

Är så spänd inför vägningen imorgon. Tjuvvägde mig ju i onsdags som ni vet.... och det resultatet kändes grymt bra. Nästan för bra för att vara sant. Men kroppen gör ju lite som den själv vill ibland. Har ju även röda veckan nu (med start idag...) så vad vet man... kanske lagt på mig lite extra nu istället.

Kanske därför man varit lite extra sur och grinig några dagar. Kommer ju alltid på det i efterhand.... hehehe.


Dagens steg

Steppade ihop 21.482 stycken idag. Känner mig riktigt nöjd. Jag är även med och går Jorden Runt hos Kilokampen. Ska bli spännande och se hur långt vi hunnit på en vecka. Alla vi som är med :-)

Fick även detta svar när jag mailade in mina steg (134.742 st):
Ba jobbat. Du har själv passerat Köpenhamn och är på väg mot Amsterdam

Jäklar så bra!

Ska ta och hoppa i säng nu i alla fall. Är tröttare än tröttast.... en kväll kvar, sedan helg. Slutar i alla fall 21 imorgon istället för 22. Skönt! Sedan blir det nog lite roligare blogging och mer bilder från mig. Får mer tid över när jag jobbar dag!

Natti natt!

Viktminskare - dåligt självförtroende?

Tycker ibland att man fått höra att de som väljer att gå ner i vikt har jättedåligt självförtroende osv. Det stämmer kanske till viss del. Men även här är ju alla olika. Skulle man vara helt nöjd, så kanske man inte ens skulle försöka gå ner i vikt, eftersom man som sagt är tillfreds med hur man ser ut. Så det köper jag.

Men, jag tycker det är lite överdrivet snack att man nästan skulle hata sig själv bara för att man väljer att gå ner i vikt. Jag hatar inte mig själv, eller min kropp. Komplex har jag och fuldagar också som de flesta andra. Och nej, jag trivdes inte till 110% som större. Jag tycker om min kropp så därför vill jag forma den till en starkare sådan. Det är inte för att jag hatar den som jag väljer att "göra om den", som en del kanske tänker.


Jag har nog aldrig känt det där äcklet för min kropp som kanske vissa gör. Och jag tror det är bra, för känner man sig riktigt äcklad av sig själv kanske det ligger någonting där inne och gror som kan utvecklas till en ätstörning och självhat. Det har jag tänkt på hela vägen kan jag säga. Jag vill inte hamna i en ätstörning bara för att jag går ner i vikt. Och jag har inte gjort det hittills och kommer nog inte göra det heller. Jag har ett rätt gott förhållande till mat.

Så, trots att jag valt att gå ner i vikt så trivs jag ändå under tiden. När jag var större trivdes jag också, faktiskt. Hade inte fler fuldagar då än nu t.ex. Men jag valde mellan att vara överviktig eller normalviktig. Och valde det senare, eftersom jag som sagt inte var helt nöjd. Och dessutom var jag ju van att väga mindre. Det är ju fint att man oftast kan välja, eller hur? =)

Sovmornar, inte alls dumt

Fortsätter med mina sköna sovmornar. Bäst att passa på nu, för nästa vecka är det arbete från klockan 6 på morgonen som gäller. Så skönt att ligga och dra sig, kanske kolla lite på TV och lufsa runt i morgonrocken. Man kan ju tycka att jag borde göra något mer produktivt innan jobbet, exempelvis träna. Men äh, nästa vecka blir det andra bullar ;-)

Just nu tar jag hand om det inre och slappnar av så mycket jag kan innan jag går till mitt stressiga jobb. Man måste ju göra det också. Viktminskning är inte bara yta!

Annars känns det helt okej idag. Inga magknip eller andra åkommor. Skönt!

Stega på!

Ja mina små vänner. Idag blev det också över 20.000 steg, närmare bestämt 22.824 stycken. Däremot har jag inte gått till jobbet varken igår eller idag. Så det skäms jag lite över. Ni ser ju hur jag funkar, kan inte bestämma något i förväg utan måste spontangöra saker hela tiden! I alla fall när det gäller motion!

Håller fortfarande på och velar på var jag skall träna framöver. Där jag jobbar eller på mitt vanliga ställe. Skiljer ungefär 100 kr i månaden... Och det kanske man kan avvara.

Känns skönt att det bara är 2 arbetsdagar kvar nu. Sedan jobbar jag dagtid i 2 veckor innan det är dags igen. Ser fram emot lönen dock...Lite fetare än vanligt!

Två till som vill vara godisfria :-)

Har uppdaterat listan med er som ville hänga på i min godisfria månad. Hoppas det går bra för alla hittills.Har gjort en ny kategori för detta också som ni kan se. Så ni lätt kan klicka er in och läsa om bara det om ni vill!

Jag kan inte hålla mig borta från vågen!

Har tjuvvägt mig denna onsdag med. Blir så nyfiken under veckan på om det händer något så kan inte mostå att kliva upp på den såhär mitt i veckan. Resultatet var okej! Men ni får vänta tills på lördag för att höra slutresultatet ;-)

Hur ofta väger ni er?

Äter för ofta?

Fick en kommentar från en som tycker att jag verkar äta väldigt mycket. Och undrar om inte tanken med LCHF är att man ska vara mätt längre och därmed inte äta lika ofta. Ja, det kanske det är. Jag vet ärligt talat inte förutom att man håller sig mätt längre än när man äter fil och cornflakes t.ex. Men hur länge är väl inte ristat i sten vad jag vet.

MEN, det jag försöker få fram är att jag har ett väldigt fysiskt arbete. Trots att jag äter 2 stekta ägg och några skivor bacon till frukost klockan 5 på morgonen så är jag sugen igen vid 8-tiden då vi fikar. Det hade jag ju inte varit om jag hade suttit på arslet på en kontorsstol hela dagarna. Är det konstigt att jag då äter något för att slippa bli vrålhungrig innan lunch, jag hinner gå ju ett antal kilometer liksom? Jag vräker ju inte i mig direkt trots att jag stoppar något i munnen 5 gånger om dagen.

Jag äter 3 riktiga mål om dagen. Frukost, lunch och middag. Sedan äter jag 2 eller 3 mellanmål beroende på om jag tränar eller inte. Eller om jag är hungrig. Jag ser ingen mening med att gå hungrig bara för att min sk diet säger att jag borde hålla mig mätt på mindre mat.  Ja, vad består mellanmålen av då? Ja kanske en frukt, ett par matskedar keso och några bär eller en halv deciliter nötter. Inte speciellt mycket...

I början när jag började med lågkolhydratkost så var jag med i Viktklubb.se och lade således in all mat där också. Då var jag också arbetslös och gjorde inte mycket på dagarna. Då klarade jag mig på frukosten fram till lunch, kanske 4 timmar och sedan också fram till middag. Kvällsmål åt jag alltid. Då jag lade in maten blev det sällan över 1200 kcal. Ofta runt 1000. Så trots att jag ätit mycket fett så ligger inte kalorierna så högt eftersom mycket kalorier också kommer från kolhydraterna. Beror väl såklart också på portionernas storlek. Jag äter mindre portioner när jag äter mycket fett.

Det jag vill få fram är att jag äter kanske ofta, men lite åt gången. Och eftersom kroppen är en maskin som förbrukar energi så gör man såklart av med denna olika fort. En som går 2 mil om dagen (som jag gör) gör såklart av med energin snabbare än en person som jobbar på kontor. Därför ser jag det inte som konstigt att man kanske måste fylla på lite extra då och då?

Fick mail från samma person som innehöll ungefär samma fråga igen trots att jag i korta ordalag förklarat varför jag kanske äter oftare än andra som äter enl LCHF.

Ja "meningen" med Low Carb är väl att man håller sig mättare då man äter mycket fet mat, eftersom det mättar bättre. Men som sagt - man måste ju se till individen. Alla är inte stöpta i samma form. Alla gör inte av med lika mycket energi.

Jämförelser med Dessi gjordes också, och jag kan inte tala för hur ofta hon äter (för jag har inte läst bloggen tillräckligt länge) men enl. den som mailade så äter hon med 5-7 timmars mellanrum. Och därmed skulle ju inte jag behöva äta med 3 timmars mellanrum (som det ofta blir när jag jobbar). Funkar det för henne  så är det ju bra. Men för mig skulle det inte göra det. Och jag ser inget fel med det. Men andra kanske gör det... men för mig funkar detta i alla fall och det är huvudsaken för mig. Jag har ju inte gått ner 21 kg bara "sådär". Kosten har ju hjälpt till såklart. Och min ätmetod funkar ju uppenbarligen för mig.

Ett låååångt inlägg. Orkade någon ens läsa? Haha =) Kände bara att jag var tvungen att förklara mig. Har aldrig fått kritik för att jag äter mycket så blev lite paff. Äter lite, har jag hört däremot!

Min bästa träning

Eftersom ni svarat så duktigt så ska ju jag såklart också svara! :-)

Jag svarar automatiskt spinning på första platsen. Eftersom det är något jag återkommer till hela tiden, trots att jag gillar att prova nya pass och variera mig en del. Något annat jag tycker är himla skoj är faktiskt Powerstrke impact. Ett pass där man kör de enklaste slagen (jab och cross)  och kickboxningens lättaste spark (roundhouse kick) mot en golvstående bag. Väldigt enkelt, men sjukt jobbigt. Tänk en hel timme med slag och sparkar. Man är bra mör efteråt. Tyvärr kör jag nästan aldrig det nu för jag har ingen partner för tillfället. Vill helst träna det med någon jag känner som slår och sparkar ungefär lika hårt så inte bagen far runt hela rummet, hehe.

Andra saker jag också gillar är body step (som enl mig är lite enklare än vanlig step up), dans aerobics och hederlig "friskisgympa" där man har en lätt koreografi och kör tills svetten lackar. Jag gillar när man får ta ut sig till max!

Jag gillar att gå på gruppträning då man har en instruktör som skriker lite på en. Jag behöver oftast det så det inte blir någon halvmesig träning ;-)

Er bästa träningsform?



Vilken är er bästa/roligaste träningsform?

Det kan ni väl tala om medan jag är och jobbar till 22 ikväll :-)

Lite mer seg idag

Tänk vad det kan ändras, idag känner jag mig inte alls sådär pigg och alert som igår. Typiskt. Beror nog på att jag har lite magknip här på morgonen. Vet inte riktigt varför, men jag har en känsla av att det kan bero på snabbkaffet jag drack igårkväll.

Taggade faktiskt för att åka och träna innan jobbet idag. Men jag tror det får bli en annan dag. Vill vara hemma så länge som möjligt tills det här går över. Har inte ätit frukost än heller men ska ta och koka några ägg nu.

Något positivt är att solen skiner idag med! Runt 10 minusgrader är det ju förstås men snart har februari svischat förbi och vi går mot varmare tider!

Avund?

Under min viktresa har jag för det mesta stött på folk som peppat mig och som tycker jag gör det bra. Men ibland möter man människor som bara reagerar bittert när man berättat att man gått ner i vikt. Det är ju minst sagt trist.

Kommentarer som att de flesta går upp sin övervikt igen osv är inte ovanligt. Eller att man är töntig som inte äter godis, att man ska få unna sig. Det är livet! Ja men hur trodde ni då jag kom såhär långt egentligen? Ja inte av att trycka godis och coca cola 5 dagar i veckan i alla fall...

Varför vill dessa människor suga energi ur en? Är det avundsjuka, eller vad är det frågan om? Avundsjuka på att man själv hittat en ny bana i livet.  Eller kanske lite oro över att man inte kommer bli som förut? Att man inte är den där personen som köper både godis, chips och dricka varje gång det vankas filmkväll med kompisar?

Jag vet inte... Men trist är det med de personer som inte kan glädjas med en istället för att vara bittra. Det stjäl nog mer energi från dem själva än från mig! Tänker inte skämmas för att jag inte vill vara kvar i överviktiga klubben mer. Inget ont om tjocka människor.  Alla måste ju få vara som de vill! Även vi som vill gå ner i vikt och gå över till "andra sidan"...

Har ni stött på några som inte varit glada för er skull? Vad tror ni det främst beror på? Avund, oro?

Dagens steg

25.836 stycken. Slår ni det har ni gjort det jäkligt bra :-) Nästan två mil har jag steppat idag, enligt min stegis.Inte dumt alls! Promenerade till jobbet som jag sa och såhär vitt och fint har vi ännu här i Umeå. Ni ser också en liten del av min  arbetsplats. Är ju ganska stort... Det vet ju ni som tränar där, eller varit där av någon anledning.

För er som kanske inte hängt med jobbar jag på en stor träningsanläggning som heter IKSU. Man kan göra precis allt där. Allt från att gymma till att klättra eller spela beach volleyboll.

Sol ute, sol inne!

Idag skiner solen och livet kunde inte kännas bättre. Nog för att jag har en lång arbetsdag framför mig. Men idag börjar min fulltidstjänst (bara jobbat 50-75% förut) samt att mitt jobb ger mig så sjukt bra med motion! Man måste försöka se något positivt i det mesta!

Dessutom skiner solen så fint och jag har ju sovmorgon hela veckan. Kroppen känns pigg och ingen stelhet sen joggingen igår. Och psyket är det inte heller något större fel på verkar det som. ;-) Ska mysa vidare i morgonrocken nu och äta lite frukost. Bara softa tills det är dags att promenera till jobbet

Vad pysslar ni med en dag som denna? Skiner solen? =)
 

Morgonsnygg? :-P

PS. Just ja, har uppdaterat den lilla blå rutan till vänster här. Finns en mail ni kan nå mig på nu, om det skulle vara så att någon vill ha kontakt med mig!

Veckans steg

Nära skjuter ingen hare, men ändock!  Har samlat 93.775 steg denna vecka. Är det inte ganska otroligt? Inga 100.000 blev det men jag är sjukt nöjd ändå. Nu är det ny stegvecka och denna gång ska jag nå hundringen!!

Har planer på att försöka promenera till jobbet så gott som varje dag. Sedan har jag mördarpasset på jobbet hela veckan (från 13-22) då jag kommer springa mycket fram och tillbaka. Så det skulle inte förvåna mig om jag kommer upp i 20.000 steg om dagen.

I hope!

Nu är det sängdags så jag avslutar med ett citat från en okänd talare:

Ju större motstånd vi stöter på, desto mer energi utvecklar vi för att ta oss igenom.

Godisfritt - ni som vill hänga på

Tänkte sammanställa er som valt att hänga på min godisfria månad. Jag tror inte jag glömt någon nu va? Om så är fallet, skrik till ;-)

Lotta
Mari
Malin
Karoline
Jennifer
Sofie
Erika
Maria
Cecilia
Madde
Isabelle

Se nu till att peppa varandra och så skriver jag ett litet inlägg varje söndag om hur det gått för mig så får ni fylla i via kommentarerna om hur det gått för er :-) deal?

Träningsmål?

Vad har ni för mål med er träning?

Jag har just nu som mål att orka springa 5 kilometer som ni vet. Det kommer nog ta ett tag men jag kommer klara det! Sedan, som jag skrivit lite kort om tidigare, har jag som mål att få bättre rutiner på all träning. Ska man få en mer vältränad kropp räcker det inte med promenader liksom. Och det är väl främst det jag utövar nu.

Målet är att ha ungefär 3 träningsdagar i veckan då jag kör styrke eller något pass som t.ex spinning, jogging etc. För tillfället tror jag det räcker. Kör jag oftare tror jag att jag skulle bli less.

Givetvis vill jag med träningen blir starkare och orka mer allt eftersom. Det framgår väl av bloggens titel ;-)

2 km söndagsjogg avklarat

Så fick jag ett ryck just efter jag skrivit det förra inlägget om godisuppehållet. Slet på mig understället, craftjackan och vindstället. Snörde på mig joggingskorna och stoppade Mp3n i öronen. Begav mig sedan ut i -10 grader och började gå i rask takt, sedan joggade jag. Och jag joggade i 2 km utan att stanna. Ganska bra början om jag får säga det själv!

Mitt första mål blir nog att orka 3 km. Men det får ta lite tid, för just nu känns 2 km jäkligt jobbigt alltså. Kanske berodde lite på den kalla luften man drog ner i lungorna också så jag ska nog inte vara ute när det är kallare än -5. Annars kändes det okej. Benen var såklart tunga men framåt gick det i alla fall, om än långsamt! Men tiden är inget jag går efter, ännu.

Räknade ut följande med hjälp av Funbeat:

2 km jogg - 15 min
7:30 min/km
8.00 km/h

Aja, inte var det så pjåkigt ändå!

God morgon februari!

Nu är det 1:a februari och som jag skrivit tidigare så är det dags för godisfri månad. För trots LCHF under januari så blev det en del slarv på helgerna som ni vet. Men nu blir det banne mig annat! Har ju gått förut och skall gå igen!

Hänger någon med? Skriv en kommentar i så fall så kan vi peppa varann!

EDIT: Med godisfri månad menar jag inget ...
  • Godis över huvudtaget
  • Chips och annat snacks (nötter är dock tillåtet för mig)
  • Glass
  • Fikabröd
Men alla gör ju som de vill. Beror ju på vad man har behov av att sluta med.

RSS 2.0