Ut med vintern

Valborg mina vänner! Vad hittar ni på?

Själv ska jag jobba fram till 18, sedan blir det nog någon form av raj-raj :-P Solen skiner så fint här i alla fall!

Hinner inte skriva så mycket nu för jag ska rusa till bussen, börjar tidigt idag i och med att jag ska sluta tidigt!

Ha en fin dag!!

En fin låt som ni kan mysa till:


Good Morning

Idag känns det aningen bättre, av olika anledningar. Men saker och ting kommer nog fixa sig för mig med!

Sitter och avnjuter en skål med yoghurt nu. Ska ge mig i kast med lite städning innan jag gör mig iordning för jobbet.

Ang träning så ska jag hårdköra nästa vecka. Ska försöka springa en del och även styrketräna. Måste träna ben mer, men det är ju såååå tråkigt att träna underkroppen... Funderar på att lägga upp kommande vecka såhär:

Måndag: Löpning
Tisdag: Styrke
Onsdag: Intervaller
Torsdag: Styrke
Fredag: Vila
Lördag: Långlöpning (Minst 7 km)
Söndag: Vila

Kan bli svårt att få med så mycket träning. Men om jag plockar fram tjurskallen från förr KAN det gå.

Ytterligare en dag till ända

Puh, vilken kväll. Helt sjukt trött nu så jag skall slänga mig i säng och sova! Bara en lång kväll kvar nu sedan slutar jag tidigt på torsdag eftersom IKSU stänger 19.

Imorgon måste jag upp tidigare och städa hemma. Ser ut som ett bombnedslag här. Och det kan man ju inte ta hem besök till! :-P Kommer upp två Sundsvallsbor på torsdag en kort sväng! Blir kul de ;-)

Träning, ja det ligger ju på is, men jag hoppas jag tar mig ut en gång denna vecka i alla fall. Maten, nja går sådär där med, men vi får se om jag lyckas styra upp det framöver. Maj kanske ska få gå i hälsans tecken!

Fan också

Sover för länge och sedan är halva dagen förstörd. Hinner inte jogga innan jobbet. Det är pissväder dessutom. Misär med andra ord.

Usch, har ingen lust att vara på jobbet heller... Så less!! Blir bara mer och mer irriterad. Men vad gör man, är ju så himla osäkert med jobb nu känns det som så man törs ju inte direkt kasta sig in i något där man kanske inte får en fast anställning. Och det har jag ju ändå nu ...

Well. Mycket i mitt lilla huvud nu som gör mig irriterad och lite deppig. Men det blir nog bättre snart... Bloggen blir lite försummad, men det kan inte hjälpas. Är inte så lätt att skriva många inlägg när man jobbar heltid som ni kanske förstår.

Hej måndag igen

Ja jag måste som sagt ta tag i mitt liv. Imorgon måste det bli jogging, om så bara 3 km. Idag var jag tvungen att sova ut efter helgens bravader... hehe.

Är sjukt opeppad på att jobba också... suck. Hatar att jobba kväll, men det är väl bara att bita ihop!

Måste kila iväg nu, men hoppas ni får en fin dag! =)

Var förresten ingen större katastrof på vågen.... 67.6 kg.


Cheerio!

Ny vecka igen

Ja då var det dags att ladda för ny vecka igen. Är missnöjd med veckan som gått för att jag har slarvat så sjukt möjligt. Idag är inget undantag... Kul med den låga vikten där i fredags, men det lär jag väl ha gått upp nu i helgen med tanke på intaget av sprit och annan skit.

Blir så jävla less på mig själv att jag inte tar tag i det här på riktigt och går all in. Predikar för et att man ska vara tjurskallig liksom, men är det inte själv. Suck. Nej jag måste skärpa mig som sagt... skäms.

Skärpning

Nej nu har jag nog grävt mig ända ner till botten skulle jag tro. För mycket alkohol, för mycket fest. Inte bra för formen eller levern för den delen. Måste tagga ner och skärpa til mig.Efter Valborg blir det ingen mer alkohol förrän ev på Brännbollsyran i slutet på maj! Thats it!

Sun is shining

Ah vad härligt det är med solen! Livet känns genast mycket lättare av någon anledning. Att det är helg gör ju inte saken sämre om man säger så!

Funderar på jogging men jag vet inte om det ger så mycket med tanke på intaget av alkohol igår. Men jag känner mig inte speciellt bakis förutom litehuvudvärk.

Jag ska tänka på saken ;-)

Vad pysslar ni med i helgen då? Skiner solen hos er med?

Svish sa det bara

Ja jag ställde mig på vågen nyss bara för att kolla så att veckans slarvätande inte hade gett allt för mycket plus. För jag har slarvat som fasen i veckan kan jag lova er. Döm om min förvåning då vågen säger 67.4 kg alla 8 gånger jag ställer mig på den för att kontrollera.

Vad fan hände, är min fråga. Haha. Men jag grinar inte... ;-)

Mätte midjan lite snabbt också och den har minskat med 1,5 cm sedan slutet på februari. Inte asmycket med andra ord, men bättre än inget. Ska mäta mig ordentligt imorgon! Nu hinner jag tyvärr inte

Ha en fin fredag!

Ge mig helg...

Äntligen bara en dag kvar till helg. Jag längtar! Idag var poliserna kvar ända till 17 så jag var tvungen att vänta in dem. Skit! Men det gick bra ändå, till slut!

Kom hem, var för trött för träning och ska lägga mig tidigt ikväll. Får försöka träna lite i helgen så det i alla fall blir 2 pass denna vecka!

Har det gått bra för er andra med träning denna vecka?

Var förresten ut på Media Markt som nyöppnat i Umeå idag. Herregud vad mycket folk. Köpte en rakapparat till Jens sedan drog vi snabbt som fan därifrån!

För lite sömn

Idag är jag verkligen ur form. Jag vet inte hur många (snarare hur få) timmar jag sovit men jag kan nog räkna dem på en hand. Ögonen känns svullna och grusiga kan jag tala om.

Men det är bara att bita ihop och gå till jobbet! Träning känns avlägset just nu, men man vet ju aldrig!

Kvällsfika

Var som sagt och fikade med en gammal bekant idag, haha gammal och gammal.. ;-P Låter som man är 40 år. Hur som helst så åt jag en bit morotskaka, men så sällan som jag fikar så var det värt det!!

Däremot måste jag köra någon slags rivstart snart, för i ärlighetens namn har det här med LCHF hamnat lite åt sidan.

Imorgon ska jag ev träna igen beroende på hur kroppen känns, och när jag får sluta på jobbet. Är riktigt stel i benen nu alltså!

Nu är jag trött så det blir en tidig kväll för mig!

Hur har er dag varit? =)

Och plötsligt var det onsdag

Känner mig lite mör i kroppen idag, men det var ju väntat efter gårdagens löpning. Känner mig fortfarande euforisk över att jag orkade så långt =)

Idag hoppas jag på att polisstudenterna är borta igen så jag kan städa kamphallen tidigt! Så skönt när man kan göra det i lugn och ro istället för att måsta stressjobba på en halvtimma.

Ikväll vankas det fika på Mekka med en fd. pluggkompis som jag inte träffat på ja... 100 år? Förutom ute någon gång ibland då! =)

Ha en fin dag så bjuckar jag på dagens låt här!

PS. ni har väl sett min lilla lastfm-applikation lite längre ner här i menyn va? Där kan ni se vad jag lyssnar på ;-)


Att börja jogga (långt inlägg)

Ja hur börjar man egentligen? Det är bara att sätta den andra foten framför det andra, eller hur var det nu igen?

Nej, det är kanske inte så enkelt. Men svårt är det faktiskt inte även fast det kan vara lite tungt i början. Eller ja, för mig var det jäkligt tungt!

Till att börja med: skaffa riktiga skor. Pröva ut ett par med hjälp av personalen där du handlar så du får några du kliver på rätt sätt i. Annars är det lätt att man drar på sig diverse skador och det vill man ju inte! Jogga inte i conversen liksom :-P Då kommer benhinnorna säga ifrån direkt.

Kläder kanske inte känns så jätteviktigt i början. Speciellt nu till sommaren behöver man ju inte så mycket kläder på sig. Men ett bra vindställ är alltid bra att kunna dra på sig. Jackan är användbar och till hösten är det bara att köra ett underställ under. Lager på lager ni vet! Finns massor med kläder och prylar man kan köpa, men det är ju en senare fråga.

Så till själva joggingen. Hur börjar man? Jag började med ett program jag hittade på iForm där man som nybörjare skall orka 5 km. Klicka här och läs mer om det.

Börja lugnt för det kommer ta tid. Är man helt otränad t.ex så springer man inte 5 km i ett nafs. Det är bara att acceptera att man får börja med små intervaller av jogging! För att sedan utöka såklart! Den roliga biten, när man märker att man orkar mer!!

Du kommer antagligen känna av lite smärtor första gångerna du joggar. Ignorera inte helt, men ofta är det för att man är ovan. Träningsvärk får man räkna med och vaderna kommer antagligen brinna som eld under de första passen. Låren kommer kännas som bly.

Men se upp med smärta i knän och benhinnor!! Gör det akut ont så stanna. Det är inte värt att tjura på och kuta trots att benhinnorna ilar av smärta. Mina knän kan tjorva lite ibland när jag kommer upp i distanser där jag inte är van, som idag 8 km. Men det gick över när jag kommit hem så då tror jag inte det är någon större fara. De behöver bara vänja sig!

Konditionen kommer snabbare än styrkan, så se upp med att springa för långt trots att du känner att hjärtat orkar. Återigen skaderisk.

Låt det som sagt ta tid. Det är värt det istället för att rusa på (bokstavligen) och sedan göra sig illa för att inte kunna träna på länge.

Sedan när man börjar bli van finns det olika sätt att träna på för att förbättra sina tider osv. Fartlek, intervaller, you name it. Men det bästa är egentligen att läsa på själv. Köp en bok om löpning, eller läs på webbsidor som specialiserar sig på löpning. Google är din vän! =) Det finns massor att lära sig, hur man skall springa osv. Men det här skulle bli för långt om jag raddade upp allt om själva löptekniken. Jag är ju ingen expert heller!

Var beredd på att det kommer vara dödligt jobbigt. Men det blir bättre och bättre. I promise! Se på mig bara. För 2 månader sedan orkade jag knappt springa 3 km. Nu springer jag helt plötsligt minst 5 km ganska lätt!

Bestäm dig och ut i spåret nu!

Det är nära nu!

Joggade när jag kom hem. 8.09 kilometer för att vara exakt. Kanske 100 meter mer eller mindre. Nu är det fasen nära milen! I can do it!!

Sträcka: 8.09 km
Tid: 54 minuter
Snittid per kilometer:  6:40 min/km
Puls: ca 167-170 bpm

Tisdag

Så, då var det tisdag. Vad jobbigt det känns att jobba 5-dagarsvecka nu :-P Men nästa vecka blir det ju en dag ledigt igen, hehe.

Idag känns det bättre, så det blir nog en springtur senare! Men först väntar förstås jobb! Får avlägga rapport ikväll!

Ha en bra dag!

Inte bara trött i kroppen

Hela jag känner mig råtrött. Den här helgen tog nog ut sin rätt på min gamla 25-åriga kropp, hehe. Har haft en del andra tankar i huvudet den senaste tiden också som gör att jag blir psykiskt trött. Ska inte berätta mer om det för det är för privat, men det gör i alla fall att man hamnar ur fokus.

Jag är så konstigt. Antingen blir jag svintrött eller så ligger jag och grubblar på kvällarna. Grubbleriet hatar jag för det tar sån energi från en. Energi jag behöver för att orka träna t.ex, och att orka laga nyttig mat.

Samtidigt är det skönt att t.ex köra ett träningspass för att få bort massa saker man tänker på, som man ändå inte kan göra så mycket åt. Ni vet hur det är ibland tror jag.

Nåja, det löser sig väl. Nu ska jag satsa på att sova en sväng i alla fall. För trött är jag som sagt, i kropp och själ. Imorgon är en ny, förhoppningsvis bättre dag! =)

Om jag lyckas komma iväg tidigare från IKSU imorgon ska jag nog jogga! Måste ju fan träna ordentligt om jag ska orka den där milen! Trots att jag inte är någon superwoman.

Sov gott!

Trött i ryggen

Usch, ingen bra dag idag känner jag, formmässigt. Trött i ryggen och stel i hela kroppen nästan. Kände redan imorse att det skulle bli tungt att jobba. Men jag tog mig igenom arbetsdagen i alla fall! Med lite tid tillgodo ;-) Inte så dumt.

Vägning i tävlingen idag också. Blev inget minus för min del utan står kvar på samma vikt... 68 kg. Missnöjd som fan men jag ska ta itu med skiten ordentligt.Tycket inte den där riktiga kämparviljan funnits hittills i år. Men men, har ju som slutmål att ligga stabilt på 65 kg till jul så jag har ju ett tag på mig att ta mig dit ;-)

Nu ska jag väl fixa någon slags middag.

Ny arbetsvecka

Ja vi får se hur det går med träningen nu då. Har inte så stora krav på mig själv för det är en så krävande arbetsvecka. Men som sagt, hoppas jag kan klämma in lite träning åtminstone!

Ska lägga mig i sängen och se klart på en film nu

God natt! =)

Just chillin'


Slappar i soffan idag. Vince håller mig sällskap =)

Hur ska jag träna i veckan

Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp träningen i veckan. Ett alternativ är ju som sagt att träna innan jobbet. Det innebär att jag måste vara på IKSU klockan 7 för att hinna med ett pass på dryga timmen. Kan funka. Även fast det är jobbigt att stiga upp och sedan jobba på samma ställe som man tränar. Blir långa dagar.

Efter jobbet kan man ju alltid träna. Men jag gillar inte att vara i gymmet på kvällen. Jogga kan jag ju också göra, hemma. Så jag måste försöka lägga upp någon smart plan för veckan då jag tvingar mig själv att sticka ut. Hur ska jag annars orka springa den där milen liksom.

Well, lite dravel från mig såhär på morgonkvisten.

Såhär såg jag ut igår! =) Min nya jacka från Rut Mfl! Idag ska jag byta gardiner... hehe

Dålig uppdatering

Sorry för dålig uppdatering, men jag har mest legat på sofflocket idag. Har inte så mycket spännande att förtälja. Verkar bli indie-klubb ikväll i alla fall så det är bara att ta på sig en raffig outfit igen och hälla i sig lite mer vin ;-) Så kan det gå!!

Lite ont i håret va

Ja gårdagkvällen bjöd ju på en del rödvin om man säger så. Och sedan var vi ut på Scharinska där det var gaykväll, haha. Som straight hade jag inte mycket att komma med där kan jag ju säga! :-) Men det var skoj.

Idag är jag lite smått seg känner jag. Så det blir nog bara soffläge, om det inte blir något annat kul ikväll. Man vet aldrig ;-P

Det bästa är att vintergardinerna sitter kvar... haha

Äntligen helg igen

Veckorna går fort ändå. Speciellt när man har fyradagarsvecka ;-) hehe. Skönt dock. Var på bolaget och köpte en box med vin så ikväll ska jag festa till det lite. Kommer över en arbetskamrat!

Ska piffa lite nu!

Vi hörs!

Blev lat

... och skippade träningen idag. Hade sån träningsvärk så jag tänkte att det kanske är på sin plats med en vilodag istället. Imorgon blir det istället har vi bestämt!

Känner av triceps och axlar idag. Dessutom är jag lite öm/stram i utsidan på smalbenen. Typ ovanför fotknölarna. Beror väl på gårdagens konditionsträning. Kanske bäst att vila dem lite extra. Fick en skada i ena foten förra året när jag skulle börja jogga. Kunde inte gå ordentligt på flera veckor! Det vill jag inte dra på mig igen.

Nej jag gjorde nog ett rätt smart val ändå, trots att jag känner mig aningen lat. Men som sagt, imorgon blir det av!

Vad pysslar ni med? :-)

Jag skulle ju springa Blodomloppet

Ja, jag skrev ju det för ett tag sedan. Men jag har gett upp tanken för ett annat lopp istället. Nämligen Indalsledenloppet tillsammans med några kompisar. Man är ett lag som springer en sträcka var, hela banan är cirka 8 mil.

Problemet är väl då att jag inte riktigt orkar en mil ännu. Så innan det blir någon anmälan så måste jag prova springa uppåt milen ett par gånger känner jag. Skall testa på lördag hur mycket jag orkar. 6.4 km har jag ju sprungit så över 7 borde inte vara några större problem. Sedan är väl inte tröskeln till milen så himla hög tycker jag (?).

Anmäla sitt lag ska man göra senast 29:e maj så det är ju ett tag kvar! Och själva loppet är inte förrän 13:e juni.

Kväll

Ja vad ska jag ta och berätta nu då? Är svindålig på att lägga ut recept på den här bloggen, det har jag skrivit tidigare. Vet inte vad det sitter i. Tycker det är så ospännande att lägga ut mat som inte är något speciellt. Typ köttfärsbiffar. Det kan ju vem som helst svänga ihop.

Bilder är jag också dålig på att lägga ut. Vet inte varför? Men jag går inte direkt runt med kameran på jobbet, haha. Det skulle se ut det... =) Är väl lättare att ta dagliga foton om man inte har fullt upp med jobb på dagarna antar jag.

Hur som... kroppen värker nu. Träningsvärk i triceps och i röven, hahaha! Kollade på Skipper nyss och där körde de ett pass som hette booty express. Det skulle jag behöva så slapp som min rumpa är. Men det tar sig väl med tiden antar jag.

Imorgon blir det gymmet igen för att plåga musklerna lite till ;-) Ligger i nu, för nästa vecka kommer bli en slapp vecka om jag känner mig själv rätt...Jobbar 9-18.

45 minuter kondition

Det fick räcka med 45 min kände jag. Blev först 30 minuter på löpbandet där jag körde intervaller, och sedan gick jag över till crosstrainern och blandade tungt motstånd med lite lättare. Blev grymt svettig så det gav nog lite grann!

Kände mig jäkligt pigg också. Hade det varit en joggingdag hade jag nog lätt sprungit 6 km!

Nu ska jag duscha och få i mig någon slags middag!

Taggad för kondis?

Nja, jag vet inte om jag känner mig sådär råpeppad på att köra kondition idag. Men det kanske kommer. Just nu sitter jag här och fryser och vill helst bara sova någon timme till som vanliga människor men icke. Å andra sidan är det skönt att sluta tidigt.

Får se hur det går idag nu då, vi hörs i eftermiddag!

Träningen tog ut sin rätt

Åh jag är så trött nu. Sov lite för lite inatt (som vanligt) och blev mör efter träningspasset. Skall hoppa i säng nu och hoppas på några fler timmars sömn. Skulle lagt mig för längesedan egentligen, men det blir aldrig som man tänkt!

Sov gott! =)

Igång igen!

Blev 60 minuters styrketräning idag samt en liten stund på crosstrainern! Känner mig grymt nöjd med starten på denna vecka. Måste ju erkänna att det där mini-minuset på vågen faktiskt gjorde mig mer pepp också!

När det går bra, ja då känns allt så lätt, men så fort man börjar tappa motivation går nästan allting trögt. Kanske inte så konstigt i och för sig. Ser man bra resultat så blir man ju mer taggad att åstakomma ännu bättre resultat också!

Imorgon ska vi köra en konditionspass. Tränar med min arbetskompis i fall ni undrar när jag skriver "vi"! Sedan antagligen styrka på torsdag igen.

Kan säga en sak i alla fall: Mina ben kommer vara ömma imorgon!!

Veckans vikt



Jag kan glatt meddela att påsken inte medfört någon viktuppgång i alla fall. Har inte ätit riktigt som jag ska men inte heller vräkt i mig massor.

Vägde mig nu på kvällen för jag hade ingen tillgång till våg imorse.

Veckans (kvälls)vikt: 67.9 kg!

Får se vad det blir om en vecka då! Tävlingen blev ju förlängd en vecka!

Ska mäta mig också, har helt glömt bort det senaste tiden...

Tillbaka ...

Och jobbångesten är fan värre än någonsin. Hur ska jag orka stiga upp imorgon?! Tack och lov att det faktiskt är ljust redan till 05 nu på mornarna i alla fall!

Känns konsigt att vara hemma. Är ensam så det är väl lite tomt... Men skönt att få vara lite för sig själv ibland också.

Ska kika lite på TV och ladda batterierna inför imorgon nu!

Hemgång

Ja idag tänkte jag ta mitt pick och pack och åka hem till Umeå igen. Det är konstigt det där, när jag skall till Sundsvall säger jag också att jag ska hem. =)

Varit en okej helg i alla fall med mycket skitsnack. Blir inte så mycket sånt för mig där uppe eftersom jag inte har lika mycket vänner där. Slutade med en sväng pä Aveny i lördags, var nästan som förr i tiden hehe.

Imorgon är det upp 4.30 som gäller. Och träning ska det bli efter jobbet. För ni tror väl inte jag tränat i helgen va? Nej... ;-P

Tacos på menyn

Lördagen har bjudit på lite skitsnack och stadsvandring med min kompis som också heter Emma. Har man inte setts på 1,5 år så har man lite att ta igen.

Ikväll ska jag träffa mitt tjejgäng och vi ska käka tacobuffé på Biteline här i Sundsvall. Längtar! Har inte ätit där på ja, minst ett år! ;-) Ska inte tänka LCHF då utan äta som jag vill. Frukosten blev i alla fall bra - fil och ägg!

Var meningen att jag skulle hälsa på farmor idag med, men nu blev det så tight med tiden så jag tror jag tar det imorgon istället.

Hoppas ni haft en bra ledighet hittills!

Glad Påsk!

Då var det dags för mig att bege mig mot Sundsvall! Hoppas nu nu får en trevlig helg och ha en riktigt glad påsk!=)

Kommer ev blogga lite i helgen om jag använder någon dator!


Helg!

Sådärja då var det helg då. Min mage är redan full med massa mat så det räcker för några dagar känns det som. Skall snart lägga mig för jag tänkte ta mig upp ganska tidigt imorgon så jag kan softa och packa. Har inte gjort det än såklart. Varför göra saker i tid när man kan stresspacka någon timme innan man ska fara? :-P

Träningskläderna ska med som sagt, och jag hoppas jag kommer iväg på någon form av motion i alla fall. :-)

Vi hörs nog en sväng imorgon!

Som fredag!

Skärtorsdagen alltså, och ni kan väl er bibel antar jag? ;-)

Känns rätt okej att gå till jobbet idag ändå, beror väl på ledigheten som väntar förstår jag. Vet inte riktigt vad jag skall skriva. Har gått ner ytterligare 3 hekto, och det kan nog behövas inför helgen skulle jag tro! Räknar inte med någon större viktminskning till på måndag eftersom jag gick ner så mycket förra veckan

Nu ska jag sticka och jobba! Vi hörs!

Utförsbacke!

Blir en lång dag imorgon med massa storstäd. Det ska göras fint under påsken :-P Men jag får som sagt gå hem tidigare så jag ska inte klaga!

Dagen har varit okej. Känt mig lite sådär halvdeppig av olika anledningar men det blir nog bättre framöver tror jag. Blir skönt att åka iväg lite också!

Måste sova nu så därför sätter jag punkt för idag! Vet att det blir så tråkiga inlägg från mig nu, men nästa vecka blir det nog mer. Ska ta och lägga in recept också! :-)

Nej jag hinner inte med träning idag

Kommer bli för tight. Måste uträtta lite ärenden på stan innan jobbet idag. Imorgon kommer jag inte heller hinna antar jag. Ska börja 09 och jobba till 18 (IKSU stänger 19). Sedan ska jag hem och fira födelsedagskalas på direkten!

Kanske får se till att ta någon promenad eller så om jag hinner åtminstone, skulle ju kunna gå till jobbet imorgon. Sedan ska jag åka bort i helgen så då kommer det ju bli sådär med träning. Men jag ska ta med kläder åtminstone!

Nu måste jag skynda mig så jag hinner fixa allt innan jobbet!

Vi hörs ikväll!

Another day i "huset"

Ja äntligen är man hemma igen. Bara en hel kväll kvar nu sedan slutar jag 18 på torsdag! Längtar! På fredag är man ju ledig dessutom, i 4 härliga dagar!

Gick ok att jobba i alla fall. Blev en del spring fram och tillbaka men detsto fler steg ;-) Ingen motion idag. Får se om jag hinner imorgon!

Träningsvärk

Jajjemen, härlig träningsvärk! Haha! I mina ickeexisterande biceps. Fasen vad ont det gör... Kanske tog lite för tunga hantlar igår när jag skulle göra hantelcurls, hehe. Gud jag skäms varje gång jag skall stå vid de fria vikterna. Jag tar minivikter och alla andra lägger på massor. Även äldre damer som är över 50, haha!

Ja dags för kvällsjobb igen då. Hoppas det går hyfsat idag med. Igår var det faktiskt ovanligt lugnt för att vara en måndag. Kanske en del har tagit påsklov. Har inte förstått om det är denna vecka eller nästa som är lov? Förr var det väl att man gick på lov efter skärtorsdagen? Jaja.

Nu frukost.

Träning idag med!

Har tränat idag. For iväg innan jobbet och körde styrke i 60 min. Kände mig så peppad där efter vägningen. Sedan har jag jobbat och har nyss kommit hem. Blir ju lite långt mellan inläggen för mig när jag jobbar kväll. Men jag hoppas ni har överseende med det!

Imorgon ska jag ha en vilodag tror jag. Blivit träning tre dagar i rad nu och det känns lite i kroppen.

Nu ska jag kolla in hur det gått för er andra i lag tjockis! :-)

Vägning!



Det här är helt sjukt hörrni och jag trodde inte mina ögon när jag ställde mig på vågen. Fick väga mig flera gånger och flytta runt den innan jag trodde på resultatet.

70 kg vägde jag för en vecka sedan. Idag kan jag notera 68.00 kg!

TVÅ kilo?! Hur fan gick det till är min fråga?! Måste ha varit lite uppsvälld förra måndagen och tappat rejält med vätska helt enkelt.

Men jag är gryyyymt nöjd! Får se hur denna vecka går nu då. Påskhelgen och allt.

Att inte tappa bort sig själv på vägen ...

Det här med att dieta är svårt. Gå ner i vikt är jobbigt, psykiskt. Det är lätt att man hamnar i dåliga samvetet-fällan så fort man äter något man inte borde göra. Det är riskfyllt att få sådana tankar. Att gå in i stadiet då man får ångest av att äta godis t.ex kan göra att man utvecklar ångest gentemot mat också. En farlig karusell som vi alla vet.

Jag har själv inte varit där. Men nog har man känt att det kan hända när man nojat lite för mycket över kosten. Man är så fokuserad på kilon, viktminskning, träning och rätt kost så man glömmer bort psyket ibland. Man glömmer bort att alla de där kilona som man tappar är helt värdelösa om man ändå mår dåligt på insidan.

Att ha en stark kropp innebär inte bara det fysiska. Man måste jobba med självförtroendet också. Har man dåligt sådant så spelar det ingen roll om man är smal eller tjock. Man kommer inte tycka om sig själv ändå. Och man kommer inte låta andra tycka om en heller.

Personligen då? Njä jag har väl inte det bästa självförtroendet alltid. Jag har komplex för mina ben, min byst och lite annat ytligt. Jag har svårt att ta till mig komplimanger och jag klagar ibland alldeles för mycket på mina egna prestationer. Så är det vissa dagar. Men oftast tycker jag om mig själv. Jag är faktiskt ganska smart, rolig och trevlig. Jag har hår som i en schampooreklam och min hals är fan grymt läcker. (Nu kommer alla kolla presentationsbilden till vänster ;-) ni ser ju hur het jag är va!)

Hitta det positiva med viktminskningen om du väljer att gå ner i vikt. Träningen, är det kul? Får du ut något av den förutom att du "måste" träna för att gå ner? Maten, tycker du om att äta den eller äter du bara för att du "måste" äta just den kosten?

Livet är inte alltid roligt. Men man måste leva så mycket som möjligt. Tappa inte bort er själva i vikten. Ni lever inte för att banta. Ni lever för att må bra. Gör det ni mår bra av. Och gör saker för er egen skull. Det vinner ni på, garanterat.

Dessutom, mår man bra i övrigt, är det lättare att få bort de där kilona också.

PS. Ja, jag har snackat om att vara diciplinerad för att nå sima mål. Och det måste man vara. Men det finns gränser. Det handlar om att inte bli manisk.


Mohaha! I did it anyway

Nej jag kunde inte hålla mig utan ville inviga mina nya kläder. Slet på mig dem fort som tusan och begav mig iväg på en tur. Kändes grymt bra trots att jag i stora drag sprang i uppförsbacke.

Sprang nämligen upp till IKSU, vände sedan för att ta en sväng på Ålidhöjd och efter det bar det av nedåt mot stan igen. Kan säga att det var grymt skönt att få jogga nedför Svingen. Svingen är för er som inte är Umeåbor en cykel/gångbro som leder upp till sjukhuset.

Tog vägen via älven tillbaka mot stan. Där var det lerigt som tusan så där tänker jag inte springa igen på ett tag. Den totala sträckan var ju det roligaste av allt, 6.4 kilometer! Jippie!

Sträcka: 6.4 km
Tid: 46 min och 30 sek
Snittid per kilometer: 07.16 min/km (långsammare än sist alltså, tack vare uppförsbackarna kanske?)
Puls: -- (glömde bandet...)

Lägg märke till mössränderna
i pannan!!


Ingen jogging

Nä jag ångrade mig och sket i joggingen. Var däremot ut på en lite kort promenad så helt stillasittande har jag inte varit idag hittills i alla fall.

Ska softa idag med och ladda upp inför veckan. Ångestvecka med kvällsschema. Men som tur är så blir det bara 3 kvällar till 22 för på torsdag stänger IKSU 19. Jag hoppas jag får gå hem 18 i alla fall. Men man vet ju aldrig.

Ska försöka träna 2 gånger på gymmet. Får se hur det går med den saken... höhö. Är ju sämst på att göra det jag planerat!

Nu lite serier! :-)

Söndag

Och jag är inte uppe lika tidigt som igår men dock före 08. Vad är det för fel på mig? Nåja, till veckan jobbar jag ju kväll så då blir det ju sovmorgon varje dag, hehe.

Funderar på att sticka ut idag igen. Känner inte av gårdagens löpning alls så det borde väl vara ok?

Solen skiner faktiskt och det är hela 3 plusgrader :-P

Hur har er helg varit?Hur känner ni i lag tjockis inför morgondagens vägning?

Nya kläder var jag värd

Idag for jag ut på Team Sportia och inhandlade ett nytt löparset. Jacka och byxa från Craft för 599 kr. Billigt! Sedan slog jag till och köpte mig ett par nya löpartights för 500 kr också! Snygga va!


Vilken löptur!!

Åh är så nöjd med mig själv nu! Har joggat och det kändes så bra, så lätt. Okej, jag flåsade ju på som vanligt men kom in i en rätt skön rytm. Plötsligt hade jag sprungit över 5 kilometer. Grymt bra! Springer ju inte så fort, men det är inte det viktigaste för mig. Tiden kan jag jobba på sedan när jag fått bättre kondis!

Det bästa var att när jag stannade av och började gå hemåt så kände jag att jag hade orkat lite till. Lätt! Milen är inte långt borta!

Sträcka: 5,37 km
Tid: 38 min
Snittid per kilometer: 07:05 min/km
Snittpuls: 170 bpm ungefär

Tidig lördag

Hallå mina vänner. Det här trodde ni inte va? Att få se ett inlägg från mig såhär tidigt en lördagmorgon. Men jag tyckte det var lika bra att stiga upp. Vaknade ju av mig själv. Kommer säkert ta en tupplur mitt på dagen istället :-)

Nu sitter jag och funderar på om jag ska slita på mig löparstassen och bege mig ut med lite musik i öronen. Lär ju bara vara jag och kanske en och annan galen motionär... ;-)

Tänkte vänta med vägning tills på måndag nu förresten. Efter vikttävlingen ska jag återgå till lördagsvägning igen!

Tjipp!

Äntligen helg igen!

Åh denna helg är efterlängtad kan jag tala om. Fy vad jag hatar det här schemat jag haft i veckan, usch! Nu är det no more IKSU på två dagar. Inget mer "den bästa musikkanalen för dig som tränar". Fan alltid samma låtar, haha!

Jag vilar istället öronen med BRA musik... ;-)

Helg helg helg!

Fredag!!

Åh vad skönt med fredag mina vänner! Eller hur? Helt plötsligt känns livet lättare. Hittar ni på något kul en dag som denna?

Känner mig nästan peppad på att jobba idag. Men det lär väl gå över så fort jag sätter foten innanför vindfången på iksu, hehe. ;-)

Ställde mig förresten på vågen. Det ser bra ut!!! Fettona kan slänga sig i väggen, right!?

Ha en fin fredag

Till alla i lag TJOCKIS!

Nu tar vi hem den här segern. LÄTT.


Push it.
Love it
Believe it
Face it.
DO IT!

Och träning blev det!

Tog mig i kragen och tränade efter jobbet. Kom iväg lite tidigare så det blev ett kort pass på 45 minuter ungefär. Körde först löpband i ca 15 minuter och sedan 30 minuter styrke. Kände att det räckte för jag var lite energilös.

Men nöjd är jag!! :D

Okej hörrni!

Idag är en dag då jag bara måste träna. Inga ursäkter nu för fasen! Har packat väskan och skall träna på jobbet om jag får sluta lite tidigare. Innan det strömmar in allt för mycket folk. Annars ska jag hem och springa! Och där med basta!

Det finns inga genvägar. Och tjock vill jag inte bli igen.

Before. Aldrig mer.

Tror ni jag har tränat???

Nej såklart jag inte har. Blev ju helt slapp där efter jag vaknat till liv efter tuppluren. Nåväl, ingen större katastrof. Flera dagar kvar på den här veckan att träna på ;-) imorgon kanske jag skräller till och tar mig till jobbet innan jag börjar och tränar. Vi får se hur skön sängen känns...

Just det, en rolig sak förresten. Idag kom en bloggläsare fram till mig på IKSU och berättade att hon läser min blogg. Jag blev lite ställd men jag hoppas jag uppträdde hyfsat civiliserat i alla fall? Haha! :-)

Huvudvärk

Kom hem idag med den sjukaste huvudvärken. Okej, kanske inte så illa men ont gjorde det. Lade mig för att vila en stund och vad händer?! Jo jag somnade givetvis och vaknade nu. Damn it!

Suck jaja, måste köra lite med vikterna ändå!

Hepp!

Träningsdag!

Jajjamensan! Idag är det träningsdags. Frågan är väl bara vad man ska träna. Får se om det blir lite jogging eller om jag kör lite med vikterna jag har här hemma. Just nu känner jag för alternativ 2! Vara kvar på jobbet och träna känns sådär. Är så mycket folk där vid 18-tiden plus att man vill hem och äta.

Ska ni träna idag?

Nu ska jag rappa på lite och fara till jobbet, i vanlig ordning!

RSS 2.0