Indisk kycklinggryta
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 litet blomkålsstånd (eller ta fryst)
olivolja
1 msk curry
2 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 dl rostade solrosfrön
Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och vitlök samt bryt blomkålen i lagom stora bitar. Bryn kycklingen i lite olivolja så de får färg. Tillsätt all lök, curry och spiskummin och rör om. Häll i krossade tomater samt buljongen och låt koka ca 15 minuter. Lägg sedan i blomkålen och låt det koka ytterligare 2 minuter
Strö över solrosfrön och servera med en klick youghurt
Tips: Var lite försiktig med buljongen. Häll på lite i taget för att se hur vattnigt det blir. Man vill ju inte att det ska bli soppa!
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 litet blomkålsstånd (eller ta fryst)
olivolja
1 msk curry
2 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 dl rostade solrosfrön
Tillbehör: Grekisk eller turkisk yoghurt
Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och vitlök samt bryt blomkålen i lagom stora bitar. Bryn kycklingen i lite olivolja så de får färg. Tillsätt all lök, curry och spiskummin och rör om. Häll i krossade tomater samt buljongen och låt koka ca 15 minuter. Lägg sedan i blomkålen och låt det koka ytterligare 2 minuter
Strö över solrosfrön och servera med en klick youghurt
Tips: Var lite försiktig med buljongen. Häll på lite i taget för att se hur vattnigt det blir. Man vill ju inte att det ska bli soppa!
Kommentarer
Postat av: Sabine - Ab imo pectore
gott!!
Postat av: Maria - f a s h i o n s t a r s ☆
åh vad gott =)
Postat av: Lovisa
Det lät gott!
Postat av: Erika
Kommer det receptet från.. äsch vilken receptbok var det nu igen?.. Tror det var den rätten jag åt en gång förra veckan.. låter exakt likadant i alla fall :P
Trackback