Keso och ostomelett i ugn

Har mixtrat igen och tanken var väl att det skulle bli som en paj. Tycker det blev som en blandning av paj och omelett men jag kallar den för det senare! Äggstanning kan man ju också kalla det men detta blev lite mer matigt enligt mig!

Du behöver

2 dl keso
5-6 ägg
2 dl riven ost
Mjölk
Salt och peppar
Pizzakrydda
Tärnat bacon (stekt och avrunnet)
Rökt skinka (i bitar)
Purjolök

Dela på äggulorna och vitorna till att börja med. Mixa ihop äggulor, ost och keso. Blanda sedan i skinka, bacon och purjolök (som du hackat i den storlek du vill). Slå över en skvätt mjölk och rör om.

Vispa äggvitorna hårt så man kan vända på bunken utan att de trillar ur. Vänd sedan ner vitorna i äggsmeten, försiktig.

Smörj en pajform och bred sedan ut smeten i denna.

Grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter ungefär! Känn efter i mitten om det har stelnat!

Den blev lite mörk ovanpå för mig, som synes, men smakade inte bränt!

 


Kommentarer
Postat av: S

Ser riktigt smaskigt ut. Kanske man skulle prova någon kväll.

2010-01-17 @ 20:37:35
URL: http://hallonibusken.blogg.se/
Postat av: Emelie

Oh det lät riktigt gott! :D

2010-01-17 @ 20:57:48
URL: http://emeliemaria.blogg.se/
Postat av: En som läser ofta, men aldrig skriver;)

Har tagit del av ditt recept och det befinner sig just nu inne i ugnen (inte receptet dock;))! låter supergott! Hoppas det smakar gott också. Men de där äggen, hur fasen fick du dom hårda? Nu råkade jag få en liiiiten bit äggula i de vita men pajjar det hela grejen då?

Tack för en mycket trevlig blogg!!!

2010-01-21 @ 17:47:38
Postat av: Emmas Form - träning, kost & vikt

Hmm ja det är bara att vispa ända tills vitorna är hårda.. Elvisp är att föredra :)



Jag tror nog inte det blir nåt knas med din, smakar nog gott ändå! Äggvitorna gör det hela lite fluffigare bara!

2010-01-21 @ 18:04:18
URL: http://emmasform.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0