Viktminskare - dåligt självförtroende?

Tycker ibland att man fått höra att de som väljer att gå ner i vikt har jättedåligt självförtroende osv. Det stämmer kanske till viss del. Men även här är ju alla olika. Skulle man vara helt nöjd, så kanske man inte ens skulle försöka gå ner i vikt, eftersom man som sagt är tillfreds med hur man ser ut. Så det köper jag.

Men, jag tycker det är lite överdrivet snack att man nästan skulle hata sig själv bara för att man väljer att gå ner i vikt. Jag hatar inte mig själv, eller min kropp. Komplex har jag och fuldagar också som de flesta andra. Och nej, jag trivdes inte till 110% som större. Jag tycker om min kropp så därför vill jag forma den till en starkare sådan. Det är inte för att jag hatar den som jag väljer att "göra om den", som en del kanske tänker.


Jag har nog aldrig känt det där äcklet för min kropp som kanske vissa gör. Och jag tror det är bra, för känner man sig riktigt äcklad av sig själv kanske det ligger någonting där inne och gror som kan utvecklas till en ätstörning och självhat. Det har jag tänkt på hela vägen kan jag säga. Jag vill inte hamna i en ätstörning bara för att jag går ner i vikt. Och jag har inte gjort det hittills och kommer nog inte göra det heller. Jag har ett rätt gott förhållande till mat.

Så, trots att jag valt att gå ner i vikt så trivs jag ändå under tiden. När jag var större trivdes jag också, faktiskt. Hade inte fler fuldagar då än nu t.ex. Men jag valde mellan att vara överviktig eller normalviktig. Och valde det senare, eftersom jag som sagt inte var helt nöjd. Och dessutom var jag ju van att väga mindre. Det är ju fint att man oftast kan välja, eller hur? =)

Kommentarer
Postat av: Sussi

trevlig/fin blogg

2009-02-05 @ 12:25:44
URL: http://sweetsdiary.blogg.se/
Postat av: Karoline

ibland kan jag tycka att det verkar som att det är de smala/normalviktiga som har mest komplex över sin kropp.. :/har du gjort något med färgen på ditt hår btw? ser mörkare ut :)

2009-02-05 @ 12:31:57
URL: http://wordsareveryunnecessary.webblogg.se/
Postat av: Katja

Men herregud, ska man inte kunna få vilja förändra sin kropp utan att ha dåligt självförtroende? Ojoj. Dumma folk!Då har ju typ alla trådsmala kändisar skitdåligt självförtroende i sånna fall :P

2009-02-05 @ 12:53:28
URL: http://candygal.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag tycker också att det är konstigt, varför skulle man må dåligt eller ha dåligt självförtroende för att man väljer att arbeta med sin kropp i en viktminskning?Bra tankar!

2009-02-05 @ 14:17:17
URL: http://linasliv.blogg.se/
Postat av: ullis

Jag håller helt och hållet med dig.

Jag tycker inte illa om mig själv nu, jag hatar inte vare sig mig själv eller min kropp men jag känner att jag vill forma den till något bättre. Jag vet att jag kan och det tänker jag bevisa, för mig själv!Skitbra skrivet Emma :o)

KRAAAAAAAAM!

2009-02-05 @ 14:31:26
URL: http://ullisisonline.blogspot.com
Postat av: Malin

Jag håller helt med dig. Ibland har självförtroende inte så mycket att göra med vikten. Jag har vägt 60 kg och inte varit nöjd med mig själv. Jag är idag mycket nöjdare med mig själv än jag var då, 20 kg tyngre. Men jag mår bättre för varje kilo jag går ner.. När jag vägde 60 kg så brottades jag och då var alla så viktfixerade, 60 kg var då väldigt tungt...

2009-02-05 @ 15:25:00
URL: http://malinjoe.blogg.se/
Postat av: ELLEN

Svar: Ja, det förstår jag absolut :) Fungerar gör det ju verkligen, det finns det ju hur många bevis som helst på nu. Fast jag börjar bli trött på allt tjat om dieter och sötsaker, ahah :)

2009-02-05 @ 15:25:48
URL: http://ellerenellen.blogg.se/
Postat av: Desiré

Vilket bra inlägg :) Får iallafall mig att få igång vissa tankeprocesser. Och när jag nu tänker efter har inte jag heller fler eller färre fuldagar nu än då jag vägde mer :) Mitt mål var förut att mer eller mindre bli smal och snygg, men nu handlar det om så mycket mer. Det handlar om att få en starkare kropp, att orka med (här kommer träningen in). Och det är mycket roligare att träna när man har mindre flabb som är ivägen, eller hur? :)

2009-02-05 @ 16:29:03
URL: http://www.dessi.se
Postat av: Tjockisen

Jag håller fullständigt med dig, det behöver inte alls tyda på det, verkligen jättebra skrivet, man kommer alltid ha fuldagar, det gäller bara att kunna hantera dom, oavsett om man väger 100kg eller 50 kg. kram

2009-02-05 @ 17:48:21
URL: http://nomoreatjockis.blogg.se/
Postat av: sofie

håller verkligen inte med om att man måste ha dåligt självförtroende, därför man vill gå ner...för mej är det nästan tvärtom...trivdes nästan bättre med min kropp när jag vägde över nittio än va jag gör nu...nu är den mest bara sladdrig å lös för man gått ner så mycket...men visst, det är klart mycket roligare att tex shoppa nu...men men...man vänjer sej väl vid denna kroppen oxå ;)

ha en bra kväll!

kram

2009-02-05 @ 17:57:59
URL: http://bolli.blogg.se/
Postat av: KIA WHITE

Håller verkligen med! Mitt dåliga/bra självförtroende finns med min kropp. Ibland älskar jag den och ibland hatar jag. MEn den främsta anledningen till att gå ner i vikt för mig är att jag vill vara hälsosam och inte ha ett för högt bmi som jag har nu. KRAM!

2009-02-05 @ 19:12:46
URL: http://honheterkia.blogg.se/
Postat av: Maria - f a s h i o n s t a r s ☆

håller med dig fullt ut!

2009-02-05 @ 22:22:38
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Tess

kolla in min blogg en inredningstokig mamma till 3 barn som visar upp bilder dagligen ur vårat nybyggda hus :) kram

2009-02-05 @ 23:06:15
URL: http://misstessan82.blogg.se/
Postat av: jennie

Jag håller med dig! :)http://jenniesplace.blogg.se

2009-02-05 @ 23:08:09
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag håller med dig men jag tycker att du har glömt en stor punkt i det hela med att gå ner i vikt. Visst att man gör det mycket för utseendets skull men jag gör det åtminstone en stor del även för hälsans. Hur kan alla de som påstår att man har dåligt självförtroende som viktminskade argumentera det faktumet att man faktiskt väljer att älska sig själv mer genom att ta hand om sig, att välja ett längre liv? Jag tycker det är motsägelsefullt men så har jag aldrig hört det här påståendet innan heller. Men det är alltid lätt för andra att ha åsikter och som jag har skrivit i min blogg, okunskap är en stor fälla.Jag tycker du är grym, bara för att avsluta det här långa inlägget. ;)Kram!

2009-02-06 @ 09:40:03
URL: http://kanjagblismal.blogg.se/
Postat av: Anna

det är bara en själv som känner sin egen kropp och vet när den (och man själv) mår som bäst. jag har ett spann av kilon jag vet att jag mår bra att hålla mig inom, hamnar jag under gränsen så mår jag inte bra och hamnar jag över så mår jag inte bra, då har kroppen i båda fallen tagit stryk och jag har mått fysiskt dåligt, både när jag varit (i mitt tycke) för smal och när jag är för tjock. jag tycker inte att det är fult att vara tjock, men min kropp passar inte att vara det. Den passar inte att vara allt för smal heller. jag har problem med fötterna också och de blir värre när jag väger mycket, så är det bara. sen får andra tro vad de vill om mig, jag går ner för min egen skull, för att jag vet att jag mår bättre av det, och för att jag (som du) gillar mig själv och vill må bra.

2009-02-06 @ 14:01:37
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0