Fråga om vägning


Nej man måste ingenting. Man får väga sig hur sällan eller hur ofta man vill! Men jag personligen rekomenderar inte att väga sig varje dag. Varför? Jo för att man lätt kan bli fixerad vid vågen. Dessutom ser man ju mer skillnad om man inte väger sig varje dag. Vikten hoppar ju upp och ner som en jojo beroende på hur mycket man har i tarmarna, hur mycket vätska man har i kroppen just den dagen osv. Har man tränat har man t.ex mer vätska i kroppen.

Däremot tycker jag man skall väga sig ungefär samma tid på dygnet då man väl väljer att väga sig. Då får man ett mer tillförlitligt resultat. Väger man sig på morgonen och kvällen varannan gång kan vikten växla kraftigt, eftersom man väger mer på kvällen

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Det är nog bäst att väga sig eftermiddag eller kväll. Väger man sig på morgonen är det ju innan all mat man ska äta så då blir det ju inte riktigt som man väger resten av dagen, då är man ju typ helt tom.. Så kvällen är nog bäst :)

2009-02-16 @ 20:40:16
URL: http://caffeineaddict.blogg.se/
Postat av: Desiré

Helt rätt :) Tror inte det spelar nån roll när man väger sig, bara det är under liknande förhållanden varje gång. Väger man sig på morgonen en vecka kanske man inte ska väga sig på kvällen nästa vecka? :)

2009-02-16 @ 21:09:16
URL: http://www.dessi.se
Postat av: Sofia

Tack. Väldigt nöjd med svaret. :) Får se om jag bestämmer mig..

2009-02-16 @ 21:11:56
URL: http://hallonibusken.blogg.se/
Postat av: Mari

Du har helt rätt. Jag väger mig alltid på torsdags morgonen. Det har bara blivit så, mest för att den 1 jan var en torsdag och det var då jag påbörjade projektet viktminskning.



Kram

2009-02-16 @ 21:14:53
URL: http://marimanfredsson.blogg.se/
Postat av: Anna

bra råd. jag försöker ha ungefär liknande kläder på mig varje gång jag går till viktväktarna och väger mig bara för att det ska bli mer rätt, är ganska kul att stå där och se hur alla (inklusive jag själv) plockar av sig tjocktröjor och sånt som kan göra att man är liiiite tyngre :D

2009-02-17 @ 11:57:39
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Stefanie

Man ska väga sig på morgonen, innan man har ätit. När man är tom i magen.

2009-07-25 @ 21:16:40
URL: http://lothigiius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0