Äta lite?

Jag blir lite ledsen när jag går in på vissa viktbloggar. En del verkar försöka äta så lite som möjligt för att gå ner så fort som möjligt. Jag kan inte förstå mig på det. Eller jo, jag kan förstå att man vill se resultat snabbt. Men jag fattar inte hur man orkar hålla igång på dagarna när man äter så lite mat? Och fel mat oftast. Ser vissa som väljer att dricka en cocacola istället för att dricka vatten och lägga de där kalorierna som colan ger på riktigt mat.

Är det värt det? Vad händer sedan när man ska äta normalt mycket mat igen. För någon gång måste man ju börja göra det. Annars kommer man ju få massa brister och sjukdomar. Och kanske rentav en ätstörning på köpet. Fast om man redan gått den vägen att börja äta lite, så kanske man redan har en ätstörning?

Något att fundera över i alla fall...

Kommentarer
Postat av: Inisen.com

Absolut! Jag märker dessutom att jag oftast går ner mindre när jag äter lite än när jag äter normalt - är säkert för att maten ger mig energi till att röra på mig.

2009-02-25 @ 22:28:15
URL: http://inisen.com
Postat av: Må bra!

Tyvärr är det ju den klassiska modellen som gäller om man vill gå ned i vikt. Mindre på tallriken och röra på benen som gäller. Men visst - självklart gäller det ju att välja rätt saker att stoppa in.

2009-02-25 @ 22:29:45
URL: http://ma-bra.blogspot.com
Postat av: mie

jag håller med. Jag förstår inte de som inte äter normal mat i heller, havregrynsgröt till frukost, sen någon proteindrink och sen lite stekta äggvitor. Under en hel dag? Man måste fan tröttna jävligt snabbt. Och hur tillfredsställande kan de va, usch fy och blä!

2009-02-25 @ 22:38:13
URL: http://memie.blogg.se/
Postat av: Mia

Tyvärr så e de väl så att vissa personer inte bryr sig om att deras kropp inte mår bra bara de blir smala och snygga. Tyvärr...Sen en god nyhet...jag har hittat min stegräknare..fast de e ju inte lönt att utmana dig, för om jag ska komma upp i dina siffror så hade jag aldrig kommit i säng, bara varit uppe och traskat omkring hela nätterna ;)

2009-02-25 @ 22:54:55
URL: http://omingetochlitetill.blogg.se/
Postat av: Karin

Ja ...det är MÅNGA som gör helt fel.....det är då det blir jojo-bantning...

2009-02-26 @ 07:59:47
URL: http://lightelegance.blogg.se/
Postat av: ullis

Det är galet och varför man väljer läsk istället för riktig mat övergår mitt förstånd.

Det är skrämmande.

2009-02-26 @ 08:07:20
URL: http://ullisisonline.blogspot.com
Postat av: Malin

Det är verkligen skrämmande. Tyvärr hittar man alltid för många bloggar som använder sig av sådana metoder..2009-02-26 @ 09:19:30
URL: http://malinjoe.blogg.se/
Postat av: Pia

Men de flesta som vill gå ner i vikt behöver ju egentligen bara ändra på sin livsstil. I och för sig ingen enkel förändring, men ändå något man kan fortsätta leva efter även då man nått sin målvikt eftersom man då har balans mellan förbränningen och vad man väger och då borde man ju stanna kvar på samma vikt om man väl hittat balansen. Med andra ord är jag lite emot "dieter", eftersom det är förändringar i ens livsstil som verkligen gör skillnad som består. Eller vad säger du själv? Hur kommer din vardag se ut när du har nått ditt mål?

2009-02-26 @ 20:56:02
URL: http://stjerndorff.com
Postat av: Tjockisen

Bra skrivet, alldeles för många som går tillväga helt fel, tråkigt :/

Kram

2009-03-01 @ 22:18:37
URL: http://nomoreatjockis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0